Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Иран заробио 15 британских војника  (Pročitano 5310 puta)
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
London pristao na pregovore s Iranom

Teheran - London je juče pristao da razgovara s Teheranom o tome kako ubuduće prevazići sporove oko teritorijalnih voda u Persijskom zalivu, izjavio je britanski zvaničnik. Državna iranska radio-stanica protumačila je ovaj potez kao "pozitivnu promenu" u stavu Velike Britanije. Svih 15 britanskih marinaca, koje su Iranci oteli protekle nedelje, priznali su da su ilegalno ušli na teritoriju iranskih voda. Neimenovani zvaničnik britanskog premijera Blera juče izjavio da su priznanja emitovana na iranskoj televiziji "izrežirana", dodajući da Britanija i dalje zahteva bezuslovno oslobađanje otetih članova posade. S. D.

http://www.danas.co.yu/20070403/globus1.html#2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Iranska TV emitovala nov snimak dvojice zarobljenih britanskih mornara

Priznali nelegalan upad

Analitičari cene da Londonu nema druge osim da strpljivo pregovara sa Teheranom

Svih 15 britanskih vojnika i marinaca koje su 23. marta zarobile iranske snage priznali su da su nelegalno ušli u iranske vode uprkos insistiranju Londona da su bili u iračkim vodama, izvestio je juče iranski državni radio, prenosi Rojters.

Iranci su u nedelju treći put prikazali neke od zarobljenih na televiziji, javlja Bi-Bi-Si. Prikazana su dvojica pripadnika britanske mornarice u uniformama kako stoje ispred velikih mapa koje prikazuju iračke i iranske teritorijalne vode. Olovkom su pokazivali različite tačke na toj mapi, kao i tačku na kojoj su zarobljeni i na kojoj su im Iranci objasnili da su ušli u iranske vode. Jedan od njih je rekao da razume bes iranskog naroda zbog upada u njihove teritorijalne vode. To je bilo slično priznanjima drugih zarobljenih Britanaca koji su prikazani na televiziji, kako, po svemu sudeći pod pritiskom, daju takve izjave, navodi Bi-Bi-Si. Velika Britanija je te snimke nazvala nečuvenim i oštro ih osudila.
..............................................................................................................................................................      
PRVI PLODOVI DIPLOMATIJE

Britanski ministar odbrane Des Braun izjavio je da London direktno sa Teheranom pregovara o oslobađanju 15 zarobljenih vojnika. Dve zemlje su razmenile diplomatske note o incidentu. NJihov sadržaj se drži u tajnosti, ali izgleda da diplomatija daje prve rezultate - iranska studentska novinska agencija ISNA saopštila je da snimci priznanja zarobljenih britanskih vojnika više neće biti prikazivani "zbog promena uočenih dva poslednja dana u politici britanske vlade", navodi Rojters. Nije precizirano na koje se promene misli.

................................................................................................................................................................

Portparol MIP u Teheranu Muhamed al Huseni poručio je da je problem već mogao da bude rešen samo da je vlada u Londonu odmah krenula u direktne pregovore sa Iranom, umesto što je tražila podršku u Savetu bezbednosti UN i u EU, javlja Bi-Bi-Si. - Islamska Republika Iran od početka veruje da ovo može da bude rešeno na logičan i principijelan način u bilateralnim razgovorima. Iran je vrlo jasno rekao da ne želi da se oko ovog slučaja digne uobičajena medijska halabuka. Britanci su se, nažalost, opredelili za korake koji su doveli upravo do toga - prokomentarisao je on.
Dok Teheran traži izvinjenje Londona povodom incidenta, Britanija zahteva hitno oslobađanje svojih državljana. Analitičari cene da Londonu nema druge osim da strpljivo pregovara sa Teheranom, navodi Rojters, dodajući da je ova kriza poslednje što je trebalo britanskom premijeru Toniju Bleru u trenutku kad se sprema da ode sa funkcije. - Osim prelaska na bilateralne pregovore i smanjivanja megafonske diplomatije, mislim da nema drugog izbora. Oni bi mogli da zatraže od Amerikanaca da intervenišu, ali Amerikanci bi bili ludi kad bi to uradili - kaže Džordž Džof, stručnjak za Bliski istok Centra za međunarodne studije Univerziteta Kembridž.

Politički analitičari kažu da bi pretnja EU da će ograničiti trgovinu ili kredite Iranu mogla da urodi plodom na duge staze, ali da je veliko pitanje da li bi zemlje poput Nemačke stavile nacionalne interese na kocku. Britanija se odlučila na dvosmeran pristup: s jedne strane sa saveznicima pritiska Iran, a s druge strane "istražuje mogućnost za dijalog sa Irancima", kako je u nedelju rekao britanski ministar Daglas Aleksander. Britanija uživa snažnu podršku SAD, EU i Saveta bezbednosti UN, podseća Rojters.

Pripremila V. Popović   

http://www.glas-javnosti.co.yu/danas/srpski/SP07040204.shtml

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
mob
Samsung S7
Citat
Da nisu mozda hriscani ? Sta su nego mudzosi ...

Oni su Persijanci......ne Mudzahedini....cak ih i mrze jer su ih oni bas osvojili..

Citat
Tamo su glavni Pasdarani i Basidzi , neki od clanova moje porodice su radili tamo tako da ponesto znam od svedoka .

Ja sam radio tamo pa znam iz sopstvene ruke....

Citat
I voleo bi da dodje do rata bas zato sto nemaju sanse , a Ameri bi lepo izginuli ..

