Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:29:19
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I pocelo je ~ Hezbolah objavio rat Izraelu  (Pročitano 48776 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
Јесте, Гамбино, Јевреји имају баш огроман утицај у САД, зато су се и јеврејске породице повукле из Газе, и уступиле место Палестинцима. Јесте, Јевреји имају супер утицај у САД, зато Палестина још увек постоји.

Хајде молим те...

Истина је да доста Јевреја има велики утицај у САД, али они са Израелом имају везе као и ја са Летонијом. Њима је у интересу моћ и новац, а не "патриотизам", или "ционизам".

Гамби, рећи ћу ти нешто.. знаш због чега сам на страни Израела, због чега га браним? Зато што доживљава идентичну медијску харангу и сатанизацију као Србија деведесетих.

И још нешто... кад год сам упознала некога из Израела, био је одушевљен спознајом да сам из Србије. Исти тај Израел je претрпео огромне критике од стране америчке администрације због уздржаности током НАТО агресије... И са тим Израелом смо, и за време СФРЈ и после увек имали одличне пријатељске односе, баш зато што су наша два народа пуно претпрела и пропатила, и то од истих непријатеља.

Управо зато је антисемитизам стран бићу српског народа. И зато ме чуди такав став код чланова форума који износе националистичке ставове.

Мислиш да због онога што Израел ради (а Израел се брани), Запад је принуђен да прави уступке муслиманима у Европи? Не бих се сложила са тим. Европска политика се већ неколико деценија уназад прилично зближила са муслиманским земљама. Када је 1999. године Србија бомбардована (зато што се борила против тероризма на својој територији), протесте у Европи због тога си могао да пребројиш на прсте, баш као и број учесника на њима. Али, зато скоро сваког месеца можеш да видиш хуманитарне концерте "За Палестину", против рата у Авганистану, против рата у Ираку, против евентуалне интервенције у Ирану...

Политика двоструких стандарда? Наравно. Ево, да сутра САД нападну Северну Кореју, протеста уопште не би било. Кога брига за Корејце. Али, да је у питању Иран, у Лондону би се поново окупило 2 милиона људи. Да сутра Србија започне војну акцију враћања Космета под своју власт, имали би сличну ситуацију.

Зашто? Зато што је Европа постала жртва муслиманског експанзионизма. Зато што у сваком већем европском граду, имаш још један град, којим не управљају закони те земље, већ Шеријат. Зато што ислам користи демократију не би ли се остварио сан Сулејмана Величанственог о "Исламској држави Европи"...

И немој да се завараваш да би нама овде било другачије и боље да Израел не постоји. Можда би се процес исламизације Европе који се сада одвија, одвијао још брже.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Ainhoa ,ne znam koga ces ubediti tim stavom da americke Jevreje ne zanima Izrael, pa to je smesno, pa i vrapci na grani znaju, a sada smo svedoci ogromne podrske americke administracije, cak i u vidu najsavremenijeg oruzja.
Drugo za vreme Tita mi smo bili u pokretu zvanom "nesvrstani" zajedno sa tom Palestinom i jos nekim arapskim i africkim zemljama i uvek sam smatrao da je to bio jedini dobar potez ustase Tita.
Pa ti vidi onda koliko smo za vreme S.F.R.J. bili projevrejski.
Nadam se da ce SRS iskoristiti to secanje na prijateljstvo sa bivsim nesvrstanim zemljama, jer mi smo jako cenjeni u Iraku koji smo prakticno izgradili, samo steta sto nismo napravili bred Srbija umesto Jugoslavija po cemu nas oni i pamte.
Da su Amerikanci i americki Jevreji bili anti-srpski nastrojeni u onoj meri koliko su nam zla naneli muslimani bilo sa kog prostora, mi bi danas prosli mnogo , mnogo bolje , bar bi imali R.S. u sastavu Srbije.
Nazalost ti Amerikanci sa Jevrejima su zasenili sve ostale nase dusmane i njihovo zlo je nemerljivo.
Ja licno ne smatram ni da je to biranje izmedju dva zla, jer S.A.D. i njihovi prijatelji ce biti nasi broj jedan dusmani do kraja, naseg ili njihovog.
Da kojim slucajem nismo bili u konfliktu sa mudzahedinima u BiH i KiM, sada bi se Beogradom prkosno nosile majice sa likom Bin Ladena ...

