Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 18:16:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107941 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
izvinite žene Yu i qucko al jedini siguran stvar je axis mundi, a to je kurac u erektibilni stanju...to je istina iza žene i za muškarce(prelistaje J. Lacan:Značenja falusa)

Smile

Citat: qcko

Da, ali je potpuno nelogično reći neznanje zbog nedostatka znanja! A jok, neznanje zbog sira i vojne muzike. Sam nedostatak znanja je pretočen u reč neznanje tako da ovo

Ali ti nisi rekao samo to (sa čime se ja slažem) već i to da su neznanje i verovanje jedno te isto (što nema veze sa mozgom) !

Itekako ima razlike. Onaj ko veruje daje odgovore sam sebi. Ovde je svaki odgovor 'bog je uzeo život, a ne kamiondžija' ili 'bog sveti zna' ... I onaj ko veruje nužno mora da ne zna nešto (jer kako bi dao odgovore sam sebi ako nema pitanja). A onaj ko ne zna nešto može da bira:

1. da li će na svako nepojmljivo pitanje odgovoriti "Bog zna" i postati vernik, i za njega će se reći da ima verovanje

ILI

2. Krenuće od nule u potragu za svrhom svog postojanja. Znači nije vernik ali i dalje ne zna odgovore na pitanja koja muče svakog čoveka. Svakog čoveka, osim vernika jer vernike ne muče nikakva pitanja. Njima je u startu dat odgovor na sve. BOG

A gde sam ja spominjao Boga u mojoj priči? Ako ti možeš da uvodiš Boga kao i sve ostale kamiondžije na svetu, onda mogu i ja druge ljude.

Nisi ni objasnio ni dokazao, niti pobio moje tvrdnje što je najbitnije. Ti samo vrtiš jednu te istu tvrdnju bez ikakvih dokaza.  Zato  Smile
Neznanje je nedostatak znanja, to je istina koja realno/racionalno objasnjava zasto neznanje postoji.
Ako neki covek kaze da nesto ne zna, on objasnjava da kod njega znanje ne postoji.

Verovanje nije nikakvo objasnjenje, nego poverenje u ono sto ne postoji, posto da to postoji, postojalo bi znanje o tome.

Izjavom da je verovanje bilo kakva forma ili oblik objasnjenja si objasnio da ne znas sta je 'verovanje', a prethodno si objasnio da ne znas sta je 'istina'.

Koje su mi sanse da nesto objasnim nekom ko ne zna sta je istina i za koga je verovanje - objasnjenje ?

Posto vidim da si opet oran za diskusiju - http://forum.burek.com/sveto-pismo-ili-darvin-t276728.msg7070148.html#msg7070148  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Hvala Cool! Smile
Al o takvim jačinom čeznuti prema nešto...a Lacan o tome je pisao tog knjigu da kako može razumeti fallusa, kao jedini objektu koja tačno pokazuje želju, na ljudskog telu. A tu dole već samo o tome je reč kako kod Yu-a može lako uništavati njenu želje.
A moj odgovor da sa falusom, koja blago veze nema sa pismenom, formalnom realnostom, i sa mitovima.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: onodys
izvinite žene Yu i qucko al jedini siguran stvar je axis mundi, a to je kurac u erektibilni stanju...to je istina iza žene i za muškarce(prelistaje J. Lacan:Značenja falusa)
Brate zivim okruzen Madjarima na Telepu u Novom Sadu, ali za ovako lose razumevanje Srpskog nekoga ko zivi
u Srbiji (predpostavljam prosao kroz skolski sistem) jos nisam video.
Ja sam musko, slike u mom profilu su od slike moje zene i moje cerke.
Crnac u Americi mu je rekao da su Madjari najseksualniji Narod na Planeti, ali meni  licno u zivotu seks nije
smisao zivota, ako tebi jeste, ja to postujem ali ne vidim nikakav smisao takvog osecaja.
Isto znam da nema seksa dok ne osetis sta je crnkinja, izvor covekovog zivota (svaka cast Madjaricama)
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Summoning sensation

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 894
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
SonyEricsson k810i

