Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 18:44:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Glasanje
Pitanje: Да ли сте за или против икона ?
ЗА
70.6%  (12)
ПРОТИВ
29.4%  (5)
Ukupno glasova: 17
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Иконоборство  (Pročitano 23517 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Ne vidim razliku. Mislim da je bitna vera u molitvu, sve jedno da li je ispred ikone, u praznoj sobi, crkvi, džamiji, ispred statue Zevsa, ispod drveta, na vrhu planine ili na Mesecu. Bitno je njeno dejstvo na čoveka, a ono je slično kod svih ljudi na svetu. Nebitno je kome se Bogu molimo niti na koji način dokle god verujemo u to. A sad da li to neko gore sluša, to je druga priča. Bitno je da mi čujemo sopstvenu molitvu i verujemo u nju.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master

Божја воља је 85-90%, човјекова 0-15%.
U realnosti sve ili postoji 100% ili ne postoji. Ili je sve Bozija volja ili je sve covekova volja, a covekova volja ne moze da bude ono sto dolazi van coveka.
Sve je Bozija volja a coveku je data mogucnost da se jako lepo oseca zato sto mu je data ta mogucnost, a
drugim spermatozoidima nije. Svako ko ima osecaj 1% svoje volje ce umreti, a onaj ko zna da nema svoju volju
nece nikad umreti.
Али важно је рећи да у човјековим кармичким структурама постоји нешто што се зове судбина. Каква ће нам бити судбина зависи од тога какав је наш однос према Богу. Значи, ми нашим доживљајем и дубинским емоцијама можемо да утичемо на однос стварности (од Бога диктиране) према нама.

У нашим околностима човјек је даска на брзом потоку. Поток га носи и то је Божја воља. Даска, а то је човјек, жели да контролише стварност тј. да управља сам својим кретањем. Но ако он жели 100% да контролише стварност и у том правцу улаже напор, супростављајући се потоку, неминовно ће бити тотално ограничен на 0% јер поток диктира кретање даске. Међутим, ако даска у оквирима којим поток налаже покуша да се ситуација контролише 5-10-15% тада ће бити колико толико успјеха.   
Sudbina je sve sto se coveku desi, bez obzira da li je prijatan psecaj, ili smrt. Svi oni koji vide realnost znaju da je bez obzira na 'odnos prema Bogu' svaka osoba do sada zavrsavala u grobu. Kako mozemo da uticemo na stvarnost koju nam 'Bog diktira' ?, onda je svaki covek - Bog, a time jedan Bog ne postoji.
Nije mi jasno odakle ti izvlacis ideje o Bogu, u Bibliji lepo pise da postoji samo jedan Kreator, samo jedan izvor
postojanja svega, Isaija 45:5-7
" Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,
6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,
7 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to.

Gde se ovde moze videti da postoji covek ( koji nije Gospod Bog ) kao neki kreator ?
То би било дотса неодређено, Исус је прецизно подвлачио који су то идоли.
Da u tom slucaju je idol bio klanjanje bogatsvu kao nekoj vrednosti, a ja sam pokusao da ti objasnim da su se svi ljudi koji su umrli klanjali nekom idolu, sto znaci da je veca verovatnoca da kamila prodje kroz iglene usi nego da se bilo koji covek necemu ne klanja.
Poenta je u tome da covek u cinu klanjanja necemu istice slobodnu volju, posto tada postoji "Ja" kao ego,
svaki covek koji istice svoju vaznost ce umreti.
Celokupna Biblija je posvecena samo onima koji nece umreti, sve se oko toga vrti "Nije vazno ziveti, vazno je ko ce ostati ziv." A oni koji nece umreti, nemogu imati ego, posto ce znati da nisu svojom voljom ostali zivi.
То што пишеш о Исус је тачно, Божја воља је Пилатова одлука.

