Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 02:59:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ima li Boga....  (Pročitano 107262 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Људи су позитивни или негативни,сами себи стварају запис.
Човек је и онај који верује и онај који не верује,сви су људи.
Неко верује у Бога,неко у Буду,неко у Алаха,сви су они верници.
Ти који не верују,вероватно су за дарвинову,и од дарвинове теорије.
На сваком кораку може да се открије постојање Бога,неко то види али многи су "слепи". Smile

"Bog,Otac naš,nepravi razliku među  svojom djecom, koju voli podjednako." Ova izjava se pripisuje Isusu Hristu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49930
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Ateizam je nastao kao ideja da je ljudski um najjaca i najmocnija sila u prirodi koja sve moze da shvati i obarzlozi. Nauka napreduje i prema tome se ocekuje da ce nam jednog dana, kada za to dodje vrijeme sve biti jasno. Tj. sami cemo otkriti putem nauke i pragmaticnog misljenja sve sto nam ikada nije bilo jasno. Uzdanje u Boga se smatra slaboscu posto Njegovo postojanje ne nalazi pragmaticne dokaze.

Ja mislim da ovo gore napisano nije istina. Covjek je nesavrseno bice i nikada nece moci svojim mozgom sve nauciti i znati. Priroda je takva da sto god vise odgovora nadjemo dobijamo duplo vise novih pitanja. Posto je Bog stvorio ovoliki univerzum sasvim jasno da ne mozemo da ga uocimo. To je kao kada bi mrav bio svijestan postojanja oblaka. Uostalom ako Bog ne zeli da bude uocljiv iz razloga o kojima se moze diskutovati cisto putem filozofskih izlaganja, kako bi ga uopste otkrili ?

Smisao je da ima Boga ali on nije nista nama poznato, nije nikakav element, pojava ili predmet do koga treba doci  fizickim stremljenjima i naporom razuma. Boga mozemo naci samo u svojim srcima.
« Poslednja izmena: 14. Jun 2009, 18:50:34 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Linux
Browser
Mozilla (intrepid)
mob
Samsung 
Citat
Smisao je da ima Boga ali on nije nista nama poznato, nije nikakav element, pojava ili predmet do koga treba doci  fizickim stremljenjima i naporom razuma. Boga mozemo naci samo u svojim srcima.

Naporisao sam razum, dosao do odredjene granice, koju jos nisam preso. Razumom mozemo doci do toga da nesto fali u svim tim teorijama. Sta fali, intervencija Boga, ili neki nepoznati uzrok koji nije Bog, nego se nekako desio. Ali kako stoji u zadnjoj recenici citata, najlakse je pogledati unutra i tu potraziti odgovore. Smile
« Poslednja izmena: 15. Jun 2009, 14:46:33 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: purke62
.Pa taman da je to smislio i rekao eyepheelYU, ja bih mu aplaudirao. Smile
I sta bi sada ovo trebalo da znaci, da je inace sve sto ja kazem sta ?
Jel' ja ovde pricam o tebi ?
Citat: Magic Master
Ateizam je nastao kao ideja da je ljudski um najjaca i najmocnija sila u prirodi koja sve moze da shvati i obarzlozi. Nauka napreduje i prema tome se ocekuje da ce nam jednog dana, kada za to dodje vrijeme sve biti jasno. Tj. sami cemo otkriti putem nauke i pragmaticnog misljenja sve sto nam ikada nije bilo jasno. Uzdanje u Boga se smatra slaboscu posto Njegovo postojanje ne nalazi pragmaticne dokaze.

Ja mislim da ovo gore napisano nije istina. Covjek je nesavrseno bice i nikada nece moci svojim mozgom sve nauciti i znati. Priroda je takva da sto god vise odgovora nadjemo dobijamo duplo vise novih pitanja. Posto je Bog stvorio ovoliki univerzum sasvim jasno da ne mozemo da ga uocimo. To je kao kada bi mrav bio svijestan postojanja oblaka. Uostalom ako Bog ne zeli da bude uocljiv iz razloga o kojima se moze diskutovati cisto putem filozofskih izlaganja, kako bi ga uopste otkrili ?

PA jel' postoji jos neki um sem covekovog koji moze da shvati i obrazlozi sve ?
Ciji um je imao Isus Hrist (po prici) ?
Gde to napreduje nauka, molim te ? U razvoju novih teorija ?
Ateizam je nedostatak verovanja koje ima teizam. ( Sta je tu nejasno ? )
Ateizam nema manifest, nije teorija, teorije koje kreiraju ateisti nisu "ateisticke", nego imaju svoj naziv.
Kao recimo "Darvinizam", nastanak Darvinizma nema apsolutno nikakve veze sa Mojsijevim "Postankom".

