Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:57:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idete li u raj ili u pakao?  (Pročitano 28758 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
@jelen
Čovjek ima slobodnu volju kao pas na lancu i ta njegova slobodna volja mjeri se dužinom lanca kojim je vezan.
Valjda je svakom jasno da niti lanac niti namjera, niti mjesto
niti  vrijeme vezanja nije odluka slobodne volje čovjeka.
Po nikavoj slobodnoj volji nisi se našao baš sada, baš na ovom mjestu baš u ovakvim životnim okolnostima.
Sve je već netko prethodno uradio, a ti daljnji slijed događaja percipiraš kao djelovanje vlastite slobodne volje.
Očito je da rijeka života teče nezavisno od naše volje pa prema tome nekontrolirano plutanje po uzburkanoj rijeci i rezultantu tog gibanja nikako ne možemo smatrati učinkom slobodne volje.
Ta struja koja nas nosi je metaforički lanac spomenut na početku ovog posta.
S toga je gospodin N. Tesla svakako bio u pravu kad nas je usporedio sa automatima.
Što se tiče prihvaćanja ili odbacivanja Boga, tu stvari stoje ovako:
ne možemo prihvatiti nešto za što samo vjerujemo da postoji.
Tada bi mogao vjerovati u bezgranično mnogo ideja, samim tim jer je bezgranično mnogo ideja moguće kreirati.
Upravo zbog tog razloga već egzistira ogroman broj različitih i sličnih vjerovanja.
Naravno da će pripadnik (ili nositelj) neke ideje, upirati iz petnih žila da nametnuti svoju ideju kao najjaču, najistinitiju i najpraviju.
Ostale će vrlo lijepo odrediti kao hulu, herezu, kult, sektu, neznaboštvo, klanjanje idolima, teletu.....
U takvom jednom posvemašnjem košmaru, ljudi se vjerski opredjeljuju uglavnom po pripadnosti krvi i tla.
Tu nikakva slobodna volja, pa ni razum nisu od utjecaja.
Kažemo:
ako je moj otac, djed, pradjed..... bio te i te vjere, što meni drugo preostaje već da i ja prihvatim tradicionalnu vjeru svojih predaka.
Tako misle grupacije iz svih vjera.
Tako su mislili i vrlo pobožni vjernici davno prohujalih vjerovanja od kojih nije ostalo ama baš ništa doli nekoliko oronulih kamenih spomenika, koji nas podsjećaju na opću prolaznost svega: naroda, kraljevstva, vjera, kultura.....
Tako će i današnja vjerovanja u budućnosti (nekoliko desetaka tisuća godina nije ništa u odnosu na vječnost), ostati tek sjena na metafizičkim obroncima, gdje se stvarnost i fantazije rasplinjuju do neprepoznatljivosti.
Što nam danas djeluje čvrsto i ispravno, već sutra se može pretvoriti u ništa.
U to "NIŠTA" izgleda i pripadamo.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.11
@budjoni
Ti mene druze uopste ne slusas...Hriscanstvo,Bog nisu samo reci pa cak ni misli,ne mozes ti izvesti na papiru par jednacina,teza mucnuti par puta glavom i cool skontao sam Bog postoji ili ne postoji.TO NISU RECI,TO NIJE NI KNJIGA,TO NIJE NI CRKVA SAMA PO SEBI,Isus je rekao da svako moze da sagradi crkvu u sebi koju ne moze nista na ovome svetu srusiti za razliku od gradjevina koje se mogu za sekund srusiti...Biblija kao knjiga,reci,misli,propovedi,ikone,crkva samo su elementi koji nas priblizavaju tom vrhuncu i savrsenstvu jer covek u kakvom je obliku sada nije u stanju da vidi Boga i stvari onakve kakve zaista jesu...kao kad pokusas da gledas u sunce i ali ne mozes dugo jer te zaslepi...to ti je jos jedan od dokaza za ovo o cemu ti pricam...sustina ovog naseg zivota,za koji ce jos dugo dugo ljudi smatrati da je jedini i da nema zivota posle toga,je da se dokazemo da smo vredni vecnog zivota,Bog bi se pojavio i svi bi to videli ali onda to vise ne bi bilo verovanje nego svi bi znali zato sto su videli i tu se gubi ideja...stvar je verovati i spoznanje i znanje ce vrlo brzo doci,ne znam zasto bezis od toga makar da pokusas,nabavi neku literaturu pocni malo da razmisljas kroz Boga i sve ce ti biti jasnije...kako nemas zelju kad vidis sve ove prolazne stvari koje nastanu i nestanu da pripadas a kasnije da tebi pripada nesto sto je vecno,nesto sto bilo sta na ovom svetu nece moci da unisti ili zarobi...A da,za slobodnu volju,malo pre sam rekao da je sustina da mi dokazemo da smo vredni vecnog zivota,zato je Bog stvorio zivot tako da nas ubacuje u razne situacije a na nama je da odaberemo koliko mudro i pravo cemo se ponasati u tim situacijama,da li prikloniti Bogu ili grehu...na to je Tesla mislio kad je rekao ono...inace jel znas ti da se Tesla odrekao svih ali svih ovozemaljskih zadovoljstava i da je verovao u Boga?Ako znas to zasto onda preinacujes njegovu ideju kada je to rekao,i te reci tumacis na nacin koji tebi odgovara...I jos ti jednom ponavljam stvar od cega se pocinje...kako je Nikolaj to mnogo lepse rekao:"Na prvom mestu fenjer VERE,a na drugom mestu fenjer ZNANJA."U danasnje vreme smo zamenili njihova mesta ispred sebe stavili fenjer znanja a iza nas fenjer vere tako da taj fenjer nikako ne mozemo videti dok ne zamenimo njihova mesta...zamenite ih i sijace mnogo jace nego u nepravednom rasporedu.Pozdrav svima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Jelen

