Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:50:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107019 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Tvoja tvrdnja da su svi koji su se rodili dosad omastili zemlju ipak nije tačna ako prihvataš Stari Zavet kao isinu.Bez obzira šta znači Ilija na hbrejskom ipak je on rođen i nije omasrtio zemlju već se vazneo ili uzneo na nebo.Nešto slično se desilo sa Enohom.U prvoj knjizi Mojsijevoj ima par redaka o tome,a opširnije u apokrifnoj Knjizi o Enohu.

"23 Tako poživje Enoh svega trista i šezdeset i pet godina;

24 I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga, jer ga uze Bog."

Jeste da može da se tumači da ga je uzeo Bog kao smrt.To  danas za mnoge kažemo.Ali kad se pročita pažljivo ceo rodoslov o Sita(Set) pa do Noja i kako je ko i koliko godina živeo i kako je umro, a za Enoha jedino kaže da ga nestade, jer ga uze Bog.I to njega koji je živeo po volji božijoj da umre tko mlad sa 365 godina što je za to vreme bila rana mladost.Prema Metuzalemu i ostalima koji su pregurali 900 godina on je bio momčić kad je nestao.
U apokrifu "Knjiga o Enohu" je to lepo objašnjeno.Lepo je opisao njegovo putovanje po nebesima i njegova poseta kod Tvorca.

« Poslednja izmena: 01. Jul 2009, 04:38:00 od purke62 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
@eyepheelYU
Hoćeš li ti jednom za svagda da se izjaniš u vezi Biblije.Jednom tvrdiš da je to Istina, i pozivaš se nja nju, i normalno po tvom divnom običaju ispljuješ sadržaj Biblije koji je po tebi ne istinit, dal on bio Farisejski, Sadukejski ili već šta, i onda opet Biblija je istina jer kaže "to i to" jer je to istina zato što piše u Bibliji.Izjasni se da li je Biblija Istina i šta je tu Istina.
Ko će umreti i omastiti zemlju, da li su svi rođeni omastili zemlju, odalke crpiš to znanje, odakle ti takvo kategorično tvrđenje?
U Prvoj knjizi Mojsijevoj se pominje čovek koji je rođen a nije umro.Ako si čitao Bibliju trebao si znati to kao i to da Prorok Ilija nije umro iako je bio rođen.Imaš li ti možda neku drugačiju Bibliju od svih nas smrtnika ili si napisao svoju?Duhom svetim nadahnut ili već čime.
I pokušaj da neprozivaš ljude za ne poznavanje sadržaja jedne knjoge, koju nazivamo Biblija ili Sveto Pismo i mislimo na Bibliju očito na onu koja je svima dostupna a ne na tvoju veziju.Tvoju očito ne poznajemo, ali ne proglašaval neznalicama one koji ne dele tvoje mišljenje.
O pojmu duše i duha životnog, to može da bude tema jednog celog topika,ali nisi ti kriv za to.Pojmovi su ipak samo software,i tumaćenje istog je veoma čudno.
"7. A stvori Gospod Bog čovjeka od praha zemaljskoga, i dunu mu u nos duh životni; i posta čovjek duša živa."
Duđa živa, zemlja(materija) plus duh životni = Duša živa
Sledi da je Zemlja(materija) minus  duh životni= smrt, jel tako ili ovaj Mojsije ili već, koji lupa gluposti ili mi to ne možemo da shvatimo.Za razliku od tebe.
Kažeš da niko nije niti će da se sretne licem u lice sa Tvorcem.
pazi i ovaj citat ima ispred sebe broj 7
"7 I bješe Mojsiju sto i dvadeset godina kad umrije, i ne bjehu potamnjele oči njegove niti ga snaga izdala.

1 Moj. 27:1, 5 Moj. 31:2, Is.N. 14:11

8 I plakaše sinovi Izrailjevi za Mojsijem u polju Moavskom trideset dana; i prođoše plačni dani žalosti za Mojsijem.

1 Moj. 50:3, 4 Moj. 20:29, 1 Sam. 25:1, Isa. 57:1

9 A Isus sin Navin bješe pun duha mudrosti, jer Mojsije bješe metnuo na nj ruke svoje. I slušaše ga sinovi Izrailjevi, i tvoriše kao što zapovjedi Gospod preko Mojsija.

