Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 16:18:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Indijanac objasnio ko je pravi domorodac  (Pročitano 37298 puta)
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia N-shurnaest
Zasto su izgubili?  Jer su se tukli medju sobom.

Evo, 1300 casova, i vec imamo pijanog indijanca koji pravi pizdarije po kazinu...dakle

Knjiga o kojoj sam govorio je nastala iz svedocenja indijanaca na Americkim sudovima. Svedocenja koje su zapisivali Americki drzavljani.
 Izgubili li su zato sto su bili nepismeni, i  prevareni u svim mogucim ugovorima o podeli zemlje. Ugovori koji su dolazi posle ovakvog i sl. scenarija...

Belac kolonista otkrije zlato ili ogromna krda bizona, ili dobro obradivu povrsinu na nekoj teritoriji na kojoj vec zive indijanci, pokolju par indijanki sa decom i indijanaca iz plemena. Krene sudjenje, na kome belci brane svoje, indijanci popizde prekolju dva belca. Ponovo sudjenje za genocid nad belcima, osude celo pleme na izgnanstno u neku teritoriju gde ne mogu da love kako bi se prehranili ili jednostavno pokolju i pobiju ih sve. Ne retko, belci pobiju sve zivotinje ... Mozes da citas pricu o Kani Parkeru poglavici (poluindijancu) jednog plemena Komanchi indijanaca i sudbini njegovog naroda, Kapetanu Dzek-u (poglavici Modoka), Ludom konju, Biku Koji Sedi, Crvenom Oblaku, i sudbinama Hunkpapa i Oglala Teton Sijuksa (Dakota). Spora ili brza smrt je sve sto su oni indijancima ikad dali.

Ti sa tako malo znanja o tome ne mozes ni da pocnes da shvatas o kakvoj se kulturi radilo. Nemoj da mislis kako sam ja sada dosao da bi te "prosvetlio" u raspravi li tako neko glupavo sranje. I isti takav stav ocekujem u komunikaciji od druge strane. U suprotnom price nema.
Samo mislim da kojim slucajem znas vise o njima bolje bi kontao njihov polozaj danas.

Secenja skalpova je izum Spanskih Konkvistadora. Prvim indijancima je to bilo suvise divljacki.
Kad se Kolumbo iskrcao na Ameriku, deset godina potom domorodacko pleme na Haitiju je bilo istrebljeno.
« Poslednja izmena: 09. Feb 2013, 16:30:17 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
да додам још једну књигу џеронимо-моја прича (geronimo-his own story)
где је потанко испричана прича о апачима њиховим обичајима,навикама и начину живљења,као и о њиховом несрећном завршетку у логорима,које други воле да зову резерват
« Poslednja izmena: 09. Feb 2013, 11:22:27 od Gale10 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Onen i-Estel Edain ... U chebin Estel anim.

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 4131
Zastava The Middle-Earth
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia N-shurnaest
где је потанко испричана прича о апачима њиховим обичајима,навикама и начину живљења,као и о њиховом несрећном завршетку у логорима,које други воле да зову резерват.

A secam se Dzeronima kao i Mimbrenja Mangas Kolorada (poglavice Crveni Rukavi) kao i njegovog zeta koji ima bas poznato ime a ne mogu sad da se setim kako se zvao, jbm ti... ime Kapetana Dzek-a je ustvari Kintpuas.
Mangas je bio jebeno najveci indijanac ikad, kazu da je bio gorostas. Njemu su prvo boli uzareim nozevima tabane pa su ga onda ubili kao psa. Apachi, prekaljeni gerilci, ni Konkvistadori ni kolonisti iz evrope nisu uspeli da ih istrebe do samog kraja...
« Poslednja izmena: 09. Feb 2013, 13:36:31 od *WarBoss* »
IP sačuvana
social share

J.R.R TOLKIEN GEEK   
I think ... therefore you are.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini

Nije im dopusteno???? Oni nece niti su sposobni da rade neki odgovorniji posao, njih to ne interesuje.  Oni imaju najvece shanse da uspeju, ali jednostavno isto kao i crnce, to njih ne interesuje.
Indijanci cepaju alkohol i narkotike, regularne lekove i tako te stvari.  Oni cak ne zele ni da rade u svojem kazinu.  Dodju mozda rade nedelju dve, dobiju cek i odu napiju se i ne pojave se vise. Kada se pojave obicno su u nekom drugom poslu koji isto toliko traje. 
Veoma su bandoglavi, ponosni i guraju svoje gluposti.

