Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 02:55:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless mreze.  (Pročitano 601964 puta)
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Prvo. firewall vam ne treba, ako mislis njime ad zastitis wireless mrezu. A sto se tice interneta i mreze kao mreze, mozez koristiti firewall kao i kod svakog drugog interneta i lan mreza.
Zastita wireles mreze se ne zasticuje firewall-om. Vec sam ap odnosno wireless ruter ima u sebi podesenja zastite.
Njih pogledaj ovde.. Znaci u vasu wireless mrezu moze da se upadne samo kroz wireless ruter.A u vezi kompa- ako se tvoj komp kaci na neki wireless ruter, onda je tvoj komp klient i nemoze se niko nakaciti na tvoj komp jer tvoj komp ne emituje nikakav signal.
Drugo. Najbolje je, ukoliko delite internet konekciju, da wireless ruter bude kod osobe koja ima internet koji hoce da deli sa vama.
Pa se vi kacite na taj wireless ruter.
Procitaj ovaj post i mislim da ce ti biti mnogo jasnije kako cete nakaciti svoje kompve na wireless ruter  koji se nalazi kod osobe koja vam deli internet konekciju + lokalnu mrezu medju vama.
Da, ukoliko je preko 100, 150 metara daljine, morate imati opticku vidljivost !

Trece.BG wireless je upravo to sto vi hocete medjusobno da se umrezite.
Na jednom wireless ruteru (AP-u) je umrezeno 50 racunara, pa je taj AP spojen sa drugim AP-om na kom ima jos 50 ili 150 racunara i tako medjusobno spojene bezicne mreze po Beogradu, gde se svi racunari medjusobno vide. DC++, igre u mrezi...   

I logicno je da se zovu BG WIRELESS,  zar ne ?

Veliki su to entuziazisti...  Smile

Uclanjenje na njih je inicialno mislim 20 eura, za njihov trud itd..

Nadam se da sam ti pomogao ..
« Poslednja izmena: 06. Dec 2007, 22:19:16 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Život je igra u kojoj ne postoji save game

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
Zastava ko zna kad i ko zna gde
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Jesi, hvala. Samo me jos zanima koliko je potrebno zainteresovanih korisnika racunara da bi se ugradio jedan nod u mojoj okolini i da li se placa postavljanje noda ili ne? E da, sta je DC++?
P.S. Zasto si mi poslao na pp link ka ovoj strani?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Za postavljanje noda informisi se na njihov    sajt. www bgwireless .net
Za dc++ imas kompletno na burek forumu.
http://forum.burek.com/index.php/topic,73589.0.html

Pm   je   PM.     Smile
« Poslednja izmena: 08. Dec 2007, 10:16:32 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7220
Interesuje me sledece. Do prije 20 dana je moj wirelles fercerao kako treba, a onda sam osjetio da usporava. Znaci, na paketu 256/128 download dolazi do 31 kb/s i onda se spusta do 10 kb/s u tacnim vremenskim intervalima. Tako da je neki prosjek 20 kb/s, a to je malo bolje nego kad skidam sa 128/64 paketom. Inace ovo je stalno, 24 sata, pa bi iskljucio mogucnost, da je do kapaciteta, odnosno previse korisnika. Sad posto vidim da ovdje ima ljudi koji dosta dobro poznaju rad kako mreza tako i provajdera, da vas pitam sledece: Da li je moguce da su kapitalisti uveli ta ogranicenja, kako bi povecali svoj profit? Ako kazete DA, za koji dan ce stradati jedan mali, fini, stakleni, izlog.  Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Da li je moguce da su kapitalisti uveli ta ogranicenja, kako bi povecali svoj profit? Ako kazete DA, za koji dan ce stradati jedan mali, fini, stakleni, izlog.  Smile

Pre ces naci odgovor na tvoje pitanje u temi Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti. 
« Poslednja izmena: 08. Dec 2007, 23:42:50 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Webstar EPR2325 cable modem & Lan Wireless ruter.

Ovaj kablovski modem je ujedno i lan i wireless ruter.
On na sebi ima 4 lan porta i jedan usb. WAN port na ovom uredjaju je coax !
Njega mozezemo spojiti sa racunarom preko lan ili usb kabla, a mozemo i bezicno.
Mrezna karta ili wireless karta se podesavaju na automatik IP.
Da bi pristupili modemu, pogledali setovanja... mi u nekom brouzeru cemo ukucati adresu modema koja je 192.168.0.1  .
Nakon toga, otvara nam se statusna strana modema.

