Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 04:03:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107967 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Pa kojoj je religiji pripadao Isus Hrist ? Nijednoj, bio je apsolutni anarhista. Evo najveceg od mnogih razloga zbog kojih je rodjen i umro, Jovan 18:37 " Onda Mu reče Pilat: Dakle si ti car? Isus odgovori: Ti govoriš da sam ja car. Ja sam za to rođen, i zato dođoh na svet da svedočim istinu. I svaki koji je od istine sluša glas moj. "

Da li znas za neku religiju/veru/verovanje koja ima bilo kakve veze sa istinom ili da prati istinu ?

Nije pripadao ijednoj ali je zato kupio stvari od drugih (ako je uopste postojao).
Istina je subjektivna, doduse sve je subjectvno
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Citat
Coolrunneru,
mali osvrt na neke tvoje tvrdnje.Nekad su ljudi bili neuki a sada su bogobojazni.Pa valjda su trebali prije izmisliti Boga da bi ga se bojali.Ili su bili bogobojazni pa ga izmislili.

Neprecizno izrazavanje, nista vise... u pocetku su slepo verovali u sve zbog nizeg stepena obrazovanja i saznajnih mogucnosti, danasnji su i dalje iz nekog cudnog (iracionalnog) razloga bogobojazljivi. Eto, ispravljeno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

"It is better to Burn Out then to Fade Awey "

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5487
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Apple 

Kao Bog na zemlji radio bih isto sto i on ,ziveo medju ljudima da ubijem dosadu vecnosti ,
zbog toga je ljudima dat smisao za humor.
Igrao bih se sa svojom najlepsom kreacijom , postavio bi nekog od svojih minjona da ih testira kroz lazi,prevare,nemoguce situacije prirodne ,neprirodne,bolesti ,katastrofe i stalno bi nalazio nove nacine da im otezam zivot sadisticki gledajuci kako se ubijaju medju sobom ,naravno ne bi im ispunjavao molitve i nikom ne bih stvarno pomogao jer oni ustvari mogu samo sebi da pomognu i jer mesanjem bi to samo negiralo sam eksperimenat a on moze lepo da se odvija samo ako imaju slobodnu volju i prave odluke sami ,Snalazljivi ce biti bogati i ziveti lepo a siromasni ce biti gladni i zedni i bez obzira sto jedan drugom ne zele pomoci jer nikad covek coveku nece verovati svi ce verovati u mene i nadati se mom pomilovanju jer sam Ja svemoguc.
Svakom pojedincu bi dao osecaj vaznosti i svrhe i  nadu da bi mogao da postigne neki svoj maksimum.
Naravno sa vremena na vreme bi unistio veliki broj jedinki da bih izazvao empatiju kod drugih jer ljudi su priglupi
i svaki put kad ih neka kataklizma zadesi licna ili globalna oni traze pomoc od mene ne pitaju se ko je to sranje polao na prvom mestu.
naravno samo  ako se neka jedinka pokaze vrlo izuzetnom uzecu je da mi bude kucni ljubimac u privatnom vrtu
i posto se svi tome nadaju Ljudi ce reci da sam oprastajuci i svedobar,
a za sve ostale smrt ce biti jedino spasenje od mizernih zivota koje vode dakle vecina ce da zavrsi u recycling bin.
Ipak je ovo samo jedan od mnogih svetova.
Naravno posto sam svemoguc i iznad prostora i vremena ja vec znam ishod ovog experimenta zvanog covek
i to bi me cini sadistom i mazohistom jer prvo volim da ih smnozdim i dovedem na kolena da bi sve izgubili i shvatili da osim mene nema i nista nije vazno ,Jer Ja sam Bog.

Alex,obrati puno paznje na sledeci citat:

Jarooko, kako da se stavim u položaj Boga kad razmišljam kao čovek.

Hvala sto si jednom recenicom odgovorio na puno zabluda ne samo na forumu,nego u zivotu uopste. Moze svako da se ubedi,da bude siguran da Bog ne postoji,ali da neko ljudsko bice misli da postoji ali gresi u svojim delima... Mi smo ipak ljudi,Alex,imaj to na umu. Ne znamo nista,nismo 40% ove planete,na kojoj smo verovatno bar 3000 godina u svesnom stanju,istrazili,a kamoli da mozemo da progutamo neki veci bozanski plan,makar on bio i do jaja uproscen...

Hvala na tom komentaru Jarooko ,

Nadam se da neki  ljudi shvataju da je ovo bila samo Satira sa obzirom da tvoje originalno pitanje ima stari pogled na stvari.Ali sa istim na umu pokusacu da ti odgovorim najbolje sto mogu prijatelju.

