Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HTC Desire  (Pročitano 162155 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1662
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
HTC Desire
A jel postoji negde spisak stvari koje su promenjene?
IP sačuvana
social share
Ko uci znace, ko se snadje imace.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Apple iPhone
Ne bas... Ako naletim, postavicu.
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 50
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
HTC Desire
Pozdrav svima! Imam par pitanja.
S obzirom da sam pre nedelju dana kupio ovaj telefon (a prethodno sam imao Nokia 5130 XpressMusic Smile) i dalje su mi većina stvari "špansko selo".
Naime, voleo bih da mi neko objasni čemu služi root-ovanje i instaliranje (ako se tako kaže) ROM-a?
Takođe me interesuje ako recimo hoću da ubacim neki file (npr. PDF) u telefon, gde se on ubacuje i gde mogu da ga vidim na telefonu?

Nadam se da nisam ispao žešći noob sa pitanjima. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 95
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
@Saddam nadam se da ne gresim, nisam nesto zalazio u tematiku, ali mislim da je ovako.
Predpostavljam da posto je Android OS ustvari zasnovan na Linuxu, ROOT-ovanje ti je proces kojim ces dobiti na telefonu sva prava.  Znaci pristup svim sistemskim podesavanjima i funkcijama. Sto moze biti mac sa dve ostrice.
Instaliranje ROM-a ti zahteva ROOT pristup. Postoji dosta Custom Rom-ova koliko sam video, i to su ti ustvari modifikovane verzije operativnih sistema (uglavnom Androida). Tako da npr sa nekim Custom Rom-om mozes na GalaxyS telefonu da dobijes 2.2 Android, ili neka ubrzanja i sl.
Ali ako si obican korisnik mislim da ti ROOT pristup nije potreban, a posto imas Desire on ima 2.2 verziju Androida, tako da mislim da ti ni Custom Rom nece biti potreban. Jer mislim da ako se igras sa root-ovanjem mogu da ti prave problem oko garancije ako nesto sjebes.

Sto se tice bilo kog fajla, povezes fon sa kompom preko USB kabla koji si dobio, izaberes na telefonu Data mode, i u MyComputer ce ti se pojaviti memorijska kartica, I tamo pravis foldere, ubacujes fajlove, radis sta god zelis. A onda ga nadjes sa telefona preko FileExplorera (imas ga instaliranog).

I da pridodam svoje utiske o telefonu, posto sam i ja nov korisnik.
Nisam preterano zadovoljan. Isuvise malih bagova koji me iznerviraju.
Desilo mi se da mi je poslao identicnu poruku na isti broj koju sam poslao pre 2-3 dana.
Pa mi se evo danas desilo da mi je poslatu poruku kategorizovao pod jednim onim Conversation View a ustvari sam je poslao i stigla je skroz drugoj osobi.
Sa 3G sam prebacio na 2G. I posle kada sam pokusavao da vratim na 3G nisam imao mrezu pola sata.
Onaj vidget za vreme mi se nekad istripuje i umesto naziva gde se nalazim pise samo Current Location i ako je vreme update-ovano.
...
« Poslednja izmena: 04. Nov 2010, 22:40:00 od Ivan452 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 8.0.552.28
mob
Apple iPhone
.Desilo mi se da mi je poslao identicnu poruku na isti broj koju sam poslao pre 2-3 dana.
Pa mi se evo danas desilo da mi je poslatu poruku kategorizovao pod jednim onim Conversation View a ustvari sam je poslao i stigla je skroz drugoj osobi.
Sa 3G sam prebacio na 2G. I posle kada sam pokusavao da vratim na 3G nisam imao mrezu pola sata.
Onaj vidget za vreme mi se nekad istripuje i umesto naziva gde se nalazim pise samo Current Location i ako je vreme update-ovano.
...

Meni se nista slicno nije nikad desilo.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC Bravo
Ni meni. Rekao bh da se radi o nekoj 3rd party aplikaciji koja pravi problem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 50
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
HTC Desire
@Saddam nadam se da ne gresim, nisam nesto zalazio u tematiku, ali mislim da je ovako.
Predpostavljam da posto je Android OS ustvari zasnovan na Linuxu, ROOT-ovanje ti je proces kojim ces dobiti na telefonu sva prava.  Znaci pristup svim sistemskim podesavanjima i funkcijama. Sto moze biti mac sa dve ostrice.
Instaliranje ROM-a ti zahteva ROOT pristup. Postoji dosta Custom Rom-ova koliko sam video, i to su ti ustvari modifikovane verzije operativnih sistema (uglavnom Androida). Tako da npr sa nekim Custom Rom-om mozes na GalaxyS telefonu da dobijes 2.2 Android, ili neka ubrzanja i sl.
Ali ako si obican korisnik mislim da ti ROOT pristup nije potreban, a posto imas Desire on ima 2.2 verziju Androida, tako da mislim da ti ni Custom Rom nece biti potreban. Jer mislim da ako se igras sa root-ovanjem mogu da ti prave problem oko garancije ako nesto sjebes.

Sto se tice bilo kog fajla, povezes fon sa kompom preko USB kabla koji si dobio, izaberes na telefonu Data mode, i u MyComputer ce ti se pojaviti memorijska kartica, I tamo pravis foldere, ubacujes fajlove, radis sta god zelis. A onda ga nadjes sa telefona preko FileExplorera (imas ga instaliranog).

I da pridodam svoje utiske o telefonu, posto sam i ja nov korisnik.
Nisam preterano zadovoljan. Isuvise malih bagova koji me iznerviraju.
Desilo mi se da mi je poslao identicnu poruku na isti broj koju sam poslao pre 2-3 dana.
...

Hvala ti na ovom obimnom odgovoru. Smiley

Što se tiče FileExplorera, ja to nemam instalirano na telefonu. Ili ne znam gde se nalazi. Smiley Jel se nalazi u glavnom meniju aplikacija (tu sam gledao i nema) ili mora na neki drugi način da se dođe do njega.

I meni su se dešavali bagovi. U prethodnom post-u sam naveo jedan, a i večeras mi se desio još jedan bag.
Naime poslao sam poruku jednom broju, a telefon je tu poruku stavio u thread drugog broja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 8.0.552.28
mob
Apple iPhone
Instaliras iz Marketa bilo koji file manager - ja npr koristim ES File Manager.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 50
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
HTC Desire
Hvala Mikele!
Jel možeš ti nešto više da mi kažeš o root-ovanju i rom-ovima?

Stvarno želim da iskoristim maksimalno mogućnosti ovog telefona i Android OS-a, a na internetu ima toliko informacija da prosto ne znam odakle da počnem. Smiley
« Poslednja izmena: 05. Nov 2010, 00:00:35 od saddam »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
mob
HTC Bravo
A da nemate (vas dvojica sa bagovima Smile) mozda telefone sa mreza, npr. sa Telenor ili VIP, zakljucane ili brendirane?

Citat
posto imas Desire on ima 2.2 verziju Androida
Desire ne dolazi fabricki sa Froyo - korisnici ga moraju sami instalirati, koliko znam. U vezi sa tim, sta vam pise u Settings/About phone/Software information?
« Poslednja izmena: 05. Nov 2010, 00:02:02 od wayfaringpilgrim »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 56
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.