Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 08:42:28
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I pocelo je ~ Hezbolah objavio rat Izraelu  (Pročitano 48555 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Sedmog dana bombardovanja poginulo najmanje 26 ljudi
Bejrut je talac Hezbolaha

U strahu da će zemlja uskoro biti uništena libanska vlada je odlučila da pozove militantni Hezbolah i Izrael za pregovarački sto i bar za neko vreme zaustavi ubijanje civila i razaranje infrastrukture, saznaje „Blic“ iz dobro obaveštenih diplomatskih izvora Libana.

Hezbolah je započeo ovaj rat na svoju ruku i postavio libansku vlast u sramotan položaj jer tu militantnu partiju nije moguće kontrolisati. Ukoliko bi vlasti pokušale da se suprotstave Hezbolahu u ovom trenutku u zemlji bi izbio građanski rat. Međutim, kako izvor „Blica“ blizak libanskim vlastima naglašava, po završetku ovog rata, ukoliko od zemlje uopšte nešto ostane, Hezbolah će morati da prepusti zvaničnim liderima da odlučuju o ratu i miru u njihovoj zemlji.

- U ovom trenutku je nemoguće zaustaviti Hezbolah jer oni imaju svoje legitimne predstavnike u vlasti i veliku vojnu moć. Čak i neke svoje ministre. Ali, prema našim saznanjima, oni su spremni da sednu za pregovarački sto ukoliko Izraelci na to pristanu. I vlada Libana je spremna da bude odgovorna za ishod tih pregovora - objašnjava sagovornik „Blica“ i dodaje da se zbog njihovog legitimiteta u zemlji oni sada ne mogu proglasiti teroristima već da se smatraju pokretom otpora i to će tako biti sve dok bude bilo zatvorenika u izraelskim zatvorima i sve dok vojska Izraela bude i milimetar u Libanu.

Međutim, bez obzira na želju Hezbolaha da pregovaraju, ne treba zaboraviti da Hezbolah čvrsto drži svoju reč i ako su rekli da izraelski vojnici neće biti oslobođeni sve dok Izrael ne oslobodi sve zatvorenike poreklom iz Libana tako će i biti.

- Svi se slažemo da vojnici nisu smeli biti sada kidnapovani i da se libanske vlasti žestoko protive ovom ratu, ali moramo, takođe, da istaknemo da su Izraelci iskoristili situaciju da bi bombardovali našu zemlju. Oni bombarduju Liban samo radi bombardovanja i ne poštuju nikakvu etiku. Ne branim Hezbolah i mislim da će njihova procena da kidnapuju Izraelce dovesti do uništenja naše zemlje. Ali, da li su dva vojnika, koja su živa i zdrava, toliko vredna da se razori infrastruktura jedne zemlje i da se ubiju toliki civili - objašnjava neimenovani diplomata. Prema njegovim rečima, ovaj rat je, ipak, doneo preokret i prvi put u poslednjih 20 godina Hezbolah gubi uporište. Prema njegovim tvrdnjama, narod je besan na Hezbolah i ta militantna partija će po uspostavljanju mira morati da prepusti vlastima da odlučuju o sudbini Libana.

- Mi se razlikujemo od ostalih arapskih zemalja i kod nas ima mnogo više demokratije. Ako bude trebalo, građani će izaći na ulice da poruče Hezbolahu da je dosta - kaže anonimni diplomata.

Juče, sedmog dana bombardovanja, kada je poginulo još 26 ljudi, libanska vlada je saopštila da ne podržava operaciju koju sprovodi Hezbolah. U tom saopštenju oni su pozvali na:

1. Hitan i sveobuhvatan prekid vatre pod okriljem Ujedinjenih nacija i reše sva pitanja.

2. Proširenje ovlašćenja vlade na svim njenim teritorijama u saradnji sa UN u južnom Libanu.

3. Liban apeluje na sve svoje prijatelje iz celog sveta da mu priteknu u pomoć tako što će izvršiti pritisak kako bi se zaustavila agresija i obezbedila pomoć.

Izvor: Blic \ Ana Ćubela
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Цивили највеће жртве насиља на Блиском истоку
Велико бекство из Либана
Израелски извори наговештавају да им је потребно још неколико недеља за окончање акције против Хезболаха

Од нашег сталног дописника
Каиро, 18. јула – Израелски авиони су протекле ноћи погодили стотину циљева у Либану, што је број жртава у тој земљи подигло на 226. Ракете Хезболаха пале су на 15 места и градова у Израелу. Нико није страдао, али је пет особа повређено када је једна ракета погодила синагогу. Иако су либански извори потврдили да су Израелци гађали војне циљеве – међу погинулима има 11 либанских војника – цивили су и у овом рату најчешће жртве.

Око сто хиљада домаћих избеглица покушава да нађу заклон или напусте земљу, док странци, у организацији својих амбасада, масовно беже из Либана. Али то није лако. Путеви су уништени, аеродроми онеспособљени, бејрутска лука је бомбардована.

Прети хуматитарна катастрофа

Надлежна агенција УН упозорила је да Либану прети хуманитарна катастрофа и апеловала на Израел да не уништава путну инфраструктуру, јер то спречава хуманитарне агенције да помогну људима у невољи. Од почетка бомбардовања Либана, пре седам дана, када су милитантни хезболаси отели двојицу израелских војника, на хиљаде Либанаца и странаца напустило је ову арапску земљу.

Близу 25.000 Американаца данас (уторак) треба да напусти Либан комерцијалним бродом „Оријент квин”, у пратњи америчких разарача. Испоставило се да су тренутно хеликоптери најефикасније средство за превоз усплахирених странаца који су се нашли у Либану. Кипар је најчешћа дестинација.

