Zanima me moze li se paralelno instalirati Mac OS X Snow Leopard na CPU-Intel Core 2 Duo 2.4 GHz / RAM-2GB / GPU-512 MB, sa vec instaliranim Windows 7 :wave:
Ne razumem se mnogo oko MAC-a medjutim procitao sam ovo na sajtu:
Citat
It runs Windows, too.
Have a Windows application you need to use once in a while? No problem. Every new Mac lets you install Windows XP and Vista and run them at native speeds, using a built-in utility called Boot Camp.
Setup is simple and safe for your Mac files. After you’ve completed the installation, you can boot up your Mac using either Mac OS X or Windows. (That’s why it’s called Boot Camp.) Or if you want to run Windows and Mac applications at the same time — without rebooting — you can install Windows using VMware or Parallels software.*
Evo neki lik objasnjava kako instalirati MAC na PC :
nema vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine
Hvala drug. Tetka mi je kupila u Hrvatskoj Leopard :[5]: preko neke svoje lude kreditne kartice, stize za koji dan pa cemo videti. Cisto me zanimalo mogu li to izvesti da paralelno imam oba OS-a :wave:
Hvala drug. Tetka mi je kupila u Hrvatskoj Leopard Smile preko neke svoje lude kreditne kartice, stize za koji dan pa cemo videti. Cisto me zanimalo mogu li to izvesti da paralelno imam oba OS-a
Koliko sam ja video mislim da moze.Medjutim proveri ti za svaki slucaj na netu a mozes pitati i apple.Posto imas legalan softver imas prava da ih cimas i da ih pitas sve sta te zanima.Inace support ozbiljnijih kompanija nije kao kod nas u Srbiji.Ja sam jednom slao LC POWER-u mail i odgovorili su mi odma a takodje i ATI-ja sam pitao nesto oko temperatura kartice i odma odgovore.Tako da ne sumljam da ce ti apple odma dati odgovor posto su oni ozbiljna firma.Aj bas kad instaliras napisi ovde na temi kako si instalirao softver.Mene zanima posto to nikad nisam radio a ocu da probam na mojoj masini cisto iz zezanja da vidim kako MAC izgleda.Nasao sam na netu leopard i pise tamo neko uputstvo samo na par mesta sam procitao vise uputstva pa ne znam koje je 100% tacno.
nema vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine
Ja sam posle tvog odgovora jos malo svrljao po YouTube-u. Kako sam ja shvatio pored Windowsa 7 (paralelno) ne mozes "legalnim" putem da instaliras Leoprad-jednostavno oni to ne dozvoljavaju. Ovo vredi za americku verziju, kada dodje tetka videcemo kako stvari stoje sa "evropskim" izdanjem.
Jedino mozes u obrnutom slucaju izvesti paralelnu instalaciju, kada prvo instaliras Leopard, on kao sistem u potpunosti podrzava instaliranje drugog sistema.
Ako mi bude pravio probleme pri instalaciji, najverovatnije cu to uraditi sa programom Vmware Workstation as virtual machine :wave:
Koliko sam ja video mislim da moze.Medjutim proveri ti za svaki slucaj na netu a mozes pitati i apple.Posto imas legalan softver imas prava da ih cimas i da ih pitas sve sta te zanima.Inace support ozbiljnijih kompanija nije kao kod nas u Srbiji.Ja sam jednom slao LC POWER-u mail i odgovorili su mi odma a takodje i ATI-ja sam pitao nesto oko temperatura kartice i odma odgovore.Tako da ne sumljam da ce ti apple odma dati odgovor posto su oni ozbiljna firma.Aj bas kad instaliras napisi ovde na temi kako si instalirao softver.Mene zanima posto to nikad nisam radio a ocu da probam na mojoj masini cisto iz zezanja da vidim kako MAC izgleda.Nasao sam na netu leopard i pise tamo neko uputstvo samo na par mesta sam procitao vise uputstva pa ne znam koje je 100% tacno.
](*,) ](*,) ](*,)
Kao što si možda u međuvremenu provalio, ne postoji legalna verzija instalacije bilo kog OS X-a na pc. Malo je veće cimanje sa original diskom jer moraš klonirati dvd na fleš disk (minimum 8 GB) + mu dodati odgovarajuće pečeve i drajvere za tvoju ploću i grafičku kartu. To može biti posao, mada postoje step-by-step tutorijali. Pre svega preporučujem bekapovanje podataka i takođe ne preporučujem emulaciju, jer jednostavno "nije to to".
Kao što si možda u međuvremenu provalio, ne postoji legalna verzija instalacije bilo kog OS X-a na pc. Malo je veće cimanje sa original diskom jer moraš klonirati dvd na fleš disk (minimum 8 GB) + mu dodati odgovarajuće pečeve i drajvere za tvoju ploću i grafičku kartu. To može biti posao, mada postoje step-by-step tutorijali. Pre svega preporučujem bekapovanje podataka i takođe ne preporučujem emulaciju, jer jednostavno "nije to to". ~R
Disk je vec kupljen, jbg :[1]: Zato sam i postavio ovu temu sa pitanjem da li je tako nesto moguce. Kada dobijem disk, videcemo sta cemo i kako da se to uspesno odradi. Imam 4 partcije, na C: particiji cu ovo raditi gde mi je samo i Windows 7 instaliran, ali opet cu uraditi backup :wave:
P.S. Opet pirat ispade jednostavniji za instalaciju, je*em li ga ](*,)
« Poslednja izmena: 09. Nov 2010, 20:28:57 od Milanno »
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.