Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 20:42:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Iran begins war games  (Pročitano 21596 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung S7

ujkaalbert

Objasni mi kako moze ta pracka da srusi avion? Daj budi ozbiljan.

Aj ti budi ozbiljan, kad vec uleces u nesto bar procitaj prvo.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20

Nekim ljudima nema svrhe objasnjavati bilo sta. Smile.
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

Dobra je stvar sto dosta toga sami proizvode.Razvijaju nove lovce kao i razne PVO sisteme.

Razvili su laki PVO sistem  Samavat 35mm,koji masovno proizvode.

Samavat is a 35 mm air defence automatic gun that is equipped with advanced radar and fire control systems. It is a short range air defence system that has 4 km range and has high fire volume (1100 shots per minute). It can hit cruise missiles automatically and Intelligently at low altitudes.

it uses an sattlite system that can quickly detect targets with accuracy and hit them quickly

SAIRAN accomplished electronical and fire controls systems part of project, Aerospace organization of iran did engireeng part and Defense industries organization did mechanical parts of project.

Dobra stvar kad bi neko slepo srljo na PVO a ne bi ih ometao ili onesposobljavao ili jednostavno leteo iznad 5000 metara.

jevreji sto namjere to ce i da ostvare bez obzira na zrtve,hteli to neki ili ne.

Sta ima da se doda na ovo sem pogledati Irak u sta je pretvoren a bila  10 puta razvijenija od Irana....

Pa realno i nije, mislim da su se bas tu i zajebali u Iransko Irackom ratu......mnogo stete na obe strane.Odmah posle 1988 godine Irak nije imao vremena da stane na noge napali su ga Ameri,pa sankcije 10 godina......ne ne ne nije to isto.Irak je drzava koja je od 1983 godine stalno u nekim ratovima,Iran je bio Zapadno orijentisan ....do pocetka 80 tih(Americki veliki prijatelji) ...odatle im i f-14 ce ...mislim iz tog doba.Iran je od 1989 godine maksimalno ulagao u vojnu industriju pre svega u raketne sisteme,obucenost kadrova bas iz razloga sto se nisu najdivnije pokazali protiv Iraka.

DA se razumemo Iran vs USA nema sanse, poenta price je sto bi ceo Bliski Istok goreo..., a to se Izraelu uopste ne svidja.
Tako se mislilo i za Irak, em Kurdi, Turska, Izrael, Kuvajt, Suniti, Siti pa nije bilo nista od toga. Niko nije lud da ako kod komsije gori da prenese vatru na sebe.

Mogao si da citas izjave nasih oficira, generala i ostalih sto su ucestovovali u ratu sto se apaca tice, jednostavno nema nacina kako da se odbrane od njih...

odakle ti ovo?

Apaci nisu uopste smjeli da djeluju na Kosovu,zato sto bi bili prelaka meta.Oni mogu da djeluju na brisanom prostoru kao sto je pustinja kada imaju sve na dlanu,ali kada je teren brdovit sa gustim rastinjem i pored svih senzora postoji velika opasnost od prenosivih pv sistema.

Pa leteli su u pogranicnim podrucjima, cak je bila reportaza o tome gde vojska prica o dejstvima Apacha

VI se i dalje lepite za PVO?Ja vam kazem ako Izrael sam ode u avanturu sa sopstvenom avijacijom, nece imati na sta da slete.Ako Ameri pridju sa nosacem bice meta, sve baze u okolini bice mete takodje....nisu oni za zajebavanje.

Pa zato sluze nosaci da ne moraju da prilaze  Smile

Ovaj topic postaje komican i to u pravom smislu te reci.Izrael nije mogao da izadje na kraj sa Hezbolahom u Libanu , a hoce protiv Irana????

