Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Irinej: Crkva će plaćati porez kada joj država vrati imovinu  (Pročitano 15805 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
  U redu, sledi repriza.

Napisao sam da irinej nije dostojan da bude na čelu SPC i to je moje mišljenje. Takođe samk napisao ranije da poštujem čin a ne čoveka koji se krije iza njega. Dotičnog bih najviše volei da vidim kako stoluje u Pećkoj patrijaršiji kao što bih voleo da se skinu sa državne sise, Neka žive od svoje parohije i svog oltara.

A to da ustaše, satanisti i ostali pljuju moju konfesiju i nasleđe, e to neće moći.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2017, 20:40:40 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
kao sto rekoh, ne znas ni sta je ustasa
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Prenesena značenja patrijarha Irineja

Morao sam malo da se pomučim pošto se Dabiša stidi ili je nesposoban da navede izvor.

Viktor Ivančić

Viktor Ivančić (Sarajevo, 8. listopada 1960.), jugoslavenski i hrvatski novinar i publicist. Najpoznatiji kao jedan od osnivača znamenitog satiričko-političkog tjednika Feral Tribune, kome je dugo vremena bio glavni i odgovorni urednik. U njemu je također objavljivao svoju znameintu satiričku kolumnu Bilježnica Robija K.

Ivančić je 1990-ih dobio prestižne međunarodne nagrade za svoj rad, ali je zbog kritičkog stava prema režimu Franje Tuđmana bio predmetom prijetnji smrću od visokih funkcionara HDZ-a. Nedugo potom je bio mobiliziran u Hrvatsku vojsku koju je služio u 4. gardijskoj brigadi, ali je nakon međunarodnih protesta demobiliziran.

A ovo je, kao što sam i mislio, autor. Ni manje ni više nego tuđmanova gardijska brigada. Toliki je bio protivnik režima.  Smile

Ujkica jugonostalgičar koji umesto da brine o papi piju XII, stepincu, komarici...on se našao pozvanim da brine o Irineju. A zato ima pomoćnike, beslovesna ili stvorenja koja možda imaju zadatak da šire ustašku propagandu. Razumem ja da je neki domobran pre 70 godina bio neupućen u to šta rade ustaše. Sada kada se zna da su između ostalog zna da su jedini imali logore za decu..e to je neštp sasvim drugo.

Čestaitam Dabiša, nadmašio si samog sebe.

kao sto rekoh, ne znas ni sta je ustasa

O, da, upravo upoznajem jedan takav derivat i otpad ljudskog porekla.

Ko se prepoznao prepoznao se.

Foliraža sa lepljenjem etiketa i skretanjem teme ne pali. Uostalom, boli me uvo šta misliš.

Opet si skočio sebi u usta. A to što si probao da sakriješ izvor ovih baljezgarija i autora govori ipak najviše o tebi.

Čestitam Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Cujem da je Irinije vrlo poznat u Nisu i okolini... ali ne po dobroti... vise po lihvarenju i jurenju sukanja...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 17. Jan 2017, 20:22:58
  A ovo je, kao što sam i mislio, autor. Ni manje ni više nego tuđmanova gardijska brigada. Toliki je bio protivnik režima.  Smile
Smile
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602

Napisah da nije dostojan da bude patrijarh. Uvodi ekumenizam na mala vrata.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
mob
Apple 15
SPC u svojoj radnji prodaje dezodoranse, balzame, šampone... bez PDV-a

Objavljeno: 3.02.2017 06:52

Roba koja se prodaje u radnjama Srpske pravoslavne crkve, za razliku od svih drugih, nije u sistemu PDV-a, pokazalo je istraživanje Insajdera. Tako je moguće da crkvene radnje pored predmeta za bogosluženje bez obračunatog PDV-a prodaju i kozmetičke proizvode - dezodoranse, balzame za usne, šampone i slično. Za ovu robu ne izdaje se fiskalni račun. Reč je čak i o robi privatnih prozvođača.