2 Moj. 31:3, 4 Moj. 11:17, 4 Moj. 27:18, 4 Moj. 27:20, 1 Car. 9:12, Isa. 11:2

10 Ali ne usta više prorok u Izrailju kao Mojsije, kojega Gospod pozna licem k licu,

Da reći ćeš da je njega gospod spoznao licem u lice ali nije Mojsije njega spoznao, možda ga je video ali ga nije spoznao, shvatio.Onda isapda da je videti boga prosta i svakodnevna stvar ali da ga niko nije spoznao.Slažem se.Ali Tora kaže decidiranao da ga je jedini na Zemlji Gospoda video Mojsije, licem k licu.Prorok Ilija nije pre nego što je vaznesen na nebesa, posle toga nema ništa napisano.Samo ipak taj "lik" nije omastio zemlju,ili možda jeste ali to su zaboravili da napišu.Možda ga je posle video.Jakov se u mraku rvao sa Gospodom ali mu lice nije video.Zato je i dobio ime Izrael.Tako bar piše u Bibliji nama dostupnoj.Tvoju izgleda sem tebe niko nije pročitao.
Ti znas sta je istina, bas kao sto i ja i svi drugi zivi ljudi znamo sta je istina - ono sto postoji. Stari Zavet je Bozija rec koja je bila namenjena Jevrejima, Isus je Novi Zavet, njegova rec se ne razlikuje od reci iz Starog Zaveta, ali je posvecena svim Narodima. Judaizam je pogresno tumacenje Starog Zaveta, i svi koji su ga pogresno tumacili su bili o tome obavesteni od strane Isusa. Najgori, oni koji su najvise izvrnuli to sto je receno u Starom Zavetu
su bili Fariseji, jedan od tih Fariseja (Pavle) je nastavio Farisejsku ideologiju i postavio Isusa za Gospoda Boga,
i to je danasnje "hriscanstvo".
Kakva moja verzija Biblije ? link za Bibliju koju ovde koristim, ces naci ako guglujes "nazad-na-izvor".

To sto si rekao za dusu je tako kako si rekao. Dusa je zivot telu, osecaj prisutnosti.
Dusa nije materija, i ne moze da ide gore ili dole, smrt tela = smrt duse (Jezekilj 18:4)

Mojsije je pisao to sto je pisao pre 3500 godina, nacin na koji je tada covek razmisljao, imao inspiraciju, pisao...
je drugaciji nego svest pisca danas. Kao sto pise da je Gospod rekao (sto samo znaci da je Mojsije imao nadahnuce/inspiraciju da pise kako je pisao) u 2 Mojsijeva ("Izlazak")/("Exodus") 33:20
" I reče: Ali nećeš moći videti lice moje, jer ne može čovek mene videti i ostati živ. "
Ovo znaci da ni jedan covek nece nikad znati koji od onih koji jesu - jeste Gospod Bog.
Ako ti gledas nekoga ko jeste Gospod Bog, a ti to ne znas (a On ti sigurno to nece reci) onda ti ne mozes da gledas u lice Gospoda Boga, nego gledas u lice onoga ko je covek kao i ti.

Ilija (uzeto od "proroka" Ilije, koji se spominje u 1. i 2.knjizi Carevima) je titula bas kao i Mesija ili
Antihrist. "Ilija" je najavljivac dolaska Boga, u Isusovom slucaju to je bio Sveti Jovan Krstitelj, Matej 11:13-14
" Jer su svi proroci i zakon proricali do Jovana. I ako hoćete verovati, on je Ilija što će doći. "

Ovaj koji danas najavljuje Boga, Malahija 4:5-6 " Evo, ja ću vam poslati Iliju proroka pre nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji; I on će obratiti srce otaca k sinovima, i srce sinova k ocima njihovim, da ne dođem i zatrem zemlju. " ce biti i "Ilija" i "Petar" i "Gospod Bog", jedna licnost za koga niko nece znati, a svako oko ce ga videti.
"Petar" zbog ovih reci upucenih "originalnom" Petru (kao sto je bio i "originalni" Ilija), Matej 16:17,18,19
" A i ja tebi kažem: ti si Petar, i na ovom kamenu sazidaću crkvu svoju, i vrata paklena neće je nadvladati.
I daću ti ključeve od carstva nebeskog: i šta svežeš na zemlji biće svezano na nebesima, i šta razrešiš na zemlji biće razrešeno na nebesima. "
Kljuceve carstva nebeskog i Knjigu Zivih moze da ima samo Gospod Bog, a Petar je samo nadimak koji je dobio
Jevrejin Simon sin Jonin.

Ne prozivam ja ljude, nego sta ljudi kazu.

