Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatsko zrakoplovstvo se modernizuje. A Srpsko?  (Pročitano 25701 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
ustvari, kokpit mig35 nema veze sa klasicnom 29-kom, kao ni skoro sve ostalo. Kokpit je opremljen sa 7 LCD displeja. mig35 ima AESA radar firme Zuk. AESA radare (do sad upotrijebljeni na F/A-18 E/F Block 2 i F-22A Raptor, kao i F-16 za Izraelsko RV)karakterise veca pouzdanost i domet u odnosu na radare koji su sad u upotrebi. Svedjani raizvijaju radar AESA za Gripena za verzije E i F, koje SAAB planira da plasira Indijcima kao zamjenu za 21-ice. Ovaj radar razvijaju u kooperaciji sa firmom Erikson. Planira se ugradnja AESA radara i za EF-2000 Typhoon, ali ce taj malo da kasni.
Mozes li malo detaljnije o tim AESA radarima, sta je to drugacije kod njih u odnosu na SAR radare?
Mozda ce biti interesantno da se kaze da americki AESA radari imaju velike probleme u upotrebi, za sada nisu uspeli da skupe vise od 2,5 sata rada bez kvara, tako da ce ih vratiti kako bi se otklonili problemi.
Neko je rekao da su generacijski razliciti Gripen i MiG-29, ne bih se slozio sa tim. Mislim da su iste generacije, samo sto je Gripen prvi uveo jednu od pretpostavljenih karakteristika 5. generacije-multifunkcionalnost. Verujem da tu karakteristiku ima i MiG-35. S tim sto MiG-35 ima jos jednu karakteristiku-supermanevribilnost, a to Gripen nema.
« Poslednja izmena: 29. Mar 2007, 14:02:42 od ramon23 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
МиГ 35 је најнабуџенија верзија 29 ке. Према томе много је ближи нашим кадровима него остали авиони.
Реално сада тај авион нема мана и може да се мери са свим авионима осим велике браће Сухоја.
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Easy rider .::Akinnen::.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Mislim da se je činjenica da Šveđani daju nove i funkcionalne avione za razliku od amera dokazuje kao ona prevaga zašto su Gripeni u startu skuplji. Gripen je po meni odličan avion za HRZ, a opet napominjem da dajem ruku u vatru da ćemo se naguziti amerima i uzeti F16.

Šveđani su predstavili plan pomoći koju bi nam pružili u zamjenu za kupnju Gripena, a svakoj normalnoj Vladi bi to bilo dovoljno da se odluči za njih. Blizu su, Europljani su, pouzdani su. Šteta samo što bi nas Ameri opandrečili da ih tako lako odje*emo, a mislim da je i Mađarska morala napraviti neke ustupke da se izvine za zaobilaženje američke opreme. Tako sam čuo, možda netko zna više.

Ipak neka Ameri prodaju F16 Kazahstanu i Tajlandu, a ne nama. Bar ne u ovom startu kad se gleda kvaliteta, a ne kvantiteta.

Netko je pitao odtkud nam pare. Čini mi se da sam spomenuo da je nastao zastoj s nabavom tih novih zrakoplova, zamrznuli su kupnju na neko vrijeme  Smile
IP sačuvana
social share
Certamen bikini-suicidus-disci mox coepit?
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.
Burek member since: 05. Okt 2005
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Citat
Mislim da se je činjenica da Šveđani daju nove i funkcionalne avione za razliku od amera dokazuje kao ona prevaga zašto su Gripeni u startu skuplji. Gripen je po meni odličan avion za HRZ, a opet napominjem da dajem ruku u vatru da ćemo se naguziti amerima i uzeti F16.

Šveđani su predstavili plan pomoći koju bi nam pružili u zamjenu za kupnju Gripena, a svakoj normalnoj Vladi bi to bilo dovoljno da se odluči za njih. Blizu su, Europljani su, pouzdani su. Šteta samo što bi nas Ameri opandrečili da ih tako lako odje*emo, a mislim da je i Mađarska morala napraviti neke ustupke da se izvine za zaobilaženje američke opreme. Tako sam čuo, možda netko zna više.

