Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Имају ли Срби своја права у Србији  (Pročitano 22120 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
....ali razumijem sto si to ucinio ali sa druge strane Vojvodina je oduvijek bila multi kulti...

Војводина је одувек била српска... она је била Аустро-угаркса филтер зона против Турака... лкаква бре мултиетничност у Војводини , па то није постојало пре 45...осим Немаца који су протерани...дај не млати...Војводина је одувек имала преко 80% српског становништва... а то што ми мањинама дајемо већа права него Србима, можемо да се поносимо тиме, јер ни једна земља на свету не даје толико права мањинама колико Србија...

Bamby,

To sto kazes uopste nije tacno.

Vojvodina nikada pre 1918 nije pripadala Srbiji niti ti je validna logika `gde je narod tu su granice`. Ako se upitas zbog cega, pogledaj poglavlje Hitler i Sudetska oblast. Drugo, tvoju logiku koristi i Madjarski pokret 64 zupanije koji se bore za ujedinjenje svih Madjara koji su zbog raspada A-U carstva zavrsili rascepkani u novonastalim odvojenim teritorijama Vojvodini (Srbija), Transilvaniji (Rumunija), Slovackoj i matici Madjarskoj. 

Srbi u Vojvodini su izbeglice iz centralne Srbije koji su se tamo nastanili posle seoba poput one pod Arsenijem Carnojevicem. Vojvodinu smo dobili Trijanonskim sporazumom posle I svetskog rata kojim su razdeljeni delovi Austo-Ugarske.

« Poslednja izmena: 26. Okt 2006, 17:45:43 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ми ништа не обећавамо - и то испуњавамо!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4672
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ајмо сад мало на обнављање градива и националне (али и светске) историје...па се јави кад прочиташ
па Војводина је пре Срба била мочвара и пустара...

Војводина - истине и заблуде
http://forum.burek.com/index.php/topic,4279.msg52974.html#msg52974

кад прочиташ, јави се...
IP sačuvana
social share
И данас кад дође до последњег боја, неозарен старог ореола сјајем, Ја ћу дати живот,  отаџбино моја, знајући шта дајем и зашто га дајем.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
Ako ti se obnavljanje domace i svetske istorije bazira na radikalskim pamfletima postiranim na internetu ili u `Velikoj Srbiji` svaka cast.

Ko je zeljan ozbiljne literature neka se lati knjige `O istoriji Habzburške monarhije`, prilicno obimno stivo ali ima sta da se procita. 
« Poslednja izmena: 26. Okt 2006, 18:25:57 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Mislim da tema nije ni Vojvodina, ni polozaj nacinalnih manjina u Srbiji... obratite paznju i preselite se na odgovarajucu temu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Dobro Zeljko to je ipak tvoja tolerancija prema drugim narodima....ali razumijem sto si to ucinio ali sa druge strane Vojvodina je oduvijek bila multi kulti i po tome je poznata,neznam koliko takve stvari doprinose dobrom stanju Srbije....ali kako god neko stanje se pravi dali pozitivno ili ne to je druga stvar.Oko povijesti,znas to je iza nas,mislimo na danas a ne koje greske su drugi cinili jer bas je i tvoj djeda mislio mozda kako su prije njega cinili greske i onda su se ljudi brinuli vise o proslosti nego buducnosti.
Ma tolerisem ja dosta, ali nekad se preteruje. Prvo po zakonu jos nigde nije predvidjeno da neka MZ ako hoce neki gradjani da stavlja nesto. Za to im treba da izglasa cela opstina ili naselje a ne MZ.
Ma ja mislim na sutra jer ne bih bas hteo da ovde svako radi sta hoce. Svi znaju da u Vojvodini su svi dobili jednaka prava cak i veca nego da su u svojoj drzavi (nacionalne manjine). Gde ti imas jos skolovanje od 1. pa do zavrsetka fakulteta da sve ucis i odgovaras na jeziku drugacijem od tvoje drzave?! Nigde, to samo u Srbiji moze.

....ali razumijem sto si to ucinio ali sa druge strane Vojvodina je oduvijek bila multi kulti...

Војводина је одувек била српска... она је била Аустро-угаркса филтер зона против Турака... лкаква бре мултиетничност у Војводини , па то није постојало пре 45...осим Немаца који су протерани...дај не млати...Војводина је одувек имала преко 80% српског становништва... а то што ми мањинама дајемо већа права него Србима, можемо да се поносимо тиме, јер ни једна земља на свету не даје толико права мањинама колико Србија...

Bamby,

To sto kazes uopste nije tacno.

Vojvodina nikada pre 1918 nije pripadala Srbiji niti ti je validna logika `gde je narod tu su granice`. Ako se upitas zbog cega, pogledaj poglavlje Hitler i Sudetska oblast. Drugo, tvoju logiku koristi i Madjarski pokret 64 zupanije koji se bore za ujedinjenje svih Madjara koji su zbog raspada A-U carstva zavrsili rascepkani u novonastalim odvojenim teritorijama Vojvodini (Srbija), Transilvaniji (Rumunija), Slovackoj i matici Madjarskoj.

Srbi u Vojvodini su izbeglice iz centralne Srbije koji su se tamo nastanili posle seoba poput one pod Arsenijem Carnojevicem. Vojvodinu smo dobili Trijanonskim sporazumom posle I svetskog rata kojim su razdeljeni delovi Austo-Ugarske.

