Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Hocu da zapocnem forum / sajt / portal - Sta mi preporucujete?  (Pročitano 352771 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbARS 3.8.0.12
mob
LG Nexus 4
mozes da prebacis ... znam za slican problem ... samo ako host dozvoli ... a procedura traje ako se dobro secam 48 sati ... posle na godaddy klasicno stavis dns-ove koje treba od novog hosta i picis dalje  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Tu i tamo.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
mob
Apple iPhone
Još jedno pitanje.
Kako da saznam ko je vlasnik nekog domena? Domen koji želim je već kupljen, ali ne znam šta je sa njim.
Uostalom, pogledajte i sami pa recite šta mislite..

http://like.rs/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Sensation XL
@onaj moj problem

Pa upao neko na stranicu i napisao uhakovano... A stranica nije bila uradjena, cak ni blizu, pa ne znam ko u tom slucaju snosi odgovornost... I postoji li kakva pravna regulativa za tu odgovornost....

Smile Smile
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla AskTbARS 3.8.0.12
mob
LG Nexus 4
u tom slucaju sto bi se jurili kad od toga verovatno ne bi bilo nista Smiley zamenis stranicu onom koja treba da stoji i furas dalje Smiley  Smile

btw ne moze sigurno host biti odgovoaran ako je bila neka greska u stranici ili slicno ... neko dosao do pw-a i slicno  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 6s
zoves host da izmenja sifre i to je to...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
HTC Sensation XL
Ja bio siguran, iako ne bih, da ih mogu tuziti na nekim osnovama...  Smile  posto stranica imala samo html file na kom pise u izradi...
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.4
Citat
I postoji li kakva pravna regulativa za tu odgovornost.  .  .  .  

Generalno postoji, ali to treba da stoji u TOS-u, a to je deo sajta -- posebna stranica -- koja regulise uslove koriscenja sajta.   Ako tamo stoji da je za upade na sajt nadlezan recimo sud u Minesoti, onda sve dalje treba da se desava bas kod tog suda itd.  

Hakovanje sajtova se desava svaki dan i to je ono sto se po medijima senzacionalisticki oglasava kao "hakeri upali na sajt B92, ili sajt RTS-a" ili slicno.   Posto se hakeri jako dobro kriju a mogu biti i po celom svetu, za tu jednu provalu na sajt uglavnom im niko ne moze nista, pa u ovom slucaju, verovatno ne mozete ni vi nista tu da uradite.   Kao sto je neko vec rekao, izmenite lozinke kod provajdera, izmenite sopstvene lozinke na sajtu a onda izmenjenu stranu prepisite svojom novom, ispravnom stranom.   

Postoji i poseban softver za zastitu sajtova od takvih upada, ali to delimicno zavisi od toga koji se CMS koristi.   Na primer, za WordPress imate pluginove koji koliko-toliko sprecavaju upade u sistem.   Postoje i posebni programi koji deluju unutar sajta i aktivno odbijaju napade, npr.   tako sto adresu sa koje se trazi upad u sistem odmah uvstava u listu za izbegavanje i zabranjivanje pristupa (ban IP adrese).   

Dakle, siroka tema, i sto god vise sajtova imate, to je veca mogucnost da ce vam neki od njih biti napadnut ili hakovan.   Isto tako, sto vise imate razlicitih softvera na istom sajtu, to ce biti veca verovatnoca da ce vas hakeri negde "naci" u nekoj staroj verziji i onda.  .  .   buuummmm.  

Najbolji nacin da se cuvate od upada je da koristite najnovije verzije softvera za svoj sajt.   U tom smislu, treba da budete pretplaceni na email i/ili RSS liste proizvodjaca softvera, koji vam odmah, po automatizmu, dojavljuju da postoje nove verzije generalno, nove bezbednosne verzije itd.   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
SonyEricsson k310i
Treba da radim sajt za digitalnu stampu svega i svacega.Sada bi na njemu zeleo da imam mogucnost da korisnici cami mogu da ubace svoje dezene.Nesto kao na ovom sajtu http://www.zazzle.com.br/
Ne mislim tako bas profesionalno ali nesto slicno tome.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 10.60
mob
Apple iPhone 6s
Ne znam da li postoji nesto tako gotovo...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 67
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.