Pa drugo ti je kad gadjas neke bradonje sa zoljama u stambenim cetvrtima a drugo kad imas ciljeve koje ne mozes da promasis.  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung S7
Citat
Dobra stvar kad bi neko slepo srljo na PVO a ne bi ih ometao ili onesposobljavao ili jednostavno leteo iznad 5000 metara.
Jednostavno ne bi smeo da leti iznad 5000m , ne iz razloga sto nemaju PVO vec iz razloga sto odakle god da su poleteli ...ne bi sleteli Smile

Citat
Tako se mislilo i za Irak, em Kurdi, Turska, Izrael, Kuvajt, Suniti, Siti pa nije bilo nista od toga. Niko nije lud da ako kod komsije gori da prenese vatru na sebe.

Nema sta tu ko da prenosi vatru,Iran bi ih sravnio sa licem zemlje......ti si ovo pogresno protumacio....nisi valjda mislio da je u pitanju saveznistvo?

Citat
Pa zato sluze nosaci da ne moraju da prilaze 
I rakete da ga stignu  Smile

Citat
Pa drugo ti je kad gadjas neke bradonje sa zoljama u stambenim cetvrtima a drugo kad imas ciljeve koje ne mozes da promasis.

Pa i nije,te bradonje su redovno raketirale(mislim ...prackice) pa ih ovi nisu nasli  Smile
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
Maradic

Ja na desktopu imam Su-35 i uvek cu vise gotiviti rusku tehnologiju od zapadne, ali kada raspravljam sa  zaludjenicima koji misle da ovi sa 50 lovaca i to sa 20 F-14 koji su amerikanci i izraelci izbacili jos davno koriste za odbranu a smatraju iran "prebogatom" zemljom, mogu nesto da postignu postaje smesno.

Reklamira covek PVO 35mm kojoj je maximalan 4-5 km domet za fenomelno oruzije Smiley, pa ako nemas raketu od brzine 5 maha nema sta da se razgovara.
« Poslednja izmena: 29. Nov 2009, 22:45:15 od thug_life »
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
SonyEricsson k-750i
Citat
Jednostavno ne bi smeo da leti iznad 5000m , ne iz razloga sto nemaju PVO vec iz razloga sto odakle god da su poleteli ...ne bi sleteli Smile

Citat

Nema sta tu ko da prenosi vatru,Iran bi ih sravnio sa licem zemlje......ti si ovo pogresno protumacio....nisi valjda mislio da je u pitanju saveznistvo?

Citat
I rakete da ga stignu  Smile

Citat
Pa drugo ti je kad gadjas neke bradonje sa zoljama u stambenim cetvrtima a drugo kad imas ciljeve koje ne mozes da promasis.

Pa i nije,te bradonje su redovno raketirale(mislim ...prackice) pa ih ovi nisu nasli  Smile

Pa da Izrael zeli mogao bi da Iran pretvori u pepeo,zar ne zaboravljas da je Izrael jedna od najjacih nuklearnih sila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Samsung S7
Citat

Citat

Citat
I rakete da ga stignu Smile

Citat

Pa i nije,te bradonje su redovno raketirale(mislim ...prackice) pa ih ovi nisu nasli Smile

Pa da Izrael zeli mogao bi da Iran pretvori u pepeo,zar ne zaboravljas da je Izrael jedna od najjacih nuklearnih sila.

Ne lupetaj......ha ha ha jedna od najacih nuklearnih sila.jeste imali su jednu probu u Juznoj Africi pre 25 godina i sad je jedna od najacih nuklearnih sila.......pa jel ti znas sta onda....i Pakistan je jedna od najacih nuklearnih sila Smile
Aljosa vidim da si Izraeloljubac to postujem, ali ne kaki  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 313
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.33
mob
SonyEricsson k-750i
Ti mozes sad da govoris da je crno bijelo ili nesto drugo ali Izrael ima 100 nuklearnih bojevih glava a Iran 0,pa ti sad vidi ko je jaci.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Maradic

Ja na desktopu imam Su-35 i uvek cu vise gotiviti rusku tehnologiju od zapadne, ali kada raspravljam sa  zaludjenicima koji misle da ovi sa 50 lovaca i to sa 20 F-14 koji su amerikanci i izraelci izbacili jos davno koriste za odbranu a smatraju iran "prebogatom" zemljom, mogu nesto da postignu postaje smesno.