Ipak neka Ameri prodaju F16 Kazahstanu i Tajlandu, a ne nama. Bar ne u ovom startu kad se gleda kvaliteta, a ne kvantiteta.

Netko je pitao odtkud nam pare. Čini mi se da sam spomenuo da je nastao zastoj s nabavom tih novih zrakoplova, zamrznuli su kupnju na neko vrijeme  Smile

Кад се војском не баве војници већ економисти и кад су интереси драге нам Америке најбитнији! Страшно!
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Кад се војском не баве војници већ економисти и кад су интереси драге нам Америке најбитнији! Страшно!

Ирак је масовна гробница - čak sam ti napisao na ćirilici. Uglavnom ili nam daj pare ili nam daj meso za dirigiranje po našem.
IP sačuvana
social share
Catapultam habeo. Nisi pecuniam omnem mihi dabis, ad caput tuum saxum immane mittam.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 338
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Nokia 3600
taj mig35 jos niko nije kupio, kako neko moze da zna od cega je on bolji. i tesko da je bolji od gripena kad je, ako se nevaram generaciju nize od navedenog svedjanina! kao sto je neko spomenu dogfight nije nestao ali polao iscezava, tak avion je interesantan za aero mitinge... a nama kojima je cilj NATO, treba u tom pravcu i da gledamo!
a i sto se tice obuke nasih pilota i mehanicara, nevidim sta je tu problem, pa svi moderni avioni imaju lcd displeje, nasi piloti ce morati da se privikavaju svakom novom avionu nevezano ko je proizvodjac, ili ko ga modernizuje jer smo 15 god. u zaostatku za modernim tehnologijama!

Kome je cilj NATO?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Mislim da gresite kada kazete da ameri prodaju samo krseve i polovne F-16 i da su samo zato jeftiniji od Gripena. Moguce je od njih kupiti i nov F-16 block52 ili block60 koji su po mnogim karakteristikama bolji od Gripena, block60 takodje ima AESA radar. ovi sto kupuju polovne avione gledaju da prodju sto jeftinije. treba jos reci da se sada uvodi nova generacija aviona i treba imati prelazno resenje do momenta kada ce biti moguce uzeti nov avion (tipa F-35 ili sl.), tako da je pitanje da li dati pare za nov ili polovan avion i koliko ce isti moci da drzi korak sa vremenom.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 658
Zastava Zagreb - JAR
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
zaboravi ako misliš da bi nama to dali. mi ćemo dobiti krševe koje ćemo morati modernizirati i servisirati svako malo - opet kod njih.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 267
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6120
taj mig35 jos niko nije kupio, kako neko moze da zna od cega je on bolji. i tesko da je bolji od gripena kad je, ako se nevaram generaciju nize od navedenog svedjanina! kao sto je neko spomenu dogfight nije nestao ali polao iscezava, tak avion je interesantan za aero mitinge... a nama kojima je cilj NATO, treba u tom pravcu i da gledamo!
a i sto se tice obuke nasih pilota i mehanicara, nevidim sta je tu problem, pa svi moderni avioni imaju lcd displeje, nasi piloti ce morati da se privikavaju svakom novom avionu nevezano ko je proizvodjac, ili ko ga modernizuje jer smo 15 god. u zaostatku za modernim tehnologijama!

Kome je cilj NATO?
pa po onome sto kazu nasi zvanicnici, nama... !
ne pricam ja ovde o emocijama, nego o stvarnosti!
IP sačuvana
social share
"...ja sam samo prolazio i neam` pojma..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
zaboravi ako misliš da bi nama to dali. mi ćemo dobiti krševe koje ćemo morati modernizirati i servisirati svako malo - opet kod njih.
Nije pitanje sta bi oni dali, dace ono sto hoces da kupis samo je pitanje cene.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.