Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:42:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107066 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11

ja jesam na vlasti  Smile

ali uvek postoji ona stvar....Madball- Infiltrate the system.mp3
Smile
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy S24
banalizovaću malo, a možda  i skrenuti sa teme:
šta smo mi koji ne verujemo u sve ovo(vaskrsenje, zagrobni život etc.), a pritom eto npr. ja, trudim se da budem
dobar čovek, pošten, završio fax u roku, vojsku, počeo da radim odma posle vojske, plaćam uredno porez, ne želim nikome zlo, hranim se zdravo, ne želim zlo komšijama, ne jurišam za novcem, trudim se da pomognem kako mogu bla bla bla( da se ne proseravam dalje svojom skromnošću)

ne znam da li bog postoji (ako postoji nije sigurno onakav kakvim ga predstavljaju svetske mejnstrim religije) ali

šta mene čeka gospodo verujući? jel sam ja lud. glup, neprosvećen, bezosećajan?

То што не прихваташ религије Бог не гледа као никакав минус. Ја сам тврди вјерник зато што сам нашао да ми је религија најбољи начин тј. средство да се примакнем Богу, схватим законе и осјетим да је Љубав према Богу најважнија. То каква ће твоја судбина бити не зависи од тога какав је твој однос према религијама и принципима које она намеће, већ какав однос одржаваш према Богу. Ако не вјерујеш у Бога ту би већ могао имати невоља. Не зато што то Богу смета, већ што несвијесно можеш почети нападати Бога у себи.

Многи ће запитати: Па атеисти су здрави и срећни као и вјерници, чак штавише неки су и здравији и срећнији од вјерника. Мој одговор гласи: атеисти могу ићи лошим путем, тј. лијепити се за овоземаљско и кад тад их могу снаћи несреће. Међутим, они углавном црпе карму својих предака вјерника. Када се резерва исцрпи онда ти људи могу имати озбиљнијих проблема. Са друге стране вјерници могу бити сваки дан у цркви и посветити живот моралним принципима а да свеједно обољевају и умиру. Зашто ? Зато што су промашили суштину религије. Хришћанство је вјера Љубави. Принципи су настали само као средство да се та Љубав одржи и сачува. Међутим, ако заштита почне да гуши развој и оваплоћење доћи ће до несагледивих процеса самоуништења.

Глупаво је питати се која је црква права: католичка, протестанска или православна. Свака је најбоља за онај дио свијета на којем је распрострањена. Међутим, све цркве су од Х вијека почеле да се окрећу принципима као главном идеалу. Тако да вјерујем да су рани хришћани били баш они прави хришћани. Сви остали каснији деривати су колико толико одустали од оног најбољег пута.

А као и ништа друго, ни то се није десило без разлога. Људска свијест незадржио је почела да се веже за овоземаљско. Дошао је период ренесансе. Изненада су почеле да се развијају привреда, наука, умјетност - читава цивилизација. Црква је осјетила да се људи све више вежу за овоземаљско па је према томе ослонац пребацила на принципе. Закони су у цркви постали јако важни јер су били као нека против тежа изненадних тежњи човјечанства. Сво богатсво и материјални потенцијал који је црква вијековима спремала у карму човјечанства букнуо је изненада незадрживом жељом да се материјализује...     

@slobabg

Надам се да сам ти колико толико из свог угла помогао да разбијеш неке дилеме...  Smile

« Poslednja izmena: 30. Jun 2009, 01:20:01 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Masteru,
ti nemaš pojma o vjeri samo glumataš
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
sram te bilo boro. jel se tako obracas i ucenicima? treba i tebi neki koji ce da trazi da mu pokazes dnevnik.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Ако не вјерујеш у Бога ту би већ могао имати невоља. Не зато што то Богу смета, већ што несвијесно можеш почети нападати Бога у себи.

nevolja? wtf? O.o..ajde da se razumemo...neam boga u sebi...i ne vidim nachin da mi bilo ko dokazhe da imam...boga ili Boga end staf

