Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Jul 2025, 12:32:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Да ли сте за или против икона ?
ЗА
70.6%  (12)
ПРОТИВ
29.4%  (5)
Ukupno glasova: 17
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Иконоборство  (Pročitano 23231 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49593
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.8
mob
Samsung Galaxy S24
Dobrodošao simke. Stvarno si nam ovde neophodan.  Smile Smile

Je l' ti to od Simketa praviš idola?  Smile Hmm...

Da pogodim, pristalica si ikonoboraca ?   Smile

Nope...  Smile
Potpuno neutralan. Nisam ni glasao.  Smile

... још један глас за иконоборце.  Smile
« Poslednja izmena: 23. Apr 2009, 03:11:52 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 26
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
 Smile bolje vas nasao.  Smile
lijepo je vidjeti kad te neko lijepo doceka.  Smile
ajde cujemo se veceras.
usput procitajte nesto o istoriji ikone trojerucice  Smile
IP sačuvana
social share
Poseti Limundo, ima mnogo dobrih aukcija:
www.limundo.com/ref/ssimke
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Bosch ima centrifugu
Ih bre majku mu pogresih. A hteo sam da glasam za ikone. Drugim recima  - mozes da uklonis sve sa ove planete i nek ostane jedan kamicak ljudi ce se klanjati njemu. Da li je to dobro ili lose? Ni jedno ni drugo - jednostavno je tako - a na nekom vishem planu sve je dobro tako da je stvarno sve jedno. Sustina ikonopoklonstva da pokaze onima koji su u tome da je vrednost u veri a ne u ikoni. Ipak ni to kao ni bilo sta drugo ne moze se silom nametati nego covek sam to mora da shvati.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master

Не видим шта је погрешно када ти кажем "Намеће се само по себи питање зашто идол смета Богу па га забрањује ?" а ти кажеш: " 10Zapovesti obavestava coveka zasto ga je ubio," Ја не знам шта је забрана ако не благовремено упозорење. Модератор ти на форуму забрањује да псујеш и вријеђаш друге учеснике, а истовремено те и обавјештава да ће те бановати ако се будеш правио глуп.
Moderatori nisu kreirali necije ponasanje, a Bog jeste, i ponasanje i banovanje zvano - smrt.
Pitao si 'zasto idol smeta Bogu, pa ga zabranjuje ?', a ja sam pokusao da ti objasnim da idoli koje je Bog kreirao
i ljudi koji se klanjaju idolima, Bogu ne mogu da smetaju, niti ih moze zabraniti.
Bog govori coveku sta da radi, ili sta da ne radi, samo onom koji zeli da zna kako da doje do vecnog zivota.

Ruke Boga su kristalno ciste od covekovog puta ka smrti, dokle god se ne pojavi covek koji ce da dokaze da ga
Bog vodi u smrt.

Znaci imas Boga koji kaze "Ja kreiram zlo/smrt." i imas coveka koji to ne moze da dokaze.  Smile
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Citat
a Bog jeste, i ponasanje i banovanje zvano - smrt.

Cije je ponasanje bog kreirao?  Smile

Citat
Ruke Boga su kristalno ciste od covekovog puta ka smrti, dokle god se ne pojavi covek koji ce da dokaze da ga Bog vodi u smrt.

Nakon toliko tvojih tekstova/analiza, ili kako ti kazes istina, sveo si ovo na pilatovsko pranje ruku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49593
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Samsung Galaxy S24
@ eyepheelYU

Лежи ми некако твој концепт да Бог увелико управља људским понашањем. Али не вјерујем да је то баш 100%, јер онда ништа не би имало смисла.

Што се идола тиче, стално сам настојао да, када већ причамо о идолима покушамо шире схватити забрану идолопоклонства код старозавјетних писаца. Идол материјални ("лик резани, слика") али и духонвни не видиљиви - када у мислима или души стварамо слике и клањамо им се. Шта су те слике ? Не мора то уопште бити нешто религијско. Човјек може да се клања свом аутомобилу, викендици, новцу, свом имању... Зато Христ каже у светом писму:

"И опет вам кажем: Лакше је камили проћи кроз иглене уши неголи богатоме ући у Царство Божје" (Матеј 19-24)  
« Poslednja izmena: 24. Apr 2009, 04:18:38 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Coolrunner

Cije je ponasanje bog kreirao?  Smile
Svo ponasanje je Bog kreirao, ponasanje energije, materije, frekvencije, vremenskih prilika, biljki, zivotinja, coveka...
Nakon toliko tvojih tekstova/analiza, ili kako ti kazes istina, sveo si ovo na pilatovsko pranje ruku.
Bog koji je oprao ruke od bilo kakve odgovornosti je kreirao Pilatovo pranje ruku.
Ogromna je razlika izmedju stvoriti nesto i snositi odgovornost.
Pilat je Isusu ponudio zivot oslobodjen kazne, ali ga je Isus odbio, posto je znao da mora da umre.
Da nije Bozije Volje, Isusova smrt bi bila klasican primer 'asistiranog samoubistva'.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49593
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Samsung Galaxy S24
Асистирано самоубиство ?   Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Nokia Luvmya 520

Cije je ponasanje bog kreirao?  Smile
Svo ponasanje je Bog kreirao, ponasanje energije, materije, frekvencije, vremenskih prilika, biljki, zivotinja, coveka...
Bog koji je oprao ruke od bilo kakve odgovornosti je kreirao Pilatovo pranje ruku.
Ogromna je razlika izmedju stvoriti nesto i snositi odgovornost.
Pilat je Isusu ponudio zivot oslobodjen kazne, ali ga je Isus odbio, posto je znao da mora da umre.
Da nije Bozije Volje, Isusova smrt bi bila klasican primer 'asistiranog samoubistva'.
Citat: Magic Master
Лежи ми некако твој концепт да Бог увелико управља људским понашањем. Али не вјерујем да је то баш 100%, јер онда ништа не би имало смисла.

