Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Idem iz Srbije i ne vraćam se  (Pročitano 8967 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34748
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
Samsung 111111
Citat
Pamet+nauka=novac, to je ono sto zemlje zapada razumeju,

Ma hajde..
Prvi deo se slazem drugi ne Smiley

Uvek biva neko lozenje naroda..Kako mi ne razumemo ekonomiju i zato smo bedni.
Ili uvek se kao primer navode Nemacka i USA kako su oni prepametni i zato imaju para a mi smo svi glupi kao kurac.

Ajde mi smo glupi..A jel moguce da na ovom belom svetu 95% drzava bude glupo Smiley
Mi glupi,komsijske drzave glupe,balakan glup,cela Afrika glupa,Juzna amerika zatucana,Azija debil do debila,pola evrope ili EU mentoli.
Ali u USA i u Germaniju sve mozak do mozga  Smile Nepresusni izvor intelekta since 1945. Smiley
Nemoj da se lazemo,te dve drzave i jos po neka siluju ceo svet..razaraju bombama,marionetskim vladama,namernim ratovima..diktiraju ko jede ko sere poslednja dva veka Smiley

Inace da se ubacim u raspravu gore..

Pa nije na primer Nemackoj potreban neka budala koja je zavrsila faks u Srbiji Smiley Ili bilo kojoj drugoj drzavi Smiley
Njima su potrebni najbolji koje Srbija ima Smiley
Jaki naucnici , ljudi sa jakim ocenama , vec iskusni i nacitani.
Samim tim Nemacka dobija vec gotov proizvod a nije ulozila dinar u njega.

A lozenje zavrsis sa neki faks u Srbiji,prosek sedam i mislis odes preko i oni kazu WAUUU PA ti SI ZAVRSIo fAKSS..Evo plata 10K Jura da si ziv i zdrav.  Smile
Pa oni imaju takve na hiljade koji ce im kurac isti jos jedan iz Srbije Smiley
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Sergio, pa da ti pravo kazem znam ih dosta koji su zapalili preko a koji realno mogu da donesu boljitak. Isto tako ih znam i koji ostaju ovde i odlicno zive. Sad jbg...
Naravno nisam to ni sporio ja zato i podržavam svačiju ličnu odluku da radi ono što misli da mora,jer naša zemlja je trenutno u haosu i nema kapacitet da se time sistemski bavi,mi trenutno samo pokušavamo da preživimo i to je to,a i suviše je ozbiljna tema,da bi se pisalo o njoj onako odokativno kao što to mediji eksploatišu,kažem ti pa nekakav spisak,pa gvineja bisao,pa im brain drain  svaki lik koji je ikad otišao preko itd.,stručnjaka ili bolje reći talentovanih mladih ljudi ima vrlo malo,nije to neki veliki procenat,ali i da bi mi i to malo ljudi zaustavili,odnosno bar deo njih,moramo da se prvo izvučemo iz krize,a zatim da napravimo plan kuda da ide naša privreda i ekonomija,šta su naše komparativne prednosti,pa da iz tih oblasti pokušamo da zadržimo najbolje,i ako bi to uspeli to bi bio podvig epskih razmera.

Nego ovde ljudi misle da mi možemo svakog inžinjera,doktora i elektrotehničara zadržati,nikad u životu,jer to tako ne funkcioniše,evo Poljska je recimo relativno razvijenija od nas ima problem sa odlivom stručnih ljudi,to je proces u čitavom svetu,Indus ide u Englesku,Francuz u SAD,Rus u Nemačku itd,iako su to super razvijene zemlje,pa Kina koja može da ti da uslove kakve poželiš ima milion nekih taktika i podsticaja da vrati svoje ljude u Kinu,i uprkos svemu neki neće,ne pada im napamet da se vrate u Peking.

Da je to lako napraviti,pa svaka zemlja bi imala razvijene tehnologije i stručnjake u svim oblastima,ali nema,nema ih možda 10 na planeti koji mogu time da se pohvale.A kad na sve to dodamo našu upisnu politiku,strukturu fakulteta,šta se tu sve izbacuje na tržište,što reče jednom buki ili vanio dok god ovaj mega dens ne otvori gradjevinu i medicinu,ćuti dobro je  Smile
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.90
U Americi se vodi velika polemika o tome da li je moguće preživjeti sa minimalcem.
I zaključak je da je to praktično nemoguće - i to je tragično.

