Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

TotalCar: Pocetna | Vesti | Specijal | Video | Foto | Test | Akcije | Saveti | Moto
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Informacije - Saveti, Pitanja i Odgovori  (Pročitano 359185 puta)
Hronicar svakodnevice

Zakon je tu da bi bio prekrsen

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 590
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
BlackBerry 8800
Znali neko da li ce biti produzen rok za "slobodnu registraciju"stranih auta.
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 61493
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Strogi propisi u saobraćaju i drakonske kazne u okolnim zemljama

U većini zemalja u okruženju usvojeni su novi zakoni o bezbednosti u saobraćaju koji predviđaju drakonske kazne i za najsitnije prekršaje, upozoravaju u Auto-moto savezu Srbije

Takođe, svi koji su odlučili da na godišnji odmor krenu svojim automobilom treba pre polaska da prekontrolišu vozilo, ali i provere da li imaju sva potrebna dokumenta.

Zorica Bilibajkić, PR Auto-moto saveza Srbije, podseća da svi oni koji krenu van Srbije moraju da imaju međunarodnu vozačku dozvolu, koja nije obavezna za Hrvatsku, Sloveniju i Italiju, dok je zeleni karton obavezan za sve zemlje izuzev za Crnu Goru.

- Međunarodna vozačka dozvola se izdaje u AMSS-u po ceni od 2.000 dinara i važi dve godine. U slučaju da domaća dozvola ističe za manje od dve godine, tada prestaje da važi i međunarodna. Takođe, ako neko ide tuđim vozilom, mora da izvadi ovlašćenje, najviše na godinu dana, i to košta 1.500 dinara. Popularno nazvani „žuti karton" vadi se ako je vozilo kupljeno na lizing - objašnjava naša sagovornica.

Dosadašnje iskustvo pokazalo je da su srpski vozači u inostranstvu mnogo oprezniji i da poštuju propise. Visoke kazne čine ih daleko disciplinovanijim.

- U većini zemalja dozvoljena brzina u naseljenim mestima ograničena je na 50 km/h, na otvorenom putu 100, a na autoputu 130 km/h. Upotreba mobilnog telefona u toku vožnje se strogo kažnjava, pa se tako, na primer, u Bosni i Grčkoj ovaj prekršaj kažnjava sa 150 evra.

Preporučuje se da se u kolima nađe bar jedan svetleći prsluk, prva pomoć je svuda obavezna, a protivpožarni aparat obavezan je u Grčkoj i Bugarskoj. Upaljeno svetlo po danu obavezno je svuda, izuzev u Austriji.

Cene vinjeta koje se kupuju pri prelasku granice nisu se znatno promenile u odnosu na prošlu godinu.

- Samo je Slovenija, umesto obavezne vinjete koja se plaćala 35 evra za šest meseci, omogućila kupovinu sedmodnevne vinjete za koju treba izdvojiti 15 evra. U Bugarskoj mesečna vinjeta košta 10 evra. One se mogu kupiti na granici i pumpama, a kazne ako ih vozači ne poseduju su ogromne. U Makedoniji je uvedeno obavezno osiguranje koja košta od 332 dinara za dan do 3.210 dinara za ceo mesec - objašnjava Bilibajkićeva i podseća da vozači moraju da ukalkulišu i troškove za putarine.

Na ulasku u Crnu Goru su i ove godine rigorozni propisi za unošenje hrane, pa je tako dozvoljeno imati jedan litar alkoholnog pića, dva litra soka, pet litara vode i ukupno kilogram hrane. A da bi se i ta količina hrane i pića mogla preneti preko granice, sve mora da bude fabrički upakovano. Za decu do tri godine koja putuju kolima obavezno je auto-sedište.

"Press"
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
Znali neko da li ce biti produzen rok za "slobodnu registraciju"stranih auta.

Е само би нам још то требало, и овако су довукли на хиљаде кршева.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6120
Ne ostavljajte kola „na izvol’te“

Iako nijedan alarm ili zaštita od krađe ne osigurava vozilo baš sto odsto, bolje je imati bilo kakvu zaštitu nego je nemati. Naime, u Srbiji se prosečno ukrade godišnje oko 4.000 automobila, i to čak 70 odsto u Beogradu. Najviše se kradu vozila marke „volksvagen“, zatim „zastava“, „audi“, pa „mercedes“, „opel“… Najčešće se dešava, i to u 95 odsto slučajeva, da se automobil ukrade na parkingu, ispred tržnih centara ili bolnica.