А што се тиче овог другог, све зависи из ког разлога гинеш. Ако  погинеш својом вољом због Љубави, тј. ако ти је Љубав преча од живота, имаћеш "живот вјечни"!
Govorimo o samoubistvu, razlog zbog kojeg je Isus umro, je zato sto nije zeleo da zivi, zeleo je da umre smrcu za koju je znao da je prorecena, posto je on svoj ceo zivot procitao u prorocanstvima Starog Zaveta, i taj ceo zivot mu se desio, mada nije znao da ce mu biti ponudjeno da ne umre. Sto je izuzetno vazna stavka
koja pere ruke Gospodu koji je svog jedinog Jevrejskog sina morao da ubije, " Jer Bogu tako omile svet da je i Sina svog Jedinorodnog dao, da nijedan koji Ga veruje ne pogine, nego da ima život večni. ".
Jako je zeznuta ta igra koju opisuje Biblija. Lako je umreti, sve budale umiru, ajde ti ostani ziv.  Smile
Citat: Makros_Crni
Ne vidim razliku. Mislim da je bitna vera u molitvu, sve jedno da li je ispred ikone, u praznoj sobi, crkvi, džamiji, ispred statue Zevsa, ispod drveta, na vrhu planine ili na Mesecu. Bitno je njeno dejstvo na čoveka, a ono je slično kod svih ljudi na svetu. Nebitno je kome se Bogu molimo niti na koji način dokle god verujemo u to. A sad da li to neko gore sluša, to je druga priča. Bitno je da mi čujemo sopstvenu molitvu i verujemo u nju.
Kristalno je jasno da je dejstvo apsolutno identicno bez obzira na molitvu, a to dejstvo se zove smrt.
Coveku je bitna molitva da bi spoznao istinu da je sve Bozija volja, a kada to spozna, onda molitva prestaje.
Kada covek zna da je sve Bozija volja, znao bi da se u molitvi Bog moli samom sebi, a Bog se ne moli nikome.

jewpiter
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Bosch ima centrifugu
A sta ako izmedju bozije i ljudske volje nema razlike - jer nema nicega van coveka - sve je u njemu. Tako i Boga nema van coveka.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Nokia Luvmya 520
A sta ako izmedju bozije i ljudske volje nema razlike - jer nema nicega van coveka - sve je u njemu. Tako i Boga nema van coveka.
Pa ljudske volje nema, covek samo ima mogucnost verovanja da ima svoju volju, zbog te reci koja je dosla u coveka pre 6-7 hiljada godina. Ne moze u coveku da bude zivot ostalih zivotnih formi ili ostalih ljudi, ili delovanje
vremenskih uslova.
U tebi je samo tvoj zivot, mog zivota nema u tebi, moj zivot je van tebe, bas kao sto je tvoj zivot van mene.
Ako ti ne znas sta je Bog, onda nema Boga u tebi, a ako ja znam sta je Bog, onda ja mogu da ga vidim i u tebi i u meni.
Ti imas zivot, bez obzira da li znas ko je tebi poklonio zivot, a ostalim spermatozoidima nije.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49723
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Samsung Galaxy S24
@ eyepheelYU

Нека је тачно да је све Божја воља. Идемо даље да не губимо вријеме више на то.  Smile

a drugim spermatozoidima nije.

Сперматозоид никако не може бити засебан живот већ је само једна људска ћелија. Исто тако је и јајна ћелија. Тек се зигот може сматрати зачетком новог људског бића. Тако да ова прича нема основе. Било који сперматозоид да оплоди јајну ћелију настао би баш ти, јер си ти душа која је зачета у енергетском пољу тих људи. Дјете се прво јавља у пољу мушкарца и жене, а тек послије се материјалијузује... То доказују истраживања у области дијагностике карме....

Svi oni koji vide realnost znaju da je bez obzira na 'odnos prema Bogu' svaka osoba do sada zavrsavala u grobu. Kako mozemo da uticemo na stvarnost koju nam 'Bog diktira' ?, onda je svaki covek - Bog, a time jedan Bog ne postoji.

Мислим да ти је почетна хипотеза нетачна, па према њој надаље извлачиш погрешне судове и закључке. Сви ми видимо реалност али је не схватамо. Зато и подсвјесно тежимо да истражимо и схватимо законе по којима је она онаква каква јесте. Религије се управо баве тим. Бог диктита стварност по одређеним космичким условљеностима и законима. Космички закон је Божји, и по њему ОН суди и судиђе тако и на општем суду. У Библији је изнјет низ моралних закона који су тежили да очувају љубав. Међутим, у неким ситуацијама библијски закони су се супростављали законима Васионе. Зашто ? Зато што су писани на несавршеном, крајње површном људском језику. Људски језик је нужно морао да се подчињава логици и начину размишљања класичних блискоисточних племена и народа.

Однос према Богу је јако важан. Мислим да ово игноришеш. Погледај само највећу запоивјест у Библији:

Учитељу, која је заповест највећа у Закону?
А Исус му рече: 
"Љуби Господа Бога својега свим срцем својим, и свом душом својом, и свим умом својим."
Ово је прва и највећа заповест. А друга је као и ова:
"Љуби ближњега свога као самога себе".
О овим двема заповестима виси сав Закон и Пророци.   (МТ. 22,36-40)

Видиш сад. Љуби бога не плаши се смрти. Никакви ти више закони не требају само тај највећи и најважнији.

