Загреб: Непрописна ћирилица 11. децембар 2008. | 14:33 | Извор: Бета, Јутарњи лист Загреб -- Писмо Београдског певачког друштва митрополиту загребачко-љубљанском Јовану Павловићу у Загреб остало је неуручено јер је адреса била написана ћирилицом.
У тексту се наводи како је Хрватска пошта писмо вратила на београдску адресу уз ознаку "забрањено", а у објашњењу Пошта је навела како "давалац поштанских услуга може одбити примање пошиљке која није адресирана на прописани начин", пише Јутарњи лист.
Хрватска пошта навела је да писмоносна пошиљка Београдског певачког друштва због адресе исписане на ћирилици није била прописно адресирана, јер је "у Хрватској у службеној употреби латинично писмо".
Лист преноси изјаву оца Петра из Српске православне цркве у Београду, који је објаснио да је позив адресиран ћирилицом уобичајени начин.
Усташка посла. Имају националну мањину која користи ћирилицу и праве се луди као да живе у Енглеској. Ово је доказ усташке патолошке мржње према Србима. Ја могу чак и да разумем да радник поште буде полуписмен, али то није разлог да пошиљку врати. Могао је да проследи управи и да нађу неког Хрвата који није задојен нацистичком идеологијом. Ћирилица Хрватима не може да буде страно писмо, као што нама латиница није из потпуно истих разлога, а тиче се националних мањина. Нажалост код нас националисти који се залажу за укидање латинице су маргинализовани, а у новој НДХ су на власти одавно.
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link Reply by nikola34: @x#%§!!
"Vlast i vlasnistvo se mogu razdovjiti na izvesno vreme, ali nikako zauvek jer ce vlasnistvo, shvativsi koliko je razdvajanje bolno, odmah kupiti vlast ili ce vlast osvojiti vlasnistvo a time i bogatstvo."
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link Reply by nikola34: @x#%§!!