Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hrvati opet divljali Srbija opet ćuti!  (Pročitano 13299 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
pobogu malaj ja ionako nemam mnogo vremena da provodim na netu,pa nekad ne mogu da posvetim paznju svemu...doduse sad cu imati jer sam pukla s poslom.a ti odmah drvlje i kamenje Smile

meni ni malo ne smeta sto si opsiran,samo nisam htela da pisem ako nemam vremena da napisem ozbiljno.sad imam ali ne znam da li sam bas in d mood.

a reci ti meni sta si ti ocekivao konstruktivno od mene,da se slozim s tobom?
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
Ne, nisam ocekivao da se slozis sa mnom vec sam ocekivao da cujem tvoje misljenje i odgovore na moje stavove i pitanja.

Ono sto definitivno nisam ocekivao je tvoj komentar upucen Ciklopentanoperhidrofenanu gdje na njegov "dubokouman" komentar dajes odgovor koji sam citirao.

Citat: tomahavkic
Citat: Ciklopentanoperhidrofenan
Au kakve stavove ovde pojedinci imaju, to je... Smile . Kada ovo citam pitam se da li je Milosevic zaista u Hagu i da li je Milanovic i dalje direktor nacionalne televizije. Smile

a hoces da kazes da si sve procitao Smile

Takodje, nisam osuo drvlje i kamenje na tebe samo sam bio razocaran tvojim nastupom jer si umjesto logicnog objasnjenja (koje si recimo dala u svom zadnjem postu) rekla nesto iz cega sam ja zakljucio da se ti u stvari zavitlavas i da ti uopste nije do diskusije.
Zamisli da sam ja na neki tvoj post reagovao tako, sta bi ti pomislila?
Iz tvojih stavova i diskusija na nekim drugim temama sam stekao utisak da se sa tobom moze diskutovati te sam stoga bio neprijatno iznenadjen tvojim (citiranim) odgovorom na ovoj temi.
Sto se tice raspolozenja za pisanje, nema problema, pisi kada budes raspolozena.
Niko nikoga ne tjera da pise pod moranje vec svako treba da pise ono sto misli onda kada to njemu odgovara i kad za to nadje vremena i volje.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Everything that has a beginning has an end. Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
ni tim odgovorom nisam imala nameru  da se tebi podsmevam nego sam se nasalila zbog toga sto ja sama retko mogu da se nateram da citam dugacke postove,a sad to radim jer nema smisla da se uspustis s nekim u diskusiju a da ne procitas ono sto je napisao, i nije se odnosilo samo na tebe nego na sve nas,jer smo svi pisali i pisali... Smiley

a kod foruma mi je bas zgodno sto mozes da odgovoris na ono sto je neko napisao onda kada tebi odgovara

pozdrav do sledeceg raspravljanja Smiley
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
OK, sad je sve mnogo jasnije, cujemo se kasnije.  Wink   Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
cia.rar (43.65 KB)
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1404
Zastava tako blizu, a ipak tako daleko
Sad mi se čini da sam trebao ostati vjeran sebi i ne pisati o stvarima ondje gdje bi moglo doći do sukoba Hrvati - Srbi, no potaknut izvana pokušao sam pokazati svoje i mišljenje mnogih ljudi u Hrvatskoj koji su protiv ponašanja koje se dogodilo na utkmici, a i protiv nasilja na liniji Srbi - Htvati.

Prije svega da prokomentiram ono što nije bilo meni upućeno, no mislim da sam u stanju prokomentirati. Cijela hrvatska javnost je oštro osudila događaje koji su se dogodili prije utakmice, od političkog vrha, medija, do bakica na placu, isključujući one radikalne koji su podržali i svatko tko kaže suprotno laže. Istina je da je sve ostalo samo na riječima, no jasan je stav: huliganstvo se neće tolerirati.