Господ Бог Исус Христ је тада одредио Новог Месију:
""Budući da je rečeno da si moj blizanac i istinski sljedbenik, ispitaj
samoga sebe i spoznaj što jesi, na koji način postojiš, i kakav ćeš postati.
Budući da će te zvati bratom mojim, ne priliči da samoga sebe ne poznaješ.
Znam da si razumio, jer već si i prije razumio da sam ja znanje o
istini. I dok me pratiš, iako ne shvaćaš, ti si (u stvari) već spoznao, i zvat
će te 'onaj koji sebe poznaje'. Jer, onaj koji sebe nije spoznao, ništa nije
spoznao, a onaj koji je sebe spoznao istovremeno je već primio znanje
o dubinama svega. Ti si zato, brate moj Toma, vidio ono što je ljudima
nepoznato, to jest, ono o što, u neukosti svojoj, posrću."
Toma tad reče Gospodinu, "Preklinjem te da mi odgovoriš na ono
što ću te pitati prije tvog uzlaska, i kada čujem od tebe o stvarima skrivenim,
tad ću o njima moći govoriti. Jasno mi je da je istinu doista teško
objaviti ljudima."
Spasitelj odgovori, i reče, "Ako su ti vidljive stvari nejasne, kako
možeš slušati o stvarima koje nisu vidljive? Ako su djela istine koja su
vidljiva svijetu vama teško izvediva, kako ćete onda izvesti ona koja se
odnose na uzvišenu visinu i na pleromu koja nije vidljiva? I kako će vas
onda zvati 'radnicima'? U tom pogledu vi ste još naučnici i niste još primili
visinu savršenstva."
Toma tad odgovori, i reče spasitelju, "Kazuj nam o tim stvarima za
koje veliš da nisu vidljive, [a] koje su nama skrivene.""
Људи треба да схвате неке ствари и да их разумеју јер "слобода је живот,а слободан у животу је онај који верује у Господа Бога"!
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Људи треба да схвате неке ствари и да их разумеју јер "слобода је живот,а слободан у животу је онај који верује у Господа Бога"!

hm...nisam znači slobodan...iako se zovem tako  Smile
 Smile
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Игра речи,а треба веровати и бити слободан у животу!
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
kakva proleterska poruka
IP sačuvana
social share
The fact still remains
I read between your lies
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
Tvoja tvrdnja da su svi koji su se rodili dosad omastili zemlju ipak nije tačna ako prihvataš Stari Zavet kao isinu.Bez obzira šta znači Ilija na hbrejskom ipak je on rođen i nije omasrtio zemlju već se vazneo ili uzneo na nebo.Nešto slično se desilo sa Enohom.U prvoj knjizi Mojsijevoj ima par redaka o tome,a opširnije u apokrifnoj Knjizi o Enohu.

"23 Tako poživje Enoh svega trista i šezdeset i pet godina;

24 I živeći Enoh jednako po volji Božjoj, nestade ga, jer ga uze Bog."

Jeste da može da se tumači da ga je uzeo Bog kao smrt.To  danas za mnoge kažemo.Ali kad se pročita pažljivo ceo rodoslov o Sita(Set) pa do Noja i kako je ko i koliko godina živeo i kako je umro, a za Enoha jedino kaže da ga nestade, jer ga uze Bog.I to njega koji je živeo po volji božijoj da umre tko mlad sa 365 godina što je za to vreme bila rana mladost.Prema Metuzalemu i ostalima koji su pregurali 900 godina on je bio momčić kad je nestao.
U apokrifu "Knjiga o Enohu" je to lepo objašnjeno.Lepo je opisao njegovo putovanje po nebesima i njegova poseta kod Tvorca.
Govorio sam o svim koji su do sada omastili zemlju (od onih koji su do sada rodjeni), kako bilo ko moze da zna da ce svi koji sada zive omastiti zemlju ?
Zdrava pretpostavka je samo logican/uobicajen razvoj situacije (recimo ako sledeci put Jelena Jankovic bude igrala vazan mec u vreme menstruacije, logicno bi bilo predpostaviti da ce Jeca izgubiti taj mec),
a znanje je enrgija koja stvara dozivljaj, znaci ljudi su doziveli teniski masakr top ten igracice na svetu od sedamnaestogodisnje tinejdzerke, "zato sto je primadona imala menstruaciju."
Stari Zavet je pisan u metaforama, postoji samo duhovna smrt iz koje se covek moze vratiti, samo ziv covek moze da vaskrsne. Vaskrsnuca do sada nije bilo, Isus je vaskrsao takav kakav je bio i fizicki i duhovno, Isus koji je bio fizicki vecan, se vratio u smrtni zivot iz klinicke smrti, da bi se danas "spaseni" iz duhovne smrti (koja vodi direkt u fizicku) vratili u zivot u Hristu i postali fizicki vecni.

