Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 16:24:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I pocelo je ~ Hezbolah objavio rat Izraelu  (Pročitano 48605 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple 15
Dramatično
Bolnice bez hrane

BEJRUT - Bolnicama na jugu Libana nedostaju hrana i gorivo, a organizacije za humanitarnu pomoć su juče upozorile da zbog rata i zabrane kretanja ne mogu da dopreme neophodne zalihe.
Organizacija "Lekari bez granica" saopštila je da pomoć može da se dopremi samo ručno, splavovima preko reke Litani. - Ljudi na jugu su uplašeni, toliko prestravljeni da ne smeju da mrdnu - izjavio je u Bejrutu predsednik "Lekara bez granica" Roan Žili

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
mob
Apple 15
Izrael zamrznuo proširenje ofanzive tokom vikenda na jugu Libana
Tel Aviv dao šansu diplomatiji
Pariz i Vašington i dalje prerađuju svoj nacrt rezolucije, ali ambasador SAD pri UN Džon Bolton kaže da sporazum još nije postignut

Izrael je juče odlučio da odloži tek odobreno proširenje ofanzive protiv terorističke grupe Hezbolah na jugu Libana kako bi pružio još jednu šansu diplomatskim pokušajima da se okonča rat, rekao je juče ministar turizma Jicak Hercog izraelskom vojnom radiju, prenosi Rojters.

- Ako ne bude diplomatskog rešenja, moraćemo da uklonimo pretnju (od Hezbolaha) - rekao je Hercog dodajući da je na sever Izraela od početka ofanzive 12. jula palo više od 3.300 hezbolahovih "kaćuša". Hezbolahovci su juče ponovo granatirali severni Izrael, ubivši dvoje izraelskih Arapa - jednu ženu i njeno malo dete u selu Dir al Asad.

Oko 10.000 do 12.000 izraelskih vojnika trenutno operiše u pojasu širokom osam kilometara od izraelsko-libanske granice, navodi Rojters. Oni su juče ujutro ušli dublje u jug Libana i zaposeli hrišćanski grad Mardžajun, uporište terorista već 22 godine. Osvojeni su i gradove Klaju, Blat, kao i selo Burdž al Muluk, gde su se rasporedili na brdu koje gleda na dolinu reke Litani, odakle gerilci Hezbolaha ispaljuju projektile na Izrael, javlja AP.

Izraelska armija saopštila je da su u sukobima u sredu poginula 15 njenih vojnika i 40 hezbolahovaca, navodi Rojters. Izraelska TV izveštava da su među telima ubijenih gerilaca pronađeni i pripadnici Iranske revolucionarne garde, što Hezbolah poriče. Ta teroristička grupa tvrdi da je juče uništila 13 izraelskih tenkova.

Oglasio se i vođa Hezbolaha Sajed Hasan Nazrala upozorenjem Izraelu da ne širi ofanzivu jer će u tom slučaju njegovi borci pretvoriti jug Libana u "grobnicu cionističkih agresora", javlja Bi-Bi-Si. Nazrala je pozvao Arape da napuste Haifu jer njihovo prisustvo sprečava Hezbolah da napadne taj grad. On je takođe nazvao nepravednim nacrt rezolucije na kojem rade Vašington i Pariz.

IZLOŽENO ZAPLENJENO ORUŽJE HEZBOLAHA

Izraelska armija izložila je oružje i vojnu opremu, zaplenjene za mesec dana sukoba s Hezbolahom u južnom Libanu, ocenivši da gerilci nisu opremljeni kao izraelski vojnici, ali im je oprema na zavidnom nivou. Desetine različitih tipova pušaka i pištolja, šaržera, rampi za ispaljivanje granata na raketni pogon, opreme za komunikaciju, motocikl, automatsko i poluatomatsko oružje, top, kamere za osmatranje na daljinu zaplenili su izraelski vojnici u okršajima oko libanskih sela Bint Džibejla, Marun al Rasa, Tajibe i Dibela. Major Meir Gutman rekao je da je nađena radio-oprema, panciri i puške koje je ranije koristila izraelska armija, s natpisima na hebrejskom jeziku.      

Pariz i Vašington i dalje prerađuju svoj nacrt rezolucije, ali ambasador SAD pri UN Džon Bolton kaže da sporazum još nije postignut. Najznačajnija pitanja oko kojih se Pariz i Vašington ne slažu su kada bi međunarodne snage, koje bi najverovatnije predvodila Francuska, trebalo da se rasporede po jugu Libana i kada bi izraelska vojska trebalo da se povuče odatle. Liban traži da se izraelska armija smesta povuče s njegove teritorije, ali Izrael kaže da će povući vojsku tek kad se po jugu Libana razmeste jake i efikasne međunarodne snage koje će pomoći libanskoj vojsci da obezbedi taj deo zemlje.