Na balzamu za usne i dezodoransu koje proizvodi, primera radi, pčelarska zadruga Apifarm iz Valjeva, vidljivi su deklaracija i bar-kod, što im omogućava da budu plasirani i u drugim prodavnicama. U tom slučaju moraju da plate PDV.

Međutim, kada u radnji SPC tražite račun, umesto fiskalnog računa Poreske uprave dobijete isečak na kom piše Patrijaršijski upravni odbor.

Podsećamo, prema istraživanju Insajdera, poreskim zakonima verske zajednice jesu oslobođene PDV-a i poreza na imovinu uz ograničenje da se olakšice odnose na usluge i objekte koji imaju svrhu bogosluženja.

Novinari Insajder.neta uputili su pitanja u vezi s ovom temom Poreskoj upravi. Obećali su da će nam odgovor dostaviti u toku dana.
Prema Pravilniku o postupku ostvarivanja prava na vraćanje PDV-a dobrima i uslugama neposredno povezanim s verskom delatnošću smatraju se:

- sveće i materijal za proizvodnju sveća;
- tamjan i materijal za proizvodnju tamjana;
- briketi;
- ulje i vino za obredne svrhe;
- brašno i beskvasni hleb za obredne svrhe;
- svete sasude i obredni simboli;
- odežde za sveštenike i verske službenike i materijal za proizvodnju ovih odeždi;
- građevinske usluge i građevinski materijal koji se koriste za gradnju, rekonstrukciju, konzervatorske i restauratorske radove i održavanje hramova i drugih zdanja povezanih s misionarskom delatnošću tradicionalnih crkava i verskih zajednica, uključujući materijal za izradu ikonostasa i ikonopisanje;
- bogoslužbene knjige, verski kalendari i druga verska izdanja i papir za štampanje tih izdanja;
- orgulje.

Ovo je samo jedna od privelegija koje je država dala crkvama.

Uprkos postojećim olakšicama, patrijarh Irinej je nedavno rekao da Crkva neće plaćati porez dok joj se ne vrati imovina nacionalizovana nakon Drugog svetskog rata.

“Ja sam to rekao i na tome ću ostati - dok sva imovina ne bude vraćena Crkvi, mi nećemo plaćati porez jer je gro država uživala i uživa. Kad nam bude vratila sve i Crkva će plaćati porez”, rekao je Parijarh za Božić.

Ministarstvo finansija nema stav povodom ovakvog ultimatuma.

Interesantno je da je upravo prodavnica na Terazijama vraćena Crkvi u postupku restitucije.

“Na dve etaže, s merom i stilom, opremljen je galerijsko-prodajni prostor. Ovo je novo mesto, gde će se sabirati naši ljudi, građani, vernici, da bi zadovoljili svoje duhovne potrebe i potrebe svojih porodica”, objavio je na svom sajtu Patrijaršijski upravni odbor 19. septembra 2013. prilikom otvaranja prodavnice u kojoj se uz ikone mogu kupiti kozmetika i žestoka alkoholna pića.

Sudeći prema isečku računa, zvaničan vlasnik prodavnice na Terazijama je Patrijaršijski upravni odbor, koji je vrhovna izvršna vlast Srpske pravoslavne ckrve. Patrijršijski odbor ima i svoje preduzeće - Patrijaršijska dobra d.o.o, za proizvodnju i prodaju vina, suvenira i sličnih proizvoda.

Prema istraživanju Insajdera, crkve plaćaju poreze na svoja preduzeća i privredne delatnosti.

Na čelu Partijaršijskog upravnog odbora nalazi se patrijarh Irinej. Članovi ovog tela su i dva predstavnika Svetog sinoda, jedan predstavnik manastira, tri sveštenika i sedam svetovnih članova. Jedan od članova Upravnog odbora je i mitropolit Amfilohije Radović.

Izvor: Insajder

Ja ne znam da li ste videli tu novu famoznu prodavnicu (uslovno novu, postoji vec 5-6 godina), ali to se vrlo malo razlikuje od dizajna seta Parova...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
samo bahato!
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.