Prema rečima Aleksandra Miloševića, inspektora Uprave kriminalističke policije MUP-a, najčešće se to dešava na mestima koja su frekventna, jer je profesionalnim kradljivcima automobila za obijanje dovoljno samo par minuta.
– Posle krađe se lopovi ne vozikaju po gradu automobilom, već ga odvezu do neke iznajmljene garaže, gde se vozilo rastavlja na delove ili mu se menja broj šasije i kompletna prateća dokumentacija. Automobili se, međutim, kradu i dok vozač na „samo neki minut“ ostavi vozilo ne bi li „skoknuo“ do trafike, prodavnice, ili ispred garaže. Takođe se dešava da se ono otima uz pretnju pištoljem kad vozač stane na crveno svetlo na semaforu – objašnjava Milošević.
Naš sagovornik, međutim, upozorava da vozači budu prisebni i da se čuvaju nekih manjih saobraćajnih nezgoda. Dešavalo se, naime, da vozača neko „čukne“ u zadnji deo automobila i kad on izađe iz vozila ne bi li sa dugim vozačem procenio štetu, treća osoba uskače u njegovo vozilo i otima ga.
– Ljudi u takvim situacijama ostavljaju ključeve u bravi, a to je idealna situacija za krađu vozila. Naime, kriminalci se organizuju i bukvalno vrebaju na manjim i neprometnim raskrsnicama pravu priliku za otimanje vozila. Zato vozač, čim izlazi iz automobila, mora obavezno da ugasi motor i izvadi ključeve – kaže za „Blic nedelje“ Aleksandar Milošević.
Prema podacima policije, jedan deo ukradenih vozila ostaje u zemlji, dok se ostala odvoze i prodaju u Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, pa i Rumuniji, Mađarskoj, Rusiji…
Inspektor MUP-a je za naš list još dodao da se nekim vlasnicima ukradenih vozila javljaju lopovi kako bi za vraćanje automobila iznudili novac.
– Kad vas kontaktira osoba koja vam je ukrala vozilo, onda je veoma važno da odmah obavestite policiju, iako lopovi kažu da se to ne radi. Naime, dešava se da kradljivci uzmu novac i nikad ne vrate vozilo – kaže Milošević, i dodaje da je uspešnost nalaženja ukradenih vozila od 40 do 45 odsto, odnosno da se pronađe gotovo svako drugo ukradeno vozilo.
Iako se najviše automobila ukrade u prestonici, to ne znači da su pošteđeni vlasnici u ostalim većim gradovima u Srbiji. Dosta automobila se ukrade i u Nišu, Novom Sadu i drugim većim mestima.

Dobro proverite automobil

Prema rečima našeg sagovornika, prilikom kupovine polovnog automobila veoma je važno da se pre plaćanja za vozilo ono dobro proveri. To ćete najbolje učiniti tako što ćete vozilo da odvezete u ovlašćeni servis i zamolite ljude koji tamo rade da provere broj šasije, motora i ostalih delova.

Broj kradja

(Godina Br. vozila)
2001. 7.485
2002. 5.125
2003. 3.364
2004. 3.767
2005. 3.863
2006. 3.872
2007. 4.502
2008. 4.143

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nasmeši se...neko te voli.

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 824
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung S III
Zanima me kojim redosledom i koliko se Kg ili Nm zateze glava motora auta iz naslova...Nema sanse nidje da nadjem,a hitno mi je potrebno... Pomagajte... Smile
IP sačuvana
social share
- Rijesio sam da se zenim ne jos ali rijesio sam!
-Ja znam da nista neznam, ali ipak znam da vise znam od onih koji znaju da nista neznaju!
!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 172
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Sony Xperia S
Nedavno sam kupio skuter Gilera Runner SP 50 '99. god. Lik od koga sam kupio kaze da mu sipam bezolovni + sinteticko ulje i on sam pravi mesavinu koju motor gori. Medjutim (kupio sam ga pre 15-20 dana) sad sam siguran da trosi cak 5.3l NA 100 KM!!! To je PREVISE. Zanima me da li skuter moze da koristi super umesto bezolovnog jer kako sam cuo obican auto manje trosi super nego bezolovni pa bih time smanjio potrosnju na neku normalnu kolicinu. Sve u svemu, zanima me, da li je dobro i koliko i uopste da li smem da sipam super u ovaj moj skuter? Tnx unapred. . . . . . . . . .
IP sačuvana
social share
Cetiri se stvari nikada ne mogu vratiti: izgovorena rec, izbacena srela, protekli zivot i propustena prilika . . . . .
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
Која је оквирна цена за обичне челичне фелне 14, половне наравно?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 172
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Sony Xperia S
Nedavno sam kupio skuter Gilera Runner SP 50 '99. god. Lik od koga sam kupio kaze da mu sipam bezolovni + sinteticko ulje i on sam pravi mesavinu koju motor gori. Medjutim (kupio sam ga pre 15-20 dana) sad sam siguran da trosi cak 5.3l NA 100 KM!!! To je PREVISE. Zanima me da li skuter moze da koristi super umesto bezolovnog jer kako sam cuo obican auto manje trosi super nego bezolovni pa bih time smanjio potrosnju na neku normalnu kolicinu. Sve u svemu, zanima me, da li je dobro i koliko i uopste da li smem da sipam super u ovaj moj skuter? Tnx unapred. . . . . . . . . .
hitno mi je, stvarno . . .  Smile
IP sačuvana
social share
Cetiri se stvari nikada ne mogu vratiti: izgovorena rec, izbacena srela, protekli zivot i propustena prilika . . . . .
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1467
Zastava sarajevo
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 5800xpress
Која је оквирна цена за обичне челичне фелне 14, половне наравно?
oko 15 e po komadu,naravno da su u dobrom stanju,bar ovdje kod mene
IP sačuvana
social share
kad jedan papak umre,rode se dva!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Linux
Browser
Mozilla (jaunty)
mob
Nokia ispo iz modu
Хвала хупајупа, а да ли знаш како се креће цена фабричких фиатових алу фелни за пунта двојку? Ево и слика...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 85
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.