Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Исплати ли се бити добар  (Pročitano 7031 puta)
Jet set burekdzija

Kul fraza na latinskom! :)

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mislis, navade se lako na sitne i krupne usluge Smile
svakako treba negde povuci crtu, u smislu da covek treba da bude 'dobar' i sebi...
uostalom, velika je razlika izmedju biti dobar i biti nekome dobar  Smile

uglavnom si nekome dobar (tj. koristan) dok mu nesto cinis... ponekad su ljudi zahvalni, a cesce nisu
zato nije lose povuci crtu, ok je uciniti nekome, ali zato sto ti zelis da pomognes, a ne zato sto su te privoleli, iscimali, uslovili, ucenili... dakle nije ok dopustiti da dodje do toga da se osecas brezobrazno izrabljivanim

Upravo tako...
Samo sto sam ja bio vise (sticajem okolnosti) okruzen onima koji cesce nisu zahvalni...

Za machakz Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
takva sam kakva sam..neko me smatra dobrom, neko glupom..valjda sve to ima svoje...biti dobar je dar...lako je biti sebican, lako je biti zao..trebas ispasti covek..i znam da je vrlo cesto neisplativo, ali kako rece arli ako se ne varam mi smo ljudi ne trgovci..nisam ovakva kakva  jesam da bi mi se isplatilo, ili da bi mi se vratilo...da, smatram da je fer dobro dobrim vratiti, ali nije i ne mora uvek biti tako..nisu svi ljudi isti...10 prsta na ruci pa nisu ista a ne svi ljudi..i nekako sam se navikla da i ne ocekujem da mi se vrati..pa budem srecna kad me strefi necija lepa rec, osmeh ili obicno hvala...i to mi je sasvim dovoljna satisfakcija..vise i ne trazim Smile
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Povlacenje crte je veoma bitna i zdrava stvar. Ta crta nije crta tvoje dobrote - to je crta medjuljudskih odnosa. Crta oznacava granicu koju neki ljudi ne mogu da shvate jer nisu sposobni za to - povlacenje crte i odbijanje davanja pomoci je takodje dobrota i pomoc drugima. Time im pomazemo da nesto nauce i sami sebi pomognu umesto da su zavisni od drugih ljudi - to je mnogo veca lekcija nego sam cin davanja onoga sto je trazeno. Neodgovorni ljudi su uvek prvo neodgovorni prema sebi a tek onda prema drugima, i takvi ce biti sve dok od drugih ljudi ne dobiju samar - edukativni emotivni shamar koji ce ih nauciti gde su granice.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Povlacenje crte je veoma bitna i zdrava stvar. Ta crta nije crta tvoje dobrote - to je crta medjuljudskih odnosa. Crta oznacava granicu koju neki ljudi ne mogu da shvate jer nisu sposobni za to - povlacenje crte i odbijanje davanja pomoci je takodje dobrota i pomoc drugima. Time im pomazemo da nesto nauce i sami sebi pomognu umesto da su zavisni od drugih ljudi - to je mnogo veca lekcija nego sam cin davanja onoga sto je trazeno. Neodgovorni ljudi su uvek prvo neodgovorni prema sebi a tek onda prema drugima, i takvi ce biti sve dok od drugih ljudi ne dobiju samar - edukativni emotivni shamar koji ce ih nauciti gde su granice.

Smile 
Upravo sam htela da napisem da mi se cini da je Paki,ustvari,malo ljut na samog sebe,vise nego na te ljude,jer im je on sam,ustvari,dozvolio da predju granicu vise nego sto to njemu samom ne odgovara.
Sve je to normalno,svi smo prosli kroz te jagode.
Ali,znas kako,nisu oni krivi sto traze,njihovo je da se bore za sebe i imaju pravo da pitaju za pomoc,a i ti,isto tako,imas pravo da ih odbijes. To ako ti nemas snage da ih odbijes,ne znaci da treba da se ljutis na njih,vec na sebe,jer si sam sebi skocio za vrat.
Mislim,znam da ovo zvuci malo grubo s moje strane,ali i ja sam prosla kroz takve stvari i shvatila u cemu je poenta.
Vec par godina radim na promeni ponasanja i nije lose,samo sto proces ucenja odbijanja ljudi nije brz,nekad je tebi samom neprijatnije nego njima sto ih odbijas,ali se moze savladati...
Boze,covek ceo zivot uci,a umre lud... Tacno su dobro to definisali.... 
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nekad je tebi samom neprijatnije nego njima sto ih odbijas,ali se moze savladati...

