Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 02:34:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Racunar poceo da bruji  (Pročitano 6646 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22019
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Hajde udji u bios i ucitaj mu defaultna podesavanja (load setup defaults) pa vidi posle toga kako se ponasa.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Išao sam  to. Po jednom menjao default. Ima tri mogućnosti ako sam dobro zapamtio. Prva temperatura je 40 stepeni. Jedino mi se ne dopada što mu je brzina fan systema 0. Fan procesora tako valjda je 1890 (tako nešto)

Nije problem normalno, ali se plašim da ću onda ponovo moći da startujem windows. Otprilike startuje kako njemu  dune.

Ništa idem to da uradim. Problem je što nemam više nijedan računar, pa me nema  dok ne podignem Windows
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 21:33:17 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22019
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Obavezno skini i instaliraj drajvere za plocu.
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Obavezno skini i instaliraj drajvere za plocu.

Bio sam off-line pa nisam video tvoju poruku. Srećom nije se mnogo jogunio, pustio je iz drugog puta.

Znači, kada uključim računar pojavi se beli prozor sa slovom "S" u sredini. U donjem delu ekrana imam sledeće opcije:

Tab - Post Screen    Del - Bios Setup\Qflash    F9 X press recdoverz2   F12 Boot menu      End Q Flash

Od toga jedino radi Tab i Bios setup.

Sada sam išao odmah na Bios Setup i u

MB Intelligent Tweaker (M.I.T) išao F7   Optimized Default
Standard CMOS features          išao F7   Optimized Default
Advanced Bios Features          išao F7   Optimized Default
Integrated Peripherals            išao F7   Optimized Default
Power Management Setup      išao F7   Optimized Default
PnP/PCI configurations         išao F7    Optimized Default    tu mi se ne sviđa Current System Fan Speed - 0 RPM
PC Health status                   išao F7    Optimized Defauld
ima i Load Default optimized pritisnuo sam i to - verovatno je to i bilo samo dovoljno.

Išao sam na F10 - Save and Exit

Zablokirao. Posle čekanja od par minuta dobio sam crni startni ekran sa porukom

Media Shield ROM BIOS 6.94
Copyright (c) 2006 NVidia Corp.

Detecting array (namerno napravio razmak jer je i on napravio razmak)

Restartovao račun, ušao u bios setup, pritisnuo F8, pa ga isključio sa F10 (Power off). Po startovanju računara, posle čekanja od recimo jednog minuta pojavio se da kažem normalni startni prozor (heh, to ne zapisah) i poruka Starting Wikndows i evo me on-line.

Idem sada da ponovo downloadujem drijvere - smotani je uspeo da zaturi DVD sa Win7 drajveri. Originalni DVD imam pri ruci, ali mislim da je on za XP, eventualno za Vistu.

Reci mi hoću i updajte BIOS-a da skinem, tražim Verzhiju 6.94?
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22019
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 47.0
mob
Apple iPhone 12, S21
I bios skidas sa sajta proizvodjaca ploce.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
I bios skidas sa sajta proizvodjaca ploce.

Da, video sam ima da se bira Driver, BIOS, Manual i još nešto, rasejanko.

Kad sam instalirao audio drajver tražio je restart i dopustio sam, nije ga pustio iz cuga, morao je moj trik sa Q-flash, da li je slučajnost ili stvarno vredi, uglavnom posle toga učita.

Da li ovo možda pomaže

Memory information: DDR2800 - Unganged mode

Koji BIOS? Ovaj BETA ne bi pogotovo ako sam dobro preveo nemam problem sa šumom u zvuku. Zadnji ne bi on je 2010, a moj je 2009. mnogo blizu. Ja bi ovaj srednji, pošto igram WoW a ako sam dobro razumeo popravlja grafiku.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

koji bios.jpg
(81.59 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 19. Mar 2016, 23:32:15 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Chrome 49.0.2623.87
mob
VIP VIBE C
Opet sam ga jedva podigao. Mislim da je problem u bootu da on i ne dođe do windowsa. Zašto zeza, ja izvodim neke trikove, i onda se on smiluje.

Ovo  je strašno. Chrome počeo da baguje, zato sam na Mozilu, sveže skinut i instaliran Aschampo, počeo da buguje,narezao dva DVD i crvccc neće dalje

Dva pitanjca:

1. Prvo je u vezi avasta. Našao sam mu neko "pametno" skeniranje, jer to sve po pitanju skeniranja računara na viruse ili ima još nešto. Mnogo brzo on to završi. Drugo našao mi je greške u performansama, ja kliknuo popravi, a on traži pare. Ako je trial onda je trial.

2. Drugo u vezi rezanja. Imam licencirani Nero ali dosta staru verziju. Izbacuje mi poruku kao na slici. Ja pritisnem run program, i narežem DVD bez problema. Uz to uradim verifikaciju. Jer to onda sigurno, ili da ipak koristim neki drugi program za rezanje.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

jer to sve.jpg
(51.91 KB, 1024x768)
pare, pare, pare.jpg
(81.28 KB, 1024x768)
da li ipak smem da rezem.jpg
(136.03 KB, 1024x768)
« Poslednja izmena: 22. Mar 2016, 04:00:15 od megasoft »
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22019
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
Apple iPhone 12, S21
1 - avast i pametno skeniranje: na slici je napisano sta ssve proverava, od virusa, preko addona u browserima, preko junk cleaner-a, preko zastarelog softvera... Nesto od toga se posebno placa, a nesto je free feature koji ide uz free verziju avasta.

2 - rezanje i nero: ako ti diskove na nekom drugom uredjaju cita, onda su ti podaci narezani, ali u zavisnosti i od diskova, i od rezanja i od rezaca, uvek je moguce da diskove nece moci da procita na nekom drugom uredjaju. Jbg.

Da li si uopste testirao taj hardver?
Testiraj i disk i memoriju.
Ako vec imas bitnih podataka na disku, a bitni su ti, i na toj masini ne uspevas da dignes stabilan sistem, prebaci disk u neku drugu masinu, pa iz tog sistema pristupi podacima koji su ti na ovom disku, i tako povadi.

Pametniji predlog trenutno nemam.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1361
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 45.0
mob
VIP VIBE C
Ok. Hvala ti na odgovoru. Idem rezanja ovako, pa šta bude bude. Nemam trenutno drugi računar na kome bi još jednom proverio DVD,  nema veze. Računar se neće isključivati dok se ne završi back-up, ili on ne zablokira. Posle toga test sa hirenom, i onda instalacija svežeg XP-a i win7
IP sačuvana
social share
Pazi da je legalno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 02:34:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.332 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.