p.s. to nema nikakve veze sa Jevrejima koji su stradali od zapadnih Evropljana odnosno od Nemaca za vreme dr. sv. rata., mada ne treba zaboraviti i kukavicluk drugih Evropljana koji nisu hteli da zastite svoje komsije Jevreje.
Ja bih Nemce kaznio tako zestoko, da se ne bi oporavili ni do 2100 godine, a ne da vec 1999 pocnu da ponovo bombarduju.
I naravno oprostili bi se od dela teritorije velicine danasnjeg Izraela, sa koje bih proterao sve Nemce, kao sto smo ih mi iz severne Srbije proterali i ne bi to bilo okarakterisano kao etnicko ciscenje.
« Poslednja izmena: 23. Jul 2006, 23:37:00 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Ainhoa ,ne znam koga ces ubediti tim stavom da americke Jevreje ne zanima Izrael, pa to je smesno, pa i vrapci na grani znaju, a sada smo svedoci ogromne podrske americke administracije, cak i u vidu najsavremenijeg oruzja.
Drugo za vreme Tita mi smo bili u pokretu zvanom "nesvrstani" zajedno sa tom Palestinom i jos nekim arapskim i africkim zemljama i uvek sam smatrao da je to bio jedini dobar potez ustase Tita.
Nadam se da ce SRS iskoristiti to secanje na prijateljstvo sa bivsim nesvrstanim zemljama, jer mi smo jako cenjeni u Iraku koji smo prakticno izgradili, samo steta sto nismo napravili bred Srbija umesto Jugoslavija po cemu nas oni i pamte.
Da su Amerikanci i americki Jevreji bili anti-srpski nastrojeni u onoj meri koliko su nam zla naneli muslimani bilo sa kog prostora, mi bi danas prosli mnogo , mnogo bolje , bar bi imali R.S. u sastavu Srbije.
Nazalost ti Amerikanci sa Jevrejima su zasenili sve ostale nase dusmane i njihovo zlo je nemerljivo.
Ja licno ne smatram ni da je to biranje izmedju dva zla, jer S.A.D. i njihovi prijatelji ce biti nasi broj jedan dusmani do kraja, naseg ili njihovog.
Da kojim slucajem nismo bili u konfliktu sa mudzahedinima u BiH i KiM, sada bi se Beogradom prkosno nosile majice sa likom Bin Ladena ...

p.s. to nema nikakve veze sa Jevrejima koji su stradali od zapadnih Evropljana odnosno od Nemaca za vreme dr. sv. rata., mada ne treba zaboraviti i kukavicluk drugih Evropljana koji nisu hteli da zastite svoje komsije Jevreje.
Ja bih Nemce kaznio tako zestoko, da se ne bi oporavili ni do 2100 godine, a ne da vec 1999 pocnu da ponovo bombarduju.
I naravno oprostili bi se od dela teritorije velicine danasnjeg Izraela, sa koje bih proterao sve Nemce, kao sto smo ih mi iz severne Srbije proterali i ne bi to bilo okarakterisano kao etnicko ciscenje.

Problem partije koju zastupas Gambino jeste sto ste tako kontradiktorni.

Verno zastupate komunisticko-titoisticku spoljnu politiku a za Tita istovremeno tvrdite da je najvece zlo. Tvrdite da ste nacionalisti i istovremeno negirate ideju monarhije u Srbiji kao socijalisti, iako je monarhizam jedan od stubova stvaranja srpske drzave, cetnistva  i tradicije. Muslimane u Bosni mrzite iz dna duse  a istovremeno ste odusevljeni Arapima, Sadamom Husienom i Iracanima. Milosevic i njegova zena su bili `crveno zlo` i `vestica sa Dedinja`, a potom najverniji saveznicii. Totalna nedoslednost, politicki kompas kao u Bermudskom trouglu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple iPhone 3Gs

Problem partije koju zastupas Gambino jeste sto ste tako kontradiktorni.

