Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Lekarska komora pravi spisak agresivnih pacijenata  (Pročitano 1659 puta)
29. Maj 2015, 15:34:04
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 38.0
Lekarska komora pravi spisak agresivnih pacijenata

Ukoliko ste saznali da vam je operacija srca zakazana za 2021. godinu, nikako nemojte da negodujete, vređate ili izgubite živce pred lekarom.

Možete završiti na spisku "incidentnih pacijenata" koji pravi Lekarska komora Srbije, a zatim će se tom "problematikom" pozabaviti i tužilaštvo.

U dopisu do kojeg je "Alo" došao, piše da je Upravni odbor Lekarske komore Srbije odlučio da "u cilju pripreme sastanka sa nadležim tužilaštvom na temu pooštravanja kaznene politike", njeni članovi i zaposleni u zdravstvenim ustanovama prijave Komori agresivne pacijente, opis događaja, vreme i mesto, kao i druge podatke o napadu pacijenta. Međutim, pacijenti se ne obaziru. Kako za "Alo" kaže jedan od njih, koga smo zatekli u čekaonici doma zdravlja, "kada lekari budu imali dovoljno vremena da pruže kompletan pregled ili neophodnu informaciju, tada ćemo i mi da budemo smireni".

"Sve je akcija i reakcija. Reagujemo jer svuda čekamo - u domu zdravlja, na specijalistu, na snimanje. I sve plaćamo. Ako ćemo pravo, ima bezobraznih lekara koji čak ne žele ni da nam objasne od čega bolujemo. Evo, ja već treći sat čekam na recept. I kako da se ne nerviram. Ušlo je preko reda desetak padobranaca", naveo je pacijent koji je zamolio da mu se ne objavljuje ime.

Ni lekari nisu oduševljeni imejlom koji su dobili. "To nema nikakvog smisla i neću da prijavim Komori ko me napada, jer nikada nisam dobio zaštitu od nje. Mene je napalo nekoliko pacijenata. Poslednji napad desio mi se tokom noćnog dežurstva. Pacijent je nasrnuo, psovao mi majku, decu. Zvao sam policiju", iskren je jedan od lekara koji je želeo da ostane anoniman.

U Ministarstvu zdravlja kažu za "Alo" da je neophodno da se nađe adekvatan pravni model kako bi se to što želi LKS regulisalo, ali da podržavaju sve napore da se podigne nivo bezbednosti zdravstvenih radnika, jer je bilo nebrojeno napada na lekare.

Vesna Jovanović, direktorka komore kaže za "Alo" da oni nemaju tačan broj napada pacijenata na lekare i da su zato odlučili da zajedno sa tužilaštvom nađu model zaštite doktora.

"Lekari uglavnom završe sa lakim telesnim povredama, a za to se ne goni po službenoj dužnosti. Doktor mora sam da tuži sopstvenog pacijenta. To se uglavnom nikada ne desi, pa počinioci napada ostaju nekažnjeni. Želimo da pronađemo način da se napad na doktora posmatra kao napad na lice koje radi odgovornu dužnost. Čekaćemo još 10 dana povratne informacije od lekara, a onda ćemo da razgovaramo sa nadležnima", kaže ona.

Izvor http://www.021.rs/Info/Srbija/Lekarska-komora-pravi-spisak-agresivnih-pacijenata.html
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 42.0.2311.111
Jedva cekam da me stave na taj spisak. Trudicu se da upadnem u top3.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
kakvo sranje... Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.10.3
Browser
Safari 600.6.3
mob
Apple 15
Das lekaru status sluzbenog lica i resis problem.

Kakvih zivotinja ima ... ni tejzerom ih ne mozes obuzdati...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Mislim da bi tejzer bio trajno rešenje za srčane bolesnike Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1507
OS
Linux
Browser
Opera 12.10
Nismo mi agresivan narod.
IP sačuvana
social share
Za rođene tako: Gay je OK!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla 11.0
Das lekaru status sluzbenog lica i resis problem.

Kakvih zivotinja ima ... ni tejzerom ih ne mozes obuzdati...

