Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 103 104 106 107 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: HowTo: Instalacija Mambo / Joomla CMS sistema (Jedina tema za pitanja...)  (Pročitano 240709 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 354
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Koja verzija joomle je u pitanju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 12
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG u8360
Popravljeno... Problem je bio u tome sto je verat prebacio ftp na verziju 5.3 a Joomla koristi verzije do 5.2 i zato su nestale pojedine komponente na sajtu. Zvao sam tehnicku podrsku i rekao sam da mi vrate na 5.2 i sada nemam nikakvih problema. Cak nisam morao da radim ni reinstalaciju joomle. Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
HTC Diamond
Pozdrav,
Pokusacu da budem detaljan radi sto kvalitetnijeg odgovora.

Imam uradjen sajt na disku u Joomla 1.5 koji je instaliran na localu, registrovao sam se na jedan freehost i zelim izvrsim upload. Odradio sam sledece korake:
-Napravio sam SQL bazu te importovao u nju svoju sa locala
-Izvrsio upload sadrzaja WWW foldera sa locala u folder public_html na hostu, (napominjem da se   tamo nalazi i www folder ali sam negdje procitao da je potrebno kopirati u public_html)
-Editovao sam configuration.php fajl tako sto sam izmijenio podatke vezane za SQL, stim sto nije postojala varijabla za password baze pa sam dodao var $pass = 'mama27886'; u sta nisam siguran da je ispravno
-takodje mi varijabla host ima vrijednost localhost (tako sam procitao da treba)
E sad nakon sto ukucam URL dobijam poruku Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL
Pocetnik sam pa me zanima par stvari:
-Jesam li gdje pogrijesio u predhodnim koracima
-Da li moram negdje u cpanelu da povezem svoj sajt sa samim imenom hosta

Kakav bi bio postupak da instaliram Joomla na host , pa da samo dodam sajt sa locala, posto sam negdje procitao da bi to moglo biti resenje

Izvinjavam se ukoliko sam suvise opsiran. Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
evo configuration.php file-a tj delova koji te interesuju ... site je na freehostia-i ...

Kod:
var $log_path = 'tvojsite.freehost.com\\deosite-a(ime kao tvoje u www folderu u localu)\\logs';
var $tmp_path = 'tvojsite.freehost.com\\deosite-a(ime kao tvoje u www folderu u localu)\\tmp';
var $live_site = 'http://tvojsite.freehost.com';

Kod:
var $dbtype = 'mysql';
var $host = 'mysql3.frehost.com';
var $user = 'dulpik_skola';
var $db = 'dulpik_skola';
var $dbprefix = 'jos_';

Kod:
var $password = 'tvojpw';

podesavanja baze su ti odredjena kada je pravis ... znaci user i pw ... kao i ime ... prefix je skoro uvek jos sem ako nisi promenio prilikom instalacije joomle ... ovo za host dobijes u mail-u kada napravis bazu ... bar je tako na freehostia-i ne znam gde si ti ... i sve radi super ...  Smile

btw pw-a nije bilo jer ga verovatno u localu nisi napraivo pa nije postojao ... slobodno dodaj ...
a host ti nije vise localhost vec moras upisati gde ti je host ...
« Poslednja izmena: 30. Jul 2009, 01:41:54 od Fman »
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
HTC Diamond
Hvala rijeseno, problem je bio samo kod sintakse pw!

Ali imam sad novi problem, Sada mi se ucita Home kada kucam URL ali navigacija unutar stranice ne radi, npr. kliknem u meniju "Kontakt" i otvori mi se kontakt strana ali nije ucitan "izgled" vec samo na bijeloj pozadini tekst bez slika, ili dobijem poruku sa greskom:

404 - Component not found

You may not be able to visit this page because of:

1. an out-of-date bookmark/favourite
   2. a search engine that has an out-of-date listing for this site
   3. a mistyped address
   4. you have no access to this page
   5. The requested resource was not found.
   6. An error has occurred while processing your request.

