Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:38:47
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvatska vlada podrzava Tompsona!  (Pročitano 49918 puta)
Poznata licnost

Inzistiram na gluposti

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3429
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia n80
Detelina fkns i zika tamburica  Smile Smile Smile Smile

Dečki samo polako............................. ovako nećete doživjeti pubertet Smile Smile Smile

Ovo me lagano pdsjeća na onaj mentalitet kad su spaljivali vještica.....bitno da se optužuje
IP sačuvana
social share

geopolitička konoba http://forum.burek.com/bistri-osvrt-i-jos-puno-toga-iz-geopolitickog-foruma-t422565.html

Boljkot Slovenki do ulaska Hr u Eu ....Smile
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Samsung S7220
'Thompsonovi nastupi su plemeniti'
Piše: Sergej Trajković

Pismo je potpisalo 30 akademika, biskupa i profesora, no njihovi kolege ne slažu se s navodima u pismu

ZAGREB - Skupina uglednih hrvatskih intelektualca potpisali su pismo u kojemu javno izražavaju potporu i zahvalnost Thompsonu nakon koncerta na Trgu bana Josipa Jelačića. Pismo je objavljeno u subotu navečer, a potpisalo ga je čak 30 akademika, biskupa i sveučilišnih profesora.  U pismu piše: "Vaši nastupi pobuđuju plemenite osjećaje solidarnosti, a emocije bude optimizam koji iz ravnodušja i rezignacije podiže mnoštvo ljudi".
Zabrana nastupa
• Austrija
Austrija zbog sigurnosnih razloga zabranila Thompsonov koncert, koji je bio planiran u mjestu St. Andrae u Južnoj Koruškoj
• Švicarska
Odgođen je koncert koji je Thompson trebao održati u kantonu Zürich u Švicarskoj
• Njemačka
Koncert u njemačkom gradu Stuttgartu dugo je bio pod upitnikom, ali je ipak održan
• SAD, Kanada
Po Australiji, Kanadi i Americi prethodili su prosvjedi tamošnjih židovskih i srpskih udruga

Potpisnici su izrazili zahvalnost Zabrana nastupa
• Austrija
Austrija zbog sigurnosnih razloga zabranila Thompsonov koncert, koji je bio planiran u mjestu St. Andrae u Južnoj Koruškoj
• Švicarska
Odgođen je koncert koji je Thompson trebao održati u kantonu Zürich u Švicarskoj
• Njemačka
Koncert u njemačkom gradu Stuttgartu dugo je bio pod upitnikom, ali je ipak održan
• SAD, Kanada
Po Australiji, Kanadi i Americi prethodili su prosvjedi tamošnjih židovskih i srpskih udruga
Thompsonu "na djelu, koje glazbom, pjesmama i javnim
nastupima daruje hrvatskom narodu i svim ljudima dobre volje".

"Nadamo se da s prijezirom gledate na podmetanja i prljavu kampanju koja se vodi protiv Vas", stoji u pismu koje su, između ostalih, potpisali akademici Ivan Aralica, Rafo Bogišić, biskupi Mile Bogović i Ante Ivas , don Josip Čorić, Hrvoje Hitrec, Jakov Sedlar i Miroslav Tuđman.

Profesor Rafo Bogišić, tvrdi kako nije više mogao slušati da se Thompsona napada bez razloga.  Akademik Vlatko Silobrčić na pismo podrške reagirao je oštrim kritikama i rekao  kako je riječ o “akademicima  - konzervativcima s autističnim pristupom nacionalnom identitetu”.

Riječ je o nastavku afere nakon smjene inspektora Josipa Gašparca koji je oplanirao podnijeti prijavu protiv Thompsona zbog ustaške ikonografije na koncertu.

POTPISNICI PISMA Pazi sad ove ustase  Smile

Rafo Bogišić
sveučilišni profesor

Zašto bi netko zabranjivao čovjeku da pjeva? Nekome smeta što pjeva domoljubne pjesme. Napadaju ga zbog navodne ustaške ikonografije, koju nisam primijetio na koncertima.

don Josip Čorić
svećenik iz Splita

Thompson je najnapadanija osoba u Hrvatskoj i naša je dužnost bila da ga obranimo i damo mu podršku. Bio sam na koncertu i nisam primijetio nikakvo ustaško znakovlje.