Arijada jesi li ti ikada zivela blizu indijanaca ili upoznala indijance?  Ja jesam, radim i zivim okruzen njima svaki dan, isto tako i Bojan radi, a vi se zaludjujete braneci osobe koje toga nisu vredne.  Ja sam ih branio i stitio dok nisam video zlo ocima, ali dobro mozete vi da pisete sta god hocete, ali mi imamo iskustvo sa njima, vi nemate, dakle svaka dalja polemika je bez ikakvog cilja.

Da, upravo to, nije im dopušteno jer su tretirani kao stoka.

Sa njima i blzu njih nisam živela, vidjala sam ih po gradu. Tuga i jad. Verovatno ih kod tebe ima više, ne znam. Ali ono što sam videla i o čemu sam pričala sa ljudima tamo mi je bilo dovoljno da sagledam situaciju iz pravog ugla.
Možda je moje mišljenje podržalo i sećanje na stare vesterne gde su mi kauboji uvek bili bed gajs.

Na stranu to, njihovo ponašanje koje ti opisuješ je potpuno prirodno. Oni su pokoreni i svoju sudbinu prenose sa kolena na koleno. Oni svojim naraštajima usadjuju svest o svom postojanju, svojoj pravoj istoriji i zlom belom čoveku koji im je oduzeo slobodu i od njih napravio životinje.
Pokaži mi samo jedan spor na teritoriji Amerike ili Kanade, nebitno, gde je Indijanac dobio. Nema ga, to se jednostavno ne dešava.

Išli su sekirom na vatreno oružje, nad njima se dešavao pomor, proterivani su sa sopstvene zemlje i to su činjenice koje ne možeš da osporiš čak i dok gledaš pijanog Inijanca kako ti demolira cafe. Njima je bes duboko ukorenjen što je potpuno opravdano. Prosto rečeno - oni nisu zaboravili.

A što se tiče rasizma, veće rasiste od crnaca nisam videla.

Prema tome, tema o Indijancima mora da se počne od početka. Prizma kroz koju ih ti (takodje doseljenik na njihovu teritoriju) posmatraš, je samo posledica svega što im se desilo.
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
RavenDark сви знамо да су Индијанци већа стока од црнаца, баш зато што су заштићени. Знамо да су им белци донели цивилизацију и да су је они прихватили раширених руку.
Ако им толико сметају белци, зашто попут Амиша лепо не оснују своју заједницу па живе као цигански клошари негде поред реке у шатору???
У чему је проблем, долари им не смрде као белци ?
Па и српска заједница храни те џабалебароше.

Шта су радили пре доласка белаца, осим што су племена ратовала и секли једни другима скалпове ?
.
Zanemaricu rasisticke izlive besa....

Samo u americkim filmovima sa Dzonom Vejnom i slicnim, starosedeoci uzimaju skalpove sa belaca. U realnosti je bilo potpuno obrnuto! Americka vojska, u to vreme, je nudila po 10$ za svakog ubijenog starosedeoca, a kao dokaz su prilagali skalpove svakog ubijenog starosedeoca!

Druga stvar, pre dolaska belaca, medju plemenima nisu postjali ratovi kakvim ih mi poznajemo. Sukobi su se svodili na kradju dobara, sa minimalnim zrtvama, uz ceremonijalne obrede sklapanja mira, postojala je filozfoja suzivota, jer je zemlja na kojoj su ziveli bila bogata. Nisu poznavali pojam vprivatnog vlasnistva. Po dolasku belaca, naterani su da zauzmu strane! Ko nije sa njima (Evropljanima), bio je protiv njih, a samim tim eliminisan.

Citat
Знамо да су им белци донели цивилизацију и да су је они прихватили раширених руку.
Ta "civilizacija" je potpuno nepridono okruzenje za coveka! Plodovi te "civilizacije" nas vode u samo jednom pravcu.
« Poslednja izmena: 09. Feb 2013, 12:14:36 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
а није све тако црно...ево га један успешан индијанац Smile

пјеватЧ Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.57
mob
Qtek 小米
Шта је било било је, сви знамо каква је била њихова прошлост и какав је олош дошао са запада у то време.
Међутим сада се ствари мењају,тамо долазе рецимо и наши Срби који немају ама баш никакве везе са њиховим мржњом према '''белом Американцу''.