SAD se slažu s Izraelom i ukazuju na to da bi u suprotnom moglo da dođe do vakuuma, koji bi teroristi iskoristili da se pregrupišu, naoružaju i ponovo napadnu sever Izraela, ali čini se da je Francuska bliža zahtevima Libana i Arapske lige. - Otići ćemo, bićemo srećni što možemo da se povučemo onog trenutka kad region bude stabilizovan, onog minuta kad međunarodno prisustvo obezbedi uklanjanje i razoružavanje Hezbolaha - prokomentarisao je izraelski ambasador pri UN Dan Gilerman. - Svi žele da dođe do promene situacije u regionu, a to u osnovi znači da ne želimo da se Hezbolah ponovo infiltrira na jug Libana - podržao je Gilermana Bolton.

Za to vreme, bolnicama na jugu Libana nestaju hrana i gorivo, a organizacije za humanitarnu pomoć juče su upozorile da zbog rata i zabrane kretanja ne mogu da dopreme neophodne zalihe. Organizacija "Lekari bez granica" saopštila je da pomoć može da se dopremi samo ručno, splavovima preko reke Litani. nPripremila V. Popović

Izvor: Glas Javnosti
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Pe­ša­di­ja na­di­re
10. avgust 2006

TEL AVIV, BEJ­RUT (Tan­jug) - Izra­el­ske kop­ne­ne sna­ge u četvrtak su, uz po­dr­šku ten­ko­va, na­pre­do­va­le ka gra­du Ki­ja­mu, u ju­go­i­stoč­nom Li­ba­nu, iako su izra­el­ski mi­ni­stri re­kli da je ve­li­ka kop­ne­na ofan­zi­va od­lo­že­na na dva-tri da­na da se da šan­sa di­plo­ma­ti­ji.
Pe­ša­di­ja je pret­pro­šle no­ći pro­šla kroz hri­šćan­ski grad Mar­dža­jun i još dva se­la, gde ni­je na­i­šla na ve­lik ot­por ge­ri­la­ca. Ak­ci­ja je usle­di­la na­kon pre­kju­če­ra­šnjih že­sto­kih okr­ša­ja u ju­žnom Li­ba­nu, u ko­ji­ma je po­gi­nu­lo 15 izra­el­skih voj­ni­ka, naj­vi­še u jed­nom da­nu od po­čet­ka su­ko­ba, pre me­sec da­na.
Ge­ril­ci He­zbo­la­ha su u četvrtak iz­ju­tro ob­no­vi­li ra­ket­nu va­tru na se­ver­ni Izra­el, ubiv­ši dvo­je izra­el­skih Ara­pa, jed­nu že­nu i nje­no ma­lo de­te u se­lu Dir al Asad.
Izra­el­ski bor­be­ni avi­on is­pa­lio je ra­ke­tu na sta­ri ra­dio pre­daj­nik u cen­tral­nom de­lu li­ban­ske pre­sto­ni­ce, Bej­ru­ta, po­vre­div­ši dvo­je lju­di. To je naj­du­blji va­zdu­šni udar na Bej­rut od ka­ko je 12. ju­la po­čeo su­kob izra­el­ske voj­ske i He­zbo­la­ha. U izra­el­skim va­zdu­šnim uda­ri­ma na is­to­ku i ju­gu Li­ba­na, kao i od ar­ti­lje­rij­skih gra­na­ta u četvrtak je po­gi­nu­lo naj­ma­nje tro­je Li­ba­na­ca. Izra­el­ski bez­bed­no­sni ka­bi­net odo­brio je u sre­du ši­ro­ku voj­nu ofan­zi­vu u ju­žnom Li­ba­nu, do re­ke La­i­ta­ni, tri­de­se­tak ki­lo­me­ta­ra da­le­ko od se­ver­ne gra­ni­ce Izra­e­la, ali ni­je pre­ci­zi­rao ka­da će po­če­ti. Oko 10.000 izra­el­skih voj­ni­ka bo­ri­lo se do sa­da u po­gra­nič­nom pod­ruč­ju, du­bo­kom oko šest ki­lo­me­ta­ra. U pro­ši­re­noj ofan­zi­vi uče­stvo­va­lo bi, ka­ko se pro­ce­nju­je, još 30.000 voj­ni­ka, da bi se ot­klo­ni­la pret­nja