Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 414
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija SMF 1.1.x foruma! (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 337233 puta)
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
SonyEricsson k510i
Meni i jeste default tema, a modovi ne rade !!!
................................................................
Ae mi ti daj ovde taj html code, da ja prekucam posto ne znam !!!
Jos jedno pitanje, kako da namestim da mi forum izgleda ovako [spam], a ne onaj default, tamniji je a izglda bzv !!!
« Poslednja izmena: 25. Maj 2007, 00:01:06 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Sedi, procitaj zvanicnu dokumentaciju pa ako ti onda nije nesto jasno, mozemo da pricamo.
Ovako, da te ja vodim od nule nema sanse... posebno sto sam 90% toga sto ces pitati odavno objasnio ovde...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
SonyEricsson k510i
Reci mi šta može da bude umesto smajlija piše namigivanje ..... i piše pored smajlija forum je u modu održavanja !!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Sedi, procitaj zvanicnu dokumentaciju pa ako ti onda nije nesto jasno, mozemo da pricamo.
Svako sledece pitanje pre toga, bice obrisano.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 29
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5
mob
SonyEricsson k510i
Brate ne vredi mi ovo ne znam engleski, reci mi zasto mi umesto smajlija pise namigivanje ???
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Mercedes-Benz Actros 2653

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3558
Zastava 127.0.0.1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 6233
Brate ne vredi mi ovo ne znam engleski, reci mi zasto mi umesto smajlija pise namigivanje ???

Mani se svakog posla dok ne naucis.
IP sačuvana
social share
HowTo:Instalacija SMF 1.1.x foruma! Ovdje | Wireless & Cable Ovdje | HowTo:Instalacija phpBB foruma ! Ovdje | Free hosting za vas sajt Ovdje
Windows ~ Korisni linkovi ~ Saveti za bolje funkcionisanje sistema Ovdje
Vodic - 5 koraka do zasticenog sistema - besplatno! Pitanja i odgovori!Ovdje
Linux ~ Downloads ~ Problemi ~ Saveti ~ Tips & tricksOvdje
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Znaci nemogu da verujem , kontaktirao sam i svog provajdera i on mi je rekao da sto se tice usera i vlasnika fajlova nije problem nego do foruma, ali ajde da podsetim sve o cemu se radilo...

Instalirao sam forum SMF 1.1.2 i odlucio da se pozabavim malo sa instalacijom paketa, i naravno zajebao sam se, izgubio sam tonu zivaca nikako nisam uspeo da instalitam paket uvek mi javlja prvo ovu gresku:

"Неке од датотека које овај пакет мора да измени нису отворене за писање. Ово мора да буде промењено пријављивањем на FTP и мењањем дозвола датотека или креирањем датотека и директоријума. Ваше информације о FTP-у могу бити привремено кеширане ради правилног рада менаџера пакета"

Nekontam nikako kojim fajlovima moram da promenim permisije na 777 i koji fajl treba dodati, ne mogu nigde to da nadjem...

A zatim odma ovu gresku prijavi:

Local path to SMF: "/virtual/loviribolov.org/htdocs/forum: No such file or directory"

Ovo je nemoguce, local path je /var/www/virtual/loviribolov.org/htdocs/forum i kada to napisem isto mi izbaci gresku da nepostoji taj fajl sto je za izludeti jer pristup fajlu foruma kod instalacije navedena /var/www/virtual/loviribolov.org/htdocs/forum da napomenem samo da koristim i SMF brig za implementaciju foruma sa joomlom, da je u pitanju SMF 1.1.2

ako neko mozda zna kako i sta treba uciniti pokusavam da instaliram paket Country Flags 1.0.1 da clanovi mogu postaviti zastavu svoje zemlje...

