Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hronicna bolest, kako se suociti sa ovakvim saznanjem?  (Pročitano 1943 puta)
04. Feb 2008, 17:21:54
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
Saznanje da bolujem od hronicne autoimune bolesti stomaka i jos jedna hronicna dijagnoza vezana za poremecaj metabolizma koji nosi brojne rizike sustiglo me je u jako kratkom periodu.  Obe bolesti traze stalne lekove, a zbog jedne cu morati da zapostavim drugu.  Moj zivot se strasno zakomplikovao.  Od relativno zdrave osobe sa povremenim tegobama sebe moram da prihvatim u sasviim drugacijem svetlu.  
Osecam se kao da sam zigosana i nemam snage da razgovaram sa poznanicima, ni da se pretvaram da sam dobro, ni da ljudima koji ce samo osetiti olaksanje sto to nije njihova situacija poverim svoje probleme.  
Decko mi je slomljen, a oseca da treba da mi bude oslonaci i zato se susdrzava da izrazi svoj bol i zbunjenost.  Znam da je uz mene, ali se bojim da ne drzi previse u sebi i da se i on ne razboli od sekiranja.
Uza porodica je i inace disfunkcionalna, i verujem da je dugo godina zivota i borbe u takvom okruzenju i dovelo da moj organizam, u trideset godina, vise ne moze da odoleva.  Majka pokusava da se prilagodi, ali kao jedna veoma neuroticna i konfliktna osoba, sa kojom sam imala ogromne probleme, to cini povredjujuci moju intimu, a odbijanje nje mi stvara grizu savesti, jer se ipak trudi.  Sira porodica je i do sada uspesno ignorisala probleme u kojima zivim i sada su reakcije slicne, sto je pogotovo strasno kada su u pitanju lekari iz rodbine.
Tesko mi je da se fokusiram i deo dijagnostike je jos u toku.  Pravim greske u najbanalnijim stvarima iz svakodnevnog zivota.  Stiglo mi je u svemu i obavestenje da sam dobila jedan posao na odredjeno vreme, za koji sam davno konkurisala.  Ne znam da li cu biti sposobna da se u ovakvom psihickom stanju toga prihvatim niti da spojim posao sa dijagnostikom i terapijom.
Dvoumim se izmedju potrebe da se priveremeno prepustim ocaju i toga da uprkos svemu moram da napravim nekakav privid normalnog zivota i nastavim da funkciionisem.
Ja sam fizicki jos solidno, ali su ova saznanja za mene napravila veliku razliku.  Kao da nosim tempiranu bombu u sebi.
Zanima me da li neko ima iskustva sa suocavanjem sa nekim hronicnim zdravstvenim dijagnozama.  Kako to uklopiti u zivot i sliku o sebi, kako nastaviti dalje?
Takodje, ako neko zna dobrog psihoterapeuta koji se bavi ovakvim problemima, volela bih preporuku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

niente paura

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 7714
Zastava Neptun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
mob
Samsung Galaxy Ace Fleur
Verovatno si u soku zbog tog saznanja i to ce te drzati jos neko vreme...ono sto ti mozes po tom pitanju da uradis je da se pridrzavas lekarskih uputstava, pokusavas da zivis sto zdravije, batalis lose navike, okruzis se ljudima koji ti prijaju i koji su uz tebe i vremenom ces se ili izboriti sa tim  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 

posto ne znam nista o hronicnim tegobama koje si navela, mogu samo da te ohrabrim... Smile

svi mi zivimo u uverenju da smo relativno zdravi... dok nas nesto ne tresne po glavi  Smile
mnogi ljudi sasvim uspesno zive sa svojim tegobama, prilagode se...zapravo je mali broj ljudi koji nema nikakve tegobe.
samo se postavlja pitanje koliko te tegobe ugrozavaju neko normalno funkcionisanje... i kako ih drzati pod kontrolom.
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Chaos, panic, & disorder-my work here is done!