Најтеже је, ипак, онима који немају куд, а то су сиромашни Либанци, најчешће из јужних предграђа Бејрута која су већ данима под баражном ватром. Хезболах у овим предграђима има упоришта и многи тамошњи житељи подржавају ову милитантну организацију. Израел је стога из ваздуха бацао летке упозорења становницима да се евакуишу. Циљ војних операција јесте, како тврди израелски премијер Ехуд Олмерт, уништавање војне структуре Хезболаха.

У Каиро рођацима и пријатељима стижу очајни СМС-ови, чују се разне приче о обичним људима и судбинама. Једна је о 31-годишњем Абу Мухамеду. Са женом, шесторо деце и канаринцем он време проводи у парку. На ћебадима, са неколико шоља кафе и лековима, они сада спавају под ведрим небом заједно са још стотину других породица. „Надамо се да је то само привремено”, каже Мухамед. Сирене, прашина, бука, експлозије одјекују градом. „Деца су плакала и вриштала и ја сам желео да их склоним отуда. Сада сам у реду”, говори Мухамед седећи на ћилиму у парку, усред Бејрута.

У селима у јужном Либану, ближе  израелској граници, живот је још тежи. Становници села Ансар се жале да су изоловани, да не могу да се склоне никуда. „Путеви су опасни, многи  су изгубили животе у возилима. Људи су преплашени да крену на пут, али страхују и да остану овде”, каже Басам Шамун, који се осећа као заробљеник села, заједно са женом и троје деце.

Број жртава у овом рату много је већи у Либану, али су људске патње исте и са друге стране границе, у Израелу. Предуго трају ратови које Израел води. Са прекидима, практично од свог настанка, 1948. године. Становници Израела су уморни од ратова, али спремни да истрају, како кажу, да би коначно живели у миру. „Немојте да заборавите на нашу киднаповану децу”, апелују родитељи тројице отетих војника, Гилада Шалита, који је у рукама Хамаса, негде у Гази, од 25. јуна и Ехуда Голдвасера и Елада Регева, које држе хезболаси у Либану. „Ствари су се помериле у другом правцу, према рату. Гину цивили, убијају се војници, ми не желимо да свет заборави на нас”, каже отац Гилада Шалита.

Чека се дипломатија

Родитељи киднапованих војника састали су се са родитељима других израелских војника који су прошли сличну судбину, како би им помогли да преброде тешку трауму и неизвесност око ослобађања њихове деце.

Можда има наде. Наиме, на дипломатском плану постоје наговештаји да би Израел могао да се одрекне неких од постављених захтева, у замену за престанак бомбардовања Либана. Израелски премијер Олмерт је изјавио у уторак да двојица отетих војника морају бити пуштени на слободу, те да Хезболах мора да се повуче са израелске границе, нешто дубље у либанску територију. Један блиски сарадник Олмерта је наговестио компромис када је реч о захтеву за разоружавање Хезболаха.

То потврђује и изјава израелског министра за унутрашњу безбедност Авија Дихтера, да би Израел могао да размисли о замени либанских затвореника за двојицу отетих Израелаца, али тек након окончања војне операције.
Да би војне операције још могле да потрају наговештава и данашња изјава шефа генералштаба израелске војске, генерала Моше Каплинског. Он каже да ће офанзива против Хезболаха бити окончана „за неколико седмица”. У међувремену је израелски министар војске Амир Перец позвао три батаљона резервиста да замене трупе које се тренутно налазе на Западној обали. Оне би одатле биле премештене на север да помогну у борби против Хезболаха.

Izvor: Politika / Леа Васиљевић
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Eg­zo­dus pred bom­ba­ma
D. SA­VIĆ, 18. jul 2006

JE­RU­SA­LIM/BEJ­RUT (Be­ta) - Izra­el­ska voj­ska je ju­če sa­op­šti­la da ne is­klju­ču­je mo­guć­nost kop­ne­ne in­va­zi­je Li­ba­na kao deo ofan­zi­ve pro­tiv mu­sli­man­skog eks­tre­mi­stič­kog po­kre­ta He­zbo­lah.
Izra­el je, ina­če, sed­mi dan za re­dom na­sta­vio sa va­zdu­šnim na­pa­di­ma na Li­ban, gde je u to­ku pret­pro­šle no­ći po­go­đe­no 50 ci­lje­va, me­đu ko­ji­ma i voj­na ba­za li­ban­ske ar­mi­je, ka­da je po­gi­nu­lo pet voj­ni­ka, a 41 ra­njen. Do sa­da je naj­ma­nje 215 Li­ba­na­ca po­gi­nu­lo, dok su u na­pa­di­ma ko­je je He­zbo­lah uz­vra­tio po­gi­nu­la 24 Izra­el­ca.
Eks­plo­zi­je na ju­gu gra­da ču­le su se u ce­lom Bej­ru­tu, a izra­el­ski avi­o­ni su, u raz­ma­ci­ma od 15 mi­nu­ta, na­sta­vlja­li sa bom­bar­do­va­njem na­pu­šte­nih na­se­lja ko­ja su ra­zo­re­na u na­pa­di­ma pro­te­klih da­na.
Izra­el je do­zvo­lio pro­laz bro­do­va za eva­ku­a­ci­ju evrop­skih dr­ža­vlja­na, pa je ta­ko ita­li­jan­ska vla­da za dva da­na eva­ku­i­sa­la 350 svo­jih dr­ža­vlja­na. Na­pu­šta­ju­ći re­gi­on u ko­me se po­sled­njih ne­de­lju da­na vo­de že­sto­ki su­ko­bi, u Mo­skvu je do­pu­to­va­lo 36 dr­ža­vlja­na Ru­si­je.
Ju­če je je iz Bej­ru­ta ka Si­ri­ji kre­nuo polj­ski kon­voj sa oko 210 lju­di, a polj­ska am­ba­sa­da je u kon­voj pri­mi­la i Če­he i Slo­va­ke ko­ji su pro­pu­sti­li za­jed­nič­ki or­ga­ni­zo­va­nu eva­ku­a­ci­ju vla­sti u Pra­gu i Bra­ti­sla­vi.
"Pa­soš ne­ke od ze­ma­lja Evrop­ske uni­je je kao da ima­te kar­tu za pre­voz iz pa­kla u ne­bo", ko­men­ta­ri­sao je ju­če polj­ski dnev­nik "Žeč­po­spo­li­ta" po­vo­dom to­ga što su čla­no­vi po­ro­di­ca eva­ku­i­sa­nih ko­ji ne­ma­ju polj­ski pa­soš, mo­ra­li da osta­nu u Li­ba­nu.