U Srbiji znamo da je nemoguće preživjeti sa minimalcem, problem je što ljudi ne mogu da sastave kraj s krajem ni sa tzv prosječnom platom. A 70% prima manje od te prosječne plate.

Tako da sumnjam da iko ide u Njemačku očekujući da nađe posao od 10 000 evra. Većina je srećna kao kuče ako nađe posao u struci ili bilo kakav posao koji će im omogućiti da žive. Da zarade dovoljno za sebe da se skinu sebe sa grbače sa svojih roditelja, ako ne i da im pomognu.

Gomila ljudi koji odlaze sa klincima, imaju djecu sa problemom, koja ovdje nemaju nikakve šanse. Mislim prvenstveno na razvojne poremećaje. Ali isto je i sa nadarenom djecom - ti ovjde nemaš šanse da podržiš njegov talenat, tamo neko ti nudi da to uradi mjesto tebe.
Američka ambasada u saradnji sa našim školama testira klince u osnovnim i srednjim školama. Najboljim nudi stipendije. Nekada su čekali da zavše faks pa onda da ih pokupe. Sad ih vode sa 16 godina.

Te priče kako neko očekuje da ga tamo negdje dočekuju kolačima su budalaština.
Ako ja ovdje radim sa fakultetom posao od koga ne mogu da platim sebi stan, hranu i podmirim osnovne potrebe, i pri tome nemam nikavu šansu da i za 10 godina postignem taj cilj - onda me boli dupe što ću Švedskoj da perem tanjire - ako mi taj posao to omogućava.

Iskreno nije mi jasan taj primitivan odnos prema radu. Ti si kao faca jer radiš u opštini, a mama ti kupuje gaće, a dižeš nos pred nekim ko radi kao konobar, kuvar, čistač i ko može sebe da izdržava, a možda i svoju porodicu pride.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
mob
SonyEricsson xperia m2
Дефиниши ми квалитет живота Smile  То је субјективан појам али ето...мислим да у Србији имам сасвим квалитетан живот. Наравно, говорим о себи.
Јбг...некоме је квалитетан живот једино ако има олимпијски базен у дворишту а некоме је квалитетно ако има један оброк дневно Smile

Pa kao sto i sam rece, ti si subjektivan. A neke ocigledne cinjenice ne uzimas u obzir.
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.17

Iskreno nije mi jasan taj primitivan odnos prema radu. Ti si kao faca jer radiš u opštini, a mama ti kupuje gaće, a dižeš nos pred nekim ko radi kao konobar, kuvar, čistač i ko može sebe da izdržava, a možda i svoju porodicu pride.

То!
То је генерални проблем наших људи уопште.То се пресликава и у медијима..менаџери,бизнисмени,менаџери ,бизнисмени,пословни људи,агенти,школовани,менаџери..а све заједно кад спупиш 6 менаџера и 5 тих неких агената и кад их истресеш из гаћа..немају 200 евра у џепу Smile
Знаш...та лагања,та фолирања,то курчење..то бесувисло,и увек понављано, до танчина усавршено курчење ће нама  стварно да дође главе једног дана  Smile
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Linux
Browser
Chrome 42.0.2311.111
Kvalitet zivota sam pocela da posmatram kao "biti okruzen ljudima koji ne razmisljaju o politici i ekonomiji i vlasti, rade svoj posao i zive zivot rastereceni od vesti i desavanja i medija koji deprimiraju". Ja to samo u inostranstvu mogu da osetim, ne znam za druge.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Због (нажалост) оваквих "и не враћам се" примера, одлазака за бољим животом и слично, кроз неких 200 година, унуци и праунуци ће у књигама за историју читати о једној земљи која је некад постојала. Оваквим примерима се бришемо са карти Европе и света. Ставља се тачка на некада славан народ. Она ће се удати за Швајцарца (пример дајем, не мора да значи), родиће му швајцарску децу. Када њих двоје оду на вечни починак, остаће швајцарска деца и тако нестаје један језик, један народ. Мада је с друге стране не кривим, јер је појединац. А појединац се тешко може изборити са било чим. Срби више нису сложни као некад. Кука се на власт, на политику, на вођење ове државе... а шта смо ми урадили? Нас је много више од оних који воде ову државу и народ је увек, али УВЕК моћнији од онога ко га води само на папиру. Али, нажалост, свако од нас је појединац, а не група, и овако ће бити докле год будемо појединци. У животу постоји, ако не више, онда бар једна ствар која је битнија од новца, а то је очување идентитета. Али, оно, идите. Ви ионако нећете бити живи за тих 200 година.

