Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 14:13:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ислам  (Pročitano 37773 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Citat
OK.ali u apapskim zemljama je takav propis,kod njih ako hoces da zavrsih prava moras onda da sudis po bozijim zakonima

Aj  ne lupetaj molim te.To je slucaj sa Saudiskom Arabijom,Iranom,Jemenom........ostale drzave normalno funkcionisu na pravnim zakonima,i isto imaju predmete tipa Rimsko pravo i slicno.

Citat
Jos jednu stvar da naglasim da ako ukrades stvar (bilo sta)kojom rukom si ukrao tu ruku ti seki(misli se na saku),to je pravedno sudjenje jer i Allah o tome govori kada kaze:"Kradljivcu i kradljivici osjecite ruku"

To je kad ne umeju da citaju a trte se.Bog ne kaze "secite mu ruku" vec kaze ako pomislis da ukrades i ako to uradis iseci sam sebi ruku.........

Citat
Ako se sazna da je neki covjek(u tim zemljama)stupio u kontakt sa zenom sa kojom nije u braku,mora postojati 4 svedoka kako bi kazna stupila u rad!

Rekoh vec gde i to je jako retko,sve se zavrsava razvodom.....kao i kod nas

Poenta je da bi usli u sustinu Islama treba da se otresete stereotipskog razmilsljanja kavi su i sta rade.To je druga civilizacija,druga kultura,drukciji nacin zivljenja.Takodje treba obratiti paznju i poistovecivanja sa Turcima jer ih Arapi mrze vise nego mi.To sto neki na ovom forumu ne maju preca posla nego da fanaticno namecu zapadni sitem gledista na ne zapadne drzave ,to samo govori o neznjanju i ne toleranciji koju gaje prema njima.I ako vec 10 godina radim na Bliskom Istoku i Severnoj Africi sa Arapskih muslimanima nisam imao nikad probleme,cak sta vise protestanti su me vise jebavali sto sam Srbin i druge vere nego oni.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
To je kad ne umeju da citaju a trte se.Bog ne kaze "secite mu ruku" vec kaze ako pomislis da ukrades i ako to uradis iseci sam sebi ruku.........

Није ми при руци примерак Кур'ана, зато ћу цитирати енглески превод:

"As for the thieves, cut off THEIR hands..."

Ако радиш на блиском истоку, имаш основно познавање енглеског језика...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
Muhamed je bio nepismeni seljak . Ja ne sporim da je neko njemu šaputao u uvo Kuran . Ja ne sporim ni da je to viša inteligencija od ljudske . Ali ko garantira da to nije bio šejtan ? Jeli postoji zdravorazumski razlog da to nije bio on ? Argument ?

Krist je vrlo jednostavno rekao : voćku prepoznajete po plodovima . Na dudu ne može da rodi banana . Ako su plodovi dobri : od Boga je ! Ako su loši : od šejtana je !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5
Ali odatle potice islam,sve je ispravno kako pise u Kur'anu,samo sto su je neke muslimanske zemlje prihvatile a neke ne
A ta ti jaka da neko sam sebi odsece ruku,ccc pa ti da nesto ukrades oseko bi tvoju desnu (ili levu)ruku...pa to je logicno da niko ne bi odskeao ruku,a samo da se ispravim ne na zapadu nego na istoku...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5
Muhamed je bio nepismeni seljak . Ja ne sporim da je neko njemu šaputao u uvo Kuran . Ja ne sporim ni da je to viša inteligencija od ljudske . Ali ko garantira da to nije bio šejtan ? Jeli postoji zdravorazumski razlog da to nije bio on ? Argument ?