Verno zastupate komunisticko-titoisticku spoljnu politiku a za Tita istovremeno tvrdite da je najvece zlo. Tvrdite da ste nacionalisti i istovremeno negirate ideju monarhije u Srbiji kao socijalisti, iako je monarhizam jedan od stubova stvaranja srpske drzave, cetnistva  i tradicije. Muslimane u Bosni mrzite iz dna duse  a istovremeno ste odusevljeni Arapima, Sadamom Husienom i Iracanima. Milosevic i njegova zena su bili `crveno zlo` i `vestica sa Dedinja`, a potom najverniji saveznicii. Totalna nedoslednost, politicki kompas kao u Bermudskom trouglu.

Smile Smile Smile

Grčka crkva kaže da se Izrael treba plašiti "Božjeg gnjeva"

ČELNI čovjek grčke pravoslavne crkve u nedjelju je Izrael optužio za "žrtvovanje nevinih civila" u bombardiranju Libanona.

"Izraelske akcije u okviru njegovog prava na samoobranu uvelike su prešle sve razumne granice", rekao je arhiepiskop Christodoulos. "Oni žrtvuju nevine civile u stotinama i stvaraju izbjeglice u tisućama... Nemojte hraniti osudu svijeta protiv vas. To nije u vašem interesu... Plašite se Božjeg gnjeva".

Grčka crkva je igrala vodeću ulogu u pružanju utočišta grčkim izbjeglicama iz Libanona koji nemaju dom ili bliske rođake u Grčkoj.

Grčka ministrica vanjskih poslova Dora Bakoyannis također je ponovila svoje kritike izraelskih napada u članku objavljenom u nedjeljnom izdanju lista Eleftherotypia.

"Ubijaju se djeca, razdvajaju obitelji, uništavaju gradovi a infrastruktura zemlje razara". "U obje zemlje, Libanonu i Izraelu, napadnuto je civilno stanovništvo", napisala je.

Izvor: Index
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.4
Ra­t još de­set da­na?
Agen­ci­je, 23. jul 2006