Bog vise nista ne bi uradio da je covek njegova kreacija. Proces stvaranja Univerzuma se vec desio i to je to , nikakvog mesanja vise ne postoji, kao sto nepostoji cak ni experimenat ili obzervacija sa njegove strane jer On je Nista i On je Sve i vec zna ishod ljudske rase i svakog pojedinca kao i celog Univerzuma.
On je  sve prisutan ali takodje On je  izvan vremena i prostora
On je prvi zakon Metafizike ,On je Svemoguc i Sveobuhvatan.
On se ne mesa u slobodnu volju coveka ili bilo kog drugog bica u ovom Univerzimu jer su sva ta bica deo njega i neophodna za njegovo postojanje u onakvoj formi i onakva kakva jesu da bi spoznao bolje sam sebe.
Ljudi su ti koji se mesaju u slobodnu volju drugih ljudi i drugih bica ,i nikakav Bog tu ne moze nikom da pomogne, Samo sam covek moze da sam sebi pomogne kao i drugim bicima sa progresom svog sopstvenog razumevanja sta je slobodna volja i ne narusavanje volje drugog bica.
Svi ljudi znaju sta treba da rade samo sto to ne rade.
Bog je nasa izmisljotina i njegovo razumevanje evolvira zajedno sa nama,     
I kao sto mi zovemo sebe njegovom decom On je u isto vreme nase dete koje gajimo.

U svakom slucaju ne uzimaj ove stvari previse ozbiljno, duhovni put coveka treba biti prijatno iskustvo
samovoljan radostan akt koji dolazi iz srece,ljubavi i radoznalosti kao i teznje ka razumevanju,
Ta iskra sto je covek ima treba da se neguje polako da bi rasla .

Primetio sam da je nekima na ovom forumu ta potreba za bogom dosla iz licne patnje i potrebe jer su bili slomljeni i nisu imali drugog izlaza. Istina je Sve religije daju utehu, samo treba verovati u njihove price,   
pa sad isti ti ljudi fanaticno brane to sto im je dalo snage i omogucilo da mogu normalno da zive,U toj situaciji mogucnosti da se razvije sopstveno misljenje su mali i knjige i religiozni sistemi umesto da im sluze kao alat na tom duhovnom putu su im umesto toga postale vodic i zakon i nema mesta za nikakav odstup osim onoga napisanog,a to napisano su dela vise ljudi iz vise vremenskih perioda inspirisanih na razlicite nacine ,
i ti ljudi umesto da traze svoju sopstvenu inspiraciju se oslanjaju na iskustva drugih znanih samo po tim delima.

Bilo je ljudi od pamtiveka koji su raspravljali o duhovnim stvarima,lepa je to stvar,
ali treba ziveti i uzivati u sadasnjosti i prepustiti se uzitku cula dok ih imas i dok su ti dobra i ostra.

Pozdrav
« Poslednja izmena: 16. Maj 2009, 17:25:38 od Alex616 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Da li ima Boga to je očigledno. A ono što je očigledno to se ne dokazuje, jel' tako?

Pitanje je samo šta ko podrazumeva pod pojmom Bog. Evo da ja dam svoju verziju. Sve se dešava prema prirodnim zakonima. Prvo pitanje koje mi se nameće je ko je uspostavio te prirodne zakone? Ne znam, ali očigledno je da se radi o nekoj Inteligenciji koja je daleko superiornija od mene. Šta ona predstavlja, to ću pokušati da istražim naučnim metodama, ali u Njeno postojanje ne mogu da sumnjam, jer prirodni zakoni non stop deluju i ja imam kontakt sa njima. Čitam ja Bibliju i vidim da taj Bog koji se spominje ima mnogo sličnosti sa ovom Inteligencijom i odlučim ja da je nazovem Bog. Ima u Bibliji i nekih pričica koje ne mogu da proverim, ali šta ja imam s tim, bitno je ono što mogu da proverim, a ovo što ne mogu trenutno da proverim neću da odbacim, nego ću probati da proverim kad se za to steknu uslovi. I tako ja dođoh ovde...

Banalan primer:
Pao sam na sred puta, i uganuo nogu tako da ne mogu da se pomerim. Ka meni ide kamion, a ja se, ne znajući šta da radim, prepuštam veri i nadi. Nadam se da će me vozač ugledati i skrenuti ili zakočiti. Moje verovanje u sposobnosti vozača kojeg ne znam proističe iz ne znanja šta da radim. Mogu samo da se prepustim, nadam da bog postoji, i da ću posle smrti otići u raj, ili verujem u ispravnost percepcije vozača.  Smile
Pao sam na sred puta, i uganuo nogu tako da ne mogu da se pomerim. Ka meni ide kamion, a ja se, ne znajući šta da radim, prepuštam veri i nadi. Nadam se da će me vozač ugledati i skrenuti ili zakočiti. Moje verovanje u sposobnosti vozača kojeg ne znam proističe iz ne znanja šta da radim. Samo što ne počnem da vičem: "Bože, spasi me". Kad ono odjednom otvaraju se nebesa  i obraća mi se Bog gromoglasno: "Sinko, ne moj bre da zajebavaš da ne možeš da se pomeriš. Dao sam ti još jednu nogu i dve ruke i sklanjaj se bre više sa puta, zakrčuješ saobraćaj." Ja se brže bolje zahvaljujem Bogu, u kučećem položaju se sklanjam sa puta, kamiondžija me pozdravi rukom (pokreti su mu bili malo čudni za pozdrav) i reče: "Zgaziću te ja drugi put, pseto jedno". Nisam stigao ni da mu otpozdravim, kad vidim nailazi devojka kao iz bajke. Od sramote ne znam šta ću, ali setim se kako je Isus lečio dodirom. Pipnem ja nogu par puta, malo je i jače pogledam i gle čuda - noga se odgani. Brže bolje hopnem na noge lagane i ...
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Citat
Da li ima Boga to je očigledno. A ono što je očigledno to se ne dokazuje, jel' tako?