@malaj

Već sam rekao da smo ovdje da bi iznosili svoje stavove i možda sam pogriješio što sam iznio svoj, jer vidim da je potaknuo velike rasprave i velike napade, no što je tu je. Sad sam pametniji i više neću. No samo da ti odgovorim, kad si već meni pisao, jer ne volim ne odgovoriti čovjeku. Tvoje pisanje mi u najmanju ruku zvuči potcjenjivanje, no da ne bi potakao još nešto, pokušat ću pojasniti svoj stav. Oko normalnoga bi se mogli potuči, naravno ne doslovno, nego na teorijskom planu, no oko logike nema sumnje. Zašto moj stav nije logičan? Na temelju poznavanja povijesti, zapažanja sadašnjeg stanja i naboja među našim narodima, jasno je bilo da će u Zagrebu biti frke i zato bi bilo logično tu frku izbjeći. Ne slažeš se? A frka se mogla izbjeći na nekoliko načina. Jedan od tih je bio i spomenuti potez srpskih novinara, koji po meni nije bio logičan za tu situaciju. Logičnije bi bilo da su došli incognito, recimo autobusom međarskih registarskih oznaka. Pazi, samo za tu situaciju! To što ja kažem da je bilo pametnije izbjeći sukob tim potezom, ne znači da nisam demokratičan ili ne poštujem ljudska prava. Ako ti možeš smatrati ljudskim pravom ulazak autobusa sa srpskim tablicama u Zagreb za vrijeme utakmice, ja mogu to isto smatrati nelogičnim, štoviše glupim. I još spominješ da se to sve dogodilo prije sa Crvenom zvezdom. Zar ljudi ne uče na pogreškama? Samo velim da ako ima malo dobre volje sukobi se možda ne mogu posve spriječiti, ali ih se može svesti na najmanju moguću mjeru.
Zar misliš da je deset godina dosta da netko zaboravi da mu je sin, brat, otac ili majka poginuo? Pogledaj oko sebe, sigurno ima ljudi koji nisu oprostili drugome zato što je ovaj prije 20tak godina nešto rekao ili učinio. Da ne govorimo o onima koji su se nekad VOLJELI a sad se ne mogu ni pogledati, a kamoli razgovarati. Koliko će trebati da se zaboravi one koje se MRZILO u ratu?
Ne znam kako se tebi čini ponašanje vaših učenika na Jelačić placu, no meni osobno izgleda kao provokacija i mislim da su imali sreće što je Policija tako brzo reagirala, jer sumnjam da bi prošli tako dobro, fizički. Ovime ne želim reći da je to dobro, nego samo konstatiram ono što se dogodilo na temelju činjenica. Ovo naravno ne znači da se morate bojati doći u Zagreb osobno ili s autom, jer sam siguran da nećete imati nikakvih većih problema. Svakodnevno viđam automobile sa srpskim tablicama po Zagrebu i nitko nikad ništa ne komentira, a kamoli da nešto učini.
Mislim da ti usporedba s Anteom Gotovina ne stoji. Prvo, za nas je on heroj, koji se borio  za svoju domovinu; kao što je Draža vaš heroj. Za nas je Draža zločinac, kao i za vas Gotovina. Sve ovisi o poziciji s koje se gleda. Drugo, nosili su sliku po hrvatskom gradu Zadru. Ti bi se kladio u život da ih nisu našli, a jesu, isto kao što bih se ja kladio u svoj da bi se isto dogodilo da je bilo obrnuto. Da su se učenici slikali s slikom Ante Gotovine na Trgu Republike ili u knez Mihajlovoj, sigurno bi bili zatvoreni i to prije nego netko tko nosi Miloševićevu sliku ( ako bi taj uopće bio zatvoren).
Opet sve ovisi o gledanju. Za mene je pametnije izbjeći sukob ikako, jer sam dovoljno puta doživio sukob zbog registarskih oznaka i zato mislim da malu krivicu snose i vaši novinari. A mislim da taj potez ne bi bio znak njihova ne-domoljublja i njihove ne-nacionalnosti, nego  dokaz logike.

Pozdrav
IP sačuvana
social share
\" Brini se više za svoj karakter nego za svoj ugled. Karakter je ono što uistinu jesi, a ugled je ono što drugi misle da jesi.\"
* John Wooden *

\" Kad bi rajčice poželjele biti dinje pretvorile bi se u farsu.
Strašno me čudi što toliki ljudi tako silno žele biti netko tko nisu.
Ima li smisla pretvoriti se u farsu?\"

* Mitsuo Aide *
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@koni
Da pojasnim neke stvari koje ti nisi dobro procitao ili razumio u mojim postovima.
Ici cu redom kako si ih ti spomenuo u svom postu.

Prvo
Ne posmatraj ovu diskusiju izmedju nas kao sukob na relaciji Srbi-Hrvati jer je ja licno ne dozivljavam kao takvu i ne vodim je s tom namjerom. Posmatraj to kao iznosenje stavova koji se (ocigledno) ne poklapaju.