PROTIVNICI PISMA
Ivo Banac
predsjednik HHO-a
Oni imaju pravo istaknuti svoje mišljenje kao i svako drugi, mada svi dobro znaju da se ja s njima nikada ne bih složio. Ja takvo što nikada ne bih potpisao, ali to je moj osobni stav.    
Vlatko Silobrčić
akademik
Ne sviđa mi se što kolege podupiru Thompsona. Potpisnici su konzervativci koji imaju autistični pristup nacionalnom identitetu i ne vjerujem da je motiv demokratska obrana čovjeka.
« Poslednja izmena: 23. Jun 2008, 10:34:56 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 440
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
 Ko je uopšte Perković Marko?

Dok sam provodila svoje dragoceno vreme u Splitu i slušala radio „Dalmaciju“ i slične frekvencije, nisam mogla a da ne primetim učestalost pesme „Ljubi svoju zemlju“ od tzv. „Thompsona“. Otišla sam na google.com, ukucala njegovo ime i prezime u nadi da pronađem njegovu biografiju i da shvatim kako je to niže estradno biće uspelo da napravi karijeru. Tražila sam ni manje ni više nego sat vremena i nisam pronašla- NIŠTA.

Zašto je to tako? Zato što je taj „muzički marginalac“ sve do 1991. godine čuvao koze u podnožju Dinare u svom rodnom selu Čavoglave. Imala sam priliku da odem tamo, usred Nedođije i da popijem kafu u dvospratnom kafiću i da se pritom zapitam čemu dvospratni kafić služi u selu s tri babe i dve i po koze. Ali, vratimo se na temu. Dakle, taj vrli težak iz Čavoglava je 1991. nabavio u svoh druga Hercegovca po jeftinoj ceni vojničku uniformu, usput dobio polu-ispravni kalaš gratis i krenuo da zabavlja pripadnike HV-a. Rat u Hrvatskoj je završio 1995. kad je oterano ono malo Srba što je ostalo i više niko nije čuo za našeg težaka. Pretpostavlja se da je otišao nazad u svoje Čavoglave, kupio u istog Hercegovca pojačalo i tamburu i krenuo s minimalnim znanjem iz istorije da piše pesme.

U međuvremenu je osvojio srce Danijele Martinović i pokušao preko njene grbače da se probije na estradu. Sve besniji što mu to ne uspeva je počeo da bije našu Danči i kad je jadnici konačno „prekipelo“, vratio se nazad sa svojim koferom u Čavoglave. Dakle, Marko Perković Thompson je krenuo iz Čavoglava kao niko i ništa, a zatim je došao u Čavoglave kao slavni niko i ništa.

2001. godine se vratio u „punom sjaju“ skupa s još nekoliko ratnih profitera, među kojima su njegova „dva kuma“: Mate Bulić i Miroslav Škoro koji je ceo rat proveo u Nemačkoj i tako spasao svoje dupe. Iste te 2001. godine je Thompsonovom povratku pomogao gospodin Kerum, takođe ratni profiter i vlasnik lanca prodavnica „Kerum“. Uz pomoć Kerumove akcije „potroši u mojoj prodavnici 400 kuna i dobij kartu za Thompsonov koncert“ je naš Markan popunio stadion na poljudu i stekao niz „crnih“ obožavaoca.

Nešto kasnije je krenuo na svoju turneju i konačno dobio priliku da vidi nešto što nije dalmatinska Zagora i da zaradi nešto para. Nabavio je personu sličnu sebi da mu piše melodije i povremeno tekst. Čujte, nije lako uz toliko posla da se traže udžbenici iz istorije i pišu tekstovi iste tematike!

Ako poslušate neke njegove pesme, pogotovo novije, primetićete da se u njima nalaze elementi srpskog folklora, čega on nije ni svestan, i motive ukradene iz raznoraznih popularnih dela, kao npr. „Kolo“ iz opere „Ero s onoga svijeta“ od Jakova Gotovca, „Jovano, Jovanke“, narodne iz Makedonije, zatim „Super Truper“ od Abbe i.t.d.

Danas Marko Perković Thompson živi i deluje na teritoriji Republike Hrvatske, a za sobom je ostavio obiman diletantski opus sa interesantnim pesmicama poput „Pukni puško“ (ustaška himna), „Vjetar sa Dinare“, „Jasenovac i Gradiška Stara“.
izvor: vojvotkinja.blog.co.yu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
'Thompsonovi nastupi su plemeniti'

То су та гамад задојена мржњом од детињства...
Од њих НИКАДА не треба очекивати нешто другачије...

IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 5610
Ово је само доказ која је то кретенска држава. Не могу да замислим да чланови САНУ бране Бају Малог Книнџу.
По количини кретенизма Томпсон и Баја могу да се ухвате под руку.  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

'bem li ga

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9627
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12;
mob
SonyEricsson xperia m2

FilipFr da nisi ti mozda od onih vojvodjanskih autonomasa,kad nam pametujes oko ustase??!!