Slazem se ja u potpunosti sa tobom.
Zato mi je lakse da u startu drugima ne cinim usluge bas da se ne bi dovodio u takvu situaciju.
Ucinio sam dovoljno nesebicnih usluga da imam kredita za bar desetak godina Smile Smile

« Poslednja izmena: 09. Nov 2006, 02:23:18 od pakiman »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
A u kako ti se zove taj bankar koji ti lupa recke za te kredite  Smile Smile
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zato mi je lakse da u startu drugima ne cinim usluge bas da se ne bi dovodio u takvu situaciju.
Ucinio sam dovoljno nesebicnih usluga da imam kredita za bar desetak godina Smile Smile

Vidi,u zivotu smo okruzeni ljudima i treba da zivimo i pored njih i sa njima.
Imas situacija kada ne zelis uciniti uslugu,ali moras,ne zbog nekakvog dokazivanja dobrote,vec zato sto postoje razlozi zbog kojih trebas,a tebi se,recimo,baaaas ne da da se bakcjes oko toga. E,takvi momenti su slicni momentu kada mozes i zelis nekome da pomognes nesto. To sto izbegavas pruzanje bilo kakve pomoci je u redu ako ne zelis,a ne moras-stvar dobre volje,ali ako zelis i mozes,a ne moras-onda je sasvim o.k. da to uradis i to se zove nesebicno.
Ako razmisljas da je to neka vrsta kredita,onda razmisli o definiciji menadzmenta koju je dala Meri Parker Folet-sposobnost da se posao obavi na pravi nacin preko drugih ljudi, na ljudski nacin.
Sve u zivotu ima veze sa drugim ljudima,na direktan ili indirektan nacin,a to sto si ti do sada bio u poziciji da mozes vise da pruzis nego da trazis ne znaci da se okolnosti nece promeniti.
Mozes biti i slobodni strelac u zivotu,ali onda moras mnogo vise da radis,usavrsavas se,a ne znaci da ces imati bolje efekte.,tj. rezultate,jer to ocenjuju ljudi,a ako imas samo tehnicku komponentu,a slabu relationship s ljudima,jednog dana se to obije o glavu.
Ono sto hocu da kazem je da trebas da nadjes sredinu u svom dosadasnjem i planiranom buducjem,pa ces naci i mir sa sobom . Kolikogod vredele te tvoje usluge,ljudi su ti koji ih vrednuju,a ako ti odredjeni ljudi to ne vrednuju na istom nivou kao ti-ili si se precenio ili si komunicirao s pogresnim ljudima. Sta god da je-extremnim ponasanjem u smeru sebicluka prema svim ljudima koje sreces sigurno neces postici efekat koji zelis.
Pretpostavljam da si sad ljut i zeljom za promenom ponasanja u potpuno drugom smeru,tj. smeru sebicluka i egoizma samo pokazujes da si povredjen,jer te odredjeni ljudi nisu dovoljno respektovali.
Imaj strpljenja,ziva je istina da dodje sve na svoje,samo sto to treba docekati. 
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

357 kume, 357...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 1503
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 5.5
kozna infekcija od upotrebe alkohola u prasini sa uticajem na metabolizam i mladeze, visok pritisak od kafe, problemi sa navikama pa jos od mene prave ovcu. ljudi prosto vole da ti stave do znanja da ti fali neka daska u glavi i foliraju se da imaju jos i izvesnog strpljenja. lepse mi je dok sam sam sa sobom i da me niko ne cima kao da si pao sa marsa. pokusavao sam ranije da budem osoba koja moze da se prilagodi svima i postao sam dosta netolerantan jer ja sam taj kuler koji moze druge da hvata u masinu ako mu se neke osobe popnu na glavu a ne neko koga ce da salecu izvesne osobe na nekim mestima. nisam omatorio a nisam ni ono sto sam bio, niti cu biti. klonim se dvolicnosti jer nema svrhe od toga ali imam neke svoje trenutke kada sam neraspolozen i slicne stvari. sem toga neke stvari bi trebalo da budu neoprostive iz opravdanih razloga.
« Poslednja izmena: 09. Nov 2006, 03:08:03 od Dionis6 »
IP sačuvana
social share
Be sociable - have a Pepsi
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 10007
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Salio sam se u vezi kredita.
Nikad ne ocekujem od ljudi kojima sam ucinio uslugu da se osecaju duzni da je uzvrate.
Jedino ocekujem malo postovanja za ulozeni trud i granicu do koje je ljudski traziti nesto od mene
ali to je toliko tesko ostvarivo da mi dodje da k'o sto kaze Dionis6 odem na Fiji i seckam persun za lignjee na brodicu...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

fiji.jpg
(66.46 KB, 600x300)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Bosch ima centrifugu
Fiji ti je malo nestabilan politicki ovih dana - ne bi bas preporucio. a ni belci nisu bas omiljeni u tim krajevima zahvaljujuci neo-kolonijalizmu Australijanaca. Drzi se ti crne-gore i Grcke  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.088 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.