Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "Imam tri diplome i jedem g*vna u Londonu"  (Pročitano 1619 puta)
03. Okt 2013, 15:59:34
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
"Imam tri diplome, a čistim g**** u Londonu": Španac postao simbol izgubljene generacije

I. Funduk    | 02. 10. 2013. - 20:52h | Foto: Fejsbuk    |

Bendžamin Sera Boš postao je glas “izgubljene generacije” u Španiji pošto je njegova priča o tome kako radi kao čistač toaleta u londonskom kafeu, iako je zavšrio tri fakulteta, izazvala pravu buru na Internetu.

Benjamin Sera Boš

Mladi Španac koji ima dve diplome i master postao je ikona “izgubljene generacije” od kako je preko interneta priznao da ne može da nađe nijedan drugi, pristojan posao u svojoj zemlji, osim posla čistača u Londonu.

Bendžamin (25) je prikupio na hiljade pratilaca na društvenim mrežama. U poruci na svom fejsbuk profilu on kaže: “Diplomirao sam sa visokim prosekom na oba fakulteta koja sam zavšrio, a sada čistim g.... u stranoj zemlji”.

Na Tviteru je poručio: “Radim u poznatom lancu kafića u Londonu. Posle pet meseci rada, danas po prvi put sve jasno video. Čistim WC-e. Pomislih: ‘Bio sam odličan student dva fakulteta, a sada čistim tuđa g.... u zemlji koja nije moja’. Au, da, još i kuvam kafe, čistim stolove i perem šoljice”.

Bendžamin, koji je iz Valensije, ipak naglašava da se ne stidi svog sadašnjeg posla iako je diplomirano novinarstvo i advertajzing, kao i odnose sa javnošću na prestižnom privatnom univerzitetu Kardenal Herera. Pored toga, ima master iz administracijskog menadžmeta.

Ne stidim se, ali mislio sam da ću proći bolje

“Ne stidim se onoga što radim. Čišćenje je častan posao. Ono što me pogađa jeste što moram da radim ovo zato što mi niko u Španiji nije pružio priliku. Mi smo kao pošast. I, da ne bi bilo nesporazuma, mladi nisu došli ovde da uče jezik, da imaju neku avanturu i steknu nova iskustva. Mi smo pravi migranti. Mislio sam da zaslužujem bolje posle toliko mučenja sa ispitima i učenjem. Očigledno da grešim”, piše Bendžamin.

U Španiji je stopa nezaposlenosti među mlađima od 25 godina porasla na rekordnih 56 odsto u avgustu, a broj Španaca koji traže posao van zemlje se više nego udvostručio od početka ekonomkse svetske krize od pre pet godina. Prema zvaničnim podacima, blizu 60.000 Španaca otišlo je iz zemlje prošle godine.

“Ponekad mi dođe da natrljam diplomu posred lica onih koji gledaju na mene s nipodaštavanjem”, dodaje Bendžamin. “Izgleda kao da sve moje diplome vrede koliko i g.... koja čistim u WC-ima”.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Нек се жали управи водовода... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
A bio bi fazon da se zove Baba  Smile
Citat
iako je diplomirano novinarstvo i advertajzing, kao i odnose sa javnošću na prestižnom privatnom univerzitetu Kardenal Herera. Pored toga, ima master iz administracijskog menadžmeta.
Mogao sam i da ne citam, cim sam video sliku  Smile Znaci Spanija je propala kad je ovaj strucnjak otisao  Smile
Bravo za naslov  Smile
« Poslednja izmena: 03. Okt 2013, 16:09:18 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
A bio bi fazon da se zove Baba  Smile

Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
Alcatel 
Jadni siroti Spanci,sta bi ovaj brale radio da je rodjen u Srbiji. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Citat
"Imam tri diplome, a čistim g**** u Londonu"
Мало си научио онда и са 3 дипломе.  Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Jadni siroti Spanci,sta bi ovaj brale radio da je rodjen u Srbiji. Smile

Zavisi od toga dal bi ušao u partiju ili ne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Sacekajte jos godinu, dve, pa cete da vidite, imacemo pun kurac takvih sa fakultetima  Smile
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 29.0.1547.76
Већ их имамо... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Tek ce da ih stancaju  Smile
Nego, mozda je u pitanju mala zivotna ironija : Jel bese neko obelezje Londona na cuvenoj reklami "Zavrsi Megatrend i pali" ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.