Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 19:43:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Interstellar (2014) - Sci Fi  (Pročitano 32746 puta)
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
a jel ima dobar snimak?
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Damn Mad Cows !

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 21466
Zastava Trstenik, Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung Galaxy Kevoje8ac
Nema, sve fušeraj neki.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Nije još  Smile mada je bolji od bioskop snimka i to dosta bolji.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
cekacu rarbg-a on ima najbolje
hvala  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17
mob
Apple 5
Ti si šupak koji samo može da raspravlja da l' je bolji zaječarac ili valjevac
Smile Oces da se ukljucis u raspravu  Smile
Aconja-Tanka je prica, na nekim mestima previse ide u fantaziju
hkj-  I sve što je napisano, utemeljeno je na naučnim principima i pretpostavkama, od kojih neki još nisu dokazani ali nisu ni odbačeni, kao na primer postojanje crvotočina.
Aconja- Interstelar i Odiseja imaju dosta slicnosti, jedna od njih je da je u Odiseji Bouman dosegao treci monolit kod Jupitera i tu biva prebacen kroz portal na drugu stranu galaksije gde biva preporodjen kao neko dete svemira.
Sad se izvinjavam citiranim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
bouman je peder
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
Samsung XYZ1004
Neki reditelji i scenaristi zaboravljaju sta znaci ono S u SF filmovima, a neki gledaoci i kriticari zaboravljaju sta znaci ono F u SF filmovima.

Inace, odlican film  Smile
« Poslednja izmena: 28. Jan 2015, 02:25:23 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.91
Aconja - lepo rečeno batice.  Smile   Samo, što se prolaska kroz crnu rupu tiče, Nil De Gras Tajson je dao svoje viđenje i objašnjenje. Po nekim teorijama, što je crna rupa veća, to su struje unutar nje sporije i može da se priđe centru bez opasnosti od dezintegracije. U filmu je valjda predstavljena teorijska super velika crna rupa, koja služi kao centar jedne galaksije, i koja je toliko velika da su struje u njoj daleko sporije nego kod manjih, te da zato Cooper može da prođe kroz nju a da preživi. De Gras kaže da je tu Nolan dao sebi malo slobode, jer su male šanse da tako nešto postoji, ali prema teoriji, kada bi postojala toliko masivna crna rupa, možda bi moglo da se prođe kroz nju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

"It never rains, but it pours."

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2563
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
mob
VIP Xiaomi Note 10 P
Da, mozda bi moglo da se prodje kroz nju, al mora nesto da se zna. Crne rupe imaju jako veliko gravitaciono privlacenje. Ta super-masivna crna rupa bi promenila putanje planeta oko sebe, cak bi uticala i na Zemlju, ali to su opet umetnicke slobode Nolana.

Druga stvar, Nil DeGras koga jako cenim i postujem kao fizicara, slusao sam vecinu njegovih emisija i predavanja, tvdi da je opasan put kroz crnu rupu iz razloga jer u njoj varira tok vremena. Isprva se vreme jako usporava da bi se, sto se "levak" crne rupe jace suzava, vreme se odvija u malim razlikama sve brze. To se odnosi na pravolinijsko kretanje ka singularitetu.

Ono sto je posledica toga: kad bi Kuper uleteo prevolinijski kroz nju nogama prvo, doslo bi do toga da bi se posle kratkog vremena on poceo rastezati ko guma, upravo jer mu noge putuju brze od glave. Rastezao bi se do te mere da bi pukao na vise delova. U najuzem delu crne rupe bi prolazili samo njegovi kompresovani atomi. Na drugu stranu ne bi preostalo sta da izadje.

E sad, naucnici trenutno istrazuju da li je i kako moguce da ne udje pravolinijski i da se izbegne centralna tacka singulariteta. Teorijski moguce je, ali naglasavam, teorijski. Po Nolanu, u buducnosti je covek dosao do tog resenja. Eto, Kuper je uspeo da udje i izadje nepovredjen.

Teserakt je po Nilu DeGrasu pogled iz pete dimenzije ka vremenskoj liniji gde se moze videti svaki tren zivota kako se odvija, jer se on odvija kontinualno. Sledi mali spojler: ono sto je zanimljivo je cinjenica da je Kuper pokusao da natera cerku da ne pusti oca, uspeo je da dopre do nje, ali je Kuper ipak otisao. E sad tu postoji paradoks kauzalnosti (kao u Matrixu  Smile), sta bi bilo da je cerka uspela da procita znake do kraja i natera oca da ne ide? Kako bi onda on otisao u teserakt da joj posalje te iste znake (knjige, slova i sl)? To je taj paradoks koji je jako interesantan.  Smile

Vasabi, isprve me mrzelo da kuckam sve sto sam kasnije rekao, bio umoran, ali me zainteresovao hkj. Ipak je potreban inteligentan sagovornik da bi rasprava imala smisla.   Smile
« Poslednja izmena: 28. Jan 2015, 15:58:05 od Aconja »
IP sačuvana
social share
Who is Kaiser Soze???

Merovingian: You see, there is only one constant, one universal, it is the only real truth: causality. Action, reaction. Cause, effect.
Morpheus: Everything begins with choice.
Merovingian: No. Wrong. Choice is an illusion, created between those with power and those without.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 15
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jul 2025, 19:43:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.