PA­SOŠ SPA­SA
U Di­sel­dorf je, sa dvo­ča­sov­nim za­ka­šnje­njem, sti­gao i avi­on sa 320 Ne­ma­ca, eva­ku­i­sa­nih iz Li­ba­na, me­đu ko­ji­ma je i de­se­to­ro de­ce.
Ge­ne­ral­ni se­kre­tar UN Ko­fi Anan iz­ra­zio je ju­če oče­ki­va­nje da će evrop­ske ze­mlje uče­stvo­va­ti u bu­du­ćim sta­bi­li­za­ci­o­nim sna­ga­ma UN u ju­žnom Li­ba­nu i da će te sna­ge bi­ti broj­ni­je od po­sto­je­ćeg kon­tin­gen­ta UN u toj ze­mlji.
Evrop­ska ko­mi­si­ja je ju­če pru­ži­la pu­nu po­dr­šku pred­lo­gu za sla­nje no­vih me­đu­na­rod­nih sna­ga u Li­ban ka­ko bi se do­pri­ne­lo za­u­sta­vlja­nju eska­la­ci­je su­ko­ba na Bli­skom is­to­ku.
Pred­stav­ni­ci 22 arap­ske ze­mlje iz­da­le su, ka­sno prek­si­noć, sa­op­šte­nje u ko­jem su ape­lo­va­le na Sa­vet bez­bed­no­sti, kao naj­zna­čaj­ni­je te­lo UN, da hit­no usvo­ji re­zo­lu­ci­ju ko­jom će se tra­ži­ti hi­tan pre­kid va­tre i pre­ki­nu­ti izra­el­ska blo­ka­da Li­ba­na.
Ina­če, dva­de­se­tak ra­ke­ta is­pa­lje­nih iz Li­ba­na, pa­lo je ju­če u se­ver­ni deo Izra­e­la, iz­me­đu osta­log i grad Ha­i­fu, iza­zvav­ši sa­mo ma­te­ri­jal­nu šte­tu, sa­op­šti­la je va­tro­ga­sna slu­žba.

NA­ŠI NI­SU STRA­DA­LI
BE­O­GRAD (Tan­jug) - Am­ba­sa­dor Sr­bi­je u Si­ri­ji Gor­da­na Ani­čić iz­ja­vi­la je ju­če Tan­ju­gu da, pre­ma po­da­ci­ma Uje­di­nje­nih na­ci­ja, ni­ko od na­ših dr­ža­vlja­na ni­je stra­dao u Li­ba­nu to­kom prek­si­noć­njih izra­el­skih na­pa­da, naj­že­šćih od po­čet­ka izra­el­ske in­ter­ven­ci­je.
U am­ba­sa­di Sr­bi­je u Da­ma­sku na­pra­vljen je pri­hvat­ni cen­tar, u ko­me tre­nut­no bo­ra­vi 12 lju­di, pre­te­žno na­ših dr­ža­vlja­na. Oni ko­ji že­le da do­bi­ju in­for­ma­ci­je o pri­ja­te­lji­ma i rod­bi­ni u Li­ba­nu, mo­gu da kon­tak­ti­ra­ju am­ba­sa­du u Si­ri­ji na te­le­fon 99963113333689.
U Bej­ru­tu su osta­le 103 srp­sko-li­ban­ske po­ro­di­ce, ali se ne zna ta­čan broj na­ših dr­ža­vlja­na ko­ji su bo­ra­vi­li u Li­ba­nu u tre­nut­ku ot­po­či­nja­nja izra­el­skih na­pa­da.

OD­LA­ZE I GR­CI
ATI­NA - Već je po­če­la eva­ku­a­ci­ja oko 2.500 grč­kih dr­ža­vlja­na iz Li­ba­na. Grč­ko Mi­ni­star­stvo od­bra­ne je pri­pre­mi­lo plan za eva­ku­a­ci­ju rat­nim bro­do­vi­ma. Jed­na grč­ka fre­ga­ta već plo­vi pre­ma li­ban­skim oba­la­ma, a još jed­na je u pri­prav­no­sti.
I. Đ.

