Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 414
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija SMF 1.1.x foruma! (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 337555 puta)
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Da ne objasnjavam... copy-paste

Citat
Ok, lets clarify a few things. Smiley

First off... It does not matter whether your user or httpd (or nobody, apache, whatever else apache user is) owns the Joomla core files.  File ownership is determined upon file creation.  It is determined by the user that owns the operating system process that creates the file in the filesystem.

Scenario:  You are logged in as a user and you create a new file... something.txt with your favorite text editor (vi for example).

Since you execute the vi program while logged in as you (we will assume the username will be USER going forward).  So, USER owns the vi process that created the file something.txt on the filesystem.  This means that the file something.txt will be owned by USER.

Scenario:  You upload a file ... somethingElse.txt using FTP.

Since you are logged into FTP using your user/pass combo... the FTP process that you are operating on has switched user to be owned by USER.  Therefore, when the file somethingElse.txt is uploaded (created) to the filesystem... it will be owned by the owner of the process that created it, USER.

Scenario:  You upload a file to a php script which saves it as yetSomethingElse.txt (not using suexec with php).

Ok, Apache, for security reasons, runs its processes owned by a "special" user... often named nobody, or apache, or httpd, or any other cute name that a sysadmin names it in the conf file.  So in this case we will say the apache user is named httpd.  So, you upload your file to the php script.  Php is running in an apache module, which is running in the apache process...... guess who owns it? ... thats right... user httpd. Smiley  Because of this... when php says... move_uploaded_file() and saves the file yetSomethingElse.txt ... it will be owned by none other than the user httpd.  Is this a bug in php? no.  Is it a bug in apache? no.  Is it a bug in the php script? no.  It is just how the filesystem ownership works.

suexec is a system by which apache Switches User and EXECutes the process based upon the user that owns the document root for the particular virtual host being requested. (catch the SUEXEC in that?)  This is a solution that some hosts offer, and allows for all files created/modified/etc... by the apache processes to be owned by the proper user.

You may be asking yourself why apache behaves this way.... I would you suggest all those questions be directed to http://www.apache.org Wink

In summary, this is not a bug in the system, it is exactly how the system is designed to work... does that make your life any easier? no.  But it is the explanation.  There are several potential workarounds... one of them being the FTP client layer that I have written for 1.1 iI suppose.

Louis
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Hmmm sad se secam da li moze biti ovo problem, kreirao sam ftp user na svom nalogu i preko njega sam instalirao SMF i sve do sada sto sam radio na njemu radio sam preko tog ftp usera, medjutim zaboravio sam sifru koja je pa sam ga obrisao i napravio nivi ftp user da li je to moguce da je greska?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Moguce je...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Jel to znaci da mi nema spasa ili mi moze provajder pomoci, da on promeni neke permisije, a vidim da i vas forum ima te zastavice...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Moze ti provider pomoci.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Ok hvala
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
SonyEricsson k510i
Imam nekoliko pitanja, pocetnik sam !!!

1.Kako da namestim kada posujem na forumu da mi ono Administrator piše crvenim slovima ?

2.Kako da namestim da mi gore stoji da može da se menja jezik kao sto ovde ima stoji engleska i srpska zastava ?

3.Uploadaovao sam temu Dilber, i idem da je instaliram, piše da je uspešno instalirana a nema je nigde ???

4.Uploadovao sam mod da kada udjem na forum stoje one slicice pored svake oblasti, uspesno sam instalirao, ali kako sad te slicice da namestam !!!

...............ako ne možete ovde da mi objašnjavate javite mi se na msn vaske032@hotmail.com  !!!!!!!! Hvala Unapred !!!
« Poslednja izmena: 24. Maj 2007, 23:27:54 od WaskeGM »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Citat
1.Kako da namestim kada posujem na forumu da mi ono Administrator piše crvenim slovima ?
Admin panel, podesavanje membergroups. Imas tu sve sto treba. Boja naziva se regulise kroz html, dakle ako hoces da ima nesto specijalno sem slova kao naziv, ubacis ceo html zapis toga...
Citat
2.Kako da namestim da mi gore stoji da može da se menja jezik kao sto ovde ima stoji engleska i srpska zastava ?
Rucno, skripta za tako nesto ne postoji, bar mi se cini. Ima nesto, ali to ne radi kako treba...
Citat
3.Uploadaovao sam temu Dilber, i idem da je instaliram, piše da je uspešno instalirana a nema je nigde ???
Izaberi je u profilu, ili je postavi kao default.. ili ako nisi siguran kako se sta radi, za pocetak zaboravi na druge teme sem default.
Citat
4.Uploadovao sam mod da se vidi avatar onoga ko je otvorio temu, pise da je uspesno instalirano, ali ne vidi se tamo avatar !!!
Zato sto modovi rade dobro samo na default temama, u ostale se moraju rucno ubaciti.
Otvoris fajlove i nadjes sta se sve menja u template fajlovima i to uradis rucno.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
SonyEricsson k510i
Meni i jeste default tema, a modovi ne rade !!!
................................................................
Jos jedno pitanje, kako da promenim rezoluciju foruma !!!
« Poslednja izmena: 24. Maj 2007, 23:48:30 od WaskeGM »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Meni i jeste default tema, a modovi ne rade !!!
Onda ih ubacuj rucno ili ih nemoj ubacivati uopste...
Citat
Jos jedno pitanje, kako da promenim rezoluciju foruma !!!
Ne postoji "rezolucija foruma".
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 49 50 52 53 ... 414
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.