Drugo
Kazes, cijela hrvatska javnost je osudila huligastvo. Ja ne znam na sta tacno mislis kada kazes "cijela" ali ja znam sta tacno mislim kada kazem da je "velika vecina" hrvatske javnosti podrzala to huliganstvo.
Kako ja to znam? Pa, vidis, dovoljno je otvoriti na internetu hrvatske medije i raznorazne forume (ne one ultranacionalisticke vec neke obicne) pa vidjeti komentare novinara, komentare citalaca, komentare ljudi koji posjecuju te forume itd pa da ti neke stvari budu jasne. Naravno, ima tamo i komentara koji su zaista za svaku pohvalu ali, opet ponavljam, velika vecina ljudi ipak podrzava ono sto se desilo umjesto da to osudi. Zato mi nije jasno kada kazes da je jasan stav da huliganstvo se nece tolerisati. Ciji je to stav i ko ga to nece tolerisati ako je stanje u stvarnosti drugacije?

Trece
Moje pisanje uopste nije potcjenjivacko (ne znam samo otkud ti takva ideja) vec se zaista trudim da iznesem cinjenice i zakljucke na osnovu dostupnih cinjenica koje recimo (u vezi navedene utakmice) procitam u hrvatskim medijima.
I sad, ja pisem potcjenjivacki a vasi mediji su olicenje demokratije i tolerancije?
Ili ti kazes da su ipak i srpski novinari krivi Smile sto su se drznuli doci sa srbijanskim tablicama (iako ljudi svakodnevno putuju sa istim tablicama kroz Hrvatsku) i ti onda ne pises potcjenjivacki a ja, kad procitam tako nesto i sokiram se tvojim nacinom razmisljanja pa ti odgovorim argumentima, pisem potcjenjivacki?
Divna zamjena teza koni ali ne ide to tako.  Smile