SI­DON/ BEJ­RUT - Izra­el­ska voj­ska pro­ši­ri­će voj­ne ak­ci­je na te­ri­to­ri­ji Li­ba­na, ja­vio je izra­el­ski voj­ni ra­dio.
Naj­ma­nje pet sna­žnih eks­plo­zi­ja od­jek­nu­lo je u Bej­ru­tu i izra­el­ska voj­ska je po­no­vo ga­đa­la upo­ri­šta ši­it­skog He­zbo­la­ha u ju­žnim pred­gra­đi­ma li­ban­skog glav­nog gra­da i fa­bri­ku tek­sti­la u po­gra­nič­nom gra­du Al-Ma­na­ri.
Me­ta osta­lih izra­el­skih na­pa­da bi­li su grad Si­don na ju­gu Li­ba­na i Bal­bek na is­to­ku, gde je po­go­đe­na fa­bri­ka gra­đe­vin­skog ma­te­ri­ja­la.
Ka­ko je pre­neo Frans pres, izra­el­ski avi­o­ni su u naj­ma­nje de­vet na­vra­ta ga­đa­li Bal­bek i oko­li­nu.
Izra­el­ski rat­ni avi­o­ni bom­bar­do­va­li su i ši­it­ski ver­ski obje­kat u Si­do­nu, što je pr­vi va­zdu­šni na­pad na taj li­ban­ski luč­ki grad ko­ji su pre­pla­vi­le iz­be­gli­ce iz rat­nih pod­ruč­ja na ju­gu ze­mlje. U na­pa­du je lak­še ra­nje­no naj­ma­nje če­tvo­ro lju­di, pre­ne­li su bol­nič­ki iz­vo­ri.
Isto­vre­me­no, He­zbo­lah je na­sta­vio da ga­đa se­ver­ni izra­el­ski grad Ha­i­fu, na ko­ji je is­pa­lje­no vi­še de­se­ti­na ra­ke­ta i ra­nje­no 19 oso­ba. He­zbo­lah je vi­še od 80 ra­ke­ta is­pa­lio na te­ri­to­ri­ju Izra­e­la. U tim na­pa­di­ma su če­ti­ri oso­be ra­nje­ne.
Naj­ma­nje pet ci­vi­la i dva pri­pad­ni­ka He­zbo­la­ha po­gi­nu­lo je to­kom po­sled­njih izra­el­skih va­zdu­šnih na­pa­da u Li­ba­nu. Ukup­no je 350 oso­ba po­gi­nu­lo od po­kre­ta­nja izra­el­ske ak­ci­je 12. ju­la, me­đu ko­ji­ma 310 ci­vi­la.
Ka­ko je pre­neo Frans pres, 15 izra­el­skih ci­vi­la i 18 voj­ni­ka po­gi­nu­lo je od po­čet­ka su­ko­ba.
Izra­el­ski mi­ni­star od­bra­ne Amir Pe­rec iz­ja­vio je da bi se Izra­el sa­gla­sio sa ras­po­re­đi­va­njem mul­ti­na­ci­o­nal­nih sna­ga NA­TO U Li­ba­nu ko­je bi ta­ko­đe spre­či­le kri­jum­ča­re­nje oruž­ja iz Si­ri­je u Li­ban, na­gla­siv­ši da Izra­el ne­ma na­me­ru da uđe u rat sa Si­ri­jom.
- Cilj ak­ci­je izra­el­ske voj­ske u Li­ba­nu je da se He­zbo­lah pri­mo­ra na po­vla­če­nje na 20 ki­lo­me­ta­ra od gra­ni­ce sa Izra­e­lom, iz­ja­vio je izra­el­ski mi­ni­star prav­de Ha­im Ra­mon.
Uoči su­sre­ta sa izra­el­skim zva­nič­ni­ci­ma mi­ni­sta­ra spolj­nih po­slo­va Ve­li­ke Bri­ta­ni­je, Ne­mač­ke i Fran­cu­ske, mi­ni­star u Fo­rin ofi­su, Kim Ha­u­els, je u Bej­ru­tu oštro kri­ti­ko­vao po­sle­di­ce izra­el­skih voj­nih ope­ra­ci­ja.
"Uni­šte­nje in­fra­struk­tu­re, smrt mno­go­broj­ne de­ce i ta­ko mno­go lju­di - to ni­su hi­rur­ški uda­ri i ve­o­ma je te­ško raz­u­me­ti tu vr­stu voj­ne tak­ti­ke ko­ja se ko­ri­sti," re­kao je bri­tan­ski mi­ni­star, do­dav­ši: "Uko­li­ko oni go­ne He­zbo­lah, on­da tre­ba da idu za He­zbo­la­hom, a ne za ce­lim li­ban­skim na­ro­dom".
U re­gi­on je kre­nu­la i ame­rič­ki dr­žav­ni se­kre­tar, Kon­do­li­za Rajs, ko­ja je iz­ra­zi­la sum­nje u uspeh us­po­sta­vlja­nja mo­men­tal­nog pre­ki­da va­tre. Raj­so­va će, ina­če, naj­pre sa li­de­ri­ma Izra­e­la is­pi­ta­ti na­či­ne ka­ko da kri­za bu­de okon­ča­na i uob­li­či no­vi po­re­dak u Li­ba­nu.
Vi­so­ki zva­nič­ni­ci je­vrej­ske dr­ža­ve su uve­re­ni da Izra­el ima odo­bre­nje Sje­di­nje­nih Ame­rič­kih Dr­ža­va da na­sta­vi ope­ra­ci­je pro­tiv He­zbo­la­ha bar još se­dam da­na.

HIT­NO 100 MI­LI­O­NA DO­LA­RA
LAR­NA­KA - Ko­o­r­di­na­tor Uje­di­nje­nih na­ci­ja za hu­ma­ni­tar­nu po­moć Jan Ege­land iz­ja­vio je da je hit­no po­treb­no naj­ma­nje 100 mi­li­o­na do­la­ra ka­ko bi to­kom na­red­nih me­se­ci bi­la iz­beg­nu­ta hu­ma­ni­tar­na ka­ta­stro­fa u Li­ba­nu.
- Već se ra­di o ve­o­ma ozbilj­noj kri­zi. Vi­še od po­la mi­li­o­na lju­di je di­rekt­no ugro­že­no, bi­lo da su iz­be­gli­ce ili in­ter­no ra­se­lje­ni. Oni su ili mo­ra­li da na­pu­ste do­mo­ve, ili su ne­gde za­ro­blje­ni", ka­zao je Ege­land. - Ovaj broj će dra­ma­tič­no po­ra­sti. Ve­o­ma smo za­bri­nu­ti što je Izra­el tra­žio od či­ta­ve po­pu­la­ci­je ju­žnog Li­ba­na da na­pu­sti do­mo­ve".
Svet­ska zdrav­stve­na or­ga­ni­za­ci­ja (SZO) pro­ce­ni­la je da je u Li­ba­nu oko 600.000 lju­di mo­ra­lo da na­pu­sti svo­je do­mo­ve, a da je od po­čet­ka rat­nih su­ko­ba po­gi­nu­lo vi­še od 350 oso­ba.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Хрїстóсъ воскрéсе! Воистину воскресе!

