Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatski huligani napali naše reportere uoči meča u Dubrovniku  (Pročitano 10754 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
Koliko god bio losh fudbal sada u Srbiji, utakmica Srbija i BiH ne moze se nazivatri derbijem.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
@nbns nemam nista protiv tvog potpisa ali ni protiv diskutanta rainMarker-a je isto tako nacionalan
Samo toliko
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
@Lafcina

sve je ok... samo ubija cinjenica da nista bolje nice biti sutra , ma sta god da se mi ovde dogovorimo ili slozimo ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Potpis je bio drugačiji pa sam ja dao malu kritiku na šta je čovjek promjenio iako ja to nisam tražio.
Btw ajde da se malo vratimo topic'u jer je stasao za zaključavanje odavno.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1032
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Vracamo se...  Dobro da su zivi ostali
IP sačuvana
social share
"Uspjeh nije slučajan"
"Uspjeh je stanje uma.
Ako želite uspjeti, sami sebe
počnite smatrati uspješnim"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Svedočenje Glasovih reportera Dejana Ignjatovića i Peđe Milosavljevića koje su u Dubrovniku napali hrvatski huligani

Jedva izvukosmo živu glavu

Napadače nismo izazvali nijednim potezom. Osim, ako im slučajno nije zasmetao "zvuk" srpskog jezika u maloj dubrovačkoj uličici. Na izlazu iz grada "greškom" kamenovan autobus kotorske "Autoboke". Žena koja je pritekla u pomoć samo je rekla: "Nemojte da me vide sa vama"

Dejan Ignjatović, novinar sportske redakcije i Predrag-Peđa Milosavljević, fotoreporter Glasa javnosti, vratili su se iz Dubrovnika, gde su prekjuče izveštavali sa vaterpolo utakmice Jug - Partizan i, umesto lepih sećanja, doneli - modrice, ogrebotine, povređen nos, strah i misao: "Jedva izvukosmo živu glavu".

Kako kolege, žrtve najnovijeg u nizu napada hrvatskih huligana na novinare i navijače iz Srbije pričaju, sve se odigralo munjevitom brzinom.
- Stigli smo u Dubrovnik u ranim popodnevnim satima i, kako smo imali samo dva sata slobodnog vremena, pravo sa aerodroma autobusom su nas prebacili do centra grada. Tu su nas ostavili da malo prošetamo starim gradom i vidimo lokalne znamenitosti. Šetali smo nekih sat vremena, kad smo, u maloj, uskoj uličici videli grupicu od sedam-osam mladića, koji su, bez ikakvog razloga krenuli ka nama - priča Ignjatović, dodajući da napadače nisu ničim izazvali, osim, ako im slučajno nije zasmetao "zvuk" srpskog jezika u dubrovačkoj uličici.

VK Partizan zadovoljan organizacijom meča

Povodom incidenta u Dubrovniku čelnici "crno-belih" još nemaju zvaničan stav. Sekretar Partizana Mirko Bradajić izrazio je žaljenje zbog nemilog događaja, ali je istovremeno ocenio da je organizacija samog meča, kao i obezbeđenje bilo na visokom nivou.
- Još nismo stigli da prodiskutujemo o tome šta se desilo na ulicama Dubrovnika. Svi smo šokirani i žao nam je što su vaše kolege doživele takvu neprijatnost. Što se tiče organizacije, sve je bilo na vrhunskom nivou. Ceo blok oko bazena bio je ograđen, a obezbeđivali su nas mnogobrojni policajci u civilu. Tokom meča šef obezbeđenja nas je čak opomenuo da je bilo provokacija sa naših tribina - prokomentarisao je sekretar VK Partizan Mirko Bradajić, koji je konstatovao da se on u Dubrovniku osećao potpuno sigurno.
D. R.

Ignjatović i Milosavljević su jednostavno gledali da "izvuku živu glavu". Kažu, o nekoj tuči ili uzvraćanju udaraca nije bilo ni govora, jer jer je odnos snaga bio četvorica na jednog.
- U glavi nam je bilo samo da nas ne "demontiraju". Ja sam se sagao uza zid i pokrio glavu rukama, a oni su udarali. Nekoliko puta po leđima, šutirali po nogama, grebali i udarali po licu. Video sam kad su oborili Peđu i počeli da ga šutiraju - priča Ignjatović, koji dodaje da im je tih 30 sekundi izgledalo kao večnost. Osim modrica, ogrebotina i distorzije nosa, stradali su još "samo" laptop i fotoaparat.

Pretučene kolege kažu da je u blizini, doduše, bilo nekoliko posmatrača, ali su im, valjda iz straha, u pomoć pritekli tek kasnije.
- Mi smo posle incidenta ostali tu još neko vreme, jer nismo ni znali gde ćemo. Peđa je tražio delove opreme, a ja sam bio sav krvav i iscepan. Pitali smo jednu ženu da nam pomogne, ona tog trenutka nije htela, ali je posle nekoliko minuta došla sa flašom vode i nekim salvetama. Samo je rekla "Nemojte da me vide s vama da posle imam nekih problema" - priča Dejan, a Peđa dodaje da su posle tuče regularno otišli na utakmicu, poslali tekst i slike.