od ra­ket­ne va­tre He­zbo­la­ha na se­ver­ni Izra­el. Izra­el­ski mi­ni­star jav­ne bez­bed­no­sti Avi Dih­ter re­kao je da po­če­tak te ofan­zi­ve za­vi­si "umno­go­me od ono­ga šta se de­ša­va u Nju­jor­ku", gde Sa­vet bez­bed­no­sti UN na­sto­ji da usvo­ji re­zo­lu­ci­ju o pre­ki­du va­tre. Di­plo­ma­te po­ku­ša­va­ju da iz­me­ne na­crt ame­rič­ko-fran­cu­ske re­zo­lu­ci­je i da uzmu u ob­zir zah­te­ve li­ban­ske vla­de i Arap­ske li­ge o pot­pu­nom izra­el­skom po­vla­če­nju sa li­ban­skog ju­ga, na­kon okon­ča­nja ne­pri­ja­telj­stva. Izra­el se to­me pro­ti­vi, jer sma­tra da će He­zbo­lah us­pe­ti da se po­no­vo na­o­ru­ža, u slu­ča­ju po­vla­če­nja izra­el­ske voj­ske pre do­la­ska me­đu­na­rod­nih sta­bi­li­za­ci­o­nih sna­ga.
U su­ko­bi­ma u Li­ba­nu do sa­da je po­gi­nu­lo 1.011 lju­di, uglav­nom ci­vi­la. Na izra­el­skoj stra­ni žr­ta­va je sko­ro de­set pu­ta ma­nje, 118, a po­gi­nu­li su uglav­nom voj­ni­ci.
Izra­el­ske sna­ge za­u­ze­le su u četvrtak Mar­dža­jun, stra­te­ški grad na ju­gu Li­ba­na, na šta je He­zbo­lah uz­vra­tio ra­ke­ta­ma ko­je je is­pa­lio na se­ver Izra­e­la.
Agen­ci­ja Roj­ters je pre­ne­la, po­zi­va­ju­ći se na iz­ja­vu oče­vi­ca, da je He­zbo­lah uni­štio naj­ma­nje dva izra­el­ska ten­ka u bli­zi­ni gra­da Mar­dža­ju­na to­kom bor­bi.
"Vi­dim dva ten­ka u pla­me­nu oko 500 me­ta­ra od Mar­dža­ju­na", re­kao je taj oče­vi­dac te­le­fo­nom Roj­ter­su.
Ta­ko­đe, He­zbo­lah je sa­op­štio da je u bor­ba­ma u četvrtak po­gi­nu­lo 18 izra­el­skih voj­ni­ka, kao i da je uni­šte­no 16 ten­ko­va. Izra­el­ska voj­ska ni­je za sa­da ko­men­ta­ri­sa­la na­vo­de Ha­zbo­la­ha.
Za­u­zi­ma­nje Mar­dža­ju­na po­ku­šaj je izra­el­ske voj­ske da kon­so­li­du­je svo­je re­do­ve pre da­ljeg pro­do­ra na se­ver u li­ban­sku te­ri­to­ri­ju.
Sta­nov­ni­ci okol­nih sla, ka­ko je pre­neo gra­do­na­čel­nik Mar­dža­ju­na, po­be­gli su na se­ver Li­ba­na.
Li­ban­ski zva­nič­ni­ci sa­op­šti­li su da je u četvrtak naj­ma­nje če­tvo­ro ci­vi­la iz­gu­bi­lo ži­vo­te.
"Svi su ju­tros oti­šli. Pro­šle no­ći je bio ve­o­ma že­stok na­pad", ka­zao je on.
He­zbo­lah je u četvrtak uz­vra­ća­ju­ći ra­ke­ti­ra­njem se­ve­ra Izra­e­la, do po­dne­va is­pa­lio oko 110 ra­ke­ta , a bar je­dan je po­go­di­la i Ha­i­fu.
He­zbo­lah je u četvrtak po­go­dio i jed­no se­lo izra­el­skih Ara­pa, ka­da je po­gi­nu­la jed­na že­na i nje­no de­te, a dve oso­be su ra­nje­ne, pre­ne­le su agen­ci­je.

KA­TA­STRO­FA
EKO­LO­ŠKA ka­ta­stro­fa pre­ti Sre­do­zem­nom mo­ru, a oba­lu Li­ba­na - ču­ve­nu po svo­jim pre­le­pim pla­ža­ma - uni­šta­va tok­sič­na pli­ma ra­ta.
Izra­el­ske bom­be po­go­di­le su elek­tra­nu "Džvi­jah", ko­ja se po­tom za­pa­li­la. Ta­la­si go­ri­va iz­li­va­li se u Sre­do­zem­no mo­re. Tri sed­mi­ce po­sle to­ga, ci­ster­ne još go­re, a go­ri­vo još cu­ri. Pre­le­pe bej­rut­ske pla­že su cr­ne.

