Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:23:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Internal speaker  (Pročitano 1508 puta)
04. Jan 2014, 13:11:41
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
Browser
Chrome 31.0.1650.63
Treba da probam da sredim neki komp koji je odjednom prestao da daje sliku pa bi mi error kodovi dobro dosli ako je hardverski problem.

Ovako preko telefona mi kazu da ne pisti... Po svoj prilici ima zvucnik na ploci koji nije povezan ili to zavisi od ploce do ploce? Ako nije povezan skinem uputstvo sa sasta proizvodjaca ploce pa ubodem zicice gde treba?
« Poslednja izmena: 04. Jan 2014, 13:11:54 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 25.0
mob
Siemens C55
upravo tako mada u glavnom na vecini ploca imas oznaceno mesto za speaker... ako ne pisti uopste a povezan je verovatno da je ploca... ili procesor(retko se desava)... probaj da povadis redom grafiku pa ram pa vidi sta se desava... naravno pre svega povadi sve PCI uredjaje ako ih ima oce i oni da zezaju a desavalo mi se da ne mogu da dodjem do posta i zato sto usb tastatura zeza pa ako je tastatura usb i nju iskopcaj pa probaj...a za beep kodove moras reci koja je ploca u pitanju pa cu ti dati link sa spiskom...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Sony xperia
Obicno je pored konektora na ploci odstampano gde su izlazi za on/off, reset, hdd led ... Za zvucnik u stilu SP, Speak ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 31.0.1650.63
ok, hvala obojici. Nemam pojma koja je ploca jer tek idem da ga vidim. Snaci cu se da nadjem znacenje kodova kad vidim koja je.

Ovako na daljinu pretpostavljam da je graficka otisla ali probacu da ga osposobim.

Citat
povadi sve PCI uredjaje ako ih ima oce i oni da zezaju

Znam iz iskustva Smiley

Moj stari komp mi je jednom decu pravio da bih na kraju provalio da je problem do mrezne karte koja se malo izvukla iz lezista. Bez mrezne karte radi ko satic.

Probacu da mu poskidam sve i da ocistim gumicom kontakte pa mozda pomogne. Ako ne valjda cu bar doci do kodova da mu postavim dijagnozu. Pre par godina sam prodao moju staru 7600gs graficku i to sam se divio sam sebi sto sam za tako nesto nasao kupca. A sad mi vec treci put za kratko vreme treba tako nesto ko leba Smiley
« Poslednja izmena: 04. Jan 2014, 13:39:46 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Na kraju je ispalo da nije ni graficka (radi na drugom kompu a posle sam i njega upalio sa njom) a ni memorija ali i dalje zeza. Pretpostavljam da je onda napajanje al bi mi dobro dosao second opinion da ne izbijem zeni bezveze jos 1500 iz dzepa pa da na kraju ispadne da nije ni to.

Kad sam ga doneo kod mene nije hteo da upali sa grafickom sa mog starog kompa a njegova je bez problema radila na mom -znaci nije graficka

Na kraju sam skinuo flopi i dva cd-a sa napajanja i probe radi probao da ga upalim i kresnuo je ko mina (idiotskog li izraza Smile)

posle sam ponovo zakacio cd-ove i samo flopi ostavio razvezan i opet ga upalio bez problema. Neko vreme sam ga testirao u radu i radio je normalno i posaljem komp nazad.

Oni ga tamo zakace i upale al jako brzo BSOD. Pa opet nece da upali sa istim simptomima... Objasnim nekako preko telefona kako da skinu napajanje sa optike i posle toga ga upale.

Ovde bi moralo da je problem do napajanja? Kolko se ja razumem napajanje, procesor i ploca su jedine mogucnosti dok ne verujem da bi ikad uspeo da upali da su ploca ili proc. Definitivno napajanje?

edit: pitanje za bonus poene

To je neka prastara ploca i na nju se kaci 20-pinac ali krajnje idiotski postavljen uz sam kuler od procesora pa cu verovatno morati da skidam i taj kuler kad budem menjao napajanje. Jel menjao AMD sistem kacenja kulera? Neke dve preklopljene zice ga izgleda drze na mestu. Link na neki youtube tutorijal za skidanje takvog kulera bi mi mnogo znacio. Nikad u zivotu nisam skidao AMD kuler.

edit 2: sto se tice onih beep kodova sa pocetka price. Kada upali onda najnormalnije pisti sto ce reci da je speaker ipak povezan. Kad nece da pali nema nikakvog zvuka.

« Poslednja izmena: 19. Jan 2014, 18:19:27 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22017
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Ako imas nekog elektricara u blizini, zovi ga da ti testira to napajanje.
Mozes skinuti svoje napajanje, pa ubaciti kod njih, da vidis kako radi sa njim (10 minuta posla, ali ces posle biti siguran da li je do napajanja)

Da ploca brljavi, takodje bi mogao da upalis racunar, ona zna da daje svakakve simptome, i da te zeza da mislis da je neka sasvim druga komponenta...ali ajde, jos uvek se nadaj da nije ploca  Smile

Slikaj taj kuler da vidimo kakav je, pa da vidimo i kako se skida.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Ne znam gde bih nasao elektricara

Citat
Mozes skinuti svoje napajanje, pa ubaciti kod njih, da vidis kako radi sa njim (10 minuta posla, ali ces posle biti siguran da li je do napajanja)

Hteo sam to da uradim kad je komp bio kod mene jer sam nasao neko moje staro napajanje ali sam odustao zbog problematicnog skidanja. Komp je sad na NBGD i valjda opet nece uopste da upali. Ja sam danas uhvatio i skinuo napajanje sa mog starog kompa da bih na njemu probao ovo staro koje sam nasao. Na kraju se ispostavilo da sam sacuvao neispravno dok sam u nekom trenutku bacio potpuno ispravno napajanje koje sam skinuo sa starog kompa kad sam na njega stavio chieftec 360w sa moje glavne masine kad mi je za nju postalo preslabo. Uopste nije konfuzna prica  Smile

Kad sam posle vratio to moje napajanje na moj stari komp brdo problema... Prvo graficka ne daje signal, pa je jedva osposobim da da signal pa blokira u sred buta, pa opet ne da signal, pa je opet osposobim i probam u safe mode alcvrc- pci.sys is missing or corrupted  Smiley 1

posle jos malo cackanja uspem da ga butujem u safe mode i odradim mu system restore na septembar 2013 (retko palim taj komp pa mi je ta bila najbliza) i srecom proradi. Taj komp vise ne razvezujem taman se svi okrenuli naglavacke  Smile

Problem je sto i na tom kompu i na mom starom postoji neki program za knjigovodstvo koji ne smem da zeznem. Ako ga zeznem programer uzima bar sto evra da ga ponovo instalira.

Nadao sam se da je bar sigurno napajanje. Plasi me da ne izbijem zeni jos 1500 dindzi iz dzepa pa da ispadne da nije to. Valjda je napajanje. To sto je par puta proradio posle skidanja komponenti koje nisu neophodne dodatno ukazuje na njega.

Citat
Slikaj taj kuler da vidimo kakav je, pa da vidimo i kako se skida.

Nije kod mene komp sada. Sad cu da vidim da neko tamo slika taj kuler pa da mi posalje na mejl. Nesto sam gledao na youtube i nasao sam neki sistem od pre pet godina

http://www.youtube.com/watch?v=iZdRqLskLgw

Al nije taj. Vidim i u komentarima neko pominje sistem sa zicama. Ovaj je star desetak godina.
« Poslednja izmena: 19. Jan 2014, 19:01:03 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 10:23:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.