Ali mu daš i odgovornost gza svoje postupke, pa kada zasere stvar ili izigrava Boga, ostane bez licence, pa nek ide da sadi krompire. Ovako, bojim se da samo situacije ide iz lošeg u gore...
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 42.0.2311.152
Ко неће да чека рецепт 3 сата слободан је да иде у приватну клинику и приватну апотеку и тамо ће све завршити за 5 минута.

Плаћате? За ту цифру коју плаћате здравствене услуге су феноменалне. Можете да серете о Вучићу, ботовима и осталим глупостима али то је чињеница.

Ако неко има плату 40.000 динара он годишње за здравствено осигурање издвоји између 20 и 25 хиљада динара. Рецимо да тај лик кући ради нешто са стругом и отфикари му прст. Можда ће чекати 5 минута више него што му одговара, можда ће га медицинска сестра погледати попреко, можда ће седети у чекаоници на дрвеној клупи а не у кожној фотељи са масажерима и грејачима. Али...зашиће му јебени прст. Зашивање прста у Америкама? 10.000 долара...и то ако имаш среће Smile То су вам три плате...и то на солидним радним местима Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 521
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 41.0.2272.118
Ко неће да чека рецепт 3 сата слободан је да иде у приватну клинику и приватну апотеку и тамо ће све завршити за 5 минута.

Плаћате? За ту цифру коју плаћате здравствене услуге су феноменалне. Можете да серете о Вучићу, ботовима и осталим глупостима али то је чињеница.

Ако неко има плату 40.000 динара он годишње за здравствено осигурање издвоји између 20 и 25 хиљада динара. Рецимо да тај лик кући ради нешто са стругом и отфикари му прст. Можда ће чекати 5 минута више него што му одговара, можда ће га медицинска сестра погледати попреко, можда ће седети у чекаоници на дрвеној клупи а не у кожној фотељи са масажерима и грејачима. Али...зашиће му јебени прст. Зашивање прста у Америкама? 10.000 долара...и то ако имаш среће Smile То су вам три плате...и то на солидним радним местима Smile

Апсолутно ти је нетачна рачуница... али нема везе, по теби се месечно издваја 2000 за здравство, а цифра је пар пута већа. Али нема везе, јер и таквом цифром би једва антибиотике купио да требаш сам, то се слажем. Нико нормалан ни не жели да се пореди са Америкама, клинци од 16 лета који од бубуљица не виде на очи, а ложе се на холивуд се не рачунају.

А проблем није у самој услузи, проблем је у ставу и понашању сестара и доктора, који своје фрустрације искаљују на пацијентима, уместо да се лепо скупе испред Немањине и траже своја права (а заслужују их, јер не знам ко би радио такав посао за 50000-60000 нпр...).

Држава и добар део лекарске коморе гаји и подгрева такву атмосферу, свако из својих интереса. Држава јер иде у правцу "американизације" здравства, а лекари јер приватно могу да зараде много више и да коначно уновче своје муке. Најебаће сиротиња, као и обично...
IP sačuvana
social share
Ček znači ti hoćeš da kažeš da ne voliš kad se nešto tera u krajnost?
Pa ti onda nisi Srbin...
 Smile Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 38.0
  Lekari su itekako u sprezi sa privatnicima, i to u takvoj da pre podne radi u domu zdravlja gde usmerava pacijente kod privatnika jer se u bolnici ne može izlečiti, na primer, kratkovidost. A kad pacijent posle podne ode na datu mu adresu zatekne baš tog lekara i osoblje iz bolnice. Najlepše od svega je što je oftamolog načelnik doma zdravlja.
  Ili slučaj zubara koji je mom stricu izbušio zube i rekao mu da posle podne dođe u njegovu privatnu ordinaciju da završi plombiranje.
  I sad kad se usudiš da prigovoriš ideš na crnu listu. Ova lista je za sada napravljena samo za srčane bolesnike ali niko ne garantuje da će se proširiti na ostale.
  U redu, ima i dobrih lekara koji ne pripadaju opisanoj vrsti ali oni su manjina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.109 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.