Њој је иначе неко дебело напунио главу, јер са 19 година и тек 2 године завршене на студијама (дакле има исти степен образовања ко и ја тренутно), не може да зна да ли ће се вратити или не. А да сам нека власт, протерао бих је одма и дозволио да се врати у државу само уколико би јој била жеља да је сахране овде.
« Poslednja izmena: 01. Maj 2015, 02:03:54 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Život je polno prenosiva bolest

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19322
OS
Windows 7
Browser
Chrome 42.0.2311.135
mob
HTC Sensation
Otisao si presiroko....

Videces vec i sam za koju godinu kad budes trebao da zasnujes porodicu,kad bude trebalo da dodje dete o cemu se prica i kako ces da gledas tad na ideju da palis odavde...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 37.0
Ova tema je pokazatelj koliko smo mi pukli kao narod.

Prvo, koliko vidim samo par osoba je reklo koliko je ekonomsko sranje u Srbiji i da Srbija dokle god ceka na jebenu Evropu ce biti samo u jos gorem stanju. Bice rasparcana, rasprodata i razneta na sve strane sveta. Dakle opet se ne gleda uzrok, vec se skace na posledicu.

Drugo, svako zeli da zivi najbolji zivot sto moze, jer svi mi zelimo da uspemo i da zivimo normalno. Ima ljudi u Srbiji koji zive normalno i uspesni su, ali to je manjina u odnosu na ceo narod.  Politicare necu ni da svrstam ovde, jer oni uzivaju, boli ih kurac za sve, dokle god bude bilo budala da veruju u njihove prazne price dotle su na konju.

Trece, niko ne kaze da zivot van Srbije je imalo lak, ili laksi od onog u Srbiji, cak je i tezi jer nemas kulturu koja je tebi poznata, jezik je drugi i imas neke iste probleme kao u Srbiji, neke gore nego u Srbiji, ali imas i shanse i mogucnosti da nadjes posao i da ostvaris nesto, sto je mnogo, mnogo tesko uraditi u Srbiji.  Citam ovde i ljudi predlazu da se otvore biznisi i firme i sve to.  Ja kada sam bio u Srbiji i malo istrazivao da ako bi se vratio sa nekom lovom da pocnem nesto bio bi na prosjackom stapu u roku od godinu dana, jer sam sistem ne valja i ne dozvoljava uspeh kao sto neki misle osim ako neces da ogreznes u kriminal, pregazis sve zivo i mrtvo i tako dodjes do tog vrha koji neces drzati dugo. Da je lako otvoriti firme u Srbiji, vise bi se Srba vratilo i otvorilo firmu u svojoj zemlji, ali kao sto sam vec navodio, kada tvoja strana diploma i znanje ne znace nista, i kada ti treba boga oca novca i veza da samo krenes, o cemu mi pricamo ovde. Lazemo sami sebe. Istina je da je sistem u Srbiji pukao za stvaranje biznisa, a to je paralelno sa onim sto se dogadja u Srbiji 14 godina vec a to je masovna rasprodaja svega postojeceg. Zasto bi se iko zajebavao da pravi nesto kada moze da kupi za neke bedne pare i boli ga kita.  I uostalom i da otvoris nesto koliko ces daleko da doguras. Koliko imamo novih firmi koje su uspesne, ili koje su samo otvorene za ovih 14 godina? Ja pitam ponovo, sta je tacno uradjeno osim rasprodaje i pravljenja mostova i puteva?