Citajuci tekst ovoga tvog posta, pa ga uporedujuci sa budjonijevim tekstom: ja mislim da je budjonijev tekst istina, e iz kojega bi se narod osvjestio; a da je tvoj tekst neistina, e koja otupljuje svijest naroda.

Nema veceg zla od dobrog boga. Paralaza o dobrom bogu ima za cilj da ubije u narodu zelju za otporom protiv tiranije. I nista drugo. Dobri bog je najvece zlo ikada smisljeno.

Nema veceg zla od crkve. Ona unistava u narodu svaku mogucnost za ljepsim i covjeku primjerenijim zivotom, e upravo govoreci mu o dobrom bogu. Govoreci narodu o dobrom bogu, htjelo bi se da narod pred tiranijom bude poslusan, ponizan, da okrene i drugi obraz itd. Trazi se tu od naroda da prihvati necovjecnu tiraniju nad sobom. To je nevideno zlo. Crkva je najvece zlo od postanka svijeta. Nema joj ni pribliznog zla. A kamoli ravnog. Crkva ili iskonsko zlo - svejedno!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 56
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Sva paganska ucenja, a i neka danasnja istocnjacka, veruju u dualisticki svet, u postojanje dobrog i zlog boga, uslovno. Naime, na zemlji postoji zlo, coovek je smrtan, materija je unistiva... - sve to nije moglo svoriti savrseno bice kao sto je bog. Znaci, to su tvorevine djavola, kojeg u paganstvu nazivaju raznim imenima, a u ranohriscanskom ucenju Satanail (ovo "ail" je nastavak za njegovo nekada andjeosko poreklo). Boziji deo u coveku je dusa jer je ona besmrtna i kada covek umre ona se vraca bogu. Tu je sad zez u tim ucenjima, ili ako hocete istina, koju ja ne nalazim u kasnijem hriscanskom ucenju. Radi se o ovome: covek se radja na toj djavolskoj zemlji, i radja se iznova, dokle god ne dostigne onaj stepen posvecenosti ili cistote duse, da bi se ona zauvek sjedinila sa svojim Tvorcem i zasluzila stalno mesto u Raju. Sve dok dusa ne stigne do tog stepena prociscenja, prinudjena je da se iznova vraca u smrtna tela. To je ishodiste svih ucenja o reinkarnacijama. (Skoro je moj frend bio u Nepalu i iznenadio se silno kad su mu neki svestenici objasnili da nirvana znaci upravo to - konacno sjedinjenje s bogom i nevracanje na zemlju, a ne neki stepen blazenstva u ovozemaljskom svetu kao sto vecina nas misli)

