Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:31:15
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: I Hrvati puške za trku imaju...  (Pročitano 47697 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50

"Zastava", doduše, plasira nešto lovačkih karabina u Ameriku, prodali smo i one CZ 99-ke Iračanima,ali to je sve oružje projektovano pre trideset, ili više godina. Uzmimo samo činjenicu da "Zastava" i dan danas proizvodi i prodaje TT-jac! Pa, mi smo poslednja država na čitavom svetu koja to još pravi

Izvor: Blic
...CZ 99 je najpopularniji pištolj koji je napravljen u Srbiji i do sada je prodato preko 200.000 komada ovog oružja na svim kontinentima. Da bi se napravio jedan pištolj ovog modela, potrebno je 20 sati rada. Njegov kvalitet dokazan je na najrazličitijim testovima, gde je radio bez greške i posle ispaljenih 65.000 metaka, što je petnaest puta više od sličnih pištolja.

BG_HIGHLANDER
I stvarno, u slucaju da ti zatreba sta bi koristio zivota ti? Nesto provereno poput "tetke" , provereno, pouzdano i stilizovano poput CZ-a ili  bi se dov'vatio nekog  "samokresa" ?  Smile
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
T-84 je Ukrainski tenk, a tenk koji je proizvodila SFRJ je M-84.

Tačniji podaci o pištolju CZ99 mogu da se pročitaju ovde: http://www.cz999.org/index.php?page=cz99

O Hrvatskom pištolju HS 2000 više na Wikipediji, inače se ovaj pištolju u Americi naziva Springfield Armory XD http://en.wikipedia.org/wiki/Springfield_Armory_XD
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Sve dok puske i pistolji budu radili na barut i zrno, kalas i CZ ce biti nenadmasni u svojim kategorijama.
Kad budu napravili laserske tandzare onda moze da se prica o boljima.

Inace razocarao me "hrvatski samokres" Smiley Ocekivao sam neki nalickani proizvod od njih ali nista od toga. Po perfomansama i najvaznije pouzdanosti,  uspeh ce mu biti ako se priblizi CZ-u ali... CZ je CZ Smiley

A evo ga i novi CZ 999 Smiley
« Poslednja izmena: 28. Sep 2008, 22:58:07 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Ericsson 
Sve dok puske i pistolji budu radili na barut i zrno, kalas i CZ ce biti nenadmasni u svojim kategorijama.
Kad budu napravili laserske tandzare onda moze da se prica o boljima.

Inace razocarao me "hrvatski samokres" Smiley Ocekivao sam neki nalickani proizvod od njih ali nista od toga. Po perfomansama i najvaznije pouzdanosti,  uspeh ce mu biti ako se priblizi CZ-u ali... CZ je CZ Smiley

CZ je samo jeftinija kopija Švajcarsko-Nemačkog pištolja SiG P 220

http://en.wikipedia.org/wiki/SIG_P22

Kao i obično, "Zastava" je samo preuzela tuđe rešenje i napravila jeftiniju kopiju. To su radili sa skoro svakim oružjem:
   M48 (odnosno predratna M24) je kopija belgijske M 24
   M59 - kopija ruskog SKS - 45
   M70 - kopija ruskog AK 47
   M57- kopija ruskog TT-jca itd....

Ono što je "Zastava" sama napravila od nule, po pravilu ne valja ništa: pištolji M70, svi revolveri, puške sačmarice i sl.... Jedini izuzetak, donekle, je snajperska puška M76 koja je zaista kvalitetna.

Nemam ništa protiv kopiranja dobrih rešenja, ustoalom, hrvatska pušaka VHS jeste direktna kopija izraelskog "Tavora" (za razliku od pištolja HS, koje je rađen po uzoru na Glock, ali nije njeogva kopija).Samo je krajnje vreme da zastava, ako već kopira, kopira nešto moderno, a ne oružje koje se ne proizvodi ni u zemljama porekla, već pedeset godina.

Što se tiče hrvatskog "samokrijesa", osim neopisivo debilnog imena, pištolju nema šta da se zameri (ne ulazim u estetiku, to je individualno). Prvo,modernij je od CZ-a (polimeri), lakše se održava, ima daleko bolje okidanje. U IPSC-u pucaju iz ovog oružja bez ikakve dorade okidanja, što ne važi čak ni za Glock!
Sve ovo je sasvim normalno, pošto je CZ (odnosno njegov uzor) konstruisan pre tri decenije, a HS tek nedavno.

