Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:08:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I Wikipedija prosi novac!?  (Pročitano 11582 puta)
13. Nov 2010, 16:08:46
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Upravo sam 'skoknuo' na Wikipediju, mesto gde ne idem tako cesto. I imao sam sta i videti: na pocetnoj strani tvorac i osnivac Dzimi Vels moli za velikodusne donacije u iznosu od 20$ pa na vise!? Kaze-pomozite da ostane besplatna i bez reklama... Ne kapiram: jel' mu frka sa parama za hosting?? Uostalom sta fali da npr. stavi sliku Fante kao onomad Burek forum i zaradi? Bas cu JA da odem i da mu uplatim koji dolar!! Ali da je tuzno - tuzno je. Smile
IP sačuvana
social share
::: BulmaSoft - dokazana TuziBaba Burek Foruma! ::::
: Mislite o tome pre nego sto pocnete da vredjate! :
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Dođoh, videh, osvojih!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10979
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Nokia 6300
И јесте тужно.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 6120
Wikipedia ne zeli reklame na svom sajtu, to je jedna od osnovnih karakteristika. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Apple iPhone 12, S21
Upravo sam 'skoknuo' na Wikipediju, mesto gde ne idem tako cesto. I imao sam sta i videti: na pocetnoj strani tvorac i osnivac Dzimi Vels moli za velikodusne donacije u iznosu od 20$ pa na vise!? Kaze-pomozite da ostane besplatna i bez reklama... Ne kapiram: jel' mu frka sa parama za hosting?? Uostalom sta fali da npr. stavi sliku Fante kao onomad Burek forum i zaradi? Bas cu JA da odem i da mu uplatim koji dolar!! Ali da je tuzno - tuzno je. Smile

mislis li da se wikipedijini troskovi svode na samo hosting?
budimo realni... to je ogroman projekat i izuzetno je pohvalno da se do sada nije samofinansirao krox reklame i banere
mnogo vece firme i mnogo veci projekti su odustali od te ideje...
« Poslednja izmena: 15. Nov 2010, 00:00:40 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Ali zar nije veci blam to sto prosi novac nego sto bi bila prisutna neka placena reklama na Wikipediji? Uostalom - sticem utisak kao da sAm autor (vlasnik) ne zna sta hoce: zeli impresivan besplatan web servis (Wikipediju) bez reklama i sponzora, ali mu isto tako trebaju i pare, pa moli za iste u formi dobrovoljnih donacija?! Ne znam za Vas, ali ja to smatram obicnim prosjacenjem novca, samo preko Interneta, i to jos sve na Wikipediji!? Sramota!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
LG Nexus 5
Ali zar nije veci blam to sto prosi novac nego sto bi bila prisutna neka placena reklama na Wikipediji? Uostalom - sticem utisak kao da sAm autor (vlasnik) ne zna sta hoce: zeli impresivan besplatan web servis (Wikipediju) bez reklama i sponzora, ali mu isto tako trebaju i pare, pa moli za iste u formi dobrovoljnih donacija?! Ne znam za Vas, ali ja to smatram obicnim prosjacenjem novca, samo preko Interneta, i to jos sve na Wikipediji!? Sramota!

Pa da...sigurno ne zna sta hoce.

Ovo nije prosenje novca. Prosenje novca je rezervisano za jajare neradnike i hendikepirane ljude, a on nije nista od navedenog. Inace jedan od retkih ljudi koji je takav dzinovski projekat uspeo da ostvari. Ideja, zatim sadrzaj, zatim posecenost. A sve to bez reklama. On ljudima salje apel, wiki je postala ogromna, trecina internet korisnika koristi wikipediju, verovatno ima poteskoca ili sta vec, iskreno, ne zanima me. On definitivno nije covek koji ne zna sta hoce. Ti, ne razumes jednostavno ovakve projekte cim bi ti nalepio fantu kao pop up na wiki...

Osnovna ideja wikipedije je da ne bude komercijalna. Ne kazem da cu da dam 20$ ali masa ljudi ce dati. A opet da njemu trebaju pare, lako bi mogao da proda wikipediju nekom gigantu, tako da ovo nikako ne moze biti "prosenje".

An appeal from Wikipedia founder Jimmy Wales
I got a lot of funny looks ten years ago when I started talking to people about Wikipedia.