Nije tacno i ocigledno da ne znas istoriju pre 1918. ili tj. ovu noviju. Pa seti se Nemanjica i kraljeva Dragutina i Milutina i vidi na karti da li su odredjeni delovi Vojvodine bili u sastavu Srbije. Takodje Srbi su se prvi naselili u Panonskoj niziji a druga je stvar sto je oko 500000 ljudi pomadjareno do danasnjeg dana. Takodje i kasnije Srpske despotovine u Vojvodini su postojale. Tako da Vojvodina je oduvek bila Srbija ali je jedno vreme kao sto su turci bili drzali uzu Srbiju i ostale delove tako je Vojvodina bila pod austro-ugarskom. I jos nesto nisu Srbi iz Vojvodine samo ljudi koji su dosli iz uze Srbije jer i dan danas u Rumunskom delu Banata imas mesta Mala Crna Gora i druga koja dokazuju i potvrdjeno je da su ljudi dolazili i iz Crne Gore i iz Hercegovine kao i ostalih delova Stare Srbije.

Mislim da tema nije ni Vojvodina, ni polozaj nacinalnih manjina u Srbiji... obratite paznju i preselite se na odgovarajucu temu... Smile
Pa kako nije kada od toga zavisi i polozaj Srba. Po meni Srbima su uskracena mnoga prava u mestima kao sto su Kanjiza i npr. Senta gde Srbi nemaju ista prava kao madjari jer imaju skole uglavnom samo na madjarskom jeziku i sve ulice im pisu na takodje madjarskom. To je velika greska jer ce Srbi nakraju postati manjina u svojoj drzavi i imace skoro pa nikakva prava. U Srbiji kao i u svim drugim drzavama treba prvo da se zna ko je Srbin tj. da se zna cija je drzava Srbija pa tek onda da se misli na druge. A ne mi tj. danas nasi politicari uglavnom gledaju da ne uvrede neku nacionalnu manjinu dok kada neka nacionalna manjina napravi neko sranje onda nikom nista.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple 15
Iz prostog razloga sto ce teme jako brzo da se otme kontroli i pocece da se vrti ista prica koja se vrti na apsolutno svakoj temi ovog foruma: Srbi vs. Hrvati... tacka...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Bog je kockar, Dokaz: kvantna mehanika

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4335
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ma tolerisem ja dosta, ali nekad se preteruje. Prvo po zakonu jos nigde nije predvidjeno da neka MZ ako hoce neki gradjani da stavlja nesto. Za to im treba da izglasa cela opstina ili naselje a ne MZ.
Ma ja mislim na sutra jer ne bih bas hteo da ovde svako radi sta hoce. Svi znaju da u Vojvodini su svi dobili jednaka prava cak i veca nego da su u svojoj drzavi (nacionalne manjine). Gde ti imas jos skolovanje od 1. pa do zavrsetka fakulteta da sve ucis i odgovaras na jeziku drugacijem od tvoje drzave?! Nigde, to samo u Srbiji moze.

moram da ti kazem da mnogo pricas o stvarima u koje se ne razumes ni najmanje.
npr. ja sam za vreme bombardovanja bio u Bukurestu.
vojni atase srbije u bukurestu(tadasnji-sad je gneral ja mislim) je mojima najbolji prijatelj vec 30 god pa smo mi izbegli kod njih za vreme rata...
u bukurestu imas skole na francuskom, ruskom, nemackom a za ostale ne znam pouzdano pa cu zato navesti samo ove.
deca tog naseg prijatelja(radulac se preziva ako vam nesto znaci) su isla na FAX na ruskom. upoznao sam dosta srba koji idu u skole na francuskom i nemackom. naravno da imas i faxove na engleskom. to je najnormalnije za svaku drzavu.
IP sačuvana
social share
U Srbiji 60 odsto ljudi voli Cecu Ražnatović, a više od 40 odsto ne znaju čime se bave ili ko su uopšte "Partibrejkersi". Više od trećine ne zna da navede ime omiljenog pisca, a dve trećine ne zna nijednog jedinog slikara. Čak 13,5 odsto ljudi nema nijednu knjigu u kući, dok još četvrtina ispitanih poseduje svega do 25 knjiga.
ponosni neprijatelji zapada:
Severna Koreja
Kina
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
mob
SonyEricsson k310i
Ovde se govori o pravma Sra u Srbiji a ne drge nacije.Svako treba da ima svoje pravo ali tako i ja kao Srbin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
SonyEricsson k800i i D820
U Srbiji Srbi nemaju sva prava,jer nemogu da rade sto zele,nemogu da se skoluju kako i gdje zele,nemaju prava kretanja i putovanja....a naravno kada je Srbima vec tako onda ni manjinama nije nista bolje moze im samo biti losije...
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 738
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
moram da ti kazem da mnogo pricas o stvarima u koje se ne razumes ni najmanje.
npr. ja sam za vreme bombardovanja bio u Bukurestu.
vojni atase srbije u bukurestu(tadasnji-sad je gneral ja mislim) je mojima najbolji prijatelj vec 30 god pa smo mi izbegli kod njih za vreme rata...
u bukurestu imas skole na francuskom, ruskom, nemackom a za ostale ne znam pouzdano pa cu zato navesti samo ove.
deca tog naseg prijatelja(radulac se preziva ako vam nesto znaci) su isla na FAX na ruskom. upoznao sam dosta srba koji idu u skole na francuskom i nemackom. naravno da imas i faxove na engleskom. to je najnormalnije za svaku drzavu.
O kojim stvarima? O tome da nema skola DRZAVNIH koje dozvoljavaju skolovanje na drugim jezicima. Nesto mi je to cudno to su mozda skole ali privatne. A to mislim narocito zbog toga sto neki ljudi (citaj madjari) ne znaju Srpski a imaju 22 godine a tesko da ce ga ikad i nauciti.
Pobegao si '99, moram reci stvarno smesno ali nema veze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 16
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.