Fantasticno, fantasticno, fantasticno! Sigurno najzanimljivije sto je prevedeno u poslednje vreme... Posto sam po prirodi nestrpljiva osoba, prvo sam procitala storiju svakog lika posebno jer me je zanimalo sta ce da se desi sa njima, a sad citam od pocetka do kraja i zanimljivija mi je nego prvi put... Polako preko irc-a skidam i ostale delove, jer kako mi je rekla devojka iz Lagune, treca knjiga koja ce izaci u dva dela zbog obimnosti bice objavljena krajem ove ili tek sledece godine, jer je prevodilac poceo da prevodi tek u februaru... :anger:
Doduse nacula sam da ce do treceg dela preziveti malo likova iz prvog... :(
Privodim citanje treceg dela kraju i zaista njih mnogo gine, ali knjiga odrzava dinamiku prethodnih delova. Treba da dobijem uskoro i cetvrti deo. Ako hoces, poslacu ti ih na mejl. Da nije tvoj nick mozda iz Hiperion opusa, a tekst uz tvoje poruke je Legvinova "Leva ruka tame", ili ja nisam nikakav poznavalac sf literature...
Nadam se da prezivljavaju Dzon i Sansa, za Deneris sam sasvim sigurna (ili mozda nisam u pravu?) jer predstavlja jednu od centralnih licnosti serijala...
Da, tvoje poznavanje fantastike je odlicno :) A, Radamant je, takodje, lik iz Endimiona :)
Dzon i Sansa prezivljavaju, kao i poslednja od Targarjena, uz (naravno) velika uzbudjenja i avanture... Nisam citao knjigu koju pominjes, da li je preporucujes?
Nisam se dobro izrazila, sorry! Belgarijada je ciklus od 5 knjiga, ako se dobro secam... Kod nas je Laguna izdala prve dve Pion prorocanstva i Kraljica carobnjastva... U osnovi je klasicna prica o borbi dobra i zla, ali je mnogo opustenija od vecine knjiga epske fantastike... Ono sto mi se posebno dopada je to sto je zacinjena i dobrim humorom.... ili to mozda ja imam uvrnuti smisao za smesno? ;)
Hmmm... Cim nadjem vremena, procitacu. Trenutno imam na citanju 9 knjiga Roberta Dzordana, pa kad to zavrsim imam Simonsov "World`s enough and time", pa "Perdido stanicu", pa... Joj, koliko dobrih knjiga! Jupiiiii!!!!!
Dooobrooooo ;) Ako hoces, mogu da ti posaljem citav ciklus... morala sam da ga ponovo skidam jer je mi je riknuo hdd i sve sto sam imala na njemu od knjiga je davna proslost... Samo sto sam ovaj put bila pametnije, pa sam skinula i mape i narezala na cd, naravno :D
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.