Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 19:07:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idete li u raj ili u pakao?  (Pročitano 28726 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Costa

A neces nam odgovoriti, odakle ti lova, frajeru! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
A znaci Bog je ljubav?
Mene ta Hriscanska intresuje...
Postoje 3 aspekta posmatranja Hrišćanstva (i ne samo hrišćanstva):
1. Istorijski,
2. Individualni i
3. Idealni.

Svađe (i uvrede) često nastaju kao posledica zamena gore-pomenutih.
Npr. ako ja kažem da sam počeo da čitam Psalme stojeći i na glas, ujutro, dok moja porodica spava i da se molim Bogu uz njihovu pomoć, a ti mi odgovoriš da je to džaba, jer je crkva u srednjem veku spaljivala ljude - to bi ti bio tipičan sukob stavki 1. i 2.

Ako bih ti ja rekao da na grčkom postoje 3 reči za ljubav (eros, filia i agape) i da je ono što tebe ineteresuje ova treća, jer se eros koristi za fizički aspekt ljubavi, a filia za onaj emotivni deo - dakle mislim da tebi ovo nebi mnogo pomoglo jer ovo više liči na moje hvalisanje nego na nešto praktično. (Ako ovo bude video "Tralalala" nagrajisao sam.)

Šta hoću da ti kažem?
Voda je najbistrija na izvoru, tj. čitaj o Hristu i videćeš kakva je hrišćanska ljubav u svom Idealu.

IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
Verujem u Boga, Verujem u to da ce On o tome odluciti kad za to dodje vreme, a kako nisam u svakodnevnoj korespodenciji s njim onda je moj odgovor ne znam. Nadam se u Raj, ali ako ne onda mi je u  Paklu mesto... ili u Cistilistu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 255
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
@nemam pojma & cy3i
Kako vi zamisljate pakao?
IP sačuvana
social share
Sta je brze ili zec?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Sumnjam da postoji neki Hriscanin koji veruje da ce otici u pakao.Ako bi verovao u tako nesto onda bi odbacio Hriscanstvo.Sve dok neko zaista veruje u Boga, on makar potajno veruje da ce ici u raj... 
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
@Nemam pojma
Ja sam vodu sa izvora pio, ali sam ipak ostao zedan.Mene intresuje posto svi koriste taj termin ljubav da li neko moze da ga objasni ili ga koristite kao dimnu bombu.Kao sto Dopud koristi "leprsanje"...
Nego ne rekoste mi koja je pogresna predstava koju nam daju filmovi o raju i paklu i kako treba zaista da ih zamisljam?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Urke, burazoru,

e, sada si na pravom tragu. Svi ti velicanstveni pojmovi (ljubav, bog, sreca, covjekoljublje, ljudoljublje, vjera itd.), su upravo ta, kao sto kazes,
dimna bomba, ili, kao sto ja kazem, leprsanje.

Kao sto, u nekakvom policijskom obracunu, a sa nekakvim gamgsterima, dimna bomba sluzi da sakrije polozaj, ili navalu, napad,  ili sta vec, odnosno, najtacniji izraz je, da se sakrije prirodno ustrojstvo stvari; tako isto se, religija, filozofija i nauka koriste dimnim bombama ili leprsanjem, a da sakriju, isto to, prirodno ustrojstvo stvari.

Kao sto je tebi jasno kako Nemam pojma baca dimne bombe i leprsa, a da bi sakrio prirodno ustrojstvo stvari; tako i ti, po meni, bacas dimne bombe i leprsas, a da bi sakrio prirodno ustrojstvo stvari. Samo, razlika izmedu tebe i Nemam pojma je u tome sto on svjesno baca dimne bombe i leprsa, a ti, nesvjesno.

Eto, napokon, valjda ti je sada jasno sta znaci leprsati. Isto je to kao i bacati dimne bombe. A da bi se sakrilo prirodno ustrojstvo stvari.

Posto Nemam pojma to cini svjesno, onda on, zaista, i leprsa. A posto ti to cinis nesvjesno, onda se to ne moze nazvati leprsanjem, vec je to, naprosto, samo - lamatanje krilima.

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
Ljubav dolazi iz mozga a ne iz srca.To sto mogu da volim je samo puka slucajnost da sam se razvio kao ovakvo bice a ne posledica nekog viseg bica.
A iz tvoje tvrdnje da ne bi mogao voleti da mi neko nije dao osobinu da volim proizilazi da me on nije mogao stvoriti i dati mi osobinu da njemu neko nije dao osobinu da moze da stvara i da daje osobine. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Ljubav dolazi iz duse, a projektuje se preko srca.

Bog je prauzrok svega, a sam je bezuzrocan, dakle posto je Bog ljubav, to sledi da ljubav postoji oduvek.

Nisi se ti stvorio iz nikakvog nizeg bica. Ali vec ako zastupas da si se razvio od nizeg bica, dakle zastupas evoluciju, a svako ko je evolucionist je i ateist uglavnom, a svako ko je ateist veruje da nema slobodne volje, ako misli da je ima onda nema pojma sta je slobodna volja, prema tome ljubav nije izraz tvoje slobodne volje nego skup mehanickih reakcija koje su prauzrokovane velikim praskom i streme ka ponovnom haosu. Kada krenes da zagrlis dragu osobu, to nisi ti zelio nego je to cisto spontano doslo kao mehanicka rekacija iz velikog lanca reakcija koje su uzrokovane velikim praskom. Ako ti se to svidja, niko ti nebrani da tako mislis, pa ni sam Bog!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Costa

Ne, ne, ne.

Ljubav dolazi iz malog prsta lijeve noge, a, projektuje se, preko vode u koljenima, na usi. Inicira ju hodanje bosim nogama po trnju, a njen krajnji stadijum su - pocrvenjele usi!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 19:07:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.