Међутим, они углавном црпе карму својих предака вјерника. Када се резерва исцрпи онда ти људи могу имати озбиљнијих проблема.
mislim da oni moji dinaroidni djedovi niJEsu bili svesni ni de im je dupe ni de im je glava u neprestanoj borbi s gladju i turcima ili kojechime. Oni vernici? Mozhda deklarativno i iz straha da ne budu drugachiji od komshe i komshinice. Ili je to bilo pravo hristijanstvo...odalami glave njima jedno 300, ubi onog komshiju, pa zbog krvne osvete i gladi bJezh za Srbiju, Tim ljudima tada je bio potreban bog da bi objasniuo zbog chega je sad kisha a  sad sneg, zbog cheg ajedni imaju kose ochi a drugi su tamni..
Ajde ovako...moja familijarna rezerva se iscrpela...Shta da radimo?
Са друге стране вјерници могу бити сваки дан у цркви и посветити живот моралним принципима а да свеједно обољевају и умиру. Зашто ? Зато што су промашили суштину религије. Хришћанство је вјера Љубави.

ajde da kazhem da se slazhem sa navedenim

Глупаво је питати се која је црква права: католичка, протестанска или православна. Свака је најбоља за онај дио свијета на којем је распрострањена. Међутим, све цркве су од Х вијека почеле да се окрећу принципима као главном идеалу. Тако да вјерујем да су рани хришћани били баш они прави хришћани. Сви остали каснији деривати су колико толико одустали од оног најбољег пута.

А као и ништа друго, ни то се није десило без разлога. Људска свијест незадржио је почела да се веже за овоземаљско. Дошао је период ренесансе. Изненада су почеле да се развијају привреда, наука, умјетност - читава цивилизација. Црква је осјетила да се људи све више вежу за овоземаљско па је према томе ослонац пребацила на принципе. Закони су у цркви постали јако важни јер су били као нека против тежа изненадних тежњи човјечанства. Сво богатсво и материјални потенцијал који је црква вијековима спремала у карму човјечанства букнуо је изненада незадрживом жељом да се материјализује...     

@slobabg

Надам се да сам ти колико толико из свог угла помогао да разбијеш неке дилеме...  Smile

mislim da je glupava sama podela hrishtjanstva..pa jbt koliko istina ima? svako tje da pricha svoju prichu...i koga sada briga za sve to? da ne prichamo o ratovima, i neprekidnoj borbi za shirenja uticaja svih na sve
dajte ljudi, batalite, koga bre zabole za nacije , religije, podele..svaka podela je zlo

uostalom tema je Ima li boga?
a koleza Magic Masteru fala u svakom sluchaju na trudu Smile
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy S24
sram te bilo boro. jel se tako obracas i ucenicima? treba i tebi neki koji ce da trazi da mu pokazes dnevnik.

А ко му вјерује да је професор ?

Не пише никакве аргументе. Само каже да немам појма и то му је сва мудрост. Јесу ли то ставови једног професора ?
« Poslednja izmena: 30. Jun 2009, 19:02:28 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
aaa da  Smile ustvari on je povjesnicar 
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Poštovani Master,
ovo je bila namjerna provokacija i iskreno se ispričavam.Čitam već dugo tvoje tekstove i nemam nikakve zamjerke ,dapače to su uvijek zreli i odmjereni tekstovi.Vidim da si vjernik pa sam htijo da te malo isprovociran pa da vidim kako ćeš reagirat.hoće li to biti u duhu kršćanske ljubavi ili osveta.Vjerova sam u ovo prvo i čestitam ti na tome tvoja vjera nije samo deklarativna ,već je živiš svakodnevno.Svati ovo kao malo iskušavanje sotone.
Još jednom isprika i pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49907
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung Galaxy S24
Ја овде све људе уважавам били они вјерници атеисти или агностици. И ко сам ја уопште да могу рећи како неко нема појма о вјери или да је неко грешан а да сам само ја исправан и слично... ?

Рекао сам да атеиста не схвата ништа о Библији. Међутим - мислио сам само за атеисте који Библију нису ни прочитали. За Сваког ко овако изнесе ставове, као например slobabg, могу рећи да је он потпун човјек и да им своје стајалиште. И што је најважније - човјек има лично свој пут који му нико није наметнуо.
« Poslednja izmena: 30. Jun 2009, 19:27:19 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Sve je to tako ali da tvoja vjera nije stvarna i konkretna ti bi meni svašta napisa.Ti si okrenija i drugi obraz a to nije lako.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 65 66 68 69 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Avg 2025, 19:42:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.