To je kroki svih paganskih, znaci dualistickih ucenja, a kasnije i jeretickih, dok ih crkva nije ugusila. Ostalo su nijanse.
« Poslednja izmena: 06. Mar 2006, 12:55:08 od snob »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.11
@ dopud
E moj druze da samo znas koliki smrad tvoja dusa mora da nosi zbog tih reci koje si izrekao...Ti kazes crkva tiranija...pa vidim evo u danasnje vreme crkva ti govori sta da radis tera te da se ponasas kako oni zele,evo kako vidim u sadasnje vreme crkva vodi glavnu rec,na vrhu je svake drzave i moze da naredi sta hoce,kome hoce? Smile Nije druze,crkva nema takav uticaj,evo ti jednog primera...u skolama cak veronauka nije obavezna nego moze da se bira ili to ili gradjansko pravo...da je tiranija kako ti kazes onda ne bi bilo biranja nego bi svi morali da uce to,zar ne...E ti sad pominjes lepsi i primereniji zivot...pa ajde ti sad meni reci kakav bi to po tvome misljenju bio zivot...da krademo,da ubijamo,da bludnicimo i sirimo bolesti,da ne pomazemo,da ne volimo ljude?Nadam se da ce Bog da se smiluje i da ti odagne taj otrov kojim si zatrovan,pozdrav!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0

@jelen
Kažeš;
"Ti mene druže uopšte ne slusaš..."

Slušam ja Jelene, slušam itekako. Samo tvoje su besjeda prepune disonantnih tonova pa pomalo već sumnjam u tvoje dobre namjere da me uputiš u Božje misterije.
Izgleda da nisi shvatio da ja uopće ne negiram Boga, jer kako bi mogao negirati nešto o čemu nemam nikakve predodžbe.

"Ti sam imaš izbor ili da se prikloniš Bogu ili da se prikloniš ovozemaljskim uživanjima"

Ovdje iznosiš dilemu nespojivu sa toliko spominjanom slobodnom voljom.
Kako  se mogu po slobodnoj volji opredjeliti u iznesenoj dilemi kad elementi te iste dileme nisu moji već su mi nametnuti?
Naime, slobodna volja može djelovati  ako su svi elementi tvoji, a ne tuđi.
Kakva bi to izgledala moja slobodna volja nad tuđim idejama?
U iznesenoj dilemi ništa nije moje: niti ideja Boga, niti mogućnost izbora, niti detalji "ovozemeljskog uživanja" pa čak ni ideja slobodne volje nije moja, jer mi je tek iskustveno (a ne po mojoj volji) data.
Očito da je moja slobodna volja u svim elementima apsolutno isključena.
Držiš li me imbecilom kad mi nudiš rješenje spasa duše, a ja bezrazložno  odbijam prihvatiti ponuđeni recept?
Tvoje su mi dobre namjere posvema razumljive, ali nedovoljno bitne da na temelju njih deaktiviram trajno uključen alarmni sustav i da se nekritički prepustim čistom vjerovanju.
Poznato je da je put u pakao popločan dobrim namjerama.

".recite mi da li je moguce da su milioni ljudi, racunajuci ogroman broj Srba koji su na Kosovu i kroz razne borbe dali svoj zivot za Boga uzalud poginuli...da li je moguce da vec 2000 godina opstaje laž, da li je moguće toliko ljudi obmanuti samo recima,samo jednom knjigom,sami vidimo da se u sadasnje vreme crkva ne namece,ne tera ljude da veruju,ne tera nas da prihvatamo to,koga je od vas neko silio da cita Bibliju ili da ide na casove veronauke?"

Itekako je moguće da miiljuni ljudi bude zaluđeno jednom idejom, knjigom, a koji puta ne treba ni toliko.
Sjetimo se ideje "Tisućgodišnjeg reicha".
Njemačka je u to doba bila vodeća svjetska intelektualna i kulturna sila.
Unatoč toga, povjerovali su da su "izabrani narod" Über ales.
Egzaltirana je više milijunska masa u histeričnom zanosu urlala kao raspomamljene zvijeri: Heil Hitler i Sieg heil.
S tom idejom izabranog naroda, uzjašili su apokaliptičke mašine i krenuli u najkrvaviju klaonicu u povijesti ljudskog postojanja.

Većina je obično u krivu.

Već je jedna nogometna utakmica dovoljan razlog da inače posvema normalni ljudi izgube razum.

Ljudi su pokvarljiva roba i nije uputno pozivati se u njihov razum ili svijest.

Biblija je pak više književno djelo i povjesni udžbenik nego religijski dokument.
Zato je mnogi čitaju iz drugih pobuda osim religijskih.
Pisalo ju je mnogo autora, kroz dugo vremensko razdoblje.
Pretrpjela je ta knjiga brojne  prilagodbe trenutnim potrebama, izmjene, izbacivanja neodgovarajućih tekstova, krive prijevode, kriva tumačenja....... a ipak nam je pokušavaju podmetnuti kao religioznu dokumentaciju.

Danas se crkva doista ne nameće. Od kada je izgubila svjetovnu vlast, drugo joj ne preostaje.