IZRA­EL­CI BA­CA­JU LET­KE STA­NOV­NI­CI­MA BEJ­RU­TA
BE­ŽI­TE, ILI STE MR­TVI

IZRA­EL­SKI bor­be­ni avi­o­ni ba­ca­li su let­ke iz­nad Bej­ru­ta, pre­te­ći "bol­nim i oštrim" od­go­vo­rom na ra­ke­te He­zbo­la­ha i upo­zo­ra­va­ju­ći sta­nov­ni­ke tri ju­žna pred­gra­đa da se sme­sta eva­ku­i­šu. Le­ci su ba­ca­ni i se­ver­no od Bej­ru­ta s upo­zo­re­njem da će bi­ti ci­lja­ni ka­mi­o­ni ko­ji se kre­ću pu­tem uz oba­lu Sre­do­zem­nog mo­ra.
"Bu­di­te sve­sni da sva­ko ko vo­zi ka­mi­on do­vo­di ži­vot u opa­sno­sti, pi­sa­lo je na let­ku, uz ob­ja­šnje­nje da će se ta­kva vo­zi­la ci­lja­ti pod sum­njom da "pre­vo­ze ra­ke­te, voj­nu mu­ni­ci­ju i te­ro­ri­ste".

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Рат у Либану
Израелци напредују
Гађан радио-предајник у централном делу Бејрута. – Хезболах обновио ракетну ватру на северни део Израела

ТЕЛ АВИВ, БЕЈРУТ – Израелске копнене снаге јуче су, уз подршку тенкова, напредовале ка граду Кијаму, у југоисточном Либану, иако су израелски министри рекли да је велика копнена офанзива одложена на два-три дана да се да шанса дипломатији.

Пешадија је претпрошле ноћи прошла кроз хришћански град Марџајун и још два села, где није наишла на велики отпор герилаца. Акција је уследила после прекјучерашњих жестоких окршаја у јужном Либану, у којима је погинуло 15 израелских војника, највише у једном дану од почетка сукоба, пре месец дана.

Герилци Хезболаха су јуче обновили ракетну ватру на северни Израел, убивши двоје израелских Арапа, једну жену и њено мало дете у селу Дир ал Асад.

Израелски борбени авион испалио је ракету на стари радио-предајник у централном делу либанске престонице, Бејрута, повредивши двоје људи. То је најдубљи ваздушни удар на Бејрут откако је 12. јула почео сукоб израелске војске и Хезболаха.

У израелским ваздушним ударима на истоку и југу Либана, као и од артиљеријских граната јуче је погинуло најмање троје Либанаца.

Израелски безбедносни кабинет одобрио је у среду широку војну офанзиву у јужном Либану, до реке Литани, тридесетак километара далеко од северне границе Израела, али није прецизирао када ће почети.

Око 10.000 израелских војника борило се до сада у пограничном подручју, дубоком око шест километара. У проширеној офанзиви учествовало би, како се процењује, још 30.000 војника, да би се отклонила претња од ракетне ватре Хезболаха на северни Израел.

Израелски министар јавне безбедности Ави Дихтер рекао је јуче да почетак те офанзиве зависи „умногоме од онога шта се дешава у Њујорку”, где Савет безбедности УН настоји да усвоји резолуцију о прекиду ватре.

Дипломате покушавају да измене нацрт америчко-француске резолуције и да узму у обзир захтеве либанске владе и Арапске лиге о потпуном израелском повлачењу са либанског југа после окончања непријатељстава.

Израел се томе противи, јер сматра да ће Хезболах успети да се поново наоружа у случају повлачења израелске војске пре доласка међународних стабилизационих снага.

У сукобима у Либану до сада је погинуло 1.011 људи, углавном цивила. На израелској страни жртава је скоро десет пута мање, 118, а погинули су углавном војници.

Ни за месец дана сукоба надмоћној израелској војсци није пошло за руком да наруши способност Хезболаха да узвраћа нападе. Само у среду испаљено је 170 ракета из јужног Либана на северне израелске градове и села, а од почетка рата више од 3.500.

Критичари израелске одлуке о проширењу офанзиве су истакли да Израел таквим потезом неће зауставити испаљивање ракета дужег домета на своју територију.