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 5472
Zastava Belgrade, Over the Rainbow :)
OS
Windows XP
Browser
Mozilla SeaMonkey 1.1.4
mob
Nokia 
znas kako..ja sam se sa svojom dijagnozom (bronhijalna astma) susrela u pubertetu i kostalo me je bas mnogo u to vreme..ne toliko sto je sama astma to zahtevala nego sto sam se ja eto tako prepustila i nekako mi je bilo lakse da sve zapostavim nego da probam da nadjem neko resenje.

Savet ti je sledeci:

- dobro se informishi o svojoj bolesti. niko ne poznaje tvoj organizam tako dobro kao ti i u mnogo slucajeva ce ti pomoci da resis neki akutni problem prouzrokovan tvojom hronicnom bolescu

- pocni da radis obavezno. ni slucajno ne pomisljaj da se prepustis ocaju. to ce pogorsati kako fizicko tako i psihicko stanje

- zavrsi dijagnostiku obavezno. Kad se sve to okoncha, poceces sa terapijom koja tebi najvishe odgovara i samim tim ces biti u mogucnosti da normalnije funkcionises

Apsolutno nemas razlog da se prepustas ocaju. Ako se budes ponasala odgovorno i redovno isla na kontrole neces imati vecih problema.
To ti kazhe neko ko ima astmu vec 17 godina i sasvim dobro funkcionishe.

Ako ti treba jos neki savet, slobodno mi posalji privatnu poruku  Smile
IP sačuvana
social share
Im your only friend
Im not your only friend
But Im a little glowing friend
But really Im not actually your friend
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Live Long and Prosper

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 11001
Zastava Austria
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG Google Nexus 5
a koja je to bolest? u cemu se odrazava?
IP sačuvana
social share
Budi jako oprezan da ne rasplaces zenu jer Bog broji njene suze. Zena je nastala od muskarcevog rebra. Ne od njegovih stopala da se po njoj gazi. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka da mu bude jednaka. Ispod ruke da bude zasticena i pokraj srca da bude voljena.

Ewig dein, Ewig mein, Ewig uns

Nicht alle sind glücklich, die glücklich scheinen. Manche lachen nur um nicht zu weinen.

U mraku vidim kako ti oči sjaju, a kad nam se lica dotaknu i tvoj dah ukrsti sa mojim, ja osetim sve godine naše ljubavi sažete u jedan jedini tren, i znam samo da postojimo ti i ja, ali pretopljeni na silnoj vatri naše duge, tajne i tajanstvene ljubavi, i pomešani nerazdvojno, zauvek.

Look, when you love someone, it's worth fighting for, no matter what the odds.                
Why do I keep doing this to myself? I must be a masochist or something.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Jedina autoimuna bolest stomaka za koju ja znam je cerijalna bolest (ili vec ne znam tacan naziv), kad tanko crevo odbija da saradjuje sa zitaricama. Pritom je to vise neko "trajno stanje" nego ozbiljna bolest i sa tim ljudi zive normalno sasvim, jedino ne unose u organizam zitaricne proizvode.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Namćor&Namćor&Namćor

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1330
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Zanima me da li neko ima iskustva sa suocavanjem sa nekim hronicnim zdravstvenim dijagnozama.  Kako to uklopiti u zivot i sliku o sebi, kako nastaviti dalje?
Takodje, ako neko zna dobrog psihoterapeuta koji se bavi ovakvim problemima, volela bih preporuku.
Susretala sam se sa raznim dijagnozama.
Tačnim i pogrešnim.
Lako sam ih prihvatala i živim sa pojedinim, naravno bez mnogo razmišljanjanja zašto i kako se baš meni to desilo???
Radim punom parom i živim normalno, naravno uz terapiju.
Ne razmišljam o ishodu, ne želim da me psihički optereti nešto što se dovoljno naslonilo na mene i debelo pritiska.

Psihoterapeut???????
Ne znam koga bih preporučila...moj psihoterapeut je  bila želja za otkrivanjem sopstvene snage.

Smile
IP sačuvana
social share
Ne volem,
nikog, lutko, takva mi je narav
kao odžak star i garav
puno dima je kroz mene proslo.
Ne volem,
ujne, strine, šogore, komšiluk,
nataknem ih na čiviluk
od njih ništa dobro nije došlo
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.