Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 02:12:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hriscanstvo kao pocetak globalizma  (Pročitano 26233 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Odstupate od teme, pitanje je da li je hriscanstvo pokret za kontrolu masa?
Jasno je kao dan da ga je Konstantin uveo kao zvanicnu religiju jer odgovara vlastodrscima:
Slabi su jaki
Gladni su siti
Mrtvi su živi
................ i slične gluposti...

Od religija koje veličaju junake, akciju i hrabrost, preslo se na one koji veličaju trpljenje i mučeništvo...

To sto je pravoslavna crkva bila manje razorna od katolicke Bogumilima je bilo svejedno, kao i starovernim slovenima... njima je vizantija bila glavni mucitelj

Uostalom, sloveni su kontrolisali Evropu cak do Rigena, pre nego sto su ih naterali da postuju Petrovu veru  SmileSmile
« Poslednja izmena: 23. Feb 2010, 14:18:17 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6
(44) Isus reče, "Tko na Oca huli, bit će mu oprošteno, i tko na Sina
huli, bit će mu oprošteno, no onome tko huli na Duha Svetoga, neće biti
oprošteno, niti na zemlji niti na nebu."

Ovo je citat iz Tominog Jevanđelja Istine,i mogli bi da razmislite o ovim rečima.
Na izdanku stabla naroda(Srba),Jevreji su plod ili grana,a to im se ne dopada(esenima),seku stablo misleći da mogu da opstanu bez njega.
Hrišćani hule na Svetoga Duha,na Dažboga - http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%82%D0%B0%D0%B2%D0%BE
razmišljajte!

Tomino jevandjelje nije priznato.
Oko pojma Svetoga Duha vodile su se polemike stotinama godina posle Hrista, i dan danas je to jedan od razdora izmedju Pravoslavne i Katolicke crkve, i nema nikakve logike da se hula na Oca i Isusa prasta, a hula na Svetoga Duha ne.  Inace sam licno cuo od nekih svestenika da Bog oprasta cak i smrtne grehove, ako je covek voljan da se pokaje i posveti Bogu.
I kakva ti je ovo poslednja recenica, mesas Svetoga Duha i staroslovenskog Dazboga? Ccc odma'da se pokajes
« Poslednja izmena: 23. Feb 2010, 14:22:35 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 49
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ja sam nasao neko tumacenje tih stihova ovakvo: hula na Sina je hula na Bozije obecanje koje je Hristom(grcki Spasitelj) dato (obecanje o spasenju i preobrazenju coveka i sveta). Mnogi narodi su ziveli bez tog znanja, mnogi se odricu tog znanja. Duh Sveti je pak poznat svakom coveku - to je poznanje dobra i zla. Npr. hula na Svetog Duha je verovanje nekih ljudi da svako gleda svoj interes - iako se ne moze osporiti da je cesto tako, to verovanje protivureci Svetom Duhu koji gradi zajednicu ljubavi a ne interesa itd.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Iz različitih perspektiva ljudima se stvari čine kao dobre ili zle(te su dobro i zlo ljudska a ne božanska kategorija) tako da je o tome bespredmetno raspravljati.

da li je hriscanstvo globaliticki pokret? da li je sastavljeno takvo kakvo jeste da tlaci a ne da oslobodi?

« Poslednja izmena: 23. Feb 2010, 18:51:25 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 49
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
filozofija je cudo: dovoljno je da uzmes odgovarajuce pretpostavke i onda mozes da izvuces zakljucke kakve hoces. ipak, ja barem mislim da ces tesko naci coveka koji bi ubistvo drugog coveka ili laganje drugog coveka a sve iz koristoljublja nazvao dobrim; mozda i hoces, ali bi onda mogli da kazemo da nesto nije u redu s tim covekom, a ne da osporavamo kategorije dobra i zla.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Mitsubishi 111
hriscanstvo je masina koja zlo pretvara u dobro nekad zapravo sad samo navodno.
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

ONAJ KOJI JE SPOZNAO SEBE!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
Ne shvatate da je Sveti Duh negativan princip,Dažbog,koji služi za obnavljanje svega u trećoj dimenziji.
Sami sebi sve praštate iskrenim pokajanjem.
Bog je neutralan.Bog nas sve voli.
Bog je ljubav.
Sveti Duh,Dažbog ne prašta.
IP sačuvana
social share
Могу и мене да убију као ХРИСТОСА,али слободну мисао никада!
КО ГОД ЈЕ СПОЗНАО ОВАЈ СВЕТ ПРОНАШАО ЈЕ ТЕЛО,А КО ГОД ЈЕ ПРОНАШАО ТЕЛО,ЊЕГА ОВАЈ СВЕТ НИЈЕ ДОСТОЈАН!!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Da li bi objasnio i pojasnio ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

al sam COOL

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 872
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Mitsubishi 111
dazbog!!!!!!!!!!!! pa to nije hriscanstvo. A da li sveti duh utice na boga?
IP sačuvana
social share
cappi de tutti cappi
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
filozofija je cudo: dovoljno je da uzmes odgovarajuce pretpostavke i onda mozes da izvuces zakljucke kakve hoces. ipak, ja barem mislim da ces tesko naci coveka koji bi ubistvo drugog coveka ili laganje drugog coveka a sve iz koristoljublja nazvao dobrim; mozda i hoces, ali bi onda mogli da kazemo da nesto nije u redu s tim covekom, a ne da osporavamo kategorije dobra i zla.

Mogu da nadjem gomilu ljudi....Danas slavimo Aleksandra Makedonskog kao velikog osvajača i čoveka koji je promenio istoriju...a sve iz koristoljublja. Primeri su bezbrojni. I dželat prima platu zato što ubija (dakle iz koristoljublja). Istorija sveta je istorija ratova i ubijanja...i mi sa tim nemamo nikakav problem dok ne utice na nas. Isus je slagao ljude kojima je kazao da ce carstvo nebesko doci, a oni nece osetiti smrt...Majka laze dete da postoji Deda Mraz ili da je u podrumu Babaroga... tako da je i laz nesto sto moze biti pozitivno.

Dobro i zlo ne postoje van čovekovog poimanja stvari. Ja ako nekom poklonim auto učinio sam mu uslugu ali i mojoj porodici kontra-uslugu, da li je taj postupak dobar ili loš ako pretpostavimo da smo podjednako ugrozeni? Da li je bacanje bombe na Hirošimu bilo dobro ili loše?

Samim odvajanjem tih stvari, nazovimo ih Svetlom i Tamom hriscanstvo pokazuje nedoraslost i detinjsku naivnost.
Uostalom ako malo proucite pricu o Adamu i Evi ukapiracete da oni i nisu mogli da znaju da je protiviti se Jehovi greh (ili zlo) pre nego sto su jeli sa drveta. Ali kao što danas hriscani naturaju vernicima greh koji nisu pocinili tako su i Adamu i Evi uvalili greh za koji nisu bili odgovorni...

Religija koju je organizovao Petar jeste pokusaj sveobuhvatne kontrole ljudi! Nema razlike izmedju hriscanskih postulata i Orvelove 1984:

1984:                          Hriscanstvo:

Rat je mir                 Nemanje je imanje  i sl.
Emanuel Goldstin      Satana
1+1=3                        Pi=3,0
Smile

Zmija koja govori...ccc.. Smile

« Poslednja izmena: 23. Feb 2010, 23:25:25 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 02:12:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.04 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.