Cetvrto, ovo razmisljanje da su svi koji odu pogani, da nisu Srbi, da bi im se oduzelo drzavljanstvo je ne samo negativno vec i kontraproduktivno, i bas zbog toga mozda i zasluzujemo da nestanemo kao narod, jer to niko drugi ne radi. Da li Albanci pljuju na svoje koji su u inostranstvu, da li to rade Hrvati ili bilo ko drugi? Ne, samo ludi Srbi to rade, i zato je mozda tako i bolje, sto pre oteramo sve iz zemlje, svu radnu snagu, buducih 20 generacija bice nam onda lakse za zivot, i mozemo komotno da otvorimo vrata nasim dragim i milim komsijama da se ushetaju u Srbiju i da uzmu sve. Serem se ja na takvo razmisljanje. Ako to znaci biti Srbin i biti patriota onda nek se to nosi sve u kurac. Srbi se nisu naucili pameti, i cak i one kojima je stalo do Srbije i koji rade sta mogu da barem odrze svoju kulturu, pomognu kad zatreba i posalju pare teraju na to da se odreknu Srpstva i da prihvate tudje, i kao sto rekoh mozda je onda to i bolje.  Sto se pre Srbija sjebe to bolje. Neka postanemo bajka za malu decu, jer smo vec oljustena banana.  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Нема предаје повлачења ко хоће да га памте

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 24714
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 27.0.1453.110
Otisao si presiroko....

Videces vec i sam za koju godinu kad budes trebao da zasnujes porodicu,kad bude trebalo da dodje dete o cemu se prica i kako ces da gledas tad na ideju da palis odavde...

Могуће. Али превасходно мислим на деветнаестогодишњу ученицу другог разреда Фона. Она мислим да о деци не размишља још увек Smile

Али да се на овај начин сатире дедовина то је једна велика истина. Наш народ је одлазио и са Косова и из Хрватске (не улазимо сада у разлоге, него у суштину), и ето. Неста територија. Тако и ово.

Citat
Da li Albanci pljuju na svoje koji su u inostranstvu, da li to rade Hrvati ili bilo ko drugi? Ne, samo ludi Srbi to rade, i zato je mozda tako i bolje, sto pre oteramo sve iz zemlje, svu radnu snagu, buducih 20 generacija bice nam onda lakse za zivot, i mozemo komotno da otvorimo vrata nasim dragim i milim komsijama da se ushetaju u Srbiju i da uzmu sve.

Ти сад бураз знаш да Албанци не пљују, да Хрвати не пљују. А с друге стране, што да не изгенерализујеш мишљење Срба. Далеко више мишљења има да треба отићи одавде. То што нас неколицина мисли супротно, не значи да "луди Срби" пљују на своје у иностранству. Ја лично не пљујем ни по коме. Само кажем да овакви случајеви, као ова мала, требају бити протерани за вјек и вјекова.

А ја о томе и причам. Да ће све што је српско овде отићи и, што кажеш, ушетаће се разни народи, као што нам шетају и дан данас. А ко је крив што нам разне нације шетају по држави? Па нас је више у иностранству него у сопственој земљи. Зато нама не треба нико други да би се потрли. Сами себе потресмо.
Ја верујем да 90% Срба у Србији мисли да је најбољи начин отићи. И? Шта остаје овде? Тачније, КО остаје?
Мргец је лепо написао да се и овде може живети нормалан живот. И може. Е сад, све зависи шта је за кога нормално. За неког је нормално да путује, једе у ресорану, вози ауди и облачи маркирано, док је за неког нормално да има да се обуче, једе, прехрани дете и има добре људе око себе. Обично се овакви клинци ложе на паре, Америку, Запад и Инстаграм.

Сад невезано за ову малу, клинци се дакле ложе на Запад, на такав неки стандард који је постављен и који се нашироко прихвата. Носе се америчке мајице, показује два прста, носе допичњаци са 14 година. За почетак уведеш закон да особа млађа од 18 година не сме да уђе у кафић без родитеља, да особа млађа од 20 година не може купити у бутику ништа изнад колена. Да не сме купити штиклу. Итд. Гомила примера и гомила добронамерних забрана. Има један локал овде код мене, просек година 15. Идите бре кући учите физику џибери једни.
А кад је све то дозвољено, налетиш на случај трудне девојчице од 14 година, слике по фејзбуцима исте те (пре трудноће) од 14 година у допичњаку, истуреним сисама на којима су звездице с америчке заставе. Што ми није бар на годину дана власт у рукама сав олош бих довео у ред или протеро.
« Poslednja izmena: 01. Maj 2015, 06:17:34 od Raća_5 »
IP sačuvana
social share

I have something more important than courage.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: vra Srbije Idem

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.