Nije mi jasno odakle ti izvlacis ideje o Bogu

Библија, Мхабхарата, Бхгавад Гита, Дијагностика Карме... Што је више извора лакше ти је да уобличиш слику живота.

" Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,
6 Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog,
7 Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to.

Тачно, не знам шта ја ту оспоравам. Све је Божја воља, те ако љубиш Бога завршићеш у Царству Небеском. Шта је ту нелогично ?

Da u tom slucaju je idol bio klanjanje bogatsvu kao nekoj vrednosti, a ja sam pokusao da ti objasnim da su se svi ljudi koji su umrli klanjali nekom idolu, sto znaci da je veca verovatnoca da kamila prodje kroz iglene usi nego da se bilo koji covek necemu ne klanja.

Тачно тако. Зато не смијеш да од своје породице или вољене особе правиш идола. Исус каже:

Јер сам дошао да раставим човека од оца његовог и кћер од матере њене и снаху од свекрве њене.  (МТ. 10,35)

Човјек не смије ни да од своје мудрости и знања или способности прави идола. Исус рече:

Благо сиромашнима духом, јер је њихово царство небеско. (МТ. 5,3)

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat
Сви ми видимо реалност али је не схватамо.
Stvar je u tome sto je ne vidimo, vec je sami simuliramo. I shvatamo samo ono sto smo sami sebi predstavili. Otud i proisticu razna neslaganja i pogreske.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49723
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Сви ми видимо реалност али је не схватамо.
Stvar je u tome sto je ne vidimo, vec je sami simuliramo. I shvatamo samo ono sto smo sami sebi predstavili. Otud i proisticu razna neslaganja i pogreske.

Simulirali je ili ne, imaomo nekakvu sliku realnosti u kojoj živimo. Bog nam je dao baš ono što možemo sami sebi da predstavio. Ta nam je slika poslata "odozgo". Upravo je ona predmet naučnih istraživanja.

Dok je sa druge strane filozofija rasprava o povezivanju svih naučnih elemenata u jedan, tj. posmatranje sveobuhvatnije onoga što sebi predstavljamo činjenicama koje nismo u stanju da do kraja sagledamo, ali koje na neki način žive u nama... van razuma i čiste logike...
« Poslednja izmena: 26. Apr 2009, 20:01:42 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Sony xperia
Citat
Bog nam je dao baš ono što možemo sami sebi da predstavio. Ta nam je slika poslata "odozgo".
Pa ne bih rekao. Doduse ni kvantni fizicari i biolozi se ne bi slozili s tobom.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49723
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.9
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Bog nam je dao baš ono što možemo sami sebi da predstavio. Ta nam je slika poslata "odozgo".
Pa ne bih rekao. Doduse ni kvantni fizicari i biolozi se ne bi slozili s tobom.  Smile

Bog nam je dao onoliko koliko smo na ovom nivou svijesti u stanju da prihvatio. Naša čula su podešena prema okruženju u kojem živimo. Ne kažem ja da ne postoji realnost koja je istinita, i koja je drugačija od naše. Ali u ovom trenutku mi smo dio ovakve stvarnosti kakva ona jeste. Ti si Moderator, ja sam član. Možda smo na nižem nivou oboje jedno, ali to je shvatanja iznad naše svijesti, makar bilo i istina i nije dio naše realnosti....

Da dodam: Spominješ da se naučnici ne bi složili samnom, ali oni vide samo realnost koji su u stanju da vide... Šta sa religijom i filozofijom ??
« Poslednja izmena: 26. Apr 2009, 20:12:42 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
HTC One
Pa ljudske volje nema, covek samo ima mogucnost verovanja da ima svoju volju, zbog te reci koja je dosla u coveka pre 6-7 hiljada godina. Ne moze u coveku da bude zivot ostalih zivotnih formi ili ostalih ljudi, ili delovanje
vremenskih uslova.
U tebi je samo tvoj zivot, mog zivota nema u tebi, moj zivot je van tebe, bas kao sto je tvoj zivot van mene.
Ako ti ne znas sta je Bog, onda nema Boga u tebi, a ako ja znam sta je Bog, onda ja mogu da ga vidim i u tebi i u meni.
Ti imas zivot, bez obzira da li znas ko je tebi poklonio zivot, a ostalim spermatozoidima nije.

Ako ja ne znam sta je bog ali znam sta si ti, da li onda ima mog zivota u tebi i obratno?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 18:44:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.