Please try one of the following pages:

* Home Page

If difficulties persist, please contact the System Administrator of this site.

Component not found

Napominjem da mi na localu sve radi ok i da sam prekopirao sve na host.  Pozdrav i jos jednom hvala

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
iskljuci sef tj seo opcije iz globalne moderacije ... a zatim preporuka da instaliras sh404sef komponentu ... za sef url-ove ... time ces dobti sve sto ti treba ... i sve ce raditii korektno ... btw daj adresu da vidimo sta si radio ...

sto se tice sh404sef-a imas manuel da skines a i dovoljno ti je kada instaliras izbcice ti odma kako da podesis a i posle u samoj komponenti imas uputstvo ... prosto je ...  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
HTC Diamond
Hvala druze, nemam sad vremena ali cim stignem odradicu to i nadam se da ce biti ok.

Sajt radim cisto da naucim, a nije nista komercijalno, mozda u buducnosti  Smile

Neces naci nista posebno, nisam nista stigao odradit ali evo ti link svakako, svaki komentar je dobro dosao

http://www.dugopolje.x10hosting.com/
« Poslednja izmena: 30. Jul 2009, 17:36:49 od swichi_md »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
u principu ok je ... mada mislim da bi trebao template da nadjes neki odgovarajuci ... imas ih na stotine free ...
ipak mi site sa nekim od osnovnih template-a pritom nista izmenjeno izgleda ne dovrseno Wink

eto moj savet ...

aj vazi pa javi sta si uradio Wink  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 223
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.1
mob
HTC Diamond
Care svaka ti cast,  Smile Smile Smile  skratio si mi sate traganja, sad sve radi OK sve ti ja ovo kontam, ali praksa je praksa a meni je prvi put da postavljam sajt, ali zadovoljan sam.

Sto se tice samog dizajna tu sam na samom pocetku, kao sto sam napisao, sajt je cisto iz zanimanja uradjen tako da mi je vaznije da radi nego kako izgleda, mada cu se sada malo posvetiti i dizajnu. Zamolio bih te ako nadjes vremena da mi na PP das par vec isprobanih dodataka koje koristis.  Smile Zanima me kalendar, RSS citac, vremenska prognoza, galerija, anketa te neki bolji forum, te koji template mislis da bi mi odgovarao (ja imam ponesto od toga ali nisam bas zadovoljan nekim dodatcima), naravno u obzir dolazi samo free stuff, bar zasad.

Jos jednom beskrajno hvala za sitnice koje su od ogromnog znacaja....  Smile
« Poslednja izmena: 31. Jul 2009, 00:38:22 od swichi_md »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
mob
LG Nexus 4
Nema na cemu Wink

preporuka da odes u joomla extensions i nadjes ono sto ti treba Smile a videces tamo kako je ocenjeno pa ces znati sta je kvalitetno Smiley

uglavnom ... forum ... koliko vidm do sada ... kunena najbolje zavrsava posao ... evo radim sebi jedan portal takodje cu nju iskorisiti i sve se lepo uklapa i radi ... a takodje mozes i smf da koristis ali to ti je malo vece cimanje ... mislim da ti je bolje kunenu koja je "direktno ugradjenja" u joomlu ...

sto se tice galerije morpheo show je prilicno ok ... takodje imas i "Simple Image Gallery Plugin" koj radi odlicno ... lightbox efekat ...

sto se tice ostalih dodataka koje si trazio ... nemam specijalno iskustva sa njima ... al relativno lako mozes pronaci a i takodje mozes iskoristi i one koje si koristio do sada u html-u ....

takodje ti je veoma korisan ... JCE ... bolji je od Tyni MCE editora ...

sh404 ko sto sam ti vec rekao dobra komponenta ... u principu to bi bilo to ... eventualno ako planiras neku prodavnicu imas odlicni Virtuemart ... i jos xmap npr. za pravljenje sitemap-a Wink  Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 103 104 106 107 ... 168
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.