Kao Bog na zemlji radio bih isto sto i on ,ziveo medju ljudima da ubijem dosadu vecnosti ,
zbog toga je ljudima dat smisao za humor.
Igrao bih se sa svojom najlepsom kreacijom , postavio bi nekog od svojih minjona da ih testira kroz lazi,prevare,nemoguce situacije prirodne ,neprirodne,bolesti ,katastrofe i stalno bi nalazio nove nacine da im otezam zivot sadisticki gledajuci kako se ubijaju medju sobom ,naravno ne bi im ispunjavao molitve i nikom ne bih stvarno pomogao jer oni ustvari mogu samo sebi da pomognu i jer mesanjem bi to samo negiralo sam eksperimenat a on moze lepo da se odvija samo ako imaju slobodnu volju i prave odluke sami ,Snalazljivi ce biti bogati i ziveti lepo a siromasni ce biti gladni i zedni i bez obzira sto jedan drugom ne zele pomoci jer nikad covek coveku nece verovati svi ce verovati u mene i nadati se mom pomilovanju jer sam Ja svemoguc.
Svakom pojedincu bi dao osecaj vaznosti i svrhe i  nadu da bi mogao da postigne neki svoj maksimum.
Naravno sa vremena na vreme bi unistio veliki broj jedinki da bih izazvao empatiju kod drugih jer ljudi su priglupi
i svaki put kad ih neka kataklizma zadesi licna ili globalna oni traze pomoc od mene ne pitaju se ko je to sranje polao na prvom mestu.
naravno samo  ako se neka jedinka pokaze vrlo izuzetnom uzecu je da mi bude kucni ljubimac u privatnom vrtu
i posto se svi tome nadaju Ljudi ce reci da sam oprastajuci i svedobar,
a za sve ostale smrt ce biti jedino spasenje od mizernih zivota koje vode dakle vecina ce da zavrsi u recycling bin.
Ipak je ovo samo jedan od mnogih svetova.
Naravno posto sam svemoguc i iznad prostora i vremena ja vec znam ishod ovog experimenta zvanog covek
i to bi me cini sadistom i mazohistom jer prvo volim da ih smnozdim i dovedem na kolena da bi sve izgubili i shvatili da osim mene nema i nista nije vazno ,Jer Ja sam Bog.

Alex,obrati puno paznje na sledeci citat:

Jarooko, kako da  se stavim u položaj Boga kad razmišljam kao čovek.

Hvala sto si jednom recenicom odgovorio na puno zabluda ne samo na forumu,nego u zivotu uopste. Moze svako da se ubedi,da bude siguran da Bog ne postoji,ali da neko ljudsko bice misli da postoji ali gresi u svojim delima... Mi smo ipak ljudi,Alex,imaj to na umu. Ne znamo nista,nismo 40% ove planete,na kojoj smo verovatno bar 3000 godina u svesnom stanju,istrazili,a kamoli da mozemo da progutamo neki veci bozanski plan,makar on bio i do jaja uproscen...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Jel neko racunao da ako bog postoji, za koju bi se denominaciju opredelio?  Mislim postoji 0.00003% da iako verujes da ces da pogodis koju bog tacno zeli od tebe  Smile  Paskal
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Jarooko

Hvala sto si jednom recenicom odgovorio na puno zabluda ne samo na forumu,nego u zivotu uopste. Moze svako da se ubedi,da bude siguran da Bog ne postoji,ali da neko ljudsko bice misli da postoji ali gresi u svojim delima... Mi smo ipak ljudi,Alex,imaj to na umu. Ne znamo nista,nismo 40% ove planete,na kojoj smo verovatno bar 3000 godina u svesnom stanju,istrazili,a kamoli da mozemo da progutamo neki veci bozanski plan,makar on bio i do jaja uproscen...
Bog je takodje covek koga ni jedan drugi covek ne razume, niti ce ga znati, bas kao sto je to bio slucaj sa Isusom, koga niko nije razumeo, ali su skoro svi culi za njega.
Covek zna sve sto moze da se zna, a ono sto ne moze da zna, nikada nece ni znati.
Boziji plan je tako prost, da prostiji ne moze biti  Smile - Ili ces ziveti vecno ili ces umreti, treceg nema.
Ako tebi to nije jasno, onda ne znam sta ti moze biti jasno.
Citat: RavenDark
Jel neko racunao da ako bog postoji, za koju bi se denominaciju opredelio?  Mislim postoji 0.00003% da iako verujes da ces da pogodis koju bog tacno zeli od tebe  Smile  Paskal
Pa kojoj je religiji pripadao Isus Hrist ? Nijednoj, bio je apsolutni anarhista. Evo najveceg od mnogih razloga zbog kojih je rodjen i umro, Jovan 18:37 " Onda Mu reče Pilat: Dakle si ti car? Isus odgovori: Ti govoriš da sam ja car. Ja sam za to rođen, i zato dođoh na svet da svedočim istinu. I svaki koji je od istine sluša glas moj. "