Da li neko zna u cemu je problem i kako da ga resim....
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
mob
Apple iPhone 6s
Citat
ako neko mozda zna kako i sta treba uciniti pokusavam da instaliram paket Country Flags 1.0.1 da clanovi mogu postaviti zastavu svoje zemlje...
Uvek mozes mod da ubacis rucno.
Citat
kontaktirao sam i svog provajdera i on mi je rekao da sto se tice usera i vlasnika fajlova nije problem nego do foruma
To ne znaci da je to tacno, to samo znaci da je on to rekao Smiley
Moje licno misljenje je da admin ne zna o cemu prica. A obzirom na to gde je sajt hostovan, cenim da je to misljejne i ispravno.
Nije to pokusaj da se neko uvredi, to je samo realnost. Vecina hibridnih hosting providera, kojih trenutno kod nas ima na bilione, ima jednu ili dve masine i ni jednog strucnog coveka da te masine odrzava.
To je najcesce dovoljno da stvari funkcionisu, ali nekad i nije.
Citat
"Неке од датотека које овај пакет мора да измени нису отворене за писање. Ово мора да буде промењено пријављивањем на FTP и мењањем дозвола датотека или креирањем датотека и директоријума. Ваше информације о FTP-у могу бити привремено кеширане ради правилног рада менаџера пакета"

Nekontam nikako kojim fajlovima moram da promenim permisije na 777 i koji fajl treba dodati, ne mogu nigde to da nadjem...

A zatim odma ovu gresku prijavi:

Local path to SMF: "/virtual/loviribolov.org/htdocs/forum: No such file or directory"

Copy-paste: Source

Some people have run into problems using the package manager.  These are caused either by safe mode issues, or wrong paths.

If you're trying to use the package manager in safe mode, you may experience problems.  This is caused by ownership issues.  Previously, our recommendation has been to ask your host to enable PHP suExec, which solves those issues.

Recently, we came upon another solution which may resolve the need for PHP suExec in safe mode environments.  While this is still something your host should/could do for you, it is also something you can do without their involvement in many cases.

PLEASE NOTE: This solution may or may not work for everyone.  We would like feedback on whether or not it works for you.

The tool attached does two things: first, it changes the permissions (if possible) on the files in your SMF installation to combat safe mode, and second it tells you what path it used, which is what you should use in the package manager as well.  Please use this tool if you are having problems installing mods, and copy down the path it gives you.  The next major release of SMF should solve these problems.

The trick this file uses is that setting your permissions a certain way will make it so that files created by PHP, for example in "attachments", are still owned by *you*, not PHP.  This is, in many cases, better anyway, because you don't want files owned by someone else in your stuff!

Pored toga.. ako ti kaze da ti putanja nije u redu.. to znaci da ti putanja nije u redu... da li ti mislis da jeste.. da li si siguran.. nije bitno...
Imas repair settings sa zvanicnog sajta, u njemu bi trebalo da moze da se proveri.. kako jedan korisnik rece:

No, you missed the point. Do this, connect with your FTP client. That will be your base (as far as Package Manager/ftp is concerned) any subfolders you see below that will be what you put in SMF. When you connect via FTP you won't see /var/www/myid/html/forum because you don't have access to var or www. You probably end up in the myid folder but you don't see "myid". again, I would suggest trying /html/forum.

I zapamti jednu stvar, za koju ne treba biti filozof... ako imas 100 000 ljudi koji koriste SMF i kod 99 500 sve radi kako treba, a kod 500 postoje problemi, to sigurno nije do skripte... moze da bude do korisnika, do servera ali do skripte svakako nije.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
fix_ownership.zip (5.98 KB)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
E sad mora da uspem... Pozdrav i hvala na tako opsirnom odgovoru...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.11
Svaka cast SerbianFighter uspeo sam resiti problem, pa cu i navesti kako, vrlo jednostavno umesto
Local path to SMF: /virtual/loviribolov.org/htdocs/forum

Stavio sam
Local path to SMF: /htdocs/forum i radi....

Sta da radim niko nije savrsen Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 50 51 53 54 ... 414
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.129 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.