Cetvrto
Hajde da malo pricamo i o logici kad si je vec spomenuo. Da vidim da li sam te dobro razumio, ispravi me ako negdje pogrijesim.
Znaci, vasa policija ZNA (tj. trebalo bi da zna) da utakmica koja treba da se odigra spada u visokorizicne utakmice i samim tim se obezbjedjenju i pripremama za odrzavanje utakmice treba prici sa izuzetnom ozbiljnoscu. Takodje, policija bi trebala da zna ko su BBB i na kakve sve gluposti su spremni. Isto bi trebali znati da su ranije imali negativna iskustva (slucaj sa rukovodstvom Crvene Zvijezde u Zagrebu i jos neki drugi) te bi iz ranijih gresaka i losih iskustava trebali da nauce nesto, zar ne?
E kad sve ovo i jos mnogo toga (da ne duzim temu previse) imamo na umu LOGICNO bi bilo da je organizacija utakmice i obezbjedjenje iste na najvisem mogucem nivou kao sto je recimo uradjeno u Beogradu na utakmici sa Cibonom.
Pa svi npr. znaju koliko je recimo papa omrznut medju Srbima i koliko im smeta i sama pomisao da ce posjetiti Banjaluku i to isto ono mjesto (samostan Petricevac) odakle je planiran i pokrenut zlocin nad neduznim stanovnistvom u obliznjem selu Drakulicu pa je ipak policija ulozila maksimalne napore i ekstremne mjere bezbjednosti i kad su svi ocekivali zlo sve se ipak zavrsilo bez ijednog incidenta. A citao sam komentare povodom te posjete (prije i nakon) i prizeljkivanje mnogih (interesantno, vecina su bili Hrvati mada je bilo i dosta muslimana) da se nesto lose desi nebi li Srbi bili jos vise satanizovani i nebi li se potvrdio njihov imidz "losih momaka". Trebam li ti reci kakvo je razocarenje bilo (bar na onim sajtovima koje sam ja pratio) kada su vidjeli da su im se ocekivanja izjalovila. Tada su krenuli pogrdni komentari na racun Srba kako nisu imali muda da urade bilo sta itd itd.
Dakle, po tebi je logicno da Srbi taj dan ne dodju u Zagreb sa srbijanskim tablicama a nije ti logicno da se policija i organizatori adekvatno pripreme i predvide sve moguce situacije kao sto je npr. uradjeno u Beogradu?  Smile
Stvarno koni, mislim da nebi trebalo da vise pricamo o logici jer izgleda da su nam i tu gledista drasticno udaljena.  Smiley  Smile
A da ne zaboravim, sta sa onim Srbima koji su taj dan putovali a koji recimo nisu ni znali da se igra visokorizicna utakmica?
Da li bi i oni bili "krivi" sto su tog dana dosli sa srbijanskim tablicama da posjete prijatelje i rodbinu ili su bili samo na proputovanju kroz Hrvatsku? Ako im neko demolira kola hoces li reci da ih nepoznavanje cinjenice da  se tog dana igrala utakmica ne oslobadja "krivice" i njihovog dijela odgovornosti?
I naravno, po tebi, srbijanski novinari treba da se kriju iza kojekakvih drugih tablica i da dolaze inkognito samo zato sto Hrvatska Vlada nije sposobna da obuzda i kontrolise grupe huligana. Da li ti vidis sta ti pises koni, zar normalni ljudi (ma koje nacionalnosti, vjere, boje koze itd) treba da se kriju u jednoj "demokratskoj" zemlji (zapitaj se koliko ste demokratski nakon svega sto se desilo) pred sacicom huligana pred kojom je cak i policija "nemocna"? Smile  
I naravno, Hrvatska je "demokratska" 364 dana u godini ali onaj 365-i dan BBB zavode svoja pravila i tada su svi koji se ne svide BBB-ima krivi samo BBB-i nisu? Svih 364 dana u godini Srbi mogu putovati kroz Hrvatsku ali samo taj 365-i dan ne mogu jer tada BBB-i vladaju?
I naravno, moramo to razumjeti i prihvatiti kao "normalno" inace nam prijeti opasnost da nas proglase krivcima sto smo svojim prisustvom u lijepoj njihovoj podigli pritisak BBB-ima?
Spomenuo si slucaj sa Crvenom Zvijezdom i kako neki ne uce na greskama.
Evo, konacno se slozismo u necemu. I ja smatram da su sada Srbi bili "krivi" jer nikako da nauce da zaista ne treba da imaju bilo kakve sportske kontakte sa klubovima iz Hrvatske jer, em sto budu napadnuti i pretuceni a vozila demolirana, em ih jos proglase krivcima jer da nisu dosli to se nebi ni desilo. Logicno, nema sta? Smile  
Naravno, sa malo dobre volje i puno vise zdravog razuma na srpskoj strani sve se to moze sprijeciti samo da se Srbi sjete da nemaju sta da igraju sa hrvatskim klubovima.
Ovo nije moj stav jer sam za saradnju i zblizavanje sa ljudima a nikako za otudjivanje i nesaradnju ali kako, nakon svega, da ocekujemo saradnju kad eto npr. ti, koji sebe smatras normalnim i umjerenim, imas takvu logiku i takav nacin razmisljanja i rasudjivanja? Kako li tek onda razmisljaju oni ekstremniji od tebe?  
Ti jesi osudio divljanje i sa te strane nemam zamjerke. Ono sto me je zacudilo je tvoj pokusaj da dio krivice prebacis i na srpske novinare vodjen nekom cudnom logikom i samo taj dio tvog posta me i nagnao da se ukljucim u diskusiju.

Peto
Zar mislis da je deset godina dosta da neko zaboravi da mu je sin brat, otac ili majka poginuo?
Ne koni, ovo nije tvoj citat, ovo je pitanje za tebe?
Sta ti u stvari zelis da kazes kroz svoje pitanje?
Da su samo Hrvati ginuli, da ste vi zrtve a Srbi agresori, da ste vi nesto vise vrijedni itd?
Sta tek onda treba da kazemo mi Srbi za vas Hrvate? Ako se stepen mrznje mjeri po monstruoznosti i obimu pocinjenih zlocina onda mi Srbi ne treba da vam zaboravimo i oprostimo (citaj treba da vas mrzimo) bar jos narednih hiljadu godina i to samo za Jasenovac a da ne pricam koliko jos za ostale zlocine iz drugog svjetskog rata ili zlocine iz ovog zadnjeg gradjanskog rata.
Po tvojoj logici, papu smo trebali rastrgnuti a kosarkase Cibone zive pozderati jer, eto, neki nisu sposobni da zaborave pa im je to sasvim prikladan izgovor da divljaju i rade sta hoce?
Koliko ce trebati da se zaborave oni koje smo mrzili u ratu?
Ne, ni ovo nije citat iz tvog teksta vec takodje pitanje za tebe koni.
Ja bih te jos samo priupitao i ovo, koliko ce vam trebati da se pogledate u ogledalo i priznate sami sebi da niste tako bajni i divni kakvim se prikazujete i sebi i drugima i da priznate vlastite greske iz proslosti, da postanete ljudi i bar jednom, za promjenu, pruzite prvi ISKRENU ruku pomirenja (od nas Srba je vala dosta, sad je vas red)? Smile

