Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:07:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idete li u raj ili u pakao?  (Pročitano 28761 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam, baki, usao kod popa sa dobrih 300 evrica, da ne padnem u pakao. Pao sam jednom u Zabelu na jednu kuku, a kazu da je pakao jos gori! Sad, ako to nije tacno, pop dobar za evre, a ja ispaljen!
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Mogu li andjeli rajski da nose majce sa logom moje firme? Raj ima rejting verovanja od 35% pa bi to bilo isplativo kao sponzorska akcija! Uz dobro osmisljenu kampanju mozemo nadmasiti rejting Pinka!!

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
Ma nesto postoji  u to sam siguran... bilo bi totalno besmisleno da nije tako.
Ali sta je to i da li nesto trazhi od nas e to vec nemam pojma...ali sam uveren da ni hriscanstvo ni judaizam ni budizam, islam i sve ostale  religije ne znaju puno o tome. Valjda se istina o tome sazna tek kad "otputujemo" na onaj svet
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zakon odrzanja (neznam da li cu biti sasvim tacan)
Materija se pretvara u drugu materiju ili energiju, ne moze jednostavno nestati!

Zivi duh bi, analogno, trpeo isti zakon, po kome ne moze jednostavno nestati, uvek ce postati nesto. Strah da bi nakon smrti bio sluga zlih sila, mnogo veci nego zelja za nekim vecnim blazenstvom u raju.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
materija moze samo menjati oblike i stanja a ne moze nestati niti ni iz cega nastati (i energija isto).
"Ma nesto postoji  u to sam siguran... bilo bi totalno besmisleno da nije tako."
Greska u razmisljanju je ta sto si unapred odredio da sve ima smisao...
A za majce i logo cemo da se dogovorimo...
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49952
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Ovdje je pretjerano ukjucen faktor "vjera" i skljuceno nesto mnogo bitnije.

Da kazem samo da ni pakao ni raj ne postoje vec postoji samo jedno mjesto gdje odlaze sve duse koliko god bile gresne iili ciste; a to je zagrobni svijet. Kada bi npr, postojao pakao ne bi se moglo odgovoriti na sustinska pitanja kao sto su "Kuda idu duse djece koja su nastradala?"  Neko ce reci da ako su djeca krstena idu direktno u raj medjutim to bi bilo nepravedno. To bi znacilo da je najveca sreca u zivotu poginuti u djetinjstvu kao bezgresno dijete koje ce nakon toga otici u raj sa bogom; a ogromna nesreca ako covjek dozivi zrele godine jer ce tada biti pod uticajem grijehova koje je pocinio. Njemu je bilo sudjeno da pod uticajem sarenih zivotnih iskusenja zaglibi dusu u grijeh, a djeteu koje je poginulo bog daje blagostanje u raju.

Znaci sve nase duse nakon smrti putuju u zagrobni svijet odakle idu dalje.   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Siemens m45
To si zakljucio na osnovu logike i zato sto nema frugog objasnjenja?Jel ti palo na pamet da nema duse i da one samim tim ne moze da putuje?
IP sačuvana
social share
Skromnost je moja vrlina!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49952
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
Sad ako ne postoje ni raj ni pakao ne mora da znaci da ne postoji dusa.

Dusa postoji !   Smile

Prvo, mi ne mozemo objasniti smisao zivota bez postojanja duse. Covijek nikako nije mogao da da nastane sam iz sebe. Covijeka je stvorio Bog. Zasto bi Bog koji se ne nalazi u prostoru i vremenu stvarao ljude koji ce zivjeti tako kratko da uopste nece imati sanse da ostvare kontakt sa njim. Ako se sad  pocnete uvjeravati da bog ne postoji samo ce te se jos dublje zavaravati. Bolje je otvoriti oci.

Drugo, sta je covjek? Covijek je materija, duh i dusa.   

Nego da ja predjem na stvar. Moje je misljenje da je kljuc ovoga svega Reinkarnacija.
Po reinkarnaciji ljudska dusa zivi u vise zivota. Period odkad dusa dodje u tijelo pa sve do smrti covjeka zove se inkarnacija. Ljudska dusa je natom stepenu razvoja da posjeduje razum. 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Magic Master

Kazes, "moje je misljenje".

Ali ovo sto ti pises, nije tvoje misljenje. To su, prije tebe, drugi smislili, zapisali, ti procitao, pa sada tvrdis da je to tvoje misljenje.

Ti mozes reci kako se slazes sa "tim i tim" misljenjem, vec smisljenim.

Ali ja ovdje nisam cuo tvoje misljenje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49952
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
U redu, to su prije mene drugi napisali i smislili.

Ja sam procitao, ali zasto ja nemogu da razmisljam prema tom modelu nego da se samo slazem sa tim? Ako se ja slazem sa necim ja o tome nemam vise sta da pricam, vec samo da cititram ili prepricam to sto sam procitao. Slagati se sa necim znaci prihvatiti misljenje i prekinuti razmisljati o tome.

Ako ja gradim svoj pogled na svijet pomocu necijih tvrdnji a ne misljenja ne moze se reci da se ja samo slazem sa "necijim" pogledom nego ga ukorjenjujem u sebe.

Onda bi izgledalo da se ja samo slazem sa necijim pogledom, i nemam svoj sto je besmisleno jer svako od nas ima svoj vlastiti pogled na svijet.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Sep 2025, 05:07:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.