Они су навели да ни у досадашњим операцијама израелској војсци не успева лако да преузме контролу над либанским градовима и селима, јер се герилци крију у бункерима, добро су опремљени оружјем и снабдевени храном и вешто постављају замке војницима. (Танјуг)

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7
@Puskar

Rekao sam zasto imam takav stav prema njima,jer do 1995(kad sam prvi put i zakoracio u Arapsku zemlju) sam imao slicno misljenje kao i vecina Srba.Da su pokvareni,Olos,zatvoreni fanatici ,Srbo koljaci itd.Propaganda je cudo,ali istina je drugo.Pitas me zasto branim Arape ,a ne Jevreje....pa jel ti citas ove postove od CG-a i od Ostalih moderatora???Jel ti vidis sta uradise za mesec dana jednoj drzavi,jel vidis sta rade Palestincima?Samo covek od drveta moze da bude imun na to.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
rece ti
"Propaganda je cudo,ali istina je drugo."

a onda rece i
"pa jel ti citas ove postove od CG-a i od Ostalih moderatora???Jel ti vidis sta uradise za mesec dana jednoj drzavi,jel vidis sta rade Palestincima?"

nesto tu ne stima

na pocetku si rekao
"Rekao sam zasto imam takav stav prema njima,jer do 1995(kad sam prvi put i zakoracio u Arapsku zemlju) sam imao slicno misljenje kao i vecina Srba.Da su pokvareni,Olos,zatvoreni fanatici ,Srbo koljaci itd."

nikada nisam mislio da je jedan narod generalno los i generalno zao i da lici na babaroge,
medjutim, narode kvare religije i ideologije kojima se ti narodi vecinski priklanjaju. moje misljenje je da je u tome problem
spadam u redak broj primeraka koji moze za sebe da kaze da je obisao pola sveta i da je dosta dugo ziveo preko (cak imam i stan u holandiji) gde god sam bio i sta god da sam radio generalno mi se nacin zivota i nacin razmisljanja muslimana nije svideo
sve to je pojacano njihovim radikalnim islamistickim pokretima koji na najgori moguci nacin citaju i tumace kuran
naravno i u ovom slucajevu ima manjina-vecina (od zemlje do zemlje i od slucaja do sluzaja) koja nije radikalna ali to samo potvrdjuje cinjenicu da radikalni islamisti ugrozavaju sve vrednosti zivljenja na ovoj planeti

zasto sam na strani izraela
veoma prosto. imam neka saznanja o zivotu jevreja na prostorima gde su ziveli i srbi. nikada nisu ispoljavali nikakve agresivnosti i bili su uvek dobri, kulturni, obrazovani i pametni susedi. pomagali su koliko su mogli i nisu te silili da postanes jevrejin ili da prihvatis judeizam kao svoje razmisljanje. dolaskom plovinom 40 godina proslog veka na teritoriju palestine koju smatraju svojom prazemljom poceli su sa ostvarenjem svog sna o drzavi izraela. tacno je da su dosli na zemlju gde su ziveli arapi - palestinci. tacno je da su im englezi pomogli da naprave svoju drzavu i tacno je da od tada pokusavaju da sacuvaju svoju drzavu na danasnjem prostoru. nasli su se, kao i toliko puta do tada u kovitlacu razlicitih interesa i globalne svetske podele i tada su odabrali ameriku kao svog prirodnog saveznika (staljin i rusi nista nisu bili blagonakloniji prema jevrejima od nacista - i oni su ih proterivali i maltretirali i iseljavali) i zastitnika dok su rusi (citaj SSSR) pomagali palestince i arape pokusavajuci da prosire svoju sferu uticaja na bliskom istoku. jevreji su narod koji se bori da ocuva sebe i svoju drzavu = srbi pokusavaju da sacuvaju svoju drzavu - eto razloga
jevreji imaju pametne politicare a mi smo do sada imali bolide  (od 1980 do 2000 godine) koji nisu znali da stite srpske nacionalne interese

voleo bi da krajnji rezultat bude povoljan za jevreje uz sto manje zrtava na svim stranama
a rata je rat, gine se i to je ljudski
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
@ Herros

1. Стварање јеврејске државе је започело у 19. веку, и то куповином земље која је била саставни део Отоманског царства, и то куповином, како од турског двора, тако и од локалних арапских земљопоседника, ефендија. Свакако да није било освајања, инвазије или крађе арапске земље, самим тим што је она била већ 400 година била под турском контролом.
Ненаоружани, и без војске, Јевреји су толико куповали земљу, да се група ефендија организовала и упутила писмо султану 1892. године, којим су захтевали да се забрани продаја земље. Сличан захтев је уследио и 1915. године. Очигледно да је некоме сметало јеврејско присуство, ма колико легално оно било. Наравно, током насељавања Јевреја, није било протеривања Арапа, већ су и они осетили добробити од развоја привреде изазваног јеврејским досељавањем.
Већина земље коју су Јевреји купили је била или пустиња, или мочвара, коју су и сами Арапи сматрали ненасељивом. Ипак, применом модерних агротехничких мера, Јевреји су успели да од неплодног тла створе фарме и употребљиве поседе. Економски прогрес је био толики да су многи Арапи похрлили у регион, "трбухом за крухом".

