Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 16:06:54
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107186 puta)
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
"Ne, ja ne verujem da postoji Bog.No ja znam da On postoji.I to mi je jedino znanje što ima neku vrednost od sveg mog znanja."
Mihailo Pupin (1854-1935)

ovo citiranje Pupina nista ne znaci. pogledaj jos malo sta je pisao Pupin sta je radio, pa ce biti jasno da Pupin nije bio nikakad klerikalac niti kreacionista, nego covek - hriscanin, univerzalista,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
@klićo
A ko to tvrdi da je Pupin bio klerikalac i kreacionista ?Ja ne.

" Što više istražujem kosmos sve više verujem u Boga."

Šta misliš ko je ovo izjavio?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
@klićo
A ko to tvrdi da je Pupin bio klerikalac i kreacionista ?Ja ne.

" Što više istražujem kosmos sve više verujem u Boga."

Šta misliš ko je ovo izjavio?

Albert

Ima cita spisak takvih izjava velikih naucnika. Mozes sve zajedno da ih postavis, a ne jednu po jednu.  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
Interesantne replike.

Nemam vremena sada da se na sve njih osvrcem. Samo za kompjuter cu da ti kazem. Za mene kompjuter pradstavlja sredstvo, nacin da neke ideje ispoljim ali i za mnoge druge poslove. Ja mogu bez njega, ali sa druge strane ga nikako ne mogu smatrati necim stetnim. Ako ti mislis da je on donio vise stete nego koristi zasto ga ne batalis. Da je tvoj deda imao kompjuter rado bi ga koristio, nije mu trebao zato sto nije ni znao za njega.

Jeste da nije tema, ali evo jedan sjajan film koji bi svi koji se posjecuju filozofske teme trbeali pogledati.

Propast imperije

Tokom trajanja desavanja situacija u kojima je bio svesni covek (onaj koji je imao rec/svest) uvek je bilo sprava
kojima su se ispoljavale ideje i radili drugi poslovi. Nekom muzicki instrument stvara bogatsvo, nekom sporet...,
da ne nabrajam, kompjuter nije iznad toga.
Da si muzicar koji je prodavao milione ploca/cd-ja, a sada mu se ne isplati da ga snima posto ce se besplatno kopirati, pitao bih te sta je kompjuter/net uradio.
Nemam nista protiv kompa.
Sto se tice svih imperija, kao i svega ostalog, nezaobilazan je zakon "sve sto ima pocetak ima i kraj".
Citat: purke62
Nisi baš naj jasniji, barem meni, tvoje reči o reči ili Reči  su izgleda nastale negde izvan tebe.Pa se onda uselile u tebe , u tvoj um i onda si ih izgovorio ili napisao .Nekako mi nije jasno kako to može biti, da je reč starija od uma odnosno da ona upravlja umom ili već šta.Suza ne može, koliko znam, da nastane bez oka koje je stvara.Zar tako nije slučaj  i sa rečima i mislima, idejama, teorijama, teoremama i tako dalje.Znači ipak je reč, nešto apstraktno, stvorilo um, i sve materijalno, da bi imalo gde da se useli i da smiso svemu a i sebi verovatno.Lepa teorija.Ali ipak samo teorija, čaki kad tvrdiš da je to istina a ne teorija i da je ti znaš i tad je samo torija.
Kako moje reci mogu nastati izvan mene ?
Pa um vrste koja je jedina ta koja shvata rec je star nekoliko miliona godina, ali nije imao svest, dok se rec nije pojavila u danasnjoj Srbiji (Vinca) pre 7+ hiljada godina.
Um je ostao isti, ali je kroz frekvenciju reci, koja mu objasnjava ono sto jeste, sto postoji, omogucio kreaciju svega, kroz tu rec, i bez te reci, ne bi bilo kreacije. (sto vidimo po drugim vrstama, koje su milionima godina ostale iste)
Kroz rec su nastali brojevi i teorijama koje coveku teoretski pomazu nije bilo kraja.
Covek je imao ideju da napravi ostar predmet koji ce mu pomoci u prezivljavanju, bas kao sto je priroda opremila svaku drugu vrstu da opstane, ali covek nije imao nista vise od ostrog predmeta milionima godina, i onda
eksplozija koja je za 7 hiljada godina od ostrog predmeta coveku u ruke parkirala sve sto vidis oko sebe.
Ne razumem sta ja tebi treba da tvrdim ?
Biblija kaze (a ne ja), Bog je rec (svaka rec koja je ikad postojala), a ti, ako to ne shvatas, onda nastavi da
zivis zivot koji si oduvek zeleo, i zaboravi na ove cinjenice.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49920
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Sto se tice svih imperija, kao i svega ostalog, nezaobilazan je zakon "sve sto ima pocetak ima i kraj".

Pogledaj ipak film.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Када схватите да ипак мало грешите...биће много боље.
Творац је створио све,а Божији син је створио биолошки живот.
И би реч и би Бог.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
"U početku beše rec, I reč beše u Boga, I reč beše Bog"

Jel ovo znači da je reč stvorila Boga ili da je bog stvorio samog sebe... I kako bi se laički reklo "i reč beše u Boga" ?
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Да се не бих понављао
http://forum.burek.com/stvaranje-sveta-t445526.html
IP sačuvana
social share
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Ok, jel to tvoje ili biblijsko viđenje postanja sveta?
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Nije ovde tema o tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 58 59 61 62 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 16:06:54
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.