BRO­DO­VI­MA HR­LE KU­ĆI
Od stal­nog do­pi­sni­ka
SAD su an­ga­žo­va­le ci­vil­na i voj­na plo­vi­la u dva kri­zna pod­ruč­ja - na Bli­skom is­to­ku i u Za­pad­nom Pa­ci­fi­ku. U pr­vom slu­ča­ju reč je o an­ga­žma­nu ci­vil­nog bro­da, uz po­dr­šku voj­nih, za eva­ku­a­ci­ju ame­rič­kih gra­đa­na iz Li­ba­na, dok je gru­pa bor­be­nih bro­do­va sti­gla u Ju­žnu Ko­re­ju, u ju­go­i­stoč­ni grad Pu­san ne­du­go po­što je Se­ver­na Ko­re­ja te­sti­ra­la se­dam ra­ke­ta, uklju­ču­ju­ći i jed­nu ko­ja je mo­gla da do­seg­ne SAD.
Ame­rič­ki ra­za­rač "Gon­za­les" iz­ve­šće u Me­di­te­ran brod za kr­sta­re­nja ko­ji su iz­naj­mi­le SAD ka­ko bi eva­ku­i­sa­le svo­je gra­đa­ne iz Li­ba­na.
- Ope­ri­še­mo po­ten­ci­jal­no hi­lja­da­ma onih ko­ji že­le da odu - re­kao je port­pa­rol Stejt de­part­men­ta Šon Me­kor­mak.
Port­pa­rol Pen­ta­go­na Bra­jan Vit­man je sa­op­štio da brod za kr­sta­re­nja "Ori­jen­tal­na kra­lji­ca" po­či­nje od utor­ka da tran­spor­tu­je ame­rič­ke gra­đa­ne na Ki­par.
Do sa­da su SAD iz Li­ba­na eva­ku­i­sa­le gra­đa­ne he­li­kop­te­ri­ma.
Na ras­po­la­ga­nju za mi­si­ju eva­ku­a­ci­je su i tri voj­na plo­vi­la sa 2200 ma­ri­na­ca ko­ji su upra­vo za­vr­ši­li voj­nu ve­žbu sa Jor­da­nom u Cr­ve­nom mo­ru. Oni u Su­ec­kom ka­na­lu če­ka­ju po­ziv za mo­gu­će eva­ku­a­ci­je u Me­di­te­ra­nu.
U Li­ba­nu ima oko 25 hi­lja­da Ame­ri­ka­na­ca.
Isto­vre­me­no gru­pa ame­rič­kih no­sa­ča avi­o­na pri­sti­gla je u Ju­žnu Ko­re­ju. Ame­rič­ka mor­na­ri­ca je sa­op­šti­la da je pri­sti­za­nje gru­pe ko­ju pred­vo­di nu­kle­ar­ni no­sač "En­ter­prajz" deo dav­no pla­ni­ra­nih ak­tiv­no­sti, a ne od­go­vor na kri­zu. Re­če­no je da je "ras­po­re­đi­va­nje no­sa­ča iz Nor­fol­ka, u Za­pad­nom Pa­ci­fi­ku pla­ni­ra­no me­se­ci­ma i ni­je od­go­vor na bi­lo ko­je te­ku­će ili sko­ra­šnje do­ga­đa­je".

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Ainhoa , slazem se, ako nam bude trebalo hiljadu godina da povratimo KiM.
Ali  problem Kosova je sto mnogi zaboravljaju Metohiju odnosno crkveni posed(stranci namerno, a Srbi vole skracenice pa bi skratili i ovo Kosovo), i kao sto vidis u srpskom pregovarackom timu imamo nekoliko pravoslavnih svestenika, oni zastupaju iskljucivo SPC.

IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Izrael zasad ne planira kopnenu invaziju na jug Libana

Ofanziva će trajati nedeljama

EU podržala zahtev Anana i Blera da se međunarodne snage razmeste u zoni sukoba, ali SAD su to odbile

Bilans žrtava talasa izraelskog bombardovanja ciljeva proiranske terorističke grupe Hezbolah u Libanu tokom jučerašnjeg, sedmog dana ofanzive, varira od izvora do izvora: Rojters tvrdi da je poginulo 26, a AP 16 osoba.

Pred zoru su gađana južna predgrađa Bejruta, u kojima su uporišta Hezbolaha, ali žrtava nije bilo, javlja Si-En-En dodajući da je bombardovan i primorski grad Džbeil, poznatiji kao Biblos. U izraelskom vazdušnom napadu na bazu Kfar Čima na jugu ubijeno je 11 vojnika. AP javlja da je najmanje pet osoba poginulo kad je bomba pala na kuću u selu Ajterun, a Rojters tvrdi da je poginulo devet članova jedne porodice, među kojima je bilo i dece. U napadu na kancelariju vođe Hezbolaha šeika Hasana Nazrale u gradu Balbeku na istoku i uporišta te grupe na jugu Libana nije bilo žrtava, javila je libanska TV, prenosi AP. Rojters tvrdi da je poginulo četvoro.

Hezbolah je ponovo granatirao sever Izraela, ali izveštaja o žrtvama nema, prenosi AP. Izraelske vlasti zatvorile su luku u često napadanoj Haifi, dodaje Rojters. Predsedavajući parlamenta Irana, glavnog patrona Hezbolaha, Golam Ali Hadad Adel, izjavio je na Trgu Palestina u Teheranu da nijedan deo Izraela nije bezbedan, navodi AP.