Naravno razmisljas kao ovi nasi politicari.Od danas do sutra .......,a to tako ne ide.Koliko god da ih pogine Ameri ce uci u Iran,samim tim sva boatstva su njihova.....da ne pricam o rezervama nafte i slicno.Znaci taj rat bi za Amere doneo materijalnu korist i samim tim jos vise ojacao USA na svetskoj sceni.E ,a ja to ne bih voleo....Znaci neka se prozivaju do mile volje.

Citat
Ne prizeljkujes valjda pobed islamskih fundamentalista samo zato sto mrzis Amere ?

Znas kako kazu "Ko god pobedi od njih , mi gubimo" .
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 146
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Oni su Persijanci......ne Mudzahedini....cak ih i mrze jer su ih oni bas osvojili..

Ovo je tacno , to sam i ja cuo , ali ove su zarobili pasdarani tj. pasdaranska mornarica .
Islamaska revolucionarna garada je neka vrsta siitskih mudzahedina ?

taj rat bi za Amere doneo materijalnu korist i samim tim jos vise ojacao USA na svetskoj sceni.E ,a ja to ne bih voleo....Znaci neka se prozivaju do mile volje.

Mislio sam i o tome , ali mislim da se Ameri ne bi tamo zadrzali . Povukli bi se posle visegodisnjeg gerilskog rata koji bi bio mnogo gori od Iraka ili Vijetnama .

Znas kako kazu "Ko god pobedi od njih , mi gubimo" .

Istina , ali ja sam racunao na dugogodisnji rat koji bi ih iscrpljivao .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7
Veruj mi ,u Iranu je zabranjeno ime "Omer" ,a mudzahedina nema iz vise razloga.Jer mudzahedini su "Dzihadovi " ratnici,a Iranci(Seiti) ne priznaju "Dzihad" kao rat ,vec kao nesto drugo.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 146
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Hmmm , zanimljivo .

Vidim da diplomatija ide svojim tokom .

Englezi su izgleda u pocetku namerno malo zaostravali da bi Iranci izbacivali snimke priznanja .
Cilj Engleza je bio da sto vise ocrne Irance pred zapadnim javnim mnjenjem i zato su im snimci isli na ruku ( jadni zarobljenici itd. ) , sada naravno popustaju i resavaju stvar pregovorima .

Moracemo da pricekamo da malisa napravi nuklearku , bice veselja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Citat
Nisu smeli da dozvole da zivi mudzosima padnu u ruke

Prvo nisu mudzosi vec Iranci,drugo ne bih voleo da dodje do rata posto Iranci nemaju nikakve sanse.Trece mislim da ce se to sve zavrsiti na diplomatskim pregovorima.

o itekako bi imali shanse  Smile Smile dug iscrpljujuci rat ,pobuna shiita u iraku ,porast americhkih zrtva sa 2-3 dnevno na najmanje 10-15 dnevno i kolaps americhke profesionalne vojske ,uvodjenje regrutne obaveze ,gradjanski nemiri u americi i na kraju ako budemo imali srece gradjanski rat  Smile Smile

Not victory , Obi- Wan.The shroud of the Dark Side has fallen. Begun, this Clone War has.  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Samsung S7
Citat
Nisu smeli da dozvole da zivi mudzosima padnu u ruke

Prvo nisu mudzosi vec Iranci,drugo ne bih voleo da dodje do rata posto Iranci nemaju nikakve sanse.Trece mislim da ce se to sve zavrsiti na diplomatskim pregovorima.

o itekako bi imali shanse  Smile Smile dug iscrpljujuci rat ,pobuna shiita u iraku ,porast americhkih zrtva sa 2-3 dnevno na najmanje 10-15 dnevno i kolaps americhke profesionalne vojske ,uvodjenje regrutne obaveze ,gradjanski nemiri u americi i na kraju ako budemo imali srece gradjanski rat  Smile Smile

Not victory , Obi- Wan.The shroud of the Dark Side has fallen. Begun, this Clone War has.  Smile Smile

Jes ,bice ga bas zato sto si porucio........Ne srljaju Ameri bez razmisljanja.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Shit happens, rama rama.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4233
Zastava Slovenia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
 IRANSKI PREDSEDNIK PORUČIO 'ZBOGOM' BRITANSKIM MARINCIMA

Iranska državna televizija prikazala je snimke 15 uhapšenih britanskih mornara i marinaca u razgovoru sa predsednikom Mahmudom Ahmadinežadom u predsedničkoj palati u Teheranu, na ceremoniji upriličenoj povodom njihovog puštanja na slobodu.

Iranski predsednik je vojnicima poželeo 'zbogom', pošto je prethodno na konferenciji za novinare najavio da ih je amnestirao posle 13 dana provedenih u zarobljeništvu, zbog neovlašćenost ulaska u teritorijalne vode Irana, kao 'dar britanskom narodu'.

Na snimku se vidi Ahamidinežad kako se rukuje sa Britancima i sa osmehom na licu sa njima razgovara. U naslovu ispod snimka stoji da je razgovor deo 'procesa oslobadjanja' britanskih vojnika, preneo je AP.

Na snimku se vide britanski vojnici odeveni ne u uniforme, već u tamna odela, kako razgovaraju sa predsednikom uz pomoć prevodioca.

'Cenimo ovo. Vaš narod je bio veoma ljubazan prema nama i mi to zaista cenimo', rekao je jedan od britanskih vojnika Ahmadinežadu, dok su se od drugog mogle čuti reči, 'Zahvalni smo za vaš oproštaj', na šta je Ahadinežad odgovorio 'molim', na farsiju.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: egipat haos

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.