Шта они могу да ураде ? Да сви устану и да се свим средствима боре против америчке владе или да се организују, да се врате својим коренима и да обнове своју заједницу ... нека се коте ко шиптари и муслимани.
Они не желе ни једно ни друго, већ су изабрали самодеструкцију, која често прелази и у насиље и мржњу према другима.

Па и ми се мењамо овде у Србији, коначно схватамо да нису проблем сви око нас, већ неки који су наши држављани а који отворено вриште да желе сецесију.
Случано су муслимани.  Smile

п.с. замисли да је нама Турска као бивши окупатор помогла да подигнемо животни стандард и да нас војно брани, због својих грехова из прошлости.
На западу ми имамо савезнике, какве такве али их има, али у Турској имамо само непријатеље који помажу наше непријатеље овде.
Према тома шта фали тим Индијанцима ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
плес са вуковима  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 28353
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 25.0.1349.2
mob
Nokia krntija
Citat
Према тома шта фали тим Индијанцима ?

Па ништа матори, само једно девет десетина некадашње популације.
IP sačuvana
social share
onaj kome nije do drkanja bolje neka se bavi politikom
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Знамо да су им белци донели цивилизацију и да су је они прихватили раширених руку.
Smile ja čitao o nekim krvoprolićima, ali verovatno sam se to ja nešto istripovao.

зашто попут Амиша лепо не оснују своју заједницу па живе
Koliko sam ja upućen, zakon o rezervatima je i dalje na snazi i lokalna policija ne sme da interveniše unutar njih.
Ali opet možda ja imam zastarele informacije.
Indijanci su prihvatili da zive u kucama, da voze kola, da se oblace kao crnci, da slusaju rap/hip hop, da rokaju alkohol i drogu itd.  Ima onih koji mrze sve sto je beli covek stvorio, ali zato ne mrze da koriste beneficije i sve sto ide sa tim

Nema svako pleme rezervat, neki imaju Tribal Sovereign Land, jer nije dovoljno veliki da se nazove rezervatom.  Pojedina plemena su rastrkana po celoj drzavi tako da je to drugi problem.  Ako je rezervat, Indijanci obicno imaju svoju policiju i sve sto sa tim ide, u drugom slucaju naprave ugovor sa lokalnim Sherifom da njegovo odeljenje to obavi.

@WarBoss
Ja razumem sta ti pricas, ali to je bilo u proslosti.  Ja ti kazem da sada Indijanci imaju mnogo vece shanse da promene svoj zivot ali nece.  Pare koje dobiju raspickaju na gluposti i bahato ponasanje.  Sve im je dato kao sto sam objasnio, ali oni niti hoce niti zele bilo sta da promene. Lokalno pleme kod mene ima 40 miliona dolara za skolovanje sto niko ne koristi, jer ih skola ne interesuje, vazno je da dobiju njihov novac od kazina svaka 3 meseca i da dobiju pare od vlade i da se napiju.  Ti te knjige sto si citao su isto toliko pune predrasuda kao sto su to i filmovi, dok ja se nalazim kao neko izmedju.  Ja sam bio na njihovoj strani, i branio sam ih kada sam i doshao ovde, dok nisam prisao blize i video svojim ocima, mrznju prema cak i meni zbog boje moje koze.  Iako ja nemam nikakve veze sa unistenjem koje su podneli.  I onda je posle toga dosao jos tezi rasizam i maltretiranje, ali dobro, ti nastavi da branis, ali ti kazem branis pogresne.  Brani svoj narod, jer niko drugi nece.

где је потанко испричана прича о апачима њиховим обичајима,навикама и начину живљења,као и о њиховом несрећном завршетку у логорима,које други воле да зову резерват
Ma kojim crnim obicajima, 90 procenata plemena ne zna ni da govori svoj jezik, jer ih to vise ne interesuje.  Ja ponavljam, ne podrzavam ni jedne ni druge, ali samo vam dajem do znanja da trosite svoju energiju na one koji bi vas ostavili da crknete pokraj puta.

@Arijada
Polemike nema, sta god ja rekao ti ces i dalje da ih branis, a ja cu i dalje da ukazujem na to sto sam ukazivao do sada.
A chamuge jesu najveci rasisti.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 25
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 16:18:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.