Da li znas za neku religiju/veru/verovanje koja ima bilo kakve veze sa istinom ili da prati istinu ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
obratio sam pažnju na jednu knjigu Yu Smile što je pisao čuveni psihoanalitičar Lacan. A i sad na drugo što je pisao Arthur Kostler, gde pominje kad Ibn Rusta sreo sa Oguzima pored Volgu u 8.-9. veku n.e.otprilike, i on je pitao kakvi su njihovi bogovi, da li su slični sa njegovom Bogom, oni su pokazali jednu drvenu fallusu i pitali su od iznenadjeni Ibn Rustu da li poznaje još nešto što u mogućnosti da napravi život. Yu Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 18:00:03 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 2823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Coolrunneru,
mali osvrt na neke tvoje tvrdnje.Nekad su ljudi bili neuki a sada su bogobojazni.Pa valjda su trebali prije izmisliti Boga da bi ga se bojali.Ili su bili bogobojazni pa ga izmislili.
Qcko,
govoriš o masi u stara vremena.Ništa se ne mjanja u našoj povijesti.Masa je i danas ista kao nekada i slično se ponaša.Sjeti se bilo kojeg večernjeg Dnevnika i mase koja galami,ruši,prijeti...Tu rulju vidjeli smo i viđamo i u našim velikim gradovimaO razmišljanju.Možda precjenjuješ sebe i današnje generacije u svezi razmišljanja.Svi ovi razni problemi današnjice mi daju za pravo da nismo daleko odmakli u razmišljanju.A šta misliš ua kojih stotinu godina kakav stav će imati ti ljudi o našem razmišljanju i našoj učenosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
@ eyepheelYU,

1. ja nisam nigde rekao verovanje=objašnjenje ... mada  Smile to i jeste donekle tačno  Smile
Vidiš kako umeš da razmišljaš, i sam dođeš do nekih zaključaka, iako si mislio da sam ja to rekao.

Smile Smile Smile Smile Smile 

2. predlažem ti jednu knjigu. Mada sumnjam da će ti se svideti. I u njoj su verovatno preteške stvari za tebe. U pitanju je udžbenik iz logike za 3. razred gimnazije. Tu ćeš naći objašnjenja stvari oko kojih se prepiremo.
Jer vidim da ne znaš šta je pojam a kamoli koji je pojam opštiji od ova dva (verovanje/neznanje)...

kad se sabereš i oduzmeš javi mi se jer ovo što si ti rekao:

Citat
Neznanje je nedostatak znanja, to je istina koja realno/racionalno objasnjava zasto neznanje postoji.

Ako oduzmemo prideve (čime se ne vadi ništa iz konteksta) dolazimo do zaključka da je

Neznanje = istina koja objašnjava (pazi sad) zašto neznanje postoji!

To bre!!! Kralju  Smile Smile Smile

Ako hoćeš, možemo još malo da se zabavljamo, meni je baš super.  Smile
Kapiram da je nekome dosadno ali da se javno blamira, to ne mogu da shvatim...

@Onodys,

1. ja nisam žena

2. Ti još i podržavaš YU-a... Smile Mogli biste da se udružite. Onako čoporativno da lupate gluposti  Smile

3.  Šta da ti kažem, kad toliko spominješ faluse na temi o Bogu i veri...  Smile Laza Lazarević  Smile

@BoraBorasS,

Citat
govoriš o masi u stara vremena.Ništa se ne mjanja u našoj povijesti.Masa je i danas ista kao nekada i slično se ponaša.Sjeti se bilo kojeg večernjeg Dnevnika i mase koja galami,ruši,prijeti...Tu rulju vidjeli smo i viđamo i u našim velikim gradovima
Toga se i plašim ... Da ćemo nastaviti tim putem.  Smile

Citat
A šta misliš ua kojih stotinu godina kakav stav će imati ti ljudi o našem razmišljanju i našoj učenosti.

Na greškama se uči  Smile
Ako jedni uznapreduju, a drugi ostaju pri starim stavovima, iako su netačni, onda ovi napredniji imaju razloga da pokušaju da razuvere ostale.
Na kraju krajeva, mora doći neko razmišljanje koje je apsolutno tačno. E njih niko neće kinjiti. Oni su maltene kraj evolucije uma  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
qcko ti nisi žena Smile ? pa jesi Smile ako nisi pa izvini Smile al čitana si stvarno kao muškarac
i da fallus je simbol i Visnu, ako neko ne bi sećao.  Smile
« Poslednja izmena: 15. Maj 2009, 18:59:36 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Sep 2025, 18:16:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.