Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Instalacija Windows Operativnog sistema  (Pročitano 95030 puta)
Zvezda u usponu

I spent my whole childhood growing...what a waste!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N95 8GB
ovako,da ne bi otvarao novu temu,postavicu pitanje ovde.....
imam XP i Vistu, na dve odvojene particije,naravno.........i sad hocu da obrisem vistu,tj da formatiram tu particuju,da mi ostane samo XP,ali se plasim da necu moci da ukljucim posle XP,zato sto mi se to ranije desavalo,nece da ga bootuje.....sta da uradim da bi posle mogao normalno da koristim XP,kao i pre instalacije Viste.....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Danas sam pokusao da drugarici instaliram Windows XP na nov lap top  prateci uputstva sa prve strane ove teme .  Kopm se boot-ovo sa CD-a, krenula je instalacija nekih privremenih fajlova a kad je doslo do dela gde imam da biram izmedju pokretanja instalacije Windows-a i Recovery Console javi se problem.  Kad kliknem na R tj, izaberem pokretanje Recovery Console on mi otvori novu stranu na kojoj pise sledece : Setup did not find any hard disk drives instaled in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration in corrcet. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Setup cannot continue. To quit setup press F3.
Jel zna neko gde je problem i kako mogu da ga resim ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson c903
Pa izaberi instalaciju windows-a.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Libra
Pol
Poruke 166
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
Ako je nov laptop, možda su mu potrebni SATA driveri (vidi opcije u dnu ekrana koje nudi pre kopiranja tih privremenih fajlova).
Takođe, ako je novi laptop, moguće je da uopšte ne podržava XP, imao sam par slučajeva da uopšte ne mogu da se nađu driveri za XP.
Možda je bolje da pokušaš sa Vistom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
imam XP i Vistu, na dve odvojene particije,naravno.........i sad hocu da obrisem vistu,tj da formatiram tu particuju,da mi ostane samo XP,ali se plasim da necu moci da ukljucim posle XP,zato sto mi se to ranije desavalo,nece da ga bootuje.....sta da uradim da bi posle mogao normalno da koristim XP,kao i pre instalacije Viste.....
Udji u XP i formatiraj particiju na kojoj je instalirana Vista. Uzmi XP install disk i pokreni Recovery konzolu sa njega i kucaj fix boot. Naravo enter na kraju.

@tehnolog8888: U pitanju je nedostatak SATA drivera. Ako imas disk sa driverima koji je isporucen uz maticnu plocu iskoristi ga i napravi floppy sa driverima za SATA kontroler. Ako nemas idi na proizvodjacevu internet lokaciju i skini ih zajedno sa uputsvom kako da ih nasnimis na disketu. Naravno na kompu moras imati instaliranu floppy jedinicu. Druga varijanta je da u BIOS-u podesis SATA kontroler tako da radi u IDE modu, tj. da iskljucis AHCI mod.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 322
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
SonyEricsson c903
Danas sam pokusao da drugarici instaliram Windows XP na nov lap top  prateci uputstva sa prve strane ove teme .  Kopm se boot-ovo sa CD-a, krenula je instalacija nekih privremenih fajlova a kad je doslo do dela gde imam da biram izmedju pokretanja instalacije Windows-a i Recovery Console javi se problem.  Kad kliknem na R tj, izaberem pokretanje Recovery Console on mi otvori novu stranu na kojoj pise sledece : Setup did not find any hard disk drives instaled in your computer.
Make sure any hard disk drives are powered on and properly connected to your computer, and that any disk-related hardware configuration in corrcet. This may involve running a manufacturer-supplied diagnostic or setup program.
Setup cannot continue. To quit setup press F3.

A i kao sto kaze Quad damage, i moj drug je skoro uzeo nov lap-top i nije mogao xp da instalira, nego vistu, tako da probaj sa vistom.
« Poslednja izmena: 15. Okt 2008, 15:01:19 od miki2102 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
@ Harmon26 : Jel mozes da mi objasnis kako da instaliram te SATA drivere jer lap top u ovom trenutku ima samo BIOS. Kad treba da ubacim tu disketu ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Na laptopu, nikako. Mozes da slipstreamujes drajvere pomocu nLite-a ili da podesis u BIOS-u da ti SATA kontroler radi u IDE modu, tj. da iskljucis AHCI. Ja bi ti preporucio ovo drugo. Ako hoces u potpunosti da izbegnes instalaciju predji na Vistu.
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I spent my whole childhood growing...what a waste!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia N95 8GB
Udji u XP i formatiraj particiju na kojoj je instalirana Vista. Uzmi XP install disk i pokreni Recovery konzolu sa njega i kucaj fix boot. Naravo enter na kraju.
Malo kasno,ali hvala u svakom slucaju  Smile znacu za drugi put...

e,interesuje me ovo:  koji je najbolji windows za komp  200mhz, 96 ram, 3.5gb..... cuo sam da je windows me, ali sam i cuo da je sranje bagovito.... razmisljam da stavim win 98.... sta vi mislite
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 245
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
e,interesuje me ovo:  koji je najbolji windows za komp  200mhz, 96 ram, 3.5gb..... cuo sam da je windows me, ali sam i cuo da je sranje bagovito.... razmisljam da stavim win 98.... sta vi mislite
Citat
ma stavi win 95 i uzivaj  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 36 37 39 40 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.