Licno nemam potrebu da citam nekanonske tekstove, posto su kanonski vise nego dovoljni da se shvati realnost.
Ako pise da je covek doziveo svega 365 godina, onda znaci da Nojev pradeda prestao da zivi u toj godini svog zivota. Bog je samo Bog zivih, On je Bog Avrama, Isaka i Jakova dok su oni bili zivi, kada ih je ubio, nije vise mogao da bude njihov Bog.

Kakve veze ima koliko ce neko da zivi, ako mora da umre, koji je znacaj za Adama 930 godina, naspram
 vecne mladosti koju je imao. Vreme i onako ne postoji, samo covekov zivot (u kojem je vreme izmisljeno) postoji. Kako bi vreme moglo da postoji kao fantazija, da ga covek nije izmislio ?
"Uzeo ga je Bog" je postala uzrecica koja se jako cesto moze cuti na sahranama, a ne u situacijama u kojima je neko negde nestao i ne znamo sta mu se desilo.

Taj koji je pisao "Knjigu o Enohu" nije jedini pisac naucne fantastike, u Grckoj ih je jedno vreme bilo jako puno.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
slobadan biti  otprilike to znači da si srećno zaljubjen i za tvojim potomcima možeš ti da obezbediš sve potrebe, da oni može da budu srećno zaljubjeni i za njihovom potomcima može da obezbede sve potrebi, da njihove potomci budu srećni zaljubjeni itd.....
a to je slušpoen da skoro svi naši preci do nama ovo su znali obezbediti
al moguće je živeti bez slobodu, a tu se počinje diskurze sa samom sobom,ili sa sudbinom, ili sa Bogom(iako ne postoji)
ljubav nije zato da zaboravimo, nego da leči naše rane.
« Poslednja izmena: 01. Jul 2009, 16:18:20 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
"Taj koji je pisao "Knjigu o Enohu" nije jedini pisac naucne fantastike, u Grckoj ih je jedno vreme bilo jako puno."

A to nisam znao, inače sam sumnjao. Kad sam čitao Jovanovo Otkrovenje (Apokalipsis) imao sam utisak da je tip koji je to pisao čitao knjige Artura Klarka i Isaka Asimova.I ne samo čitao nego i bio njihov veliki fan.Negde sam pročitao da je i Muhamed imao sličnu "avanturu" kad ga je sa zidina Jerusalima Arhanđel Gavrilo(Džibril) poneo na nebesa,pritom je zakačio neki ćup.Obišao je sva neba i boravio tamo gde je samo ljudima dozvoljeno i gde anđeli nemaju pristupa.Tačnije kod Tvorca, Alaha, sa kojim je nadugačko razgovarao, i ne samo razgovarao nego i pregovarao.Tačnije cenjko se sa Alahom.Da, baš tako, cenjko se. i uspeo da snizi cenu za neverovatnih 7 puta.Ipak je on bio Arapin trgovac.Naime Alah je tražio da  svaki musliman mora svaki dan da se klanja 42 puta.Međutim ovaj vešti trgovac je izboksovao cenu od 7 klnjanja dnevno.Posle pregovora (uspešnih, svakako) Arhanđel Džibril je vratio Muhameda na zidine Jerusalima taman da Muhamed uhvati onaj ćup kiji je zakačio prilikom polaska, da se ne slomi.
Jako lepa SF novela, poput Apokalipse.Samo što je Apokalipsa nekako previše tmurna , kao da je pisao Rej Bredberi.
« Poslednja izmena: 02. Jul 2009, 03:09:46 od purke62 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
kakva proleterska poruka

Да ли си сада слободан пријатељу мој,или си економски роб?Роб цивилизације?Роб демократског друштва?
Размисли мало. Smile
Зар Апостоли нису били "пролетери"?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
kakva proleterska poruka

Да ли си сада слободан пријатељу мој,или си економски роб?Роб цивилизације?Роб демократског друштва?
Размисли мало. Smile
Зар Апостоли нису били "пролетери"?

razmislih...nisam rob niti se osećam tako. Koliko god bio nezadovoljan sadašnjom situacijom/civilizacijom,
ona je možda najkorektniji sistem do sad
ne najbolji i najhumaniji, nego najkorektniji
IP sačuvana
social share
The fact still remains
I read between your lies
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 67 68 70 71 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:50:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.191 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.