Hezbolah treba da se razoruža
Izraelska armija nije odbacila mogućnost velike kopnene invazije na jug Libana, koji je napustila pre šest godina, javlja Rojters. - U ovoj fazi smatramo da nije potrebno da pošaljemo velike kopnene trupe u Liban, ali poslaćemo ako budemo morali. Ne odbacujemo to - rekao je izraelskom radiju zamenik šefa izraelske vojske Moše Kaplinski. On je dodao da bi ofanziva mogla da bude okončana u roku od nekoliko sedmica jer je Izraelu potrebno više vremena da ispuni "veoma jasne ciljeve", prenosi Rojters dodajući da su izraelski avioni juče zasuli Liban i lecima s karikaturama na račun vođa Hezbolaha, ali i upozorenjima građanima da se klone uporišta te terorističke grupe.

Liban stalno poziva na prekid vatre, ali svetske sile odgovaraju da je preduslov bilo kakvog rešenja krize oslobađanje dvojice izraelskih vojnika koje je Hezbolah oteo i zbog čega je čitav ovaj Galimatijas i započeo, navodi Rojters. Isto to traži i Izrael, uz zahtev da se Hezbolah razoruža u skladu s postojećim rezolucijama SB UN. - Napašćemo svaku instalaciju, svakog teroristu koji učestvuje u napadima na izraelske građane i uništiti svu terorističku infrastrukturu gde god postoji. Nastavićemo dok Hezbolah ne ispuni osnovne i opravdane zahteve koje od njega traži svaka civilizovana osoba - rekao je prekjuče u parlamentu izraelski premijer Ehud Olmert.

SRBI U LIBANU ŽIVI I ZDRAVI

Na hiljade stranaca organizovano napušta Liban - što kopnenim putem za Siriju, što brodovima za Kipar. Izraelske vlasti propuštaju brodove koje su angažovale SAD, Francuska, Italija, Indija, Rusija, Nemačka... Osim toga, 100.000 Libanaca u zbegu je pred talasima bombardovanja. Ambasador Srbije u Siriji Gordana Aničić izjavila je Tanjugu da, prema podacima UN, niko od naših državljana nije stradao u Libanu tokom preksinoćnih izraelskih napada, najžešćih od početka izraelske intervencije. U Ambasadi Srbije u Damasku napravljen je prihvatni centar, u kome trenutno boravi 12 ljudi, pretežno naših državljana, evakuisanih iz Libana. Ambasador je rekla da svi koji žele da dobiju informacije o prijateljima i rodbini u Libanu mogu da kontaktiraju našu ambasadu u Siriji na telefon 99963113333689.      

Hezbolah želi da trampi izraelske vojnike za Libance i Arape koji robijaju u izraelskim zatvorima, a ministar za javnu bezbednost Izraela Avi Dičer juče je rekao da bi u nekoj fazi pregovori o razmeni zatvorenika mogli da započnu.

Vođa specijalnog tima UN, koji je stigao u Liban, Vidžaj Nambijar kaže da je dobro započeo, ali da je potrebno mnogo diplomatskih napora. Premijer Francuske Dominik de Vilpen je u Bejrutu, posle razgovora s libanskim vođama, zatražio hitan prekid vatre na humanitarnoj osnovi.

Oslobodite izraelske vojnike
- Prekid vatre nije dovoljan - vojnici moraju biti vraćeni bez postavljanja uslova - uzvratila je šef diplomatije Izraela Cipi Livni. EU je podržala zahtev generalnog sekretara UN Kofija Anana i britanskog premijera Tonija Blera da se međunarodne snage razmeste u zoni sukoba, ali SAD su odbile tu mogućnost.

Lideri arapskih zemalja gledaju u SAD, čiji šef diplomatije Kondoliza Rajs planira put u zaraćeni region, mada još nije precizirala datum, javlja Si-En-En, za koji je izraelski ambasador u Vašingtonu Danijel Ajalon izjavio da nije dobar trenutak za posetu Rajsove. Stav Vašingtona je da prekid vatre treba da bude privremen i da svako rešenje mora da podrazumeva eliminaciju pretnje od Hezbolaha, konstatuje Si-En-En.
Ispitivanje javnog mnjenja koje je sproveo najtiražniji izraelski list Jediot Ahronot pokazalo je da ogromna većina Izraelaca podržava ofanzivu protiv Hezbolaha u Libanu i da smatra da vođa te terorističke grupe treba da bude ubijen, prenosi Rojters. Čak 86 odsto Izraelaca smatra da je ofanziva opravdana.

Izvor: Glas Javnosti \ Pripremila V. Popović
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
UPUĆENI
Iako Vlada Srbije, po običaju, još nije obaveštena o sukobu Izraela i Libana, poslanici u anketi Kurira pokazali da aktivno prate rat na Bliskom istoku

BEOGRAD - Srpski poslanici i u jeku godišnjih odmora aktivno prate dešavanja u svetu, a zavidnu informisanost o trenutnom ratu koji besni Bliskim istokom pokazali su u nasumičnoj anketi Kurira! Naime, svi anketirani znali su da ratuju Izrael i Liban, bili su upućeni i u pojedinosti, a neki od njih i u ceo istorijat sukoba.

Dok su veoma uspešno i strpljivo pričali o onome što znaju o jezivom sukobu, u kome su, inače, do sada ubijena najmanje 143 libanska civila, a više od 350 je ranjeno, srpski parlamentarci su najviše muke imali sa poslednjim pitanjem - nisu znali kakav je stav o ovom ratu zauzela naša država. To, opet, nije nikakav njihov propust, pošto se vlada Vojislava Koštunice za nedelju dana, koliko ovaj sukob besni Bliskim istokom, nijednom nije oglasila.

Podsetimo, u pokušaj smirivanja sukoba već su se uključile mnoge zemlje, a među prvima su eskalaciju sukoba osudili Francuska, Vatikan, Turska i Iran! Iz Libana je juče evakuisan i naš stari znanac - Havijer Solana, koji je pokušao da posreduje između zaraćenih strana.