Sta to podrazumeva,biti autonomas?

Pa ti osnovne pojmove ne znas, a raspravljas sa ljudima na politickom forumu! Smile Smile Smile To ti je taj tvoj potpis, treba da kazes Zivela Srbija! Vojvodina je deo Srbije, a ne obrnuto! Pa kako ja sa tobom da raspravljam o ustaskoj NDH i seljacicu Tompsonu, kad ti pravis podelu Srbije... Smile Smile Ali, posto ti jos nemas pravo glasa, svaka rasprava sa tobom je uzaludna... Smile

I ja sam za to, sto kazes ti, ubaceni elementi teze da odvuku raspravu na drugu stranu. Od mene dosta ovde.  Smile

Ti vidim te osnovne pojmove si bas naucio...
Pa sta tebi smeta sto pise Zivela Vojvodina?
Pa ja se ponosim sto sam Vojvodjanin,sto sam rodjen ovde,volim ove ljude,mentalitet,obicaje.kulturu...Ti to nikada neces ni razumeti.
Ti iz Hercegovine si nasao da drzis predavanja o Vojvodini,nemoj bolje.
Ja vrsim podelu Srbije? Pa ovo je za plakanje...Pa sta sad da sam napisao Zivela Sumadija,to bi znaclo da podržavam nezavisnu Sumadiju,mislim stvarno...

Tako je brate moj Radikalni,reci autonomasu!!!!Garant ga je Canak lepo ucio,da je hrvatska sve do zemuna i garant slusaju Tompsona svi zajedno!!!jebo ih on u usta..MunkaZe ovo je vezano za temu,posto covek izgleda brani ustasu!!!! Smile Ja brate kad bi te cuo da govoris zivela vojvodina bilo bi  Smile Smile death!!!!
Novi Sad Srbija Vojvodina nikada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Do smrti za Srbiju!!!

Ovo je za psihijatrijsku kliniku...
Samo kad ste se vi Radikalne intelektualne velicine nasle,to je najbitnije...
Vi i vase Velike Srbije ste isti kao i Tompson.
Ako hoces napisacu jos vecim slovima u potpisu Zivela Vojvodina!
IP sačuvana
social share
"Da je ustaša rođen u Srbiji bio bi četnik. Da je četnik rođen u Hrvatskoj, bio bi ustaša. Da je hrišćanin rođen pre 2500 godina u Grčkoj, verovao bi u Zevsa. Da je musliman rođen pre 3500 godina u Egiptu, verovao bi u Ozirisa. Vaša nacionalnost i veroispovest zavise od vremenskog i geografskog položaja na kojem ste rođeni. Nacije i religije su izmišljene da vas razdvajaju, da se zbog istih ubijate, a da se ratnoprofiterska bagra bogati na vašim jeftinim životima."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
 Smile dobro, dosta sada  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
Apple 15
A i Kovin je blizu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 5610
A i Kovin je blizu...  Smile
Како само намамити Томпсона у Ковин?!  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E
Ово је само доказ која је то кретенска држава. Не могу да замислим да чланови САНУ бране Бају Малог Книнџу.
По количини кретенизма Томпсон и Баја могу да се ухвате под руку.  Smile
lep primer baja i tompson, pazi ja sam slusao bajine pesme to sto je odpevao odpevao je i to stoji, kako objasnjavas to da baja u srbiji sa pesmama tog zanra ne moze da napuni ni spajz a kamo li stadion od 50.000 ljudi za razliku od thompsona? odgovor je i vise nego logican... tacno se vidi koji je ova dva naroda bolesno iskompleksiran, umobolan i zeljan prolivanja jos krvi po logorima i jamama, sramno je i to sto njihovi naucni radnici i svestenici staju u odbranu tog dokazanog ustase, jedan rece da nije video ustaska obelezja pa da sta je tompsonov koncert i on sam do ustaske parade i velicanja pavelica, loburica, artukovica i ostalih ustaskih zlocinaca ocigledno je i to da se taj profesor ili biskup (mrzi me da se sad vracam) pravi lud Smile nek mu sluzi na cast! ja sam svestan da on po partiskoj duznosti mora da izjavljuje to sto izjavljuje ali je sramno da se 2 dana kasnije javlja njegov predsednik recima kako se zalaze  i ceo 'rvatski narod za borbu protiv fasizma i ustastva! Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 72
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 17:38:47
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.