Let’s just say some people were skeptical of the notion that volunteers from all across the world could come together to create a remarkable pool of human knowledge – all for the simple purpose of sharing.

No ads. No agenda. No strings attached.

A decade after its founding, nearly 400 million people use Wikipedia and its sister sites every month - almost a third of the Internet-connected world.

It is the 5th most popular website in the world - but Wikipedia isn’t anything like a commercial website. It is a community creation, written by volunteers making one entry at a time. You are part of our community. And I’m writing today to ask you to protect and sustain Wikipedia.

Together, we can keep it free of charge and free of advertising. We can keep it open – you can use the information in Wikipedia any way you want. We can keep it growing – spreading knowledge everywhere, and inviting participation from everyone.

Each year at this time, we reach out to ask you and others all across the Wikimedia community to help sustain our joint enterprise with a modest donation of $20, $35, $50 or more.

If you value Wikipedia as a source of information – and a source of inspiration – I hope you’ll choose to act right now.

All the best,

Jimmy Wales

Founder, Wikipedia
P.S. Wikipedia is about the power of people like us to do extraordinary things. People like us write Wikipedia, one word at a time. People like us fund it, one donation at a time. It's proof of our collective potential to change the world.

I na kraju:

Da li ti http://en.wikipedia.org/wiki/Jimmy_Wales zaista deluje kao neki prosjak?
« Poslednja izmena: 16. Nov 2010, 04:45:04 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2366
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 4.2.21665
Nije stvar u tome sta je pisac hteo da kaze. Stvar je u tome sta je citalac shvatio citajuci piscev tekst! Za mene on prosi, i to je sramota! Jos je veca sramota sto nema opcije 'Do not show me this again'! Narodna kaze: ne mogu i jare i pare! A njemu pare trebaju-u suprotnom tog teksta ne bi ni bilo tamo! A nije u redu ni da ih dobije, jer nije on sam napisao celu Wikipediju! Sta je sa posetiocima / piscima clanaka u toj prici, sta oni dobijaju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Eto, moze da proda Wiki Facebooku pa da vidimo na sta ce to da lici  Smile Smile
Jedino resenje, bez donacija ti je da napravis sarenilo ko Facebook i Co, ili da uzimas kintu od registrovanih clanova pa ko plati, nek cita. Pisanje po internetu je dzabe, hosting i traffic nisu. Koliko stranica mami pare za neke bezvezne igrice na netu i masa daje, a sada eto ovo za Wiki je prosenje  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22020
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
Apple iPhone 12, S21
Nije stvar u tome sta je pisac hteo da kaze. Stvar je u tome sta je citalac shvatio citajuci piscev tekst! Za mene on prosi, i to je sramota! Jos je veca sramota sto nema opcije 'Do not show me this again'! Narodna kaze: ne mogu i jare i pare! A njemu pare trebaju-u suprotnom tog teksta ne bi ni bilo tamo! A nije u redu ni da ih dobije, jer nije on sam napisao celu Wikipediju! Sta je sa posetiocima / piscima clanaka u toj prici, sta oni dobijaju?

koncept donacija za projekte koji kostaju, a ne naplacuju svoje usluge je star koliko i sam internet...
ovog momenta znam deset sajtova koji non-stop imaju aktuelnu opciju donacija,
ne znam sto ti to sada smeta...
i prosle godine je bila ista akcija na wikipediji.
jednostavno je to tako...
hardver koji se koristi kosta...
ljudi koji odrzavaju, developeri...kostaju

ideja da svi uredjuju wikipediju i da svako moze da napise clanak je pohvalna, ali neko to mora uredjivati... to je stalan posao koji trazi platu...

donacije su na dobrovoljnoj osnovi, oni koji imaju dace nesto...oni koji nemaju, nece...
nemoj od njega praaviti prosjaka, sa obzirom da je njegov projekat medju pet naj posecenijih sajtova na svetu...

IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Evo recimo da pocnu Ameri da financiraju Wiki, ostane i dalje sve dzabe al recimo pocnu da brisu i menjaju tekstove koji im ne odgovaraju, ili daju Kinezi kintu pa ostane samo mozda 5% clanaka, ostalo cenzurisu  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 00:08:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.