Socijalista Žarko Obradović znao je tačne odgovore na pitanja Kurira, jedino je omanuo na drugom pitanju, pošto je rekao da je tačan uzrok sukoba "stav Izraela da je teritorija Libana sedište gerilskog Hezbolaha odakle se planiraju razne akcije, pa i one protiv Izraela". Odgovor na poslednje pitanje glasio je "ne znam", što je takođe tačno, pošto do sada nije poznato da je srpska vlada zauzela bilo kakav stav o tom pitanju.

Funkcioner DSS Đorđe Mamula smatra da je povod za izbijanje sukoba "militantna akcija Hezbolaha koju dozvoljava nova libanska vlada". Kada je reč o izraelskim uslovima, Mamula je odgovorio:
- Da Liban odstrani Hezbolah i da im onemogući delovanje, kao i da Sirija prestane da podržava Hezbolah - kaže Mamula, dok je, odgovarajući na četvrto pitanje, rekao da je "naša vlada preuzela potrebne korake da se našim ljudima koji se tamo nalaze pomogne". Nakon dva tačna odgovora, poslanik demokrata Marko Đurišić priznao je da "nije ispratio uslove koje je izraelski premijer postavio Libanu". On je tačno odgovorio i na poslednje naše pitanje:

- Nisam čuo da se Vlada Srbije do sada bilo kako oglasila, mislim da nemaju nikakav stav - ocenjuje Đurišić.

Po odgovorima koje je dala i jedina anketirana dama, Sanja Čeković iz SPO, svrstala se među dobro informisane nakon što je uspešno odgovorila na sva pitanja. Doduše, kod pitanja u vezi sa stavom naše vlade prvo se malo zbunila, ali je onda zaključila da "taj stav još nije čula".

- Otkud to pitanje, jesu li nešto saopštili? Ne mogu da se setim da sam bilo šta čula ili pročitala u novinama, koliko mi je poznato, Koštunica se tim povodom nije oglašavao - rekla je Čekovićeva.

Mirčić: Vlada čeka da im Polt da mišljenje

Radikal Milorad Mirčić takođe je zapeo na pitanju vezanom za izraelske uslove.
- Jedan od zahteva je da se Hezbolah razoruža i da se potpuno uništi. Pravi razlog je da se Izrael konačno prizna kao država - pokušao je Mirčić da otkrije pozadinu sukoba. Ovaj radikal se grohotom nasmejao kada je smo ga pitali da li zna kakav je stav naše vlade o ovom sukobu.
- Odakle njima stav?! Verovatno čekaju da im Majkl Polt kaže njihovo mišljenje - ističe Mirčić.

Izvor: Kurir / (J. J.)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
STIGAO IZ PAKLA
Marko Ristanović konačno je, živ i zdrav, stigao u domovinu, posle gotovo tri dana paklenog puta iz ratom zahvaćenog Libana!

BEOGRAD - Student Marko Ristanović (23) konačno je, živ i zdrav, stigao u domovinu, posle gotovo tri dana paklenog puta iz ratom zahvaćenog Libana! Zahvaljujući prijatelju iz Austrije, takođe studentu, Marko je u petak uveče uspeo da se ukrca u jedan od sedam autobusa kojim su evakuisani studenti, i stigne u Siriju. Ne krije uznemirenost dok priča, a kao najteži trenutak i najjači utisak navodi bombardovanje autoputa kojim je prošla kolona autobusa sa studentima.

- Sat vremena nakon našeg prolaska bombardovan je put - kaže Marko ističući da je mnoge porušene kuće i objekte fotografisao iz autobusa.

Kipra se dokopao zahvaljujući prevozu koji je organizovao italijanski konzulat, da bi posle više od 55 sati puta, strepnje i straha Marko zagrlio svoje najmilije.
- Bilo je užasno, kao i 1999. u Srbiji, i još gore, jer sam bio daleko od svoje zemlje - rekao je Marko na beogradskom aerodromu, gde su ga sa suzama u očima dočekale majka Jovanka (52) i devojka Marina (22), a otac Ljubomir (56) samo muški stegao ruku.

Marko je otišao 2. jula u Liban, tačnije u Bejrut, na usavršavanje kao najbolji student četvrte godine Građevinskog fakulteta u Beogradu. Smeštaj mu je obezbedila međunarodna organizacija IAESTE, koja se bavi razmenom studenata u američkom kampu. Bio je smešten na obali mora, gde je u trenutku bombardovanja Bejruta bilo oko 500 stranih studenata.

Marko i njegovi roditelji ogorčeni su ponašanjem naše ambasade u Siriji, ali i stavom državnih funkcionera u našoj zemlji. Marko je uspeo da se izvuče i izbegne iz Libana bez pomoći naših vlasti, mada su roditelji na svaki način pokušavali da mu obezbede bilo kakve garancije za povratak. Dok je čekala da avion sleti, majka Jovanka bilo je zaprepašćena činjenicom da nikoga nije briga ni da li je jeo, ni da li je spavao.

Marka, osim porodice i novinara, na aerodromu u Beogradu niko nije dočekao od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova. Marko, međutim, kaže da mu je Gordana Aničić, ambasadorka u Siriji, obezbedila vizu za Rim (jer je postojala šansa da najpre putuje tamo s Kipra), i da su se odnosi između njih ipak izgladili.

Porodica je, srećna, s aerodroma krenula kući put Bora, a majka Jovanka kaže da Marka kući, osim dobre hrane i mira, čeka topli krevet, da se pre svega naspava. Marko, kome je poslednjih nekoliko dana bilo najvažnije da preživi i stigne u rodni grad, kaže da će posle svega razmisliti o tome i da nikuda neće ići bez njegove Marine.