Krist je vrlo jednostavno rekao : voćku prepoznajete po plodovima . Na dudu ne može da rodi banana . Ako su plodovi dobri : od Boga je ! Ako su loši : od šejtana je !
ne slazem se a tobom,jer je:sve sto te snadje i dobro i lose od BOga je...
A za Muhammeda s.a.w.s. da on je bio nepismen covjek,i naravno da je imao veoma malo pristalica u Islamu,odmah posle objave,ali je to resavao i pokusava da resi sa mnogim mudzizama(Cudima koje niko do tad nije uradio)
jedan od cuda je taj kada su on i njegovi ashabi(prijatelji)bili na pun i nisu imali dovoljno vode(bili su u bitci i imalo ih je oko 500)da uzmu abdest za klanjanje osim jedne male posude iz koje je mogao samo jedan covek da uzme abdest,
Svi vojnici su se slozili da samo Muhammed a.s. uzme abdes ali je on to odbio vec stavio svoje ruke(sake)u taj kazan sa vodom i naredio da svi redom uzimaju abdeste,i kada je stiglo do zadnjeg i kada je zadnji zavrsio sa abdestom Muhammed a.s je na kraju uzeo zadnji abdest(iz njegovi ruku je tekla voda)
i pre ovoga sam trebao da naglasim:
pre islama po rodjenju Muhammeda a.s. niko nije hteo da ga uzme za cuvanje osim jedne seljanke koja nije imala drugog izbora(a Muhammed a.s. je ostao rano bez majke i oca)vec ga je uzela,(ta babysiterka Smile je bila siromasna)i kada ga je odnela kuci imala je jednu kozu,ostavila Muhammeda a,s. i otisla da pomuze kozu,iz koze(koja je bila jako mrsava)izlazila je velika kolicina mlijeka za celo selo,sve dok nije odgajala Muhammeda a.s. i kada je porastao i otisao,tolikog mlijeka nije bilo...
ima jos mnogo mnogo mudziza o njemu a i o ostalim Allahovim poslanicima
pozz Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
sve je ispravno kako pise u Kur'anu

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Citat
Ако радиш на блиском истоку, имаш основно познавање енглеског језика...

Znam Engleski,ali jos bolje znam Arapski tako da mi Engleski  za Bliski Istok ne treba

Citat
Није ми при руци примерак Кур'ана, зато ћу цитирати енглески превод:

Meni jeste tako da znam sta pise,a te prevode koje nalazis na internetu obesi macki o rep.Prvo i osnovno sto moras da znas o samom kuranu je da je pisan u zavisnim recenicama starog(knjizevnog) Arapskog  jezika.Prevod nije moguc,cak i  tumacenje moze pogresno da bude.Na svetu postoje samo 2 validna tumaca kurana.Pa sta ti mislis sto bi nasi muslimani ucili Arapski,a ne engleski i citali prevode da valja.......
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Prevod nije moguc,cak i  tumacenje moze pogresno da bude.Na svetu postoje samo 2 validna tumaca kurana.

Значи сви ови светски преводи могу да се баце у воду...?

Pa sta ti mislis sto bi nasi muslimani ucili Arapski,a ne engleski i citali prevode da valja.......

Зато што се у сваком преводу већ у другој "руци" тј. прилагођавању губи смисао и поента.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung S7
Citat
Значи сви ови светски преводи могу да се баце у воду...?

Tacno,nigde neces naci prevod Kurana,vec neko ko ga je tumacio ,preveo onako laicki ili kako zna i bacio na internet.

Citat
већ у другој "руци" тј. прилагођавању губи смисао и поента

Evo sam si to i rekao.....rest my case Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 5
Ja znam da nije moguce da se nadje tacan prevod Kur'ana i cenim to sto znas arapski,kako ti se cini??? Smile
Ali je nas Poslanik to opsirnije objasnio sto je i bila njegova misija cijelog zivota,tako procitas Kur'an,pa Buhariovu zbirku hadisa,pa Muslimovu zbirku hadisa i onda znas o cemu se govori i znas tacan smisao tumaca Kur'ana..
Smile
nisi jedini koji znas arapski... Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 14:13:23
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.728 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.