Вероватно ћеш рећи да је ово израелска пропаганда, али цитираћу шта је рекао шеик Јусуф Ал Карадави (Yousuf al-Qaradhawi), један од официра Ал Каиде у свом говору, који је чак емитован на Ал Џазири, средином 2005. године...

Citat
“Unfortunately, we [Arabs] do not excel in either military or civil industries. We import everything from
needles to missiles…How come the Zionist gang has managed to be superior to us, despite being so few? It has become superior through knowledge, through technology, and through strength. It has become
superior to us through work. We had the desert before our eyes but we didn’t do anything with it. When they took over, they turned it into a green oasis. How can a nation that does not work progress? How can
it grow?”

Проблеми су почели тек након Првог светског рата, када су дошли Енглези. Пошто током султанове владавине, која је била више него сурова, и није презала ни од чега зарад оствареља мира у земљи, нису смели да праве пометњу, већ су глумели "толеранцију" и уздржаност, бивша арапска властела је једва дочекала не тако тоталирарну власт Енглеза у Палестини, и започели погром Јевреја, под вођством Хаџ Амин Ел-Хусеинија (Hajj Amin el-Husseini), под изговором да су Јевреји непријатељи ислама (баш се питам где ли је нашао мотивацију за то? да није можда у Курану?)

Још један од доказа да британска гувернатура над данашњим Израелом и Јорданом никако није ишла на руку Јеврејима је и "Пилова подела". Наиме, лорд Ерл Пил је, да би зауставио погром Јевреја који је кулминирао у периоду 1919. до 1936. године предложио план чија је суштина била да Јевреји задрже 15% територије коју су легално прибавили, а Арапи 85%и то зато што Арапи очигледно нису желели да живе са Јеврејима, а били су бројнији и моћнији. Међутим, нееее, Арапи нису желели да се задовоље са 85% територије, коју су изгубили, већ су прибегли рату. Тај период (1937.-1939. године) је познат као "Велики арпаски револт".

2.
Citat
a i pored toga to je jedina oruzana sila (sa nekim oruzijem) koja moze da se usprotivi Izraelu....,oni su ih jednom izbacili(2000......ne nisu se Jevreji sami povukli..) posle 15 godisnjeg rata.I po cemu su oni teroristi??Koga bre terorisu??Libance??Arape??Jevreje??Hriscane??......pa u Hezbolahu imas 35% hriscana.Pitao sam te vise puta zasto ih zoves Teroristima...rekao sam ti navedimi jedan jebeni samoubilacki napad na civile od njih.Zvanicna vojska nema oruzije,Jevrejska taktika je takva.'

Хришћани у Хезболаху? Ти заиста верујеш у то? Извини, али не могу да верујем да неко може да прогута ту небулозу да постоји и један хришћанин који здушно подржава Хезболахову доктрину исламске револуције Либана, као и уништења Израела. Побогу, колега...

А што се тиче њихових терористичких активности тиче, оне су такође чињеница. Међутим, за разлику од ПЛОа и којекаквих "Бригада квази-мученика", Хезболахова стратегија је била доста перфиднија. Наиме, Хезболах није деловао посредством бомбаша самоубица, иако је сваки њихов акт поздрављао, већ је прибегавао стратегији која је сличнија оној коју форсирају неке европске сепаратистичке групације, а то су подметања бомби и киднаповања. Ево само неколико, тек илустрације ради...

- 16.10.2000. године, Хезболах је објавио да је киднаповао израелског бизнисмена Елхана Таненбаума.
- 12.03.2002. године, Хезболах је извршио терористички напад на путни правац Шеломи - Мецуба у северном Израелу, приликом чега је живот изгубило 6 израелских цивила...

при томе, не треба заборавити и бројне нападе на амбасаде Израела и Америке. Али, претпостављам да су напади на дипломатске представнике других земаља више него оправдани у про-исламској реторици, којој видим да нагињеш.

3.
Citat
Ja bih tebi preporucio da manje gledas Americke filmove i da nadjes validne izvore,kao i neke cinjenice koje stoje iza tvoje teorije.

I na kraju krajeva Izrael jeste Engleska tvorevina(Sadasnji Izrael),a odrzavaju ga u zivotu Amerikanci .....i za to ti ne treba ni TV ni net da bi znala.