Reklamira covek PVO 35mm kojoj je maximalan 4-5 km domet za fenomelno oruzije Smiley, pa ako nemas raketu od brzine 5 maha nema sta da se razgovara.

Ma tako nekako. Inace, Rusima svaka cast, uvek su zvezde na salonima avijacije  Smile
Zeznuli su tako Gadafija kome su Rusi isporucili Kub i Nevu i naravno instruktore. Pa su ih Ameri navukli sa cackanjem na skoro krajnjem dometu sistema, ovi ih pratili pa ispalili kad su Ameri bili u dometu, ovi samo na forsaz izasli iz krajnjeg dometa i rakete pale u vodu. Al kako su otkrili polozaje Ameri ih sravnili. A Ruski instruktori tog dana nisu dosli na posao  Smile
Svemu ima leka, a Ameri nisu bas tolko glupi (mislim na vosjku ne na politicare).
A naravno Rusi ce dati i dzabe sva najnovija oruzja sto imaju tamo nekima sto uzivaju da cackaju mecku Amerima. Nece Rusi na Amere da im ovi ne zamere i orbnuto. Tu se zna sta ko ima u arsenalo i to je to. Ostalo sluzi za reklamu i prodaju bas takvima sto cackaju mecku i imaju dovoljno kesa da se isprse.
Naravno da bi bio glup potez da napadnu Iran, al da oce, moze im se.

Ti mozes sad da govoris da je crno bijelo ili nesto drugo ali Izrael ima 100 nuklearnih bojevih glava a Iran 0,pa ti sad vidi ko je jaci.

Tako nekako, nezvanicno  Smile
Inace, to bi aktivirali tek kada bi bili napadnuti i bilo stvarno kriticno, tipicna taktika za odvracanje od napada, sa tim nece napadati Iran.
Inace, ima onaj tip koji je glasno pricao o tome pa su ga pritvorili
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zivot nema reprizu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4008
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Citat

Ti imas ozbiljne probleme sam sa sobom.Ovde niko nista ne reklamira vec se predstavlja tehnika jedne zemlje.Niko nije reko da je to oruzije fenomenalno ili lose,nema razloga da izmisljas i lazes.
PVO jedne zemlje cine razliciti sistemi.Od onih lakih koji dejstvuju protiv ciljeva na malim visinama do ozbiljnih sistema za iznad 10000 metara.

Ne lupetaj......ha ha ha jedna od najacih nuklearnih sila.jeste imali su jednu probu u Juznoj Africi pre 25 godina i sad je jedna od najacih nuklearnih sila.......pa jel ti znas sta onda....i Pakistan je jedna od najacih nuklearnih sila Smile
Aljosa vidim da si Izraeloljubac to postujem, ali ne kaki  Smile
« Poslednja izmena: 30. Nov 2009, 10:18:05 od samuraj77 »
IP sačuvana
social share
A nekad su proizvodili čelik, je li ? Iz dimnjaka se dimi, ali unutra. . .   Spiros 'Vondas' Vondopoulos

»Bogu hvala, vek i po poživeh, u zdravlju i radu. Slutim da mi je vreme umirati, te ove reči u pero govorim advokatu Nikoli Novakoviću, jer u vas, deco moja, sve zajedno, nemam ni malo poverenja ...« Dalje: »Žao mi je što ste moji, a ne deca nekog mog neprijatelja. Ko je vas poznavao, ne mora se bojati pakla; sa đavolima će mu biti lepše i prijatnije. Sto se tiče moje imovine, a to vas jedino zanima, mogu vam saopštiti sledeće: sve što imam OSTAVLJAM SAMOM SEBI, jer verujem u drugi život. Znači, neka sve ostane kako je bilo za moga života, dok se ne vratim. Vaš otac — Pantelija Topalović.«
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 20:42:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.