Prvo kazes "Nauka napreduje i jednog dana ce coveku biti sve jasno." da bi u drugom pasusu rekao " Da covek svojim mozgom nikada nece moci da sve zna.
U Bibliji jako lepo pise da je Bog - rec, a da je Gospod Bog - covek kojeg nikada niko nece znati.
Sta bi tu trebalo da bude nejasno ?
Da li je postojala svest dok se rec nije pojavila - nije, jel' tu nesto nejasno ?
Bog je svest, a ne osecaj.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Linux
Browser
Mozilla (intrepid)
mob
Samsung 
Citat
PA jel' postoji jos neki um sem covekovog koji moze da shvati i obrazlozi sve ?

Mozda postoji, veliki je ovaj svemir, i tesko da je prazan...

Citat

U razvoju novih, potvrdjivanju i usavrsavanju starh. Napreduje ka konacnom odgovoru na pitanja koja muce coveka od njegovog nastanka. Nauka je sretstvo kojim covekov um shvata i obrazlaze.
« Poslednja izmena: 15. Jun 2009, 15:31:26 od Makros_Crni »
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Makros_Crni
Nisam pitao "da li mozda postoji ?" Ako ne znas da postoji, onda se kaze "Ja ne znam da pored covekovog uma
postoji um koji moze da sve shvati i obrazlozi." A ako znas, onda se kaze "Ja znam, i nalazi se tamo i tamo."

U razvoju novih, potvrdjivanju i usavrsavanju starh. Napreduje ka konacnom odgovoru na pitanja koja muce coveka od njegovog nastanka. Nauka je sretstvo kojim covekov um shvata i obrazlaze.
Sta znaci "potvrdjivanje postojece teorije" ? Teorija je vec teorija, nema sta da je potvrdi.
Teorijom je odgovor na pitanje ? Jel' fantazija odgovor na pitanje ?
Neka pitanja muce neke ljude, ne muce sva pitanja sve ljude.
Covekov um shvata i obrazlaze realnost, kroz reci koje tu realnost opisuju, Nauka je teorija koja je nastala
zbog reci koje ne postoje u realnosti.
Istina nije nauka, niti je nauka istina.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Linux
Browser
Mozilla (intrepid)
mob
Samsung 
Nisam pitao "da li mozda postoji ?" Ako ne znas da postoji, onda se kaze "Ja ne znam da pored covekovog uma
postoji um koji moze da sve shvati i obrazlozi." A ako znas, onda se kaze "Ja znam, i nalazi se tamo i tamo."

Sta znaci "potvrdjivanje postojece teorije" ? Teorija je vec teorija, nema sta da je potvrdi.
Teorijom je odgovor na pitanje ? Jel' fantazija odgovor na pitanje ?
Neka pitanja muce neke ljude, ne muce sva pitanja sve ljude.
Covekov um shvata i obrazlaze realnost, kroz reci koje tu realnost opisuju, Nauka je teorija koja je nastala
zbog reci koje ne postoje u realnosti.
Istina nije nauka, niti je nauka istina.

Znaci dokaz da je teorija tacna.
Nauka nije teorija vec, su teorije deo nauke.
Istina nije nauka, niti je nauka istina, tacno, cilj nauke je da otkrije istinu.
IP sačuvana
social share
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49930
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
PA jel' postoji jos neki um sem covekovog koji moze da shvati i obrazlozi sve ?Ciji um je imao Isus Hrist (po prici) ?

Ako ciljas na "Boziji um" ne mogu da ti pomognem, posto ne znam sta bih rekao na to. Um je pojam koji samo ljudi koriste, kako to izgleda Bogu samo on zna. Isus je dosao na Zemlju uzevsi ljudsko oblicje, dakle ljudski mozak i ljudski um. A kakva je prava Isusova priroda to je vec druga prica.

Nauka napreduje u svim pravcima pragmaticnog poimanja. Je li tvoj deda imao kompjuter ?

Ateizam je nedostatak verovanja koje ima teizam. ( Sta je tu nejasno ? )

Ateizam je nevjerovanje u Boga. Ko kaze da to nije jasno ?

Prvo kazes "Nauka napreduje i jednog dana ce coveku biti sve jasno." da bi u drugom pasusu rekao " Da covek svojim mozgom nikada nece moci da sve zna.

Prvo sam iznio ateisticki stav. Zatim sam rekao da ne vjerujem u to. Nadao sam se da cu tako biti konkretniji nego da sam odmah posao iznositi svoja gledista.