Ostvaren san

Otac Ljubomir kaže da je Markov san da gradi brane na vodi i da planira da živi u Španiji.
- U Bejrut je otišao da stekne znanje baš iz svoje struke, hidrotehnike. Ispunila mu se želja da to i usavrši, jer je odmah uključen u projekat izgradnje hidrocentrale za jednog šeika - otkriva otac Ljubomir ono što je Marka vuklo u Liban iako je znao da to nije bezbedan deo sveta.

Izvor: Kurir / LJ. RAKOVIĆ
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
KLANICA
Izraelska vojska ušla u Liban, svetski lideri zahtevaju prekid vatre, Hezbolah ne haje

BEJRUT - Izrael je pokrenuo kopnenu ofanzivu na Liban. Još juče ujutru izraelske specijalne snage ušle su na libansku teritoriju. Arapske televizijske mreže objavile su da je izraelski vojni avion F-16 srušen u istočnom Bejrutu. U napadima izraelskog vazduhoplovstva na Liban u ponedeljak poginulo je 17 osoba, a u poslednjem talasu napada uništene su dve vojne stanice, pri čemu je poginulo devet libanskih vojnika.

Pet osoba poginulo je u izraelskom raketiranju objekata u kojima žive zvaničnici stranke Hezbolah na istoku Libana, a još tri poginule su u napadima na jug Bejruta. Napadi su usmereni i na infrastrukturne instalacije, aerodrom, benzinske pumpe i fabrike, ali je živote izgubilo i 33 civila. U Izraelu su juče goreli priobalni gradovi Ako, kao i gradovi u zapadnoj Galileji, Tiberias i Afula, koji se nalaze 50 kilometara od granice sa Libanom.

Tokom napada u nedelju i ponedeljak poginulo je najmanje 60 ljudi, pa se broj mrtvih od početka napada Izraela na Liban od prošlog vikenda popeo na 163. Istovremeno, Hezbolah je javio da je ispalio više desetina raketa na gradove na severu Izraela. U međuvremenu, svet razmatra da u Liban dovede međunarodne snage.

Realnost je da se nasilje neće zaustaviti ako mi ne stvorimo uslove da se ono obustavi - rekao je juče britanski premijer Toni Bler posle razgovora s gensekom UN Kofijem Ananom na samitu G8 u Rusiji.

Francuski premijer Dominik de Vilpen apelovao je juče na Hezbolah i Izrael da se dogovore o prekidu vatre i, u cilju rešavanja njihovih krvavih sukoba, predložio da u južni Liban budu poslati strani posmatrači. U jučerašnjem vazdušnom napadu na Liban, uništena je najmanje jedna raketa dugog dometa koja bi mogla da dostigne Tel Aviv, saopštili su izraelski zvaničnici.

Izraelski vojni avioni pogodili su kamion koji je prevozio oružje. Od siline eksplozije jedna raketa je poletela u vazduh, ali se prizemljila u neposrednoj blizini, rekao je jedan neimenovani zvaničnik. Za skoro nedelju dana borbe sa Izraelom, Hezbolah je ispaljivao projektile do 40 kilometara u teritoriju Izraela. Vlasti jevrejske države su, međutim, izrazile bojazan da bi rakete mogle da pogode i Tel Aviv.

Uvod u treći svetski rat

Dok neki veruju da će se sukobi na Bliskom istoku smiriti brzo, neki situaciju ocenjuju vrlo dramatičnom, a najpesimističniji je jordanski princ Hasan, koji kaže: "Mislim da stvari polako izmiču kontroli, da smo pred raspadom regije, i s obzirom na nedavni sukob muslimana i Hindusa u Bombaju i severnokorejskog nuklearnog pitanja, da se nalazimo na rubu trećeg svetskog rata".

Ambasador Srbije na granici sa Libanom

"Srbija nema ambasadu u Bejrutu, nego u Damasku, u Siriji. Naš ambasador Gordana Aničić upućena je na granicu sa Libanom sa nalogom da - bez obzira na bombardovanje - prihvata naše građane iz te zemlje i upućuje ih u ambasadu u Damasku", saopštilo je MSP Srbije.

Izvor: Kurir
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Pola miliona raseljenih u Libanu
Bejrut -- U Libanu je katastrofalna situacija, s pola miliona raseljenih, zbog izraelskih napada, kaže Roberto Laurenti iz UNICEF-a.

Laurenti je rekao i da je zabrinut zbog situacije u kojoj se nalaze ljudi, blokirani u kućama, školama ili bolnicama na jugu Libana, odakle je 12. jula počela izraelska ofanziva. Predstavnik UNICEF-a je rekao da se u Libanu zalihe hrane i lekova opasno smanjuju zbog otežanog dostavljanja.

U jutrošnjem izraelskom napadu na selo Srifa, u južnom Libanu, poginulo je najmanje 10 civila, a strahuje se da je broj i veći jer su mnogi zatrpani ispod ruševina. Najmanje 11 ljudi je poginulo u noćašnjim napadima u južnom i istočnom Libanu, a oko 100.000 Libanaca je napustilo domove. Izraelska vojska je saopštila da su njene kopnene jedinice prešle u južni Liban i u ograničenim napadima krenule na uporišta gerilaca Hezbolaha, dok su izraelski avioni bombardovali uporišta grupe u Bejrutu i njegovoj okolini.

