Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I seks može da bude dobar početak veze!  (Pročitano 1486 puta)
07. Jul 2012, 21:02:18
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Chrome 20.0.1132.47
Evo jednog dobrog teksta koji sam nasao i o kojem bih zeleo da pricamo ... kakvo je vase misljenje o seksu na pocetku veze ? da li i kod vas postoji ono " Nista pre braka " ili je " Daj sta das " ?

Ocigledno da postoje i neke chari koje naucnici otkrivaju i koje bi bile veoma " korisne "

-------------------------------

Naučnici su otkrili da su isti delovi mozga, zaduženi za kontrolu osećanja ljubavi, odgovorni i za kontrolu seksualne želje što upućuje na zaključak da seksualna želja u stvari može da se pretvori u ljubav!

"Ljubav i seks se očigledno preklapaju, ali ipak se razlikuju. Naravno, moguće je osećati požudu bez osećanja ljubavi", kaže Džim Faus profesor psihologije na Univerzitetu Konkordija u Montrealu koji se više od decenije bavio proučavanjem ljubavi i libida, piše msnbc. 

Međutim prema rečima naučnika, seks i čista požuda isto tako mogu da budu dobar početak jedne veze. Naime, skriveni deo mozga, tzv. ostrvo (insula) i striatum, siva materija u mozgu imaju važnu ulogu kod ljubavi i seksa. Insula je smeštena duboko u moždanoj kori i utiče na emocije dok se striatum nalazi u prednjem delu mozga pa se aktivira u stanju seksualne uzbuđenosti ili pak prilikom osećanja ljubavi.

Kako bi tačno locirali mesto seksualne želje i ljubavi u mozgu, naučnici su pregledali 20 prethodnih studija koje su koristile fMRI tehnologiju. Prvo su tragali za delovima mozga koji se aktiviraju u trenutku zaljubljivanja pa su ih posle toga upoređivali s delovima mozga koji se aktiviraju prilikom seksualnog uzbuđenja.

Ono što su otkrili bilo je iznenađujuće – ljubav i seks na podjednak način aktiviraju striatum pa je uočen kontinuitet od seksualne želje do ljubavi, ali svaki taj osećaj aktivira drugi deo striatuma.

Seksualna želja aktivira deo striatuma koji je povezan s osećajem nagrađivanja, a ljubav pak aktivira deo striatuma koji se povezuje s zavisnošću. "Ljubav deluje kao droga. Svako ko je raskinuo vezu s partnerom u koga je još zaljubljen osećao se kao na odvikavanju", kaže profesor Džim Faus, prenosi T portal.

Međutim naučnici su uočili i preklapanje ljubavi i seksualne želje u insuli. Područja preklapanja ukazuju na to da seksualna želja u brojnim slučajevima prelazi u ljubav. "Čak i ljubav na prvi pogled postoji, a kada se zaljubimo na prvi pogled, šta želimo da uradimo? Želimo da je konzumiramo", kaže profesor Faus.

Izvor: S Media
« Poslednja izmena: 08. Jul 2012, 06:21:56 od bojan.c »
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
e bravo za naucnike..svaka im dala.... Smiley

samo kakve to veze moze da bude pocetak..i kako se takve veze uglavnom zavrsavaju...
iz mog nekog iskustva...koje je minimalno Smile sa takvim vezama...
a minimalno je ..iz jednog razloga...sto se seksom moze zapoceti samo to..sto se zapocelo...
i takvu vezu i uspostvaljam sa tom osobom zenske vrste...Smile
ja ako se ne zaljubim...u zenu...a spavam s njom..ja nju gledam malo drugacije..
ona je meni samo jedna..."potreba"..koja je bila tu...na pravom mjestu kad je trebalo da bude...
i ona mi je samo broj u telefonu...e vozdra sta mai....jesi slobodna...
malo uvlacenja...vamo - tamo...cigara posle seksa...tus..pice....
naziranje sledeceg termina...malo lazne...romantike...i dovidjenja...svako svojim putem....

ja uzivam u muvanju...i svoj toj igri...i prici i nadmudrivanju...u isti moment...ubijam vise muvica...Smile
i uglavnom mogu da " naslutim " i kakav ce biti seks....pa ponekad i kakav ce biti dalji tok veze...
mada..ne kazem desavalo mi se i da se zaljubim..posle...nekog izvjesnog vremna...
ali ta je zaljubljenost ustvari  seks....posle kojeg sam dugo patio....dok nisam sledecu malo umazio... Smile

veza dobra meni je svaka bila..ona....kad nisam mogao da skinem pogled s cure...
kad sam je prvi put vidio....kad ti se svidja sve...na njoj...kad je bas toliko slatka... Smile
onda ides sna nju..mudro i njezno..polako...kruzis oko nje kao lesinar Smile
letis...oko nje..non stop....i cekas...da sama "crkne" Smile

jbg ja sam staromodan..Smile Smile danas..je za vecinu ..ljubav... ustvari dobar  seks...
roboti..bolan...Smile koji nemaju pojma...ne znaju voljeti..ne znaju biti voljeni..ne znaju se ponasat..u takvim uslovima...Smile sto vise sperme proliju..misle da vise nekoga vole..Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 13.0.1
Po sada već starim pravilima Psihologije, teme se na ovaj način više ne otvaraju.

http://forum.burek.com/vazno-nova-pravila-psiholog-online-burek-savetovalista-t545401.html

Privremeni lock, a ako odlučiš da izmeniš temu, piši nekome od supervizora pošto od sutra neću biti online oko desetak dana. Wink
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 14.0
Dodah i svoje misljenje i izvinjavam se zbog greske  Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.