Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: SMF 1.1.x - instalacija i upotreba - (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 183378 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
Nokia Lumia 930
Pitaću ovde iako nije baš odgovarauća tema.

Naime, instalirao sam SMF 2 na hosting firme Plus.

Kada preko FTP klinta pokušam da promenim dozvole fajlova/foldera ne prihvata.
Preko CPanela, Fajl menadžera promenim dozvole na Read & Write, ali neće da mi nstalira dodatke.
Kaže da je folder Packages zatvoren za pisanje.

Šta može da bude problem?

Edit: Paket koji koristim je: Premier Enterprise.
« Poslednja izmena: 28. Jul 2011, 17:15:05 od Winex »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 11.50
mob
Apple iPhone 6s
Mozda je owner fajlova drugi user, sto se desava kada instaliras forum iz panela ili nesto slicno.
U svakom slucaju, ovakav problem bi trebala podrska da ti resi za par minuta, cim mogu da vide kakvo je stanje foldera i fajlova...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22021
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Pitaću ovde iako nije baš odgovarauća tema.

Naime, instalirao sam SMF 2 na hosting firme Plus.

Kada preko FTP klinta pokušam da promenim dozvole fajlova/foldera ne prihvata.
Preko CPanela, Fajl menadžera promenim dozvole na Read & Write, ali neće da mi nstalira dodatke.
Kaže da je folder Packages zatvoren za pisanje.

Šta može da bude problem?

Edit: Paket koji koristim je: Premier Enterprise.

@winex jel ja treba ovde da citam o problemima?  Smile

Podesene na Read&Write, proveri kakvo je stanje  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 29198
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
Nokia Lumia 930
Hvala, proveriću s podrškom.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
LG Nexus 4
postavicu pitanje ovde posto ne postoji tema za smf 2.0

@sf vec sam ranije ovo spominjao ali sam se sad bas iznervirao oko nekih stvari i definiivno zelim da prebacim forum na smf ... dugo nisam pratio i vidim da se sada 2.0 jedino i koristi ... pretpostavljam da to znaci da je sada ok, naravno cak i sigurnija/bolja od poslednje 1.1.x verzije?

Da li znas kako stoje sa sef adresama sada na 2.0?
Da li se podaci o poslednjim postovima i slicno idalje mogu izvuci i koristiti van foruma kao i na 1.1.x?

Te dve stvari su mi najbitnije sto se tice novog foruma ... a voleo bih ako imas jos neki savet da mi das ... kada ste vi prelazili na smf ... poteskoce i slicno ... na sta obraiti posle paznju ... zaostale adrese isl

Takodje me interesuje ako neki savet jos nakon podizanja sta raditi ... smernice po tezama koje bih mogao da ispratim ... tipa optimizacija stranica ... kesiranje ... isl ... jer burek je na toj platformi a zaista je izvanredno sredjen pa ako nije tajna Smiley

Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 533.21.1
mob
Apple iPhone 6s
Burek je na custom resenju baziranom na SMF i ima jako puno promena...

Generalno dvojka je ok, i neces sigurno biti nezadovoljan resenjima koja nudi..
Takodje, obzirom da je od skoro dvojka - final, nema nekog posebnog razloga da covek ne koristi bas nju Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
LG Nexus 4
kk mislio sam da se "vise bazira na smf" al izgleda da je on samo osnova Smile

hvala ... ma samo da radi ... kesira ... i bude seo ok ... nista vise nije potrebno Smiley

samo to mi je bilo potrebno ... sto je najgore mislim da ce prebacivanje cak i sa ove przemo (sranje) verzije phpbb-a proci ok ... nego je baza oko 300 mb i imam problem sa bigdump-om da je ubacim ... pa cu morati prvo oko toga da se zezam u lokalu a tek onda da vidim dalje

nadam se da ce sve biti ok ... pa onda smf2 dolazi red tek ...  Smile

edit: nakons instalacije smf2 ... tabele su utf8_general_ci ... a meni treba utf8_unicode_ci ... izbacuje mi tu gresku prilikom konverzije sa phpbb-a i verujem da ce to resiti ... ali u instalciji samo ima da se izabere utf8  Smile
edit2: resio sam ovo menjajuci instalacioni fajl ... sto je omogucilo nastavak koverzije ... ali pojavili su se dalji bagovi za sta cu se obratiti na njihovom forumu za to  Smile
« Poslednja izmena: 07. Avg 2011, 03:40:54 od Fman »
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 533.21.1
mob
Apple iPhone 6s
Konverzija je uvek jebena stvar...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.18
mob
LG Nexus 4
 Smile

uspeo sam da uspesno zavrsim konverziju ... morao sam sam svasta da promenim u "localu" ... i tek na kraju kada sam obrisao neku jbnu modifikaciju zbog koje sam sve i radio najvise ... i olaksao bazu za skoro celih 100mb ... sve je proslo ok ... a interesuje me samo koliko se konvertovalo jer znam da sam pustio oko pola 3 nocas ... i kada sam oko pola 5 krenuo u krevet idalje je konvertovalo postove a posle toga ima jos dosta stavki ... nisam ocekivao tkao sporo

btw prebacio sam na verziju 1.14.x jer mi je prosli put izbacivalo gresku da za neku kolonu id dobija pogresnu vrednost (treba integer a u phpbbu su verovatno prazna polja negde ostala ... bar sam tako nasao na net-u)... pa cu onda updateovati na smf2 ...

a probacu i direktno da vidim da li ce sada biti ok ... ovo mi je samo probna konverzija da vidm da li ce biti sve ok ... a stvarno cu odraditi kada budem imao spreman redesign i temu za smf ... kao i sve potpuno funkcionalno

hvala  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
Zavisi od masine, zavisi od timeouta koji pravi, ali tolika baza ne bi trebala nesto preterano dugo da se radi...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 94
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.