BG_HIGHLANDER
I stvarno, u slucaju da ti zatreba sta bi koristio zivota ti? Nesto provereno poput "tetke" , provereno, pouzdano i stilizovano poput CZ-a ili  bi se dov'vatio nekog  "samokresa" ?  Smile

Joooj, nemoj samo o TT-jcu, molim te! Pa to je totalno ne bezbedno i zastarelo oružje. Nikad ne bih to držao u kućil. Pa, da li si znaš da ni Rusi koji su ga i konstrusali ne proizvode to oružje već skoro četrdeset godina!

« Poslednja izmena: 28. Sep 2008, 23:39:05 od stoyadin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Fly Baby, fly...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 11585
Zastava Serbia
OS
Windows 98
Browser
Internet Explorer 6.0
Uh, ona sejacica bombi, taj CZ 999 mi se dopada. Koliko to dobacuje? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Secate se filma "Ko to tamo peva" ? Tamo su lepo opisani neki od najtipicnijih karaktera balkanaca. Ti me Stojadine najvise podsecas na Batu Stojkovica i njegove cuvene reci " Nemacka medicina je najbolja. Ja samo nemacke lekove pijem "  Smile

Hrvatska prangija je radjena po uzoru na Glok a nije kopija? Zastavin CZ je radjen po uzoru na SiG ali jeste kopija?
Zanimljiva logika ali onda znas i da je po uzoru na CZ radjen i izraeleski i juznoafricki pistolj i ko zna sta jos. Ko je koga tu onda kopirao? Zasto onda nisu ljudi kupovali SiG nego je prodato 200 000 komada CZ-a na svih 5 kontinenata? Sigurno ne zbog love
Mozda su na kraju krajeva svi kopirali Kineze jer su oni izmislili barut. Ako nisi primetio , pistolj je sprava  prilicno jednostavnog mehanizma i naravno da svi relativno lice bas kao sto i svaki tocak lici na ostale, jer tu nema puno prostora za filozofiju. Mora da bude okrugao pa to ti je Smiley

Inace , i Zastavin Kalas je "kopija" ruskog a opet je bolji zbog viseg kvaliteta i finije izrade a tako kazu ljudi koji su probali obe vrste.
Cinjenica je da je pistolj dobar koliko je dobar strelac a sam pistolj treba da pude pouzdan i upucan. Ako je CZ razoran, precizan i povrh svega izdrzava 65 000 hitaca ( do 15 puta vise od ostalih) onda je tu tacka.
Kad izmisle laserske prangije kao u Ratovima Zvezda onda cemo da ga menjamo Smiley Do tada najbolji je onaj ko prvi potegne

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50
Uh, ona sejacica bombi, taj CZ 999 mi se dopada. Koliko to dobacuje? Smile

Mnogo kume Smiley
To je bacac granata BGA 30. Evo linka:
http://www.zastava-arms.co.yu/srpski/vojni.htm

Licno smatram da svako domacinstvo treba da imajednu ovakvu stvarcicu Smiley
Da se nadje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows 2003
Browser
Opera 9.50

Što se tiče hrvatskog "samokrijesa", osim neopisivo debilnog imena, pištolju nema šta da se zameri (ne ulazim u estetiku, to je individualno). Prvo,modernij je od CZ-a (polimeri), lakše se održava, ima daleko bolje okidanje

Dosta si pricao . Pa tek sad vidim sta si napisao! Auuu Smile

Znas li da je jedini razlog za uvodjenje polimera bio olaksanje konstrukcije- odnosno da bi PUSKA bila laksa? Inace se pokazalo kao totalno neefikasan nacin izrade sa rokom trajanja pavlake. Americki vojnici su svoje puske ( od polimera) nazvali Toy Matell gun  ( matel je fabrika igracaka). Toliko su nepouzdane bile da su se plasili zaglavljivanja vise nego protivnicke vatre. 
Idi vidi na sajtu 63.padobranske sta kazu momci za konstrukcije tog tipa. Mnogi su bili i Iraku i izgirali se svim mogucim "igrackama".
Najbolje oruzje se i dalje pravi sa celicnim cevima fine izrade od najboljeg celika - bas kao CZ. Polimer se koristi samo za "kutiju"  - odnosno drsku i nosecu platformu a nikako za delove koji se izlazu vrelini i opterecenjima.
Zanimljivo je i sto kazes da se polimer lakse odrzava od tradicionalnog oruzja, bas zbog svoje osetljivosti i nepouzdanosti. A sistem okidanja po cijoj pouzdanosti je poznat CZ je tek posebna prica Smiley