Svojih težnji i za svjetovnom vlašću nikada se nije odrekla.
Čeka priliku.
Ako im se želje ostvare, biti će manje miroljubivi, a pravdu će djeliti preko Inkvizicije.
I vjera i svijest vrlo su promjenljivi.
Još prije nekoliko stotina godina vjerovalo se u vragove, vještice čarobnjake.
Vjernici i crkveni službenici predano su molili dok su vjerskim kolebljivcima, vješticam i sumnjivcima svih vrsta lomili kosti na domišljatim spravama i žive ih palili na lomačama.

Ustanovljene su vjerske dogme sa namjerom da začepe usta svakom glasu razuma.

Međutim, dogme gube na vjerodostojnosti, jer su njihovi tumači vrlo suspektni na kršenje svih Božjih zapovjedi.

Pravo okruženje čovjeka, je svijet obmana (iluzija) i zato čini sve da iluzije pretvori u stvarnost.

Međutim iluzije se na kraju ipak razbiju i tada ispliva ružna istina da i nismo baš nešto (a fantazirali smo da smo Božje djelo) i da po nikavim kvalitetama ne zaslužujemo bolju sudbinu od ove koja nas je snašla.

Teško da smo kakvim djelima zaslužili Božju ljubav i vječni život.
Pitanja su to sa kojima se treba svak sam sa sobom suočiti, a ne svoje mišljenje naturati drugome, pa makar iz dobrih namjera.

Ne postoji naime bezrazložno činjenje dobra.

Ali to je već druga tema.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0

@jelen
Kažeš;
"Ti mene druže uopšte ne slusaš..."

Slušam ja Jelene, slušam itekako. Samo tvoje su besjeda prepune disonantnih tonova pa pomalo već sumnjam u tvoje dobre namjere da me uputiš u Božje misterije.
Izgleda da nisi shvatio da ja uopće ne negiram Boga, jer kako bi mogao negirati nešto o čemu nemam nikakve predodžbe.

"Ti sam imaš izbor ili da se prikloniš Bogu ili da se prikloniš ovozemaljskim uživanjima"

Ovdje iznosiš dilemu nespojivu sa toliko spominjanom slobodnom voljom.
Kako  se mogu po slobodnoj volji opredjeliti u iznesenoj dilemi kad elementi te iste dileme nisu moji već su mi nametnuti?
Naime, slobodna volja može djelovati  ako su svi elementi tvoji, a ne tuđi.
Kakva bi to izgledala moja slobodna volja nad tuđim idejama?
U iznesenoj dilemi ništa nije moje: niti ideja Boga, niti mogućnost izbora, niti detalji "ovozemeljskog uživanja" pa čak ni ideja slobodne volje nije moja, jer mi je tek iskustveno (a ne po mojoj volji) data.
Očito da je moja slobodna volja u svim elementima apsolutno isključena.
Držiš li me imbecilom kad mi nudiš rješenje spasa duše, a ja bezrazložno  odbijam prihvatiti ponuđeni recept?
Tvoje su mi dobre namjere posvema razumljive, ali nedovoljno bitne da na temelju njih deaktiviram trajno uključen alarmni sustav i da se nekritički prepustim čistom vjerovanju.
Poznato je da je put u pakao popločan dobrim namjerama.

".recite mi da li je moguce da su milioni ljudi, racunajuci ogroman broj Srba koji su na Kosovu i kroz razne borbe dali svoj zivot za Boga uzalud poginuli...da li je moguce da vec 2000 godina opstaje laž, da li je moguće toliko ljudi obmanuti samo recima,samo jednom knjigom,sami vidimo da se u sadasnje vreme crkva ne namece,ne tera ljude da veruju,ne tera nas da prihvatamo to,koga je od vas neko silio da cita Bibliju ili da ide na casove veronauke?"

Itekako je moguće da miiljuni ljudi bude zaluđeno jednom idejom, knjigom, a koji puta ne treba ni toliko.
Sjetimo se ideje "Tisućgodišnjeg reicha".
Njemačka je u to doba bila vodeća svjetska intelektualna i kulturna sila.
Unatoč toga, povjerovali su da su "izabrani narod" Über ales.
Egzaltirana je više milijunska masa u histeričnom zanosu urlala kao raspomamljene zvijeri: Heil Hitler i Sieg heil.
S tom idejom izabranog naroda, uzjašili su apokaliptičke mašine i krenuli u najkrvaviju klaonicu u povijesti ljudskog postojanja.

