Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HTC Desire  (Pročitano 161934 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Apple iPhone
Ne koristim modovane ROMove, samo oficijalne sa modifikacijama - root i taj app2sd. Postavicemo upustvo u toku dana kako se sve to ubacuje. Mislim da je to najbolje resenje za korisnike HTC Desire.
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nokia rulez! (bilo nekad)

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava Krusevac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Apple iPhone 4
Extra.

Hvala unapred i izvinjavam se sto sam te malo smarao  Smile
IP sačuvana
social share
Yesterday is yesterday,
if we try to recapture it
we will only lose tomorrow!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
HTC Desire
Ja sam uz pomoc Mikele uspeo, sa metodom na prethodnoj strani, da root-ujem telefon. Instalirao sam iGo navigaciju i setCPU za podesavanje procesora. Za sada mi vise nista ne treba. Korisna je stvar ovaj root.
IP sačuvana
social share
Ko uci znace, ko se snadje imace.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
HTC Desire
Danas mi se desilo, pri slanju nekoliko SMS poruka, da mi prijavi gresku da poruka nije poslata da je doslo do greske, ali on sam ponovo pokrene slanje i posalje je. Da li se jos nekom to desilo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
HTC Bravo
To je normalno, ali ukoliko nisi imao mrezno pokrivanje u trenutku slanja, ili je bio veoma slab signal. U suprotnom, verovatno je posledica koriscenja SetCPU.
« Poslednja izmena: 28. Okt 2010, 18:58:35 od wayfaringpilgrim »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nokia rulez! (bilo nekad)

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 602
Zastava Krusevac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Apple iPhone 4
E ljudi da li se nekom desilo da nece da downloaduje programe iz marketa? Meni nesto hoce ali dobar deo nece da skine, uradio sam factory recovery i prvi program skinuo pa opet poceo da zeza...I jos jedno pitanje, root-ovao sam tel ali sam posle toga uradio factory reset. Da li moram opet da ga root-ujem?
IP sačuvana
social share
Yesterday is yesterday,
if we try to recapture it
we will only lose tomorrow!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Apple iPhone
Vec par dana Market ne radi kako treba. Sredice se uskoro.
Ako imas Superuser ikonicu u meniju, ne moras....
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
HTC Bravo
Evo jednog malog tutorijala koji objašnjava kako na zvanični ROM ubaciti a2sd+ i na taj način trajno rešiti problem manjka interne memorije.

Prvo je potrebno odraditi root. Ja sam to uradio preko unrevoked metoda, ali kažu ljudi da je najjednostavije uz pomoć ovog programa. Ipak, kako ne znam šta u praksi radi ovaj drugi metod, ograđujem se od istog. Dakle, tutorijal je namenjen za unrevoked varijantu.

Kada to obavite, prelazimo na sledeći korak.

Prvo, radi se o ovom ROMu. Šta treba uraditi:

a) preuzeti ROM odavde.
b) preuzeti a2sd+ skriptu odavde.
c) preuzeti (nije obavezno) ažurirane sistemske aplikacije (najnovije verzije Gmail, Search...) odavde.

Sledeće što sam ja uradio jeste backup 2-3 aplikacije jer me je mrzelo da ih ponovo podesavam ručno - npr. Gentle Alarm, AlarmClock Plus i Dolphin browser imaju mogućnost izvoza podešavanja tj. u slučaju Dolphina favorita(uz addon Bookmarks to sd, koji moze da odradi i backup default browsera)) na SD. Onda sam sinhronizovao sve instalirane programe sa AppBrain radi lakšeg vraćanja većine nakon formatiranja telefona. Drugim rečima, nemojte raditi klasičan backup.

Zatim bi trebalo kopirati sadržaj memorijske kartice na PC (tj. sačuvati bitne podatke), jer je sledeći korak formatiranje te iste Micro SD u FAT 32 fajl sistemu(My computer/desni klik na SD/format). Nakon formatiranja memo kartice, treba instalirati (ko već nema) ROM Manager i preko njega odabrati opciju "Partition SD Card". Iz nekog razloga taj program mi je (nakon što sam odabrao malopre pomenutu opciju) tražio da instaliram Clockworkmod recovery iako sam ga već imao, ali eto - kliknuo sam ok. Kad se i to odradi, birate kod particionisanja 512 MB ext i 0 swap. Tada bi ROM manager trebalo (čini mi se) da stavi telefon u recovery dok pravi ext particiju. Nakon što i to bude gotovo, na memo karticu treba prebaciti tri fajla koja ste preuzeli prethodno - ROM, aplikacije i app2sd+. Fajlovi treba da ostanu u .zip formatu i da budu na root memorijske.

Ja sam se nakon particionisanja odrekao ROM managera i prešao na baratanje direktno iz recovery režima. Dakle, stavite telefon u recovery, i odaberite "wipe data/factory reset" a nakon toga i "wipe cache partition".

Kada i to bude gotovo, odaberite (još ste u recovery) "install zip from sdcard", a zatim i "choose zip from sdcard". Zatim odaberite fajl koji predstavlja ROM. Ako vam prijavi neku grešku, odaberite sa prethodnog menija "toggle signature verification", pa ponovite postupak. Nakon instalacije ROMa, iz recovery režima odmah možete na isti način (install zip from sdcard itd.) instalirati i a2sd+ kao i updateapps.zip ili kako se već zove.

Kad sve ovo završite, idete na "reboot system now" i to je to. Smiley

Valjda nisam nešto zaboravio. Btw., nakon što sve ovo obavite, nemojte koristiti modinstalllocation i sl. programe. Smiley
« Poslednja izmena: 28. Okt 2010, 19:36:31 od wayfaringpilgrim »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
HTC Desire
U suprotnom, verovatno je posledica koriscenja SetCPU.

Mislis da setCPU moze da naprvi problem oko prijema?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.11
mob
HTC Bravo
Mislis da setCPU moze da naprvi problem oko prijema?
Samo pretpostavka - npr. ako je CPU postavljen na minimalne vrednosti, ili SetCPU zabaguje pa previse spusti clock, telefon nece imati "snage" da posalje poruku. Moze da bude i jos mnogo toga - ne znam sta sve imas instalirano.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 25 26 28 29 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.