Ovo me podseca na "Balkanskog Spijuna": Nije pisao rodjenoj tetki samo zato sto stanuje u Lenjinovom Bulevaru, da je u Ruzveltovoj ili Cherchilovoj, pisao bi svaki dan".
Ћирилица Хрватима не може да буде страно писмо, као што нама латиница није из потпуно истих разлога, а тиче се националних мањина.
Ko to kaže???Možda Sanu.. Čirilica od 1990 god je za Hrvate potpuno strano pismo jer se uopće ne uči u školama,za razliku od nas koji smo je učili prije rata..
Као прво видиш како си лепо прочитао мој коментар. Као друго, нико вас не тера да учите ћирилицу, али морате да поштујете права ваше највеће националне мањине. И мени на послу латиница прави проблем, јер рецимо слова (ознаке) П, Б, Н, Р, С,Х, се поклапају са латиничним словима и дају тоталну другачију информацију. Као треће ову вест није објавило неко опозиционо националистичко гласило, већ режимски најекстремнији про-европски медији. Хрватска док не изврши геноцид до краја не може да побегне од ћирилице и не видим по чему се разликује од Србије која такође мора да поштује 'латинична' права наших мањина ... или и ми не морамо. Хрватска спроводи насилну асимилацијом и латиница је у служби тога, као један од важнијих сегмената.
Ако су и то европске вредности, зашто наши српски европејци спавају, зашто и ми не забранимо и не протерамо латиницу ?
П.С. како ''наши'' хрватски форумаши се никада нису жалили на ћирилицу коју читају без проблема и учествују у дискусијама са свима ????????
« Poslednja izmena: 11. Dec 2008, 18:33:55 od Гамбино »