Većina je obično u krivu.

Već je jedna nogometna utakmica dovoljan razlog da inače posvema normalni ljudi izgube razum.

Ljudi su pokvarljiva roba i nije uputno pozivati se u njihov razum ili svijest.

Biblija je pak više književno djelo i povjesni udžbenik nego religijski dokument.
Zato je mnogi čitaju iz drugih pobuda osim religijskih.
Pisalo ju je mnogo autora, kroz dugo vremensko razdoblje.
Pretrpjela je ta knjiga brojne  prilagodbe trenutnim potrebama, izmjene, izbacivanja neodgovarajućih tekstova, krive prijevode, kriva tumačenja....... a ipak nam je pokušavaju podmetnuti kao religioznu dokumentaciju.

Danas se crkva doista ne nameće. Od kada je izgubila svjetovnu vlast, drugo joj ne preostaje.

Svojih težnji i za svjetovnom vlašću nikada se nije odrekla.
Čeka priliku.
Ako im se želje ostvare, biti će manje miroljubivi, a pravdu će djeliti preko Inkvizicije.
I vjera i svijest vrlo su promjenljivi.
Još prije nekoliko stotina godina vjerovalo se u vragove, vještice čarobnjake.
Vjernici i crkveni službenici predano su molili dok su vjerskim kolebljivcima, vješticam i sumnjivcima svih vrsta lomili kosti na domišljatim spravama i žive ih palili na lomačama.

Ustanovljene su vjerske dogme sa namjerom da začepe usta svakom glasu razuma.

Međutim, dogme gube na vjerodostojnosti, jer su njihovi tumači vrlo suspektni na kršenje svih Božjih zapovjedi.

Pravo okruženje čovjeka, je svijet obmana (iluzija) i zato čini sve da iluzije pretvori u stvarnost.

Međutim iluzije se na kraju ipak razbiju i tada ispliva ružna istina da i nismo baš nešto (a fantazirali smo da smo Božje djelo) i da po nikavim kvalitetama ne zaslužujemo bolju sudbinu od ove koja nas je snašla.

Teško da smo kakvim djelima zaslužili Božju ljubav i vječni život.
Pitanja su to sa kojima se treba svak sam sa sobom suočiti, a ne svoje mišljenje naturati drugome, pa makar iz dobrih namjera.

Ne postoji naime bezrazložno činjenje dobra.

Ali to je već druga tema.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1047
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@ dopud
Nadam se da ce Bog da se smiluje i da ti odagne taj otrov kojim si zatrovan,pozdrav!

Nema boga!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 39
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.11
de si budjoni...xexe mislis da me crkva infiltrirala da pricam lazi i sirim to a,?Smiley))Ne,ozbiljno ja sve sto ti pricam i sve sto mogu da ti kazem i sve sto ti govorim su stvari iz mog licnog iskustva i stvari koje sam ja osetio i koje mi se desavaju jer zelim da pomognem koliko mogu i ako mogu...ako hoces da te ubedim recima da Bog zaista postoji,ja to stvarno ne mogu,to su mogli i mogu odabrani sveci a ja im nisam dorastao ni da im noge poljubim...mozes samo ti svojim trudom to da shvatis...jedino sto mogu da ti kazem je kako sam ja shvatio i uvideo sve to...jednostavno odbaci svu ovozemaljsku logiku i pocni bezrezervno da prihvatas sve sto pise u bibliji,jevandjeljima...u trenucima odmora citaj neke knjizice...imas ih dosta na www.svetosavlje.org/biblioteka...samo tako mozes shvatiti i nikako drugacije,na tebi je da izaberes,poz!E da bas sam puno razmilsljao o slobodnoj volji i onome...u pravu si da je covek nema puno...ali ja SIGURNO znam da je imam kad dodjem u trenutak da biram hocu li napraviti neki greh ili se odupreti i ostati veran Bogu,eto toliko,ajd[b][/b][font=Verdana][/font]
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 286
Zastava zg
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
@jelen
Jako je ljubazno od tebe da me želiš uputiti u biblioteku Svetosavlja kako bi proširio svoje vjerske horizonte.
Iako se ne smatram neobrazovanim, rado bi nadopunio interese sa preporučenog izvora, ali ne žalost nemam vremena.
Za obilje literature, koja je danas dostupna, trebao bi cijelu vječnost, koju na žalost nemam na raspolaganju.
Tek sam smrtnik u prolazu (bez slobodne volje) kroz ovaj čemerni svijet, dok ura neumitno kuca......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 20
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 22:57:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.