Stojadine reci ti meni iskreno, nisi li ti hrvat? Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 107
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Ericsson 
Secate se filma "Ko to tamo peva" ? Tamo su lepo opisani neki od najtipicnijih karaktera balkanaca. Ti me Stojadine najvise podsecas na Batu Stojkovica i njegove cuvene reci " Nemacka medicina je najbolja. Ja samo nemacke lekove pijem "  Smile

Hrvatska prangija je radjena po uzoru na Glok a nije kopija? Zastavin CZ je radjen po uzoru na SiG ali jeste kopija?
Zanimljiva logika ali onda znas i da je po uzoru na CZ radjen i izraeleski i juznoafricki pistolj i ko zna sta jos. Ko je koga tu onda kopirao? Zasto onda nisu ljudi kupovali SiG nego je prodato 200 000 komada CZ-a na svih 5 kontinenata? Sigurno ne zbog love
Mozda su na kraju krajeva svi kopirali Kineze jer su oni izmislili barut. Ako nisi primetio , pistolj je sprava  prilicno jednostavnog mehanizma i naravno da svi relativno lice bas kao sto i svaki tocak lici na ostale, jer tu nema puno prostora za filozofiju. Mora da bude okrugao pa to ti je Smiley

Inace , i Zastavin Kalas je "kopija" ruskog a opet je bolji zbog viseg kvaliteta i finije izrade a tako kazu ljudi koji su probali obe vrste.
Cinjenica je da je pistolj dobar koliko je dobar strelac a sam pistolj treba da pude pouzdan i upucan. Ako je CZ razoran, precizan i povrh svega izdrzava 65 000 hitaca ( do 15 puta vise od ostalih) onda je tu tacka.
Kad izmisle laserske prangije kao u Ratovima Zvezda onda cemo da ga menjamo Smiley Do tada najbolji je onaj ko prvi potegne

U zadnjih 20 godina, jedini veliki izvozni posao "Zastave", u vezi pištolja CZ 99 je izvoz onih 18.000 koji tek treba da se realizuje u Iraku. Ako si, možda, propustio poslednje dve decenije naše istorije, da te obavestim da "Zastava" nije izvozila ništa jer smo bili pod sankcijama.

"Zastava" je prosto poznata po tome da plasira zastarela rešenja. To je ista ona filozofija koja ih tera da proizvodi stojadina , samo zato što ga je neko hvalio pre trideset godina.

CZ je relativno kvalitetan pištolj, prosto zato što je jeftinija kopija veoma kvalitetnog švajcarskog pištolja! Danas postoje mnogo moderniji pištolji, pre svega zbog upotrebe polimera i po pitanju bezbednosti. Hrvati su, jednostavno, odlučili da pokupe par dobrih modernih rešenja i naprave sa HS-om veliki uspeh, dok zastava insistira na isključivom plasiranju pištolja koji je konstruisan pre trideset godina.

O tome se radi.....I, ne nisasm Hrvat, ako nekoga interesuje. 
« Poslednja izmena: 29. Sep 2008, 06:05:07 od stoyadin »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 140
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3

u hrvatskoj je od 1993 do danas proizvedeno 60 tenkova m84 verzije a i a4 i 3 tenka degman.  nije neka serija(pogotovo ne ona 3 tenka degman) al da se proizvode- proizvode se.

T 84 se proizvodio u komponentama po celoj Yu na osnovu platforme ruskog T72 . Niko nije nastavio proizvodnju vec modernizovao ( citaj remontovao) pojedine stare.  Za degman sam citao komentare u nekom casopisu koji su sve samo ne pohvalni.

naravno. ako ti kažeš da nije bilo proizvodnje-onda je nije bilo.
ne znam što uopće pokušavaju pričati o tenkovima t-84 Smile i degman iz ddsv kad ste tu ti i tvoj časopis Smile
komantari za degman i ne mogu biti pohvalni. ipak je to bezvezan tenk u odnosu na m84.

što se tiče prvih iskustava sa testiranja puške vhs, ona nisu baš pozitivna,ali izgleda da će puška na silu u upotrebu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:31:15
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.