Sesto
Sto se tice ponasanja srbijanskih ucenika na trgu Bana Jelacica, to sam vec objasnio ali je tebi ocito taj dio promakao. Rekao sam da je to, po mom misljenju, bila zesca glupost i zaista se moze posmatrati kao provokacija. Ono sto mi je cudno je da su gradjani uzeli pravdu u svoje ruke umjesto da obavijeste policiju koja bi prestupnike uhapsila. Ali, kao sto ti rece, neki tesko zaboravljaju  Smile  tako da to djelimicno mogu razumjeti. Vjerujem da ih je dolazak policije cak spasio vecih batina od mase i tu se slazem sa tobom. Ali, oni uradili glupost, sud ih osudio i sve u redu. Medjutim, zasto sam povukao paralelu sa slucajem u Zadru? Zato sto je i tamo napravljena glupost i provokacija jer su ljudi nosili slike ratnih zlocinaca i ustaska obiljezja a policija nikoga nije uhapsila i sve je to samo posmatrala. Znaci, meni ne smeta reagovanje drzave u slucaju Drazine slike ali mi smeta nereagovanje drzave u slucaju ustaskih obiljezja. Jednostavno, smetaju mi dupli standardi. Zakon je isti za sve, bar bi trebao biti, zar ne koni? Ili je to samo mrtvo slovo na papiru za neke? Smile

Sedmo
Mislim da si totalno pogrijesio u vezi mene kada je Draza u pitanju. Ako si imalo pratio moje komentare na temama vezanim za cetnike i Drazu onda bi ti morao biti poznat moj stav po tom pitanju. Drazu i cetnike smatram izdajnicima i fasistima i on za mene nikada nemoze biti heroj.
Znaci, Gotovina=Drazo=Stepinac=Pavelic= sav ostali sljam koji je tokom WW2 saradjivao sa okupatorom ili koji je od 1990 pa na ovamo rusio SFRJ (lista je, nazalost, ogromna da bi ih sviju nabrajao Smile ).

Osmo
I za kraj, i za mene je pametnije izbjeci sukob nego ucestvovati u njemu.
Ali, ako hocemo da saradjujemo na bilo kom polju, izmedju ostalog i sportskom, onda se pod izbjegavanjem sukoba misli na preventivu i dobru organizaciju sportskih dogadjaja a nikako na sakrivanje iza laznih tablica, nedolazak novinara i navijaca, igranje pred praznim tribinama itd.

I jos nesto, pravo da svaki covjek ide svojim vozilom sa regularnim tablicama bilo kuda se zove sloboda kretanja i postovanje ljudskih prava i nema bas nikakve veze sa patriotizmom i rodoljubljem a ponajmanje sa logikom.

Ali, kao sto ti rece, opet sve zavisi o nacinu necijeg razmisljanja i tumacenja pojma logicno.  Smile

Pozdrav i tebi koni.  Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
:peace:

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
sloveni.rar (259.94 KB)
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1867
Citat: malaj

NE draga moja, oni kazu:"Bilo je tako i tako, vi (Srbi) ste nas napali i ubijali, vi ste agresori i osvajaci, mozemo zivjeti kao dobre komsije ali se mora znati ko je sve poceo i ko je za sve kriv (citaj Srbi)".

po meni je normalno da oni tako pricaju...to je njihova drzava

Citat
oni i jesu nasi heroji i ne treba da ih se stidimo vec da se ponosimo njima.

A oni ljudi sto ih je Mladic pobio u tzv.'zasticenoj zoni' (dize mi se kosa na glavi) koje je holandski korpus predao?Koliko ih je bilo hiljada? Ne razumem kako gledas na to.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1737
mob
Nokia N95
@ tomahavkic
Kako to moze biti NJIHOVA drzava kad je stvorena na nelegalan nacin ubijanjem i protjerivanjem Srba i negiranjem njihovih, Ustavom i zakonima, garantovanih prava? Zar ti tako olako prelazis preko svih tih cinjenica (negiranje srpske konstitutivnosti, nelegalna secesija, zlocini nad Srbima, etnicko ciscenje itd) i zar se tebi od svih tih stvari ne dize kosa na glavi? Zasto tako olako prihvatas svrsen cin kada su u pitanju drugi (Hrvati i muslimani) i opravdavas njihove postupke a ne mislis tako kada su Srbi u pitanju? Zar su samo Srbi cinili zlocine a Hrvati i Muslimani su se "borili" sa cvijecem u rukama?