SAD su danas počele veliku evakuaciju svojih državljana iz Libana. U akciji učestvuju devet vojnih brodova i na hiljade marinaca i mornara. Više od 2.400 ljudi je evakuisano morem i vazduhom, a to je samo prva grupa od oko 8.000 ljudi, koliko Pentagon očekuje da će izvesti iz Libana. Ambasador SAD na Kipru Oronald Šlicer rekao je da su obezbeđene hotelske sobe i mesta u školama za prebegle Amerikance. Očekuje se da će 800 do 900 Amerikanaca na Kipar stići pod vojnom pratnjom u sredu posle podne.

Britanija je saopštila da je njenih šest brodova takođe spremno da spasava državljane Velike Britanije. Do sada je 180 Britanaca evakuisano iz Bejruta, a premijer Toni Bler je u Parlamentu rekao da će oko 5.000 Britanaca biti evakuisano do kraja nedelje.

U izraelskim napadima na Liban u protekloj nedelji poginulo je najmanje 235 osoba. Napadi su počeli kada je Hezbolah uhvatio dva izraelska vojnika i ubio njih osam u prekograničnom napadu 12. jula. U raketnim napadima Hezbolaha na izraelske gradove poginulo je 13 osoba.

Peres: Izrael ne namerava da uvlači Siriju u sukob

Vicepremijer Izraela Šimon Peres izjavio je danas da Izrael ne želi da uvuče Siriju ili Iran u sukob. "Prepustićemo Iran i Siriju svetskoj zajednici. Važno je razumeti da mi ne stvaramo svetski poredak", rekao je Peres vojnom radiju. Sirija i Iran su glavni sponzori libanske milicije Hezbolah, koji je meta izraelskih vazdušnih napada na Liban.

Izraelski vojni zvaničnik Alon Fridman takođe je rekao vojnom radiju da Izrael trenutno ne namerava da napadne Siriju, sve dok se Damask direktno ne umeša u sukobe. "Trenutno nemamo nikakvu nameru da delujemo protiv Sirije, sem ako Sirija ne izvede neki direktan čin. Sve dok se Sirija bude klonila tih aktivnosti, zadržaćemo trenutnu politiku", rekao je on.

Izraelski avioni su na početku sukoba preleteli preko palate sirijskog predsednika Bašara Asada, što analitičari ocenjuju kao upozorenje Damasku.

"Hezbolah može ovako mesecima"

Član Političkog komiteta Hezbolaha Mohamad Komati kaže da Hezbolah može još mesecima da bombarduje sever Izraela jer izraelska vojska nije uspela da zatvori puteve kojima se doprema oružje. "Izraelska vojska je presekla neke puteve i bombardovala kamione s ciljem da spreči transport oružja, ali nisu uspeli da ugroze naše kanale za snabdevanje oružjem", kaže Komati. On tvrdi da Izrael u Libanu od početka operacija nije pogodio ciljeve. "Izrael nije uspeo da pogodi nijednu od naših lansirnih rampi, niti jednog od naših vođa. Hezbolah se priprema za rat na duge staze, vreme je na našoj strani", dodao je on.

General Alon Fridman, zvaničnik izraelske komande za severni sektor, izjavio je danas da je od početka ofanzive na Liban izraelska vojska uništila oko 50 odsto raketa i projektila Hezbolaha.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
 BUŠ: SUPROTSTAVITI SE HEZBOLAHU, SIRIJI I IRANU

Predsednik SAD Džordž Buš pozvao je međunarodnu zajednicu da se suprotstavi akcijama libanske gerilske organizacije Hezbolah koja napada izraelske teritorije, kao i Siriji i da 'nastavi da izoluje Iran'.

'Koren problema je Hezbolah i taj problem treba rešiti', izjavio je američki predsednik novinarima, pošto je članovima Kongresa preneo zaključke sa svog puta u Rusiju. Buš je ponovio da 'Izraelu treba dozvoliti da se brani' od napada sa libanske teritorije, javio je AP.

Ranije je portparol Bele kuće Toni Snou preneo Bušovu ocenu da sirijski predsednik Bašar al Asad nije uložio dovoljno napora da se stabilizuje region, kao i da Sirija i Iran, koje podržavaju Hezbolah, treba da izvrše pritisak da se sukob zaustavi. Prema mišljenju predsednika SAD, Asad je trebalo da uskrati gostoprimstvo terorističkim organizacijama i da im onemogući da izvode ili planiraju terorističke operacije na sirijskoj teritoriji, rekao je Snou, preneo je Rojters.

Buš je ocenio da Sirija pokušava da povrati svoj uticaj u Libanu, više od godinu dana pošto je sirijska vojska povučena sa libanske teritorije posle 'dugogodišnje vojne okupacije manjeg i slabijeg suseda'.

'U našem je interesu da Sirija ostane izvan Libana i da libanska vlada preživi', rekao je Buš govoreći o novoj vladi u Bejrutu. Portparol Bele kuće je ponovio da SAD nisu spremne da podrže eventualni hitan prekid vatre objašnjavajući da bi 'zahvaljujući prekidu vatre infrastruktura terorista ostala netaknuta, što bi bilo neprihvatljivo', a 'Hezbolah bi u tome video potvrdu svoje taktike'.

Američki državni sekretar Kondoliza Rajs je objasnila da su SAD za što skorije uspostavljanje prekida vatre između Izraela i Hezbolaha, ali tek kada 'uslovi za to budu bili povoljni'. Izraelski ambasador pri UN Den Gilerman izjavio je sinoć da će Rajsova u petak otputovati na Bliski istok, posle konsultacija s generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 08:42:28
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.