Na njoj vidimo model uredjaja, sofware, jacinu signala...
Na ovoj stranici u System, Signal, status i log vidimo trenutna podesenja i rezultate signala koje modem prima.

Da bi pristupili opciji setup moramo znati password koji je po difoltu admin  -  W2402.

Ovaj kablovski modem nam nudi sledeca podesavanja >

Basic Setting
       Password Seting                -menjanje lozinke za pristup kablovskom modemu
       Set Time                                 -podesavanje vremenske zone i NTP servera
       Network Configuration                    -kogucnost promjene lokalne ip adrese i setovanje staticke
       LAN IP adrress management                -ograniciti broj lokalnih ip adresa, aktivirati, deaktivirati DHCP
       Fixed CPE IP assignment                  -mapiranje (NAT) statickih IP adresa na MAC adresu uredjaja
       Restart modema                           -softwerski restart modema
       Save configuration to your PC            -sacuvati setovanje modema u racunaru

Advanced settings
       Options                                  -menjanje naprednih opcijana mrezi
       IP address filtering                     -setovanje ip adresa za zabranu pristupa internetu
       MAC filtering                            -setovanje MAC adresa za zabranu pristupa internetu
       Port filtering                           -filtriranje pojedinih TCP i UDP portova
       Port forwarding                          -omogucavanje pristupa pojedinim TCP iUDP portovima u LAN-u
       Port triggers                            -otvaranje pojedinih TCP ili UDP portova na odredjeno vreme
       DMZ host                                 -setovanje PC u de-militarizovanoj zoni kao server za razne internet servise

Firewall
       Options                                  -dodatne mogucnosti filtriranja na firewallu
       Event logging                            -logovi firewalla i mogucnost slanja na email aresu

Parental Control
       User setup                               -mogucnost setovanje korisnika kontrolisani pristup konekcije na internet
       basic Rules                              -kontrola pristupa na odredjene internet sevise
       Advanced Rules                           -trenutno nedostupni internet servisi
       Time of day rules                        -vremensko ogranicavanje pristupa internetu
       Local log                                -log kontrole pristupa

Virus Protection
       Antivirus setup                          -pristup download-u norton security 2004 trail antivirus pragrama

Wireless
       Basic                                    -osnovnea setovanja za bezicne mreze
       Security                                 -postavljanje sigurnosnih mera za bezicnu mrezu
       Advanced                                 -napredna setovanja za bezicnu mrezu
       Access Control                           -dozvola pristupa WAP-om sa MAC adrese.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Korisno za korisnike kablovskog interneta.  Sta mozemo uciniti za svoj kablovski modem.
« Poslednja izmena: 10. Dec 2007, 00:34:19 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7220
Interesuje me da li ova enkripcija utice na protok i da li ima potrebe da je ukljucujem?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

untitled.JPG
(28.91 KB, 386x352)
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.10
Interesuje me da li ova enkripcija utice na protok i da li ima potrebe da je ukljucujem?

Ne utice na protok.

To su podesenja zastite bezicnog pristupa na uredljaj.
Dali ima potrebe da je ukljucujes zavisi od toga u kom modu  radi taj uredjaj.
Ako radi kao AP ? mozes ga ukljuciti.
Ukoliko radi kao klient ( ti se preko njega kacis na provajdera) nema svrhe ukljucivati ga.
« Poslednja izmena: 12. Dec 2007, 11:40:15 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Samsung S7220
OK, hvala na razumljivom i strucnom odgovoru.

Imam toliko pitanja, ali necu ovdje puno da davim.

Interesuje me kakav je ovislink sto se tice opreme, jer imam njihov AP?

Hm ovdje mi vecina stvari nije jasno, jel se ovdje "moze izvuci" nesto vise?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

untitled.JPG
(51.55 KB, 656x602)
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Ok je ovislink.

Kako konektujes racunar na taj uredjaj, preko ovog uredjaja koristis net, koji internet imas ?

I koji konkretno problem imas ?
« Poslednja izmena: 12. Dec 2007, 23:45:47 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 170
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jun 2025, 02:55:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.225 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.