- Ljudi iz vaterpolo kluba Partizan su nam pomogli da se smirimo, sredimo, a na utakmici je kolegi Ignjatoviću prišao novinar Slobodne Dalmacije i "ispričao se" u ime Hrvata. Samo je dodao "Nismo svi isti", i pohvalio organizaciju utakmice kojoj je nedavno prisustvovao u Beogradu. Jer, u Srbiji su njihovi novinari zaštićeni kao beli medvedi. Mnogi su nam prilazili, sad ne znam u toj gužvi ni ko je to bio, ali niko zvanično, a doktor VK Partizana mi je previo ranu - priča Milosavljević. Ljudi iz Vaterpolo kluba Jug dali su Dejanu kasnije neku majicu, da se presvuče, i led, da stavi na otekline.

A organizacija u Dubrovniku, kažu novinari, bila je stvarno očajna - na 3.000 navijača, ukupno 10 policajaca. Bilo je tu, pričaju, gađanja gostiju iz Beograda sa tribina, jedan naš navijač je zaradio kovanicu u čelo, a o provokatorskim pesmama i da se ne priča.

- Čuli smo da su posle utakmice spremali sačekušu sa kamenicama, ali je policija za to saznala na vreme i preusmerila naš autobus. Koliko smo čuli, greškom su razlupali neki drugi autobus - kaže Milosavljević.

I zaista, u euforiji zbog ostvarene pobede, navijači Juga nameravali su da napadnu navijače i igrače Partizana, ali pošto su oni pod strogom policijskom pratnjom bezbedno sprovedeni ka aerodromu, napad je usmeren na prvo vozilo koje je imalo tablice iz SCG. Na izlazu iz Dubrovnika kamenovan je autobus kotorske "Autoboke", koji saobraća na liniji Split-Ulcinj. U napadu je razbijeno sedam stakala.

- Kada je trebalo da se uključimo na glavni put, petnaestak huligana je počelo da kamenuje autobus. Zašto, kako, ko bi to znao - ispričao je vozač Željko Donković za podgoričke Vijesti. Donković je rekao da su napadači, na motorima i u automobilima, posle incidenta nastavili da ih prate. Hrvatska policija je od Kupara autobus sprovela do granice na Debelom Brijegu, gde je napravljen zapisnik. Policija u Herceg Novom je od kolega iz Dubrovnika dobila informaciju da su napadači bili navijači vaterpolo kluba Jug.

Jutarnji list je objavio i izjavu portparola dubrovačko-neretvanske policijske uprave Ivana Kukrike da policija nema nikakvu službenu prijavu, ali da je neslužbeno čuo da su u sukobu s navijačima Juga prebijena dva Partizanova navijača koji su sa šalovima šetali gradom. Brojni pokušaji da komentar dobijemo i od Dubravke Šuice, gradonačelnice Dubrovnika, do zaključenja ovog broja završavali su se porukom telefonske sekretarice "mobilni pretplatnik se ne javlja na poziv".

Podrška, osude, pretnje

Napad na novinarsku ekipu Glasa najoštrije su juče osudili Ministarstvo kulture i Udruženje novinara Srbije i zahtevali od državnih organa Hrvatske da se huligani, koji su napali Ignjatovića i Milosavljevića, pronađu i kazne, kako se ne bi stekao utisak da ovakvi incidenti i ubuduće mogu da prolaze nekažnjeno. UNS apeluje na novinske asocijacije iz Hrvatske da osude ovaj napad i pozdravlja kolegijalno istupanje Hrvatskog novinarskog društva i njihovog predsednika Luke Braila, koji je izrazio žaljenje zbog ovog "necivilizacijskog ispada". A, tokom jučerašnjeg dana na adresu Glasa javnosti pristizala su pisma čitalaca, koji između ostalog naglašavaju da "ratne frustracije ne mogu biti opravdanje za ovakvo divljaštvo".
Bilo je , međutim, i pretećih poruka:
"Eto... dečki sve se vraća, sve se plaća. malo čitam ja te vaše novine na netu i nekad mi se čini da te vaše smrdljive novine služe samo zbog nas Hrvata. Nigdje nisam vidio više pljuvanja po Hrvatskoj i Hrvatima nego u vašem smeću od papira. Baš mi je drago da su vas dobro iscipelarili. Te vaše novine su na nivou još dok su Srbi čeprkali grančicom topole po kravljoj balezi. Bolje niste ni zaslužili!