Што се идола тиче, стално сам настојао да, када већ причамо о идолима покушамо шире схватити забрану идолопоклонства код старозавјетних писаца. Идол материјални ("лик резани, слика") али и духонвни не видиљиви - када у мислима или души стварамо слике и клањамо им се. Шта су те слике ? Не мора то уопште бити нешто религијско. Човјек може да се клања свом аутомобилу, викендици, новцу, свом имању... Зато Христ каже у светом писму:

"И опет вам кажем: Лакше је камили проћи кроз иглене уши неголи богатоме ући у Царство Божје" (Матеј 19-24)  
Ljubav daje smisao, plus covek je bezicna marioneta, ne moze da oseti zice koje ga cimaju.
Ti slobodno misli sta god hoces, ali ces uraditi tacno ono sto on hoce da ti uradis.
Ti donosis odluke koje je on doneo, ali u tvojim 'slobodnim mislima' ti mozes samo da verujes da si ti njihov
kreator, zaboravljajuci da tvoje telo (ukljucujuci tvoj IQ) nije tvoja kreacija.
Ali ti imas tako lep osecaj zivota bez obzira da li gledas tudju smrt ili ne, da obicno nemas apsolutno potrebu da
razmisljas o istini koju ti ja govorim.

Kako neko moze da shvati zabranu koja ne postoji ?
Iz ko zna kog razloga ti si se uhvatio neke 'zabrane idolopoklonstva' kao pijan plota i ne pustas.

Isus je mogao da kaze "Lakse je kamili proci kroz iglene usi, nego coveku zivot bez klanjanja nekom idolu."

Potrebno je fleksibilnije gledati na te reci, evo uzmi nastavak zapovesti na primer,
" A činim milost na hiljadama onih koji me ljube i čuvaju zapovesti moje. "
A u stvarnosti niko ga ne ljubi (voli) i ne moze da cuva zapovesti koje im je dao. Da ima jedan koji ga voli i koji cuva njegove zapovesti, taj bi ziveo vecno, ovako, sve je potamanio, po sistemu "baciti posle upotrebe".
To sto su ti mucenici rodjeni u pogresno vreme, na pogresnom mestu je njihova stvar, a ti si rodjen u pravo vreme na pravom mestu i to je tvoja stvar.
Ti ces sada moci da vidis te koji ce naci tu 'milost' zvanu vecni zivot.
Асистирано самоубиство ?   Smile
Da, " A Pilat Mu reče: Zar meni ne govoriš? Ne znaš li da imam vlast raspeti te, i vlast imam pustiti te?
 Isus odgovori: Ne bi imao vlasti nikakve nada mnom kad ti ne bi bilo dano odozgo; zato onaj ima veći greh koji me predade tebi.

Ako neko moze da bira izmedju zivota i smrti, i izabere smrt, to se zove samoubistvo.

IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49593
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Samsung Galaxy S24

Ljubav daje smisao, plus covek je bezicna marioneta, ne moze da oseti zice koje ga cimaju.
Ti slobodno misli sta god hoces, ali ces uraditi tacno ono sto on hoce da ti uradis.
Ti donosis odluke koje je on doneo, ali u tvojim 'slobodnim mislima' ti mozes samo da verujes da si ti njihov
kreator, zaboravljajuci da tvoje telo (ukljucujuci tvoj IQ) nije tvoja kreacija.

Божја воља је 85-90%, човјекова 0-15%.

Али важно је рећи да у човјековим кармичким структурама постоји нешто што се зове судбина. Каква ће нам бити судбина зависи од тога какав је наш однос према Богу. Значи, ми нашим доживљајем и дубинским емоцијама можемо да утичемо на однос стварности (од Бога диктиране) према нама.

У нашим околностима човјек је даска на брзом потоку. Поток га носи и то је Божја воља. Даска, а то је човјек, жели да контролише стварност тј. да управља сам својим кретањем. Но ако он жели 100% да контролише стварност и у том правцу улаже напор, супростављајући се потоку, неминовно ће бити тотално ограничен на 0% јер поток диктира кретање даске. Међутим, ако даска у оквирима којим поток налаже покуша да се ситуација контролише 5-10-15% тада ће бити колико толико успјеха.   

Isus je mogao da kaze "Lakse je kamili proci kroz iglene usi, nego coveku zivot bez klanjanja nekom idolu."

То би било дотса неодређено, Исус је прецизно подвлачио који су то идоли.

Da, " A Pilat Mu reče: Zar meni ne govoriš? Ne znaš li da imam vlast raspeti te, i vlast imam pustiti te?
 Isus odgovori: Ne bi imao vlasti nikakve nada mnom kad ti ne bi bilo dano odozgo; zato onaj ima veći greh koji me predade tebi.

Ako neko moze da bira izmedju zivota i smrti, i izabere smrt, to se zove samoubistvo.

То што пишеш о Исус је тачно, Божја воља је Пилатова одлука.

А што се тиче овог другог, све зависи из ког разлога гинеш. Ако  погинеш својом вољом због Љубави, тј. ако ти је Љубав преча од живота, имаћеш "живот вјечни"!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Jul 2025, 12:32:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.