Тешко ономе коме су амерички филмови извор података. И заиста, откуд Американци у целој овој причи? Мислим, не знам на које Американце мислиш? На оне који су се сврстали на страну Израела у сукобу са т е р о р и с т и м а, или оне који шурују са Арабијом и који су финансирали и обучили младог Бин Ладена?

Уопште, откуд ти идеја да сам ја про-амерички оријентисана? Зато што подржавам Израел? Увек ћу бити на страни оних који су у праву, без обзира слагала се Америка са тим или не.

Конркренто, противила сам се америчкој интервенцији у Авганистану и Ираку, и то из разлога што су њени циљеви били фарса. Убеђена сам да Американци могу да лоцирају и ухвате Бин Ладена у року од 24 сата, само да то желе. Али они то не желе. Њихова доктрина је константно одржавање сукоба средњег и високог интензитета у целом свету, не би ли на тај начин оправдали своје присуство. Циљ успостављања демократије у тим земљама је био изговор за медије, пошто демократија и ислам не иду заједно. Не можеш ти никоме да наметнеш један друштвени модел, ако он барем у срцу не осећа да је тај модел праведан. Али о шеријату смо већ причали.

Што се мојих извора тиче, веруј ми, они су више него поуздани и истинити, и силом прилика свакодневно пратим дешавања и активности исламских терористичких организација, а и прилично добро сам упућена у теолошке аспекте ислама, као и његову есхатологију. У сваком случају, буди сигуран да ништа од онога што напишем овде није копи&пејст са неког пропагандног сајта, нити је са неког памфлета. А понајмање из медијских извештаја.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
mob
Samsung S7
Citat
сметало јеврејско присуство, ма колико легално оно било.

Po ovome onda Kosovo nije nase nego Siptarsko.Oni su isto kupovali od nas imanja,zemlju,kuce itd.A jel bi ti njima dala Kosovo?Sta za nas jedan standard,a za njih drugi?

Citat
rece ti
"Propaganda je cudo,ali istina je drugo."

a onda rece i
"pa jel ti citas ove postove od CG-a i od Ostalih moderatora???Jel ti vidis sta uradise za mesec dana jednoj drzavi,jel vidis sta rade Palestincima?"

nesto tu ne stima

na pocetku si rekao
"Rekao sam zasto imam takav stav prema njima,jer do 1995(kad sam prvi put i zakoracio u Arapsku zemlju) sam imao slicno misljenje kao i vecina Srba.Da su pokvareni,Olos,zatvoreni fanatici ,Srbo koljaci itd."

Mislio sam na Zapadne medije.....

Citat
Конркренто, противила сам се америчкој интервенцији у Авганистану и Ираку, и то из разлога што су њени циљеви били фарса

Pa to je rat protiv terorizma .....

Hezbolah broji 22% Sunita,40%Seita,30%Hriscana,ostalo je razno.......

Citat
- 16.10.2000. године, Хезболах је објавио да је киднаповао израелског бизнисмена Елхана Таненбаума.
- 12.03.2002. године, Хезболах је извршио терористички напад на путни правац Шеломи - Мецуба у северном Израелу, приликом чега је живот изгубило 6 израелских цивила..

Pa to su i partizani radili .....

Citat
хришћанин који здушно подржава Хезболахову доктрину исламске револуције
Pa oni su glavni u Libanu vec 20 godina,naoruzani su bolje nego zvanicna milicija i vojska zajedno,mislis da su im to ciljevi da ne bi vec pisalo Islamska Republika Liban??

Pogledajte Izraelsku zastavu ,videcete 2 plave linije ,kad budete saznali sta one znace diskusiju cemo moci nastavitii ...ovako ovo je samo pretapanje iz supljeg u prazno.Verujte mi da Izraelski apetiti su mnogo veci.....e da ,a sta su trazili u Libanu od 1982 godine...PLO je tada vec izasao?
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1813
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
citat
"Mislio sam na Zapadne medije....."

svi mediji su isti i koriste istinu za manipulaciju i da bi na osnovu politickih prilika kreirali misljenje veceg broja ljudi za jedan cilj
kad smo kod toga i ti istinu vidis kroz veci broj medija koji (otprilike) vrte jedne te iste snimke. zahvaljujuci takvoj medijskoj predstavi mi smo i dan danas ruzni, prljavi i zli (toliko o medijima)

sto se tice kosova koje veoma cesto spominjes u svojim postovima
kosovo su izgubili i prodali srbi i zlonamerna i pogresna politika
naravno da je kosovo trenutno siptarsko ali je dobar deo zemljista jos uvek u srpskim rukama
siptari su uradili istu stvar (i jos uvek je rade) kao i jevreji, kupuju zemlju uz permanetnu agitaciju kod amerike i zapadnih zemalja za svoj cilj stvaranja nezavisnog kosova to se zove pametno vodjenje politike za ostvarivanje nacionalnih interesa