"Bog je rec" / to je tvoja teza. Ja se ovde uopste nisam osvrtao na prirodu Bog/a / niti ko je Bog ili sta je. Samo sam se bavio ateizmom iznevsi filozofske  stavove po kojim on nema osnove. Tvoji su mi stavovi donekle jasni tako da ne moras svaki cas ponavljati pitanje "Sta nije jasno ?" Nema potrebe da se zamaras tim pitanjem. Rado cu te pitati, kada mi u buducim tvojim izlaganjima nesto ne bude jasno kao sto i ti to uvijek mozes ciniti.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Nokia Luvmya 520

Znaci dokaz da je teorija tacna.
Nauka nije teorija vec, su teorije deo nauke.
Istina nije nauka, niti je nauka istina, tacno, cilj nauke je da otkrije istinu.
Ne postoji "tacna teorija", postoji pretpostavka istine. Teorija relativiteta nikada nije bila istina niti ce ikada biti istina. Nastanak coveka od primata nikada nije bila istina niti ce ikada biti.
Ne postoji nauka uz pomocu koje je covek otkrio istinu, vec je teorija uz pomoc koje su se razvile druge teorije.

Dok se nije pojavila rec, zivot je bila jedina neprevazidjena vrednost, kada se pojavila rec sve "vrednosti" su
prevazisle zivot. Prestalo je da bude bitno da je covek ziv, i postalo je bitno koliko je ziv, kako je ziv, gde je ziv, sa kim je ziv.......

Ako ciljas na "Boziji um" ne mogu da ti pomognem, posto ne znam sta bih rekao na to. Um je pojam koji samo ljudi koriste, kako to izgleda Bogu samo on zna. Isus je dosao na Zemlju uzevsi ljudsko oblicje, dakle ljudski mozak i ljudski um. A kakva je prava Isusova priroda to je vec druga prica.
Ne, ne ciljam, "Boziji um" je covekov um, posto je po prici Gospod - covek. Um covek koji je Gospod ne moze biti shvacen, kao sto Isusov um nije bio shvacen, tako ni um Gospoda ne moze biti shvacen od strane drugih ljudi.
Sve si vec sam odlicno primetio, nema sta da se doda. Covek moze da shvati plan ali ne moze da shvati
um koji je taj plan kreirao.
Isaija 55:8 " Jer misli moje nisu vaše misli, niti su vaši putevi moji putevi, veli Gospod; "

Nauka napreduje u svim pravcima pragmaticnog poimanja. Je li tvoj deda imao kompjuter ?
Nije mu trebao kompjuter, ne treba ni meni, ali kda je vec tu.....
Koji je tvoj napredak doneo kompjuter ? (naravno da tu ne mislim na biznis sa kompjuterima)
Ima dosta stvari koje je unistio.

Ateizam je nevjerovanje u Boga. Ko kaze da to nije jasno ?
Pa ti si poceo sa " Ateizam je nastao kao ideja da je ljudski um, bla, bla ,bla"

Prvo sam iznio ateisticki stav. Zatim sam rekao da ne vjerujem u to. Nadao sam se da cu tako biti konkretniji nego da sam odmah posao iznositi svoja gledista.
Nisam u tom izlaganju mogao da primetis da govoris sa razlicitih gledista, tudjeg i tvojeg, ima ateista kojima je jasno da covek ne moze sve da zna. Nisam znao da si vernik.
"Bog je rec" / to je tvoja teza. Ja se ovde uopste nisam osvrtao na prirodu Bog/a / niti ko je Bog ili sta je. Samo sam se bavio ateizmom iznevsi filozofske  stavove po kojim on nema osnove. Tvoji su mi stavovi donekle jasni tako da ne moras svaki cas ponavljati pitanje "Sta nije jasno ?" Nema potrebe da se zamaras tim pitanjem. Rado cu te pitati, kada mi u buducim tvojim izlaganjima nesto ne bude jasno kao sto i ti to uvijek mozes ciniti.  Smile
Ne, to nije moja teza, to je istina, bez reci svest o bilo cemu nije postojala, sa dolaskom reci, sve je nastalo.
Jasno je da rec nije sa ove planete, i nejasno je verovanje da je covek sa ove Planete, posto je jasno da zivot
dolazi iz zivota a ne iz mrtve materije sa ove Planete.
« Poslednja izmena: 15. Jun 2009, 17:13:18 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49930
Zastava Босна
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
mob
Samsung Galaxy S24
Interesantne replike.

Nemam vremena sada da se na sve njih osvrcem. Samo za kompjuter cu da ti kazem. Za mene kompjuter pradstavlja sredstvo, nacin da neke ideje ispoljim ali i za mnoge druge poslove. Ja mogu bez njega, ali sa druge strane ga nikako ne mogu smatrati necim stetnim. Ako ti mislis da je on donio vise stete nego koristi zasto ga ne batalis. Da je tvoj deda imao kompjuter rado bi ga koristio, nije mu trebao zato sto nije ni znao za njega.

Jeste da nije tema, ali evo jedan sjajan film koji bi svi koji se posjecuju filozofske teme trbeali pogledati.

Propast imperije

« Poslednja izmena: 15. Jun 2009, 17:55:30 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 107
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 02:59:36
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.