Hrvatski surferi poručuju: "Ne tuć novinare. Zna se koga treba tuć"

Šarolika hrvatska javnost, koja je u toku jučerašnjeg dana po raznoraznim internet forumima u "lijepoj njihovoj" iznosila svoje mišljenje povodom napada na dvojicu izveštača Glasa javnosti u Dubrovniku, spontano se podelila u tri osnovne grupe istomišljenika, kojima je jedina međusobna sličnost to što su svi odreda promašili temu.
Jedni su, naime, diskutovali o tome da li se novinari smeju maltretirati, odnosno da li za njih treba da važe posebni kodeksi. Pa je tako, primera radi, izvesni "Tramvajac" napisao "Ne tuć novinare!!! Zna se koga treba tuć!" da bi mu drugi odgovorio kako "treba tuć novinare, jer novinari u svojoj suštini zapravo nisu civili", pa su dozvoljena i malo grublja sredstva zaštite od njih. Ovu živu diskusiju završio je neki "Proforma", iznoseći svoje viđenje nemilog događaja, pri tom preporučujući i visinu kazne za izgrednike: "Možda je bilo provokacija i s njihove strane? Ako su ih čuli da govore srpski, kako navode novinari, a nisu bili baš blizu, znači da su ovi govorili srpski namjerno glasno (provociranje), što i nije preporučljivo u gradu koji su nedavno zasipali granatama. Izgrednicima ukor razrednog i slobodan dan!"
Druga grupacija raspravljala je na temu kako će se ovaj incident odraziti na turizam u Dubrovniku, uglavnom se slažući u procenama da neće dobro:
"Loša reklama za Dubrovnik i hrvatski turizam. Ovakve stvari ne prolaze neprimjetno. Hrvatska želi u EU, a na ulicama najatraktivnijeg hrvatskog grada se dešavaju ovakvi incidenti", navodi se u komentaru izvesnog "Maconje".
U treću grupu spadaju "istoričari" sa dobrim pamćenjem, koji su napad pravdali bombardovanjem Dubrovnika 1991.
"Sjećam se kad su Srbi klicali 'bre' po Dubrovniku prije rata, posebno Beograđani, kao da je njihov. Dobro je da ih se podsjeti da više toga nema", navodi izvesni "Zaratustra".
A. J.

Izvor: Glas Javnosti \ Aleksanadra Klarić-Žak
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 461
Zastava Bihac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.6
mob
Motorola V3
Sinoc na utakmici Bosna-zvezda jedan od igraca zvezde meni se cini da se zove Vladavic (il' slicno) pokazao je publici 3 prsta.Srecom prezivio je jer su redaru jedvo odrzali masu da uleti na parket ! Mozda je ovo offtopic al' u sustini je isto moglo zavrsit  Smile
IP sačuvana
social share
Aman,Bosno moja,zemljo ponosna,zemljo mojih djedova...
Aman,Hercegovino rijeko Neretvo,kraj tebe sam rastao...
Aman,moj SANDZAKU,zeljo velika,u tebi je ljubav moja....
Aman,Sarajevo,Dzenet seheru,budis snove,budis utjehu..
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
ne sumnjam da je pokazao tri prsta a da li je mozda neko nesto dobacivao?

da smo neka druga nacija, pokazao bi im samo jedan prst!  Smile
« Poslednja izmena: 21. Apr 2006, 13:08:27 od nbns »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
a Republika Srpska KRajina pod hitno vaspostavi po planu Z4, pa onda i ona kasnije odcepi.

izgleda da si primio krivo cepivo kad si bio mali pa te sve nešto drma na odcepljenje.daj više vaspostavi kontrolu nad svojom zloćom kako bi nastavili normalno razmjenjivat mišljenja na forumu.

Izgleda da se septicka jama "nikola-koji-zna-da-broji-od-3-do4" opet zapusila pa riga smrad i gad. 

Je l' ima neko zaduzen za otpusavanje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
rainMaker, ajde nam ti lepo objasni sta predstavlja kada neko pokaze tri prsta. Posto sigurno ne znas pravo znacenje, shvatices da u stvari vama ne smetaju tri prsta nego Srbi. To i ti znas nego neces da kazes. Zasto je vama i hrvatima i ostalima dozvoljeno da se busate a kada neko od srba nesto slicno uradi vi odmah u plach i govorite kako vas neko vredja. Znachi, prvo se raspitaj sta nesto znachi, a onda edukuj tu rulju koja takodje nista ne zna pa nasrce na sve i svashta.
Napadače nismo izazvali nijednim potezom. Osim, ako im slučajno nije zasmetao "zvuk" srpskog jezika u maloj dubrovačkoj uličici. Na izlazu iz grada "greškom" kamenovan autobus kotorske "Autoboke". Žena koja je pritekla u pomoć samo je rekla: "Nemojte da me vide sa vama"

Citat

Iz ovog citata se stvarno vidi kakva je paranoja tamo, pa da ne pomognesh coveku i kazesh ""Nemojte da me vide sa vama". Ma sve je jasno, i nadam se da je jasno i onima koji tako zarko zele da odu na njihovo more.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.