Sto se tice ljudi pobijenih u Srebrenici odgovoricu ti kontra pitanjem.
Zar se tebi ne dize kosa na glavi nad cinjenicom da je samo u Sarajevu tokom rata ubijeno vise ljudi nego u Srebrenici (preko 10000), zar te ne uzasavaju slike kolona JNA u Sarajevu i Tuzli koje su se MIRNO POVLACILE i nikoga nisu napadale, zar te ne uzasavaju zlocini nad Srbima u okolini Srebrenice koji su trajali preko tri godine i koji su kao po pravilu vrseni na vjerske praznike (Bozic, Uskrs, dani kada ljudi slave slave itd) od strane istih tih "nenaoruzanih i zasticenih jadnika" iz navodno demilitarizovane zone pod zastitom UN-a?
Ponovicu ono sto sam dosta puta dosad rekao u vezi Srebrenice.
Ubistvo nevinih ljudi oko Srebrenice (Srba) je zlocin a ubistvo njihovih ubica (muslimana) je pravda.
Naravno, ubistvo nevinih Srebrenicana (djece, zena i starih) je takodje zlocin i to osudjujem i krivci treba da odgovaraju za to ali zato nimalo ne osudjujem ubistvo vojno sposobnih muskaraca jer su svima ruke bile itekako krvave. A koliko su bili krivi govori i cinjenica da su sami svjesno krenuli u samoubilacki proboj jer se nisu htjeli predati posto su znali da Srbi znaju sta su im radili tri godine.
Sjecam se, nakon zlocina u Kravicama, srpska radio-televizija je napravila prilog na licu mjesta nakon masakra. Ostala mi je jedna scena u sjecanju jako urezana. Snimali su zgariste neke kuce i jednog vojnika RS ili policajca (ne sjecam se) koji place nad zgaristema zatim prilazi kameri i kaze otprilike ovako:"Gospodo, ja se zovem tako i tako, danas mi je pobijena cijela porodica i nemam nikog svog, kunem se da ce moj zivot od danas imati samo jedan smisao a to je da pobijem sto vise muslimana, ubijacu vas gdje god vas nadjem i nije mi bitno da li su to djeca, zene, starci ili vojnici jer ni vasi zlocinci nisu vodili racuna o tome kada su ubijali moju porodicu..."! (davno je bilo pa se ne sjecam doslovno svega ali otprilike ovako nekako je govorio).
I sta sada reci tom covjeku kada je konacno uspio uci u Srebrenicu i kada je mozda i prepoznao neke od zlocinaca?
Koje rijeci zdravog razuma ga mogu urazumiti, ko uopste smije stati ispred njega da ga pokusa zaustaviti?
Ili slucaj broj dva za koji sam cuo od drugih. Momak (Srbin, Sarajlija) je imao djevojku muslimanku (Srebrenicanku) i dosao je da je posjeti. U tom je rat poceo i Naser Oric ga nije pustio van iz Srebrenice vec ga je strpao u zatvor. Tamo su se tako izivljavali na njemu da je to mucno i za opisati a kamoli za dozivjeti da bi nekako (uz pomoc te svoje djevojke) ipak bio oslobodjen nakon sest ili nesto vise mjeseci pakla. I kad je Srebrenica oslobodjena on je usao takodje u Srebrenicu jer je u medjuvremenu postao vojnik RS. A onda je u masi zarobljenih prepoznao muslimana koji ga je najvise mucio. Momak je poceo da place k'o malo dijete od srece i samo je rekao:"Ovaj je moj". Uzeo ga je sa sobom i odveo ga je negdje u sumu. Niko nikada vise nije vidio tog muslimana niti je znao gdje ga je taj momak odveo ali mislim da svako od nas moze da zamisli kako je prosao taj musliman.
Znam, sve ovo sto pisem je surovo ali hajde ti to objasni zrtvi koja je sada u poziciji da odlucuje o zivotu svog dzelata i da mu vrati milo za drago.
I za kraj, davno je receno da sit gladnoga ne razumije.
Tako ni mi, koji smo imali tu srecu da neizgubimo nekoga svog ili cak cijelu porodicu, ne mozemo donositi mjerodavan sud o postupcima onih koji su to dozivjeli i koji imaju drugaciji pogled na neke stvari nego mi.
Surovo ali istinito.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.206 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.