Zodijak
Pol
Poruke 1619
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Јутрос гледам на ЦНН-у како Хезболах испаљује ракете према Израелу.Положаји су ван града и не делују нарочито насељено.Снимак је из релативне даљине,као кад се постави камера у рејон очекиваног дејства па се пусти да слика,тако да не могу да тврдим да није било приземних кућа у околини...Минут или два,по речима коментатора,након лансирања Каћуша стиже одговор из ваздуха.Место је погођено са прецизношћу.Не знам да ли су ови успели да се извуку,али то није важно-важно је да знамо(ако има неког уопште ко то не зна)да Израел поседује довољно софистицирану технику и увежбане војнике који знају да је користе и да нема потребе за тепих бомбардовањима,или засипањима ракетном арт. или,што они раде,концентрисањем велике ватре на малом простору у насељеним подручјима где нема линије фронта па самим тим ни потребе да се систематски уништи све што се миче на том сектору,јер Хезболах испали ракете и оде а онда страда пола града одакле су ракете испаљене.Зна то добро израелска војска али се ипак не уздржава од рушења.По ономе што смо видели,по количини разарања,мислио би човек да се пред Израелцима налази барем милион непријатељских војника уредно сакривених по градовима....Значи-имаш превласт у ваздуху-искористи је,а немој враћати земљу не 20,већ 100 година уназад...Шта год,ја крај овоме не назирем још увек.

Морам да се осврнем и на ово
Citat

у праву си потпуно,заиста би било оних који би носили мајице са његовим ликом,али(не узимајући однос Земунаца према Београду  Smile ) такви не би били већина у то сам уверен.Било је и оних који су ликовали када су срушене куле близнакиње гледајући само како ће се тај ударац одразити по амерички углед,али не размишљајући о онима који су били у тим зградама,гледајући их како скачу у сигурну смрт у очајничкој нади да ће се у том лету ка неизбежном можда нешто променити....Не верујем ни да ти,хипотетички носиоци поменуте мајице,знају да је под рушевинама кула остала и једна православна црква (грчка) која се налазила у непосредној близини,а која је била једно од најстаријих здања у том крају...Али,таквима који би те мајице носили је Цеца која чита Оченаш са папира- врхунац побожности и родољубља,док су им сплавови-храмови....
Нема та'ки' много и то није оно на шта би се угледали.Ако Србин Бога сматра оцем и оним ко му само добро жели,па га још назива и Богом Правде(правде са великим П)онда на правду и нека гледа.А за правдом вапију невини на којој год се страни налазили јер Господ не гледа оног ко је јачи-каже народ"сила Бога не моли а Бог силу не воли",већ онога ко је пред светом и од света незаштићен.Сила се Божија у немоћи показује-гласи наслов једне књиге и то је заиста тако.И ми смо се толико много пута осетили немоћни и незаштићени,толико пута смо патили и страдали па би било чудно да стајемо на страну некога ко чини зло.А поготово што имамо заступнике пред Господом и молитвенике који ће умолити Бога да нас понешто и мимоиђе,а сходно нашим слабостима.Зашто све ово говорим.Па зато што хоћу да укажем да би требали да састрадавамо са оним обичним људима који страдају на обе стране.Има,наравно,много више патње и бола на једној од те две стране,али морамо се молитвено обратити Богу да заштити све којима је заштита потребна.А они који је не желе,који се хране патњом других,који не виде да ће ускоро доћи зора новог дана и да је од њихове свеће још мало остало,и на њих можемо гледати као на несрећнике чије ће несреће тек почети,па и за њих можемо упутити мали вапај:Господи помилуј!...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
Izrael pristao na mirovne snage

Rat na Bliskom istoku nastavljen je i 12. dan nesmanjenom žestinom, uprkos pojačanim naporima međunarodne zajednice da se postigne dogovor o prekidu vatre. Kako je prenela agencija Rojters, pozivajući se na dobro obaveštene diplomatske izvore, Izrael je pokazao spremnost da prihvati raspoređivanje mirovnih snaga na jugu Libana, kako bi obezbedio pomeranje Hezbolaha sa granice.