dal se ja (konkretno) slazem sa tom cinjenicom to uopste nije vazno (a ne slazem se i branio sam kosovo (bio u ratu))
u celoj prici najvaznije je da su sa kosova prvo prodajuci zemlju otisli, zatim ekonomski emigrirali i na kraju proterani terorom i vojnom akcijom srbi koji su ziveli na tom prostoru

i kad stavim prst na celo pa se zamislim ponekad i sam sebi postavim pitanje zbog cega sam ja uopste i bio dole kada su otisli odozdo svi oni koji su rodjeni dole i sazidali velelepne kuce po kaludjerici, smederevu, arandjelovcu, kraljevu, kragujevcu i drugde i to mnogo pre nego sto je rat dosao
da ne otvaram novu temu izvinjavam se zbog malog skretanja sa pravoga puta

i ovo su razlozi zbog kojih podrzavam jevreje jer i pored neprijateljskog okruzenja oni su odlucili da ostanu
IP sačuvana
social share
Ljudi zive onoliko dugo koliko ih drugi ljudi spominju.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
@Heros

Мењаш тезе. Поређење Шиптара и Јевреја није на месту из милион разлога. Неки од најбитнијих су ти што су Јевреји својим историјским пореклом везани за тај део Азије, док Шиптари нису за Косово. Шиптари су, за разлику од Јевреја, територије придобијали пре свега агресивном политиком наталитета, коју Срби нису могли да прате. Ово што се сада дешава није ништа друго него "чишћење" територије куповином преосталих српских кућа. Уосталом, Србе нико не тера да их продају. Ма како тешки услови живота били, то је одлука чије доношење није нужно. Када Србина отерају из куће, он има право макар и после 500 година да се врати. А када једном Србин прода кућу Шиптару, нема тог закона на свету који ће му дозволити да тог истог Шиптара после најури. Осим ако није Арапин и муслиман, зар не? Ипак, муслимани су вечите жртве. А не заборави да Израел никада није етнички чистио нити расељавао територије које је придобијао куповином.

Још једно флагрантно мењање теза је и поређење терориста Хезболаха са партизанима. Зато бих ти била захвална када би могао да ми кажеш када су то партизани дизали у ваздух амбасаде страних земаља у трећим земљама, те када су партизани нападали непријатељске цивиле? И, наравно, када су партизани киднаповали старне бизнисмене? Уосталом, чекај, откуд ти уопште идеја да поредиш Други светски рат са либанским конфликтом? Па то је тотално ван памети.

Такође, баш ме занима одакле ти подаци о етничком саставу Хезболаха, пошто су апсолутно нетачни. Још ћеш ми рећи да у Хамасу фарбају јаја за Ускрс. Заиста не знам одакле ти подаци, али буди сигуран да немају благе везе са правим стањем.

Што се израелске заставе тиче, заиста не разумем шта ту има спорно. Ту је "Маген Давид", тј, Давидова звезда, а две плаве линије су инспирисане "талитом", тј плаштом који се у јудаизму користи у молитви, а које опет имају религиозни и спиритуални карактер... Што, шта су теби рекли? Да не означава можда план за светску доминацију a la "from sea to shining sea?"  Smile

А што се Либана тиче, ти заиста мислиш да је нормално да једна суверена земља на својој територији има оружану паравојну формацију која је јача од њене званичне војске? Па како то?

Америчка интервенција је најмање била рат против тероризма, зато што не можеш час да се братимиш са терористима, а час да их гањаш. Американци су имали фикс идеју да у Авганистан и Ирак доведу своје људе, и поставе своје режиме, то је то. Наметање демократије муслиманским земљама је узалудан посао. Уосталом, ако погледамо сада ситуацију у Ираку, понајмање страдају амерички војници... у току је грађански рат и свако ко мисли другачије има озбиљан проблем са перцепцијом. Да је Америка заиста желела да учини добро дело, интервенисала би у Судану, где Хришћане тлаче 24 часа дневно (баш као и у Палестини, под палестинском управом), и где ропство још увек постоји. Ах, да, да не заборавим да поменем, Судан је муслиманска земља.

И, на крају, што се операције "Мир за Галилеју" тиче, о томе сам већ раније написала обиман пост на овој теми... Мрзи ме да га сада тражим и да га копирам.

ПС
Који су то финални планови Израела, који они крију од нас?  Smile Или си можда један од оних који Протоколе сионских мудраца читају као јеванђеље, иако је то најобичнији фалсификат?
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 43 44 46 47 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Sep 2025, 16:24:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.