Pitanje je samo šta ko podrazumeva pod pojmom Bog.

Apsolutno se slažem  Smile

Citat
Pao sam na sred puta, i uganuo nogu tako da ne mogu da se pomerim. Ka meni ide kamion, a ja se, ne znajući šta da radim, prepuštam veri i nadi. Nadam se da će me vozač ugledati i skrenuti ili zakočiti. Moje verovanje u sposobnosti vozača kojeg ne znam proističe iz ne znanja šta da radim. Samo što ne počnem da vičem: "Bože, spasi me". Kad ono odjednom otvaraju se nebesa  i obraća mi se Bog gromoglasno: "Sinko, ne moj bre da zajebavaš da ne možeš da se pomeriš. Dao sam ti još jednu nogu i dve ruke i sklanjaj se bre više sa puta, zakrčuješ saobraćaj." Ja se brže bolje zahvaljujem Bogu, u kučećem položaju se sklanjam sa puta, kamiondžija me pozdravi rukom (pokreti su mu bili malo čudni za pozdrav) i reče: "Zgaziću te ja drugi put, pseto jedno". Nisam stigao ni da mu otpozdravim, kad vidim nailazi devojka kao iz bajke. Od sramote ne znam šta ću, ali setim se kako je Isus lečio dodirom. Pipnem ja nogu par puta, malo je i jače pogledam i gle čuda - noga se odgani. Brže bolje hopnem na noge lagane i ...

Propustio si poentu priče.  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
Aldous Huxley baš to je protivio u lepu novom svetu, da nema ljudska egzistencija. Zadovoljstvo je svugde, al stvarne ljudske osećanje, koje su esencijalno deo homo sapiensu nema u njegovu vizijski utopiji.
Zato kažem to jer, i bol i jada isto je deo našeg postojanju, i po Freudu samo sa psihičkim odbrambeni mehanizmima možemo protiviti time. N.p. sa verom. Tako to bi bilo, ili mogao da bude definicija Boga, da to je tog mera dokle možemo izdržiti da budemo u skladu sa realnostom, iz emocionalni i egzistencijalni vidu, a posle toga potrebno je anestezija i dolazi Bog.
Al iskustvo to je ovde na istoku i srednju evropu, da hladno može živeti stvaran život sa bolovima i svima zajedno što nije zadovoljstvo tako da ne verujemo u Bogu. Ipak za komunizam postojao od 70 do 40 godina, i ne jedan čovek živeo je sasvim normalno(i noramtivno) bez poverenju u Bogu.
Naravno psihiaterski slučajevi su izuzeci bili i tada. Smile
« Poslednja izmena: 16. Maj 2009, 20:59:53 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Bosch ima centrifugu
Dragi moj Onodys to sto si srocio je sve istina a Budisti su to rekli mnogo lepse i mnogo pre Huxley-a - najveci Budisticki koan - "ako vidis Budu na ulici - ubi ga"
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 
 Smile da Decky i u vreme komunizma i mogli su živeti i bez Buda Smile. Jednostavno nije nužno da verujemo ni u nirvana ni u brahmayoti, da budemo u harmoniji. U indiju pre hiljada godinama su postojali već materijalsiti, u svojstvenu način svatili realnost.
Ja samo o tome pričam da danas vera osim za pokrivanju nasilja funkcioniše, a blago veze nema sa unutrašnjem harmonijom.
« Poslednja izmena: 17. Maj 2009, 15:24:03 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC One
Čuja sam da takve bombe postoje u Japanu,mala bomba za kućicu za psa a velika za obiteljslku kuću.eh ti japanci

Samo se vi salite... evo, bas japanci napreduju, nije kuca al' ne zelim da se ponavljam kako nauka napreduje... ne bi me cudilo da jednom naprave i kucu putem bombe  Smile

http://forum.burek.com/bombe-koje-posumljavaju-t439641.new.boardseen.html#new
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Aha, ajd dokazi  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 04:03:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.