„Mogli bi da prihvatimo mirovne snage iz NATO-a koje bi bile raspoređene na jugu Libana“, rekao je izraelski ministar odbrane Amir Perec.

Izraelski avioni juče su bombardovali uporišta Hezbolaha u Bejrutu i Sidonu, lučkom gradu koji je prepun izbeglica sa juga zemlje. Istovremeno, kopnene izraelske snage su zauzele gradić Marun al Ras, a Hezbolah je odgovorio novim bombardovanjem Haife. U baražnoj vatri raketa tipa „kaćuša“ poginula su dva civila, dok je njih 11 ranjeno. Prema poslednjim podacima, do sada je u sukobu poginulo više od 300 Libanaca, od čega 266 civila, kao i 35 Izraelaca, od čega 15 civila. Na jugu Libana juče je ranjen i jedan posmatrač UN. U pitanju je Italijan, kapetan Roberto Punzo, koji je prebačen u bolnicu.

Prvobitno je premijer Ehud Olmert odbacio mogućnost raspoređivanja mirovnjaka, rekavši da je za tako nešto „još prerano“. Do promene stava je došlo pošto je Tel Aviv dobio uveravanje Evropljana da će međunarodne snage imati jasan mandat i dovoljno oružja i municije da drže Hezbolah izvan još nedefinisane zone duž libanske granice.

Jedan evropski diplomata rekao je da se Olmert odlučio za mirovne snage „jer je Izrael uvideo da nije u stanju da potpuno slomi Hezbolah“, a ne planira ponovnu okupaciju južnog Libana.

Diplomate iz Francuske, Nemačke i Velike Britanije boravile su juče u Izraelu, gde su predstavili plan za slanje mirovnih snaga. Francuski ministar Filip Dust-Blazi je, tokom posete Haifi, izrazio uverenje da je „mir moguć“. Šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajer rekao je da je broj civilnih žrtava posebno na jugu Libana, „alarmantan“. Kancelarka Angela Merkel izjavila je kako učešće nemačke vojske u mirovnim trupama nije verovatno.

Ministar u Forin ofisu Kim Hauels u Bejrutu oštro je kritikovao posledice izraelskih operacija i ocenio da Izrael ne izvodi „hirurške udare“ kako tvrdi, a da napad na libanski narod nije odgovarajuća reakcija. „Obzerver“ prenosi da ova izjava predstavlja „dramatičan razlaz Londona i Vašingtona u pogledu Libana“. Visoki predstavnik UN, Norvežanin Jan Egeland osudio je bombardovanje Bejruta kao „kršenje humanitarnog prava“. On je istakao da Libanu, koji je suočen sa humanitarnom katastrofom, treba hitno dostaviti 100 miliona dolara pomoći.

Apel za mir uputio je juče i papa Benedikt XVI.

A. Petrović
Još sedam dana rata

Uticajni dnevnik „Haarec“ u jučerašnjem izdanju preneo je da su visoki izraelski zvaničnici uvereni da Izrael ima odobrenje SAD da nastavi operacije protiv Hezbolaha bar još sedam dana. Danas će u Izraelu boraviti državni sekretar SAD Kondolize Rajs. Ona će najpre sa liderima Izraela ispitati načine kako da kriza bude okončana i uobliči novi poredak u Libanu, a potom će se sledeće nedelje vratiti, u pokušaju da uspostavi prekid vatre.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Apple 15
ROK ZA IZRAEL

Državni sekretar SAD Kondoliza Rajs preneće poruku Izraelu da ima još sedam dana da nesmetano obavi operacije u Libanu

Rok za Izrael....Kondoliza Rajs

TEL AVIV - Sjedinjene Američke Države daju Izraelu još sedam dana za operacije u Libanu. Taj rok, kako procenjuju visoki zvaničnici jevrejske države, saopštiće im državni sekretar Kondoliza Rajs, koja danas dolazi u Izrael. Poseta Rajsove ima dva glavna cilja - razmatranje dogovora o okončanju sukoba u Libanu i dolazak jakih međunarodnih snaga na jug te zemlje. Te snage će imati zadatak da doprinesu ispunjenju Rezolucije 1559 Saveta bezbednosti UN, koja poziva na razoružavanje Hezbolaha i razmeštanje libanske armije duž granice s Izraelom.
Administracija predsednika Buša jasno je stavila do znanja da se protivi momentalnom prekidu vatre i Rajsova će se umesto toga usredsrediti na pokušaj da pronađe put do trajnog okončanja nasilja.
U redovnom obraćanju naciji preko radija američki predsednik je u subotu najavio da će Rajsova "dati do znanja da rešenje krize zahteva suprotstavljanje terorističkoj grupi koja napada i zemljama koje je podržavaju", misleći na Iran i Siriju.
Rajsova će najpre sa liderima Izraela ispitati načine kako da kriza bude okončana i da se uobliči novi poredak u Libanu, a potom će se u sledeću nedelju vratiti, u pokušaju uspostavljanja prekida vatre, piše uticajni izraelski "Haarec". Rajsova će iz Izraela otići u Rim, gde će se na skupu posvećenom formulisanju političkog dogovora i obnovi Libana sastati sa predstavnicima Ujedinjenih nacija i arapskih zemalja.
Pojačana diplomatska aktivnost zasad, po svemu sudeći, neće mnogo uticati na vojne operacije koje se nastavljaju u Libanu. Uostalom, i izraelska ministarka spoljnih poslova Cipi Livni je pre nekoliko dana rekla da diplomatija neće zatvoriti prozor vojnim dejstvima.
Dobro obavešteni diplomatski izvori nagovestili su u subotu da bi vojna aktivnost mogla potrajati i dve do tri sedmice, a da se potom kao jedno od mogućih rešenja nameće prekid vatre uz raspoređivanje jakih međunarodnih snaga i libanske vojske između Izraela i Libana, dakle na jugu Libana.
Izraelski ministar odbrane Amir Perec, inače, izjavio je juče da će Izrael prihvatiti raspoređivanje privremenih međunarodnih snaga na granici sa Libanom, javljaju agencije. Perec je to rekao tokom zatvorenog sastanka s nemačkim ministrom spoljnih poslova Frank-Valterom Štajnmajerom, saopštili su zvaničnici iz kancelarije izraelskog ministra odbrane. Perec je predložio da bi NATO mogao da predvodi međunarodne snage.
(AG.)

Ramon: Hezbolah mora da se povuče

Cilj akcije izraelske vojske u Libanu je da se libanski Hezbolah primora na povlačenje na 20 kilometara od granice sa Izraelom, izjavio je juče izraelski ministar pravde Haim Ramon. On kaže i da će pokušati da iskorene Hezbolah bez gubitaka. Prema njegovim rečima, "za Izrael na jugu Libana više nema civila" jer se veruje da su svi otišli u Bejrut ili Saidu, posle izraelskog apela da napuste svoje domove".

Demonstracije protiv ofanzive na Liban

Oko hiljadu osoba demonstriralo je u subotu uveče u Tel Avivu, glavnom ekonomskom centru Izraela, protiv ofanzive koju vodi izraelska vojska u Libanu. Demonstranti, Jevreji i izraelski Arapi, okupili su se na Trgu Rabin, u centru grada, noseći transparente na kojima je pisalo "Rat je nesreća" i "Mir da, rat ne", javio je dopisnik Frans presa.
Demonstranti su takođe zatražili hitno oslobađanje svih libanskih i palestinskih zatvorenika u Izraelu, ističući da je oslobađanje zatvorenika bolja opcija od "kopanja grobova".
Bivši poslanik Šulami Aloni ocenio je tokom demonstracija da "nije moguće da odbrambena vojska postane vojska okupacije i masakra".
"Ovaj rat je katastrofa i mi moramo tu katastrofu zaustaviti pregovorima koji će spasiti živote Arapa i Izraelaca", rekao je Mohamed Barakeh, jedan od demonstranata.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
mob
Samsung e730
@Гамбино

Заиста си пун контрадикторности.

Једна од ствари која ми је запала за око је твоје инсистирање на генерализовању целих народа... "Американци и Јевреји су решили да нас униште..." Пор фавор... Шта, "сви Американци су зли, сви Палестинци су добри, ко запали америчку заставу тај је херој, а ко носи оно Арафатово марамче је фаца и антиглобалиста, или шта већ?"

Што се позиције америчке администрације тиче (значи, не Американаца, већ њихове администрације, обрати пажњу), она вешто балансира између подршке арапским земљама када је то у њеном интересу (Сауди Арабија) и подршке Израелу (ово друго из пуно разлога, али не из тога што у Америци има велики број утицајних Јевреја, то је прича која има неке друге корене... конкретно, религија је ту доста умешала руке, али да не мењам тему)...

Што се улоге одређених утицајних кругова који припадају америчким Јеврејима тиче, они су под константним ударом критике, како у Израелу, тако и у Америци. Посаветовала бих те да с времена на време посетиш један одличан интернет сајт, www.jewishworldreview.com , на коме моћеш наћи гомилу критичких текстова. Међу њима, можеш наћи и текст Џулије Горин (не знам да ли си чуо некада за њу), која је једна од најутицајнијих публициста и геополитичких аналитичара... ах, да, и Јеврејка. Елем, на следећем линку је њен чланак о Сребреници http://www.jewishworldreview.com/julia/gorin_2005_07_11.php3.

Ах, да, што се тиче тог Садама, кога радикали толико хвале, мазе и пазе, 'оћеш можда да кажеш да је он био "фин, демократичан, племенит" владар, који је водио рачуна о свом народу? Он је био диктатор, који је себи за живота дизао споменике и палате, а чији су синови по Ираку радили шта су хтели... Немој од њега правити антиглобалисту и симбол борбе против америчке доминације... Једноставно, немој. Јер није.

PS

Да не заборавимо... Знате шта Хезболах захтева? Ослобађање затвореника, а међу њима нарочито Самира Кунтара, који је у затвору завршио зато што је киднаповао једну израелску породицу, бебу убио тако што је њену главу ударио о камен, на очиглед оца, кога је касније усмртио. Мајка и мала девојчица су успеле да се сакрију, у малом процепу изнад купатила породичне куће, али, током претреса од стране терориста, мајка је, из страха да их не открију, руком покрила девојчицина уста... тек да би касније видела да ју је нехотице угушила...

Тај терориста се сматра херојем у очима Хезболаха. Штавише, проглашен је свецем.

Шта кажеш, Гамбино, да га пуштамо?
« Poslednja izmena: 24. Jul 2006, 18:05:01 od Ainhoa »
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 27
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Neverovatni su pojedini komentari koji prave razliku između izraelskih i američkih Jevreja, kao da oni ne rade ka istom cilju. Pa i mala djeca mogu zaključiti po poslednjim komentarima američke administracije, koliko je ona proizraelski orjentisana. Mislim da je greška kada kažu da je Izrael saveznik SAD-a, upravo je obrnuto , SAD je saveznik Izraela. Sve se okreće oko internacionalnog kapitala na čijem čelu sjede, kao što je to već neko rekao, Rokfeler i Rotšild, koji su naravno jevrejskog porijekla. Sve ovo je jasno upereno protiv legitimne vlade Irana, koja je trn u oku Americi zato što njihov predsjednik nema dlake na jeziku i što on kaže ono što većina ljudi misli, ali se ustručava da kaže.
Ne mislim ništa loše o činjenici da je npr. u Iraku postojao diktatorski režim, mnogo gora je činjenica da posle vlasti čvrste ruke u toj zemlji bijesni građanski rat i svakodnevno gine desetina ljudi. Vlast čvrste ruke nekad je više nego potrebana, vidite primjere Jugoslavije, SSSR itd.
Takođe se slažem da nova srpska vlast treba da iskoristi stara prijateljstva sa arapskim svijetom, zato što uticaj pojedinih islamskih zemalja, pre svega Irana, može koristiti našim interesima na Kosovu i BiH.
Vjerujem da bi budućnost čak mogla da dovede do formiranja jednog novog saveza , osovine Moskva - Teheran - Peking, saveza u koji